|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Sjeverna i Središnja Hrvatska Northern and Central Croatia: Varaždin, Čakovec, Karlovac, Kutina, etc. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#1 |
|
BANNED
Likes (Received): 5
|
[Varaždin] - Google Earth 3D
Potaknut inicijativom na Splitskoj temi, i nedostatkom Google Earth 3D modela za Varaždin (jedini modelirani objekt je Stari grad), odlučio sam pokrenuti sličnu inicijativu ovdje i početi, sa drugim dobrovoljcima, modelirati varaždinske zgrade.
Danas sam obišao novi POS kvart i poslikao sve zgrade sa svih strana, te sam dosad dovršio jedan model za koji mi je trebalo 2 sata. Nažalost, u Google Earthu taj se objekt ne vidi (maknuli su noviju sliku, sad je samo ona iz 2003.), pa ga vjerojatno neće htjeti staviti .Evo kako je ispao (još sam u međuvremenu napravio neke sitne popravke): ![]() ![]() ![]() ![]() Ako se još tko želi uključiti, dobrodošao je
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
free-lance
Likes (Received): 313
|
Sjajno, Grofe!!
Podržavam i pohvaljujem temu...ja nažalot nemogu sudjelovati , jer sam a) pre bedast za to i B) imam malo znanja i vremena ![]() Nego, imamo na GE već cijeli centar grada: http://www.varazdin.hr/gis/google_ea...razdin_3d.html Negdje sam već postal screenshotove! |
|
|
|
|
|
#3 |
|
BANNED
|
A da, na to sam potpuno zaboravio. Super, kad to upotpunimo sa novijom gradnjom, bit će još bolje!
Druga zgrada: ![]()
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
e da bi znao kako se to dela bio bi odma za. inace nisam bedast, radim ko gradjevinski crtac u njemackoj, al se time jos nisam bavio pa neznam kako... sad da bi mi grof od prilike mogo objasniti...
bio bi odma za
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Super odrađeno Grof!
Pošto dosta volim raditi stadione u sketchupu mogao bi se i ja okušati u nečem ovakvom ali nemam pojma kako da odradim te teksture. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
BANNED
|
Kad nađem više vremena, sastavit ću detaljan vodič kroz oblikovanje modela i postavljanje tekstura, uz korisne savjete i trikove.
![]() I ja sam još novi, ovo mi je prvi model, pa isto učim u hodu. Na Splitskoj temi imaš dosta korisnih savjeta. Ako želiš, slobodno s nama podjeli slike modela koje si dosad oblikovao
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
u disko me znaju na vrata
Likes (Received): 488
|
bravo grofe
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Registered User
|
Večina mojih stadiona imaš tu na forumu u creative corneru(tema your own stadium design), a evo i par slikica:
Varteksov istok dok sam tek počeo raditi u sketchupu(danas bi to definitvno odradio puno bolje): ![]() Mali stadion od 20000 mjesta: ![]() Jedan nedovršen: ![]() I ovaj na kojem trenutno radim(jedan od rijetkih kojeg planiram završit) ![]() Evo, nadam se da ti se sviđa! |
|
|
|
|
|
#9 |
|
varaždin forever...
|
odlično ste to napravili! svala čast!
ovaj zadnji stadion je super, e kad bi tak varteksov i slobodin napravio bilo bi super! ja sam pokušal sa sketch up-om alli mi predugo treba! a živci su mi za to pretanki! |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Registered User
|
Neznam, ako bi krenuli radit to sve za google earth ja bih probao napravit varteksov stadion ali ne sa teksturama nego čim realnije.
A i slobodin bih mogao odraditi, samo bih trebao neke malo kvalitetnije slike. EDIT: ako neko ima kvalitetnije slike slobodinog/varteksovog stadiona slobodno pošalje na PM ili ovdje stavi! Last edited by 19WSVŽ90; February 10th, 2011 at 11:52 PM. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
BANNED
|
Quote:
![]() Dobro veli Varaždinec, ti bi sa svojim vještinama mogel preuzeti konstrukcijski kompleksnije građevine, poput Varteksa i Slobode. ![]() Misliš, koristio bi fotografije kao teksturu? Onda ti je najbolje uzeti fotkač u ruke i poslikati iz svih kuteva koji ti trebaju, kak sam ja napravil s POS kvartom. Vura vremena posla, a još sam se i lepo prošetal. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Registered User
|
Ne kao teksturu nego da vidim pojedine djelove pa da mogu kolko tolko slično to napravit u sketchupu.
Naprimjer stupovi iza istočne tribine ili neka bolja slika slobodine tribine. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
u disko me znaju na vrata
Likes (Received): 488
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
varaždin forever...
|
lajk
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
BANNED
|
Odlično izgleda, WSVŽ! Kad napraviš, obavezno stavi na GE!
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
varaždin forever...
|
e i ovi sa splitskog ljepe slike na zidove, tak da to opce nije fora. treba napravit zgradu u sketchu bez toga...
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Registered User
|
Quote: