|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#101 | |
|
snsd*
Likes (Received): 0
|
Quote:
U svijetu se takodje daju koncesije, eksprijacija zemljista..itd. kao auto put Gavrilo ima godisnji promet preko 500 000 000mil, KM tako da....Ja sam pomenuo gradisku i bijeljinu u smislu da bih uveo tramvaje u kotor varos da imam para
|
|
|
|
#102 |
|
Registered User
Likes (Received): 100
|
То за загушење саобраћаја нисам ја рекао, него у управи града...
Ја бих исто волио трамваје и свјестан сам њихових предности, али једно су жеље, а друго могућности, односно предизборне лажи... Према прорачунима које су радили неки Чеси прије неколико година, за увођење трамваја у БЛ би било потрено око 320 000 000 марака, што је 2-3 пута више него што је укупан градски буџет. Па ти сад види да ли би то било могуће.... Немамо пара да обновимо више од 3-4 улице годишње, а да имамо пара за трамваје. Ја сам прије за тролејбусе јер они користе већ постојећу саобраћајну инфраструктуру, само је потребно одрадити електричне стубове, што није скупо као за трамваје... |
|
|
|
|
|
#103 |
|
Registered User
Likes (Received): 565
|
Mačja saobraćajna infrastruktura...
|
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Registered User
Likes (Received): 80
|
Quote:
Nije nama još zagustilo ali svakako treba misliti u napred. Problem je što Banja Luka nema kvalitetnu mrežu puteva sa više traka u oba smjera pa su već sada ogromne gužve u užem dijelu grada od 14:00 do 16:00. Po meni bi najkorisnija bila jedna tramvajska linija koja bi išla od centra grada prema Lazarevu i dalje prema Laktašima (Duž stare ceste). Ta linija će biti neophodna jer je ogroman broj stanovnika koji živi na tom potezu a oni koji imaju potrebu da idu svaki dan prema centru znaju kolike su gužve. |
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
Registered User
|
Nama je izgleda bolje da otvorimu temu: Šta neće biti izgrađeno u ovoj godini? Iz današnjeg Blica...
Za proširenje puta nema novca Oštećena i uzana saobraćajnica od "Toplaninog" mosta prema "Incelovom" bazenu ni ove godine neće biti obnovljena. Ranijim planom u ovom delu grada bila je predviđena izgradnja ulice i novog podvožnjaka, ali će ovaj "poduhvat" zbog nedostatka novca morati da sačeka neko bolje vrijeme. Obnovu ulice Veljka Mlađenovića, koja vodi prema gradskom bazenu, godinama čekaju meštani Ade i Česme, a gradonačelnik je prilikom polaganja kamena temeljca za novi most kod "Toplane" obećao da će biti preuređena nakon završetka mosta. "Od tada je prošlo dve i po godine, a mi i dalje vozimo po oštećenom i raskopanom kolovozu. Veća putnička i dostavna vozila ovuda ne prolaze, jer ne mogu da prođu ispod podvožnjaka. Zbog toga i autobusi gradskog prevoza iz Česme, umesto ovuda, moraju da kruže nekoliko kilometara kroz Medeno polje i Vrbanju da bi došli do centra grada. Dok se ulica ne obnovi novosagrađeni most nije od velike koristi", kažu meštani Ade. Podsetimo, za saobraćajnicu u Adi urađen je izvedbeni projekat, ali u upravi grada nismo uspeli da saznamo da li su rešeni imovinsko-pravni odnosi, koji su osnovni preduslov za proširenje ove deonice puta u naselju Ada. |
|
|
|
|
|
#106 |
|
Registered User
Likes (Received): 111
|
mislim da nema potrebe nabrajati svaku ulicu na kojoj nece nista biti uradjeno.
|
|
|
#107 | |
|
Registered User
|
Quote:
Наравно да бих ја волио трамвај, али мислим да нема шансе да се то деси, гледајући нашу финансијску ситуацију. Само треба бити реалан. |
|
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Registered User
|
Quote:
A sa one "druge strane" će da bude jednako isprazno o novostima u turističkoj ponudi, o zelenilu i čistoći (vele)grada... Vjerovatno dobijamo novine kakve i zaslužujemo... |
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
Registered User
|
Није то само до новинара, него једноставно се (скоро) ништа не гради, па људи ваде "из нафталина" старе чланке.
А морају нечим попунити рубрику "Бања Лука". |
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Maks
Likes (Received): 18
|
Quote:
Putevima Srpske: Autoputevi, Putevi, Banjaluka - Gradovima Srpske: Novi Grad, Doboj, Teslić, Kozarska Dubica Ex-Yu: Zagreb i Beograd (HR) Koncerti: Metallica@BG, Slayer@ZG, IQ Music@BG Evropa: Gardaland Ja najviše volim modernu arhitekturu. A vi? - Pozed by M4k5 |
|
|
|
|
|
|
#111 |
|
Registered User
|
Nocne
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Montenegrin
Likes (Received): 47
|
Što se tiče ovih alternativnih vidova javnog prevoza u BL (trolejbus, tramvaj), dobra je stvar što se BL i najveća predgrađa pružaju linearno, po pravcu sjever/jug...tako bi i jedna linija na tom potezu obuhvatila veliki broj potencijalnih korisnika (nije baš linearan grad kao Osijek ili Sarajevo, ali nije ni zrakast kao Podgorica ili Ljubljana...).
Loša stvar je što se po toj glavnoj osi ne pruža dovoljno širokih saobraćajnica, tako da bi oduzimanje saobraćajnica autima da bi se smjestio tramvajski "right of way" vjerovatno imalo za posledicu haos u kolskom saobraćaju. A kako je izgrađenost svuda velika, nema mijesta za proširenja i radikalne zahvate... Šta znam... |
|
|
|
|
|
#113 |
|
Maks
|
Istočni tranzit, noć
Datum: 27.01.2011.
Putevima Srpske: Autoputevi, Putevi, Banjaluka - Gradovima Srpske: Novi Grad, Doboj, Teslić, Kozarska Dubica Ex-Yu: Zagreb i Beograd (HR) Koncerti: Metallica@BG, Slayer@ZG, IQ Music@BG Evropa: Gardaland Ja najviše volim modernu arhitekturu. A vi? - Pozed by M4k5 |
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Maks
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#115 |
|
highways and roads
|
|
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Registered User
|
Glas
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Maks
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Maks
|
Sa puteva...
Quote:
|
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Registered User
Likes (Received): 111
|
Quote:
|
|
|
|
#120 |
|
BANNED
|
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| Бања Лука, Српска, banja luka, banjaluka, infrastructure, infrastruktura, republika srpska, saobracaj, srpska, transport |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|