daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Slovakia

Slovakia Slovensko |» Bratislava | Košice

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old June 2nd, 2011, 02:03 PM   #121
wuane
Registered User

wuane's Avatar

Likes (Received): 39

Touto cestou by sme mali robit ovela viac veci

http://korzar.sme.sk/c/5918625/oprav...eho-hradu.html
..dúfam, že to nikto nepočúva, zabezpečil som na tento rok 35, na budúci rok asi 40, plus teda ďalšie veci. Zabezpečil som ich, ako tie peniaze, vlastnou hlavou...To, že sa pri tom motal Fedor, nemôže znamenať, že ma niekto bude držať za gule, to sa nesmie stať...Som sa vymanil od Fedora a povedal som: Fedor, ja som dal do toho hlavu a nie ty si dal do toho hlavu, takže ja budem teraz o niektorých veciach rozhodovať..."

SLOVAK CITIES -
- S L O V E N S K É
M E S T Á -
wuane no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old June 2nd, 2011, 02:29 PM   #122
Michal.B.Kovac
Registered User

Michal.B.Kovac's Avatar

Likes (Received): 1

Quote:
Originally Posted by seem View Post
Tu v UK, čo ma prekvapilo,, sa odpadky vyhadzujú v omnoho väčšej miere kedže každý predpokladá že to aj tak niekto za nich uprace ešte v ten deň.
To je pravda a v mensej miere podobne aj vo Svajciarsku. Nemam pocit, ze by sucastna generacia anglicanov bola poriadkumilovnejsia ako generacia slovakov, ale je to tym, ze ich mesta su sustavne pucovane. A robia to poctivo.
Old June 2nd, 2011, 02:31 PM   #123
Michal.B.Kovac
Registered User

Michal.B.Kovac's Avatar

Quote:
Originally Posted by Amrafel View Post
A kde si žil? Lebo Katalánsko nie je Španielsko
Mam odtial akurat kolegu, ktory to hrdo vyhlasuje.
Old June 2nd, 2011, 09:12 PM   #124
KLEPETO
Registered User

KLEPETO's Avatar

Likes (Received): 71

Quote:
Originally Posted by wuane View Post
minimalne naklady mozno v Rakuskom ponimani.Na Slovensku niektore obce a mesta nemaju ani na to(v Modre v noci vypinaju niektore ulice osvetlenie,kosi sa minimalne,bordel az taky nie je co sa odpadkov tyka ale aj to by mohlo byt lepsie).Cize treba zacat problemom primeranym pre Slovenske realie.O nejakych obecnych bytoch sa da vacsinou len snivat.
Inak Modra ma dosť sklamala. Asi mala smolu na vedenie mesta počas 20 rokov. Keď to porovnám s takým Sv. Jurom tak to sú "nebe a dudy". Pritom je to ešte väčšie centrum vinárstva ako Pezinok alebo Jur a nevie to dostatočne predať. Už aj okolité dediny ako napr. Častá má nové chodníky, osvetlenie, mobiliár, hlavnú cestu.
To modranské námestie je jedna veľká katastrofa, ktorá vyzerá ako v roku 1989.
KLEPETO no está en línea   Reply With Quote
Old June 2nd, 2011, 09:15 PM   #125
KLEPETO
Registered User

KLEPETO's Avatar

Quote:
Za socializmu sa takéto akcie v volali "Z". Brigádovali tam ľudia, ktorý si vo svojom okolí chceli zveľadiť priestranstvo alebo postaviť dokonca škôlku a to všetko vo svojom voľnom čase bez finančnej odmeny.
Dnes asi už nemysliteľné.
Old June 2nd, 2011, 09:23 PM   #126
wuane
Registered User

wuane's Avatar

modranske namestie ani nepovazujem momentalne za namestie.Je to jedno velke parkovisko a zastavka busov spojena s nejakymi sluzbami.Ked si chce clovek oddychnut a posediet v klude tak su ovela lepsie miesta.Velmi pekne upravili pred casom park aj plochu pred kulturnym domom,myslim ze tato lokalita teraz preberie viac menej funkciu namestia,kym sa nieco nespravi so sucasnym namestim.

Ale mas pravdu,vedenie mesta,hlavne to posledne,riesilo vlastne zaujmy a zabomysie vojny ,a zanechalo rozpoctove provizorium,mesto je zadlzene.Robila sa aj jedna velka rekonstrukcia Vajanskeho ulice,ktora zhltla velmi vela penazi a nie je to priamo v centre,tak to pre navstevnika nie je vidiet.Nove vedenie vyzera seriozne(primatorka je architektka a je vela mladych sikovnych poslancov co ju podporuju,cize hadam skoncia spory a zacnu sa veci hybat).

Inac so Sv.Jurom si Modra nema velmi co vypichovat,pretoze sv.jur ma pamiatkovu rezervaciu a tam isli myslim aj nejake statne peniaze(alebo EU?) do obnovy namestia,no o co sa ma stara samotne mesto je dost zle-hlavny tah na BA je otrasna ulica,rozbita,hnusne podchody,ziadna ulicna ciara,choticka vystavba novych domov,zle chodniky.V tomto ma modra navrch,ale tie namestia sa v sucasnoti fakt nedaju porovnavat.

Peknym prikladom ako to ide kde sa chce je Pezinok,ktory ma sikovneho primatora pana Olivera Solgu,ktory je uz myslim teraz v tretom funkcnom obdobi a s Pezinkom urobil velmi vela.Dokonca mesto vyhralo aj ocenenie ako
najlepsie mesto pre podnikanie v SR.Centru v podstate nie je co vytknut,a pomali sa zacinaju opravovat aj ulice v sirsom centre.Este keby tak vyriesili obchvat.Okrem toho sa tam buduje velmi vela domov aj bytoviek,Pezinok rastie a ak sa nemylim,su jednym z mala mist v SR co mava ziskovy rozpocet.
..dúfam, že to nikto nepočúva, zabezpečil som na tento rok 35, na budúci rok asi 40, plus teda ďalšie veci. Zabezpečil som ich, ako tie peniaze, vlastnou hlavou...To, že sa pri tom motal Fedor, nemôže znamenať, že ma niekto bude držať za gule, to sa nesmie stať...Som sa vymanil od Fedora a povedal som: Fedor, ja som dal do toho hlavu a nie ty si dal do toho hlavu, takže ja budem teraz o niektorých veciach rozhodovať..."

SLOVAK CITIES -
- S L O V E N S K É
M E S T Á -
Old June 2nd, 2011, 09:48 PM   #127
KLEPETO
Registered User

KLEPETO's Avatar

Priznám sa, že Modrou iba prechádzam a to väčšinou iba na bicykli, takže ako to vypadá v iných častiach mesta, neviem. Modre by okrem konsolidovania financií a dobrého vedenia pomohol aj obchvat mesta. Potom by sa dalo uvažovať o masívnejšom útlme dopravy z námestia a urobiť z neho napr. len jednosmerku a ostatnú časť veľkého priestranstva upraviť pre chodcov. Autobusové zastávky by sa zrušili tiež a celé to mini autobusko by sa presťahovalo, tak ako to urobili pred cca 3 rokmi v Senci, kde potom priestranstvo po autobusku zrekonštruovali na park s fontánou, chodníkmi, novým mobiliárom a malým záchytným parkoviskom ako ukončenie celej tej pešej komunikácie, ktorá sa tiahne s Slnečným jazerám.
Sv. Jur má aspoň to šťastie, že tá štvorprúdovka neprechádza priamo cez jeho historický stred. Ale máš v pravdu v tom ako to okolie tej cesty vyzerá. Tiež jediné riešenie vidím v obchvate a následnej celej rekonštrukcii terajšej cesty II/502. Zrušiť druhé jazdné pruhy, opraviť postranné chodníky, vybudovať stredom pás zelene a samozrejme cyklopruhy, a pokiaľ miesto zvýši aj nejaké parkovacie miesta.
Pezinok a jeho progres vnímam tiež dosť pozitívne a jediný problém je neustále zahlcovanie tranzitnou dopravou, kde je jediné riešenie tiež vo forme obchvatu. Samotná cesta II/502 je tiež jedna veľká katastrofa.
No lenže toto je v réžii BSK a ja dúfam, že v horizonte 5 rokov sa to začne riešiť.
Old June 2nd, 2011, 09:58 PM   #128
RoyaaaalFlush
Registered User

Likes (Received): 0

Včera som sa vrátil z cesty po Orave.... je až neuveriteľné ako sa tam starajú o svoje okolie ľudia a fakt ma to prekvapilo... všade pekne upravené domčeky, záhradky atď... pripomínalo mi to Rakúsko. Nečudujem sa vôbec že v Starej Bystrici to vyzerá tak pekne ako vyzerá
RoyaaaalFlush no está en línea   Reply With Quote
Old June 2nd, 2011, 10:07 PM   #129
KLEPETO
Registered User

KLEPETO's Avatar

Jedine, čo ma po trase Kysuce-Orava-Kysuce sklamalo bola Zázrivá. Obec, ktorá prekvitá turizmom, kde je každý druhý dom penziónom ma snáď najhoršie námestie v strede dediny. Povrch z mačacích hláv, čo by mi nevadilo, keby ich nechýbali v celku na metre štvorcové, kde tu zaliate asfaltom, rozbité chodníky, obrubníky. To som nechápal. Absolútne žiadne investície do obecnej infraštruktúry a pritom tá obec musí inkasovať vcelku slušné peniaze za noclažníkov.
Old June 3rd, 2011, 02:01 PM   #130
seem
Mornar bez mora

seem's Avatar

Likes (Received): 20

Čerstvo zrekonštruovaný rýnok v Trebaticiach sa mi celkom páči len mohli už rovno odstrániť to neuveriteľné množstvo káblov ako to urobili aj v iných obciach.

http://www.trebatice.sk/?section=pho...ry&section2=21

A ihrisko -

Obec postavila aj nájomné byty -

Zauvik si tu, u mojim mislima i grudima..

Last edited by seem; June 3rd, 2011 at 02:09 PM.
seem no está en línea   Reply With Quote
Old June 3rd, 2011, 02:24 PM   #131
wuane
Registered User

wuane's Avatar

tak tym kablom vazne nerozumiem.Ved tusim aj podla vyhlasky sa to ma uz vsetko davat pri najblizsej moznej rozkopavke do zeme,a ked robili hentaku velku reko tak urcite mali moznost to zakopat.TO je fakt fail.Za 5 rokov to budu rozkopavat tu peknu novu dlazbu.

SLOVAK CITIES -
- S L O V E N S K É
M E S T Á -
Old June 6th, 2011, 09:44 PM   #132
seem
Mornar bez mora

seem's Avatar

Quote:
tak tym kablom vazne nerozumiem.Ved tusim aj podla vyhlasky sa to ma uz vsetko davat pri najblizsej moznej rozkopavke do zeme,a ked robili hentaku velku reko tak urcite mali moznost to zakopat.TO je fakt fail.Za 5 rokov to budu rozkopavat tu peknu novu dlazbu.
Nechápem tomu ani ja, zatiaľ som nevidel že by sa niekde zrekonštruovalo námestie/ulica a nepreložili by sa káble. Podľa vyhlášky by sa to malo prekladať pod zem iba keď sa vymieňa vedenie pokiaľ sa nemýlim. Ale nerozumiem prečo sa to nemohlo robiť keď sa rozkopali cesty vo všetkých SK dedinách kvôli kanalizácii.

V Turzovke vymieňajú klasické kontajnery za polopodzemné. Na Slovensku som ešte nič také nevidel, ale úplne rovnaké majú napr. aj v Talianskych Alpách -

"Mesto Turzovka pristúpilo k novému separovanému systému - polopodzemné kontajnery. Kontajnery lepšie využívajú priestor zberného miesta, zvyšujú estetický vzhľad a čistotu okolia."

http://kysuce.sme.sk/c/5094482/nove-odpadkove-kose.html

Old June 6th, 2011, 10:52 PM   #133
caicoo
Registered User

caicoo's Avatar

chvalim, neviete ako to funguje? doposial som sa s takym typom kosov nestretol, este by to chcelo nahradit stare plechove smetiaky na netriedeny odpad
Old June 6th, 2011, 11:28 PM   #134
marish
Registered User

marish's Avatar

Likes (Received): 104

Quote:
Originally Posted by seem View Post
Na Slovensku som ešte nič také nevidel, ale úplne rovnaké majú napr. aj v Talianskych Alpách
aj vo francuzskych

Quote:
Originally Posted by caicoo View Post
chvalim, neviete ako to funguje? doposial som sa s takym typom kosov nestretol, este by to chcelo nahradit stare plechove smetiaky na netriedeny odpad
neviem sice, na co presne sa pytas, ale asi na toto:
http://www.poziadavka.sk/ponuky/ponu...mne-kontajnery
marish no está en línea   Reply With Quote
Old June 6th, 2011, 11:44 PM   #135
caicoo
Registered User

caicoo's Avatar

vdaka za link marish...islo mi hlavne o to vyprazdnovanie
Old June 7th, 2011, 10:58 AM   #136
Michal.B.Kovac
Registered User

Michal.B.Kovac's Avatar

Vo svajci docela bezne, zvacsa na separovany odpad a uplne zakopane v zemi.
Old June 9th, 2011, 12:09 PM   #137
seem
Mornar bez mora

seem's Avatar

Fotky rekonštrukcie námestia v Bojniciach - http://www.skyscrapercity.com/showpo...&postcount=506

Nechápem prečo nemohli začať už v Marci/Apríli.

Old June 16th, 2011, 01:45 PM   #138
seem
Mornar bez mora

seem's Avatar

Celkom sa nám za posledné 2 roky rozbehli rekonštrukcie námestí, rýnkov a ulíc na vidieku, čo ma samozrejme len a len teší..

Quote:
Originally Posted by I.B.MOGAJ View Post
To mi pripada,ako by si sa spustal na vlastnom panstve...Ja pridam namestie z Partizanskej,povodne Nemeckej,Lupce,krasny zrekonstruovany katolicky a aj evanjelicky kostol.

Old June 16th, 2011, 02:57 PM   #139
NuSo
Registered User

Likes (Received): 11

Ten ružový domček, to si mohli odpustiť. Vyzerá ako dedinský bordel.
NuSo no está en línea   Reply With Quote
Old June 16th, 2011, 03:57 PM   #140
wuane
Registered User

wuane's Avatar

ach jaj,uprimne zavidim.Krasne namestie,super dlazba.

SLOVAK CITIES -
- S L O V E N S K É
M E S T Á -

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules