|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools |
Rating:
|
Display Modes |
|
|
#41 | ||
|
Registered User
Likes (Received): 11
|
Quote:
Quote:
Aj keď je takáto informácia v týchto našich vláknach o výstavbe OT, tak som to sem vložil z dôvodu, že sa jedná o prvenstvo BB v tejto oblasti, a aj preto že už tu takáto informácia o inštalovaní podobných špičkových prístrojov v bystrických zdravotníckych zariadeniach bola kedysi zverejnená (myslím, že sa jednalo o mamograf v zdrav. zariadení Moyzes). Za zmienku stojí (a kedysi som to niekde čítal), že lekári pracujúci s týmito prístrojmi boli vedením nemocníc (kde takéto prístroje vlastnia) požiadaní aby trénovali aj v čase voľna čo najviac trebárs na hracích konzolách doma, alebo herniach, aby si osvojili zmenenený spôsob výkonu operácie, keď fe facto samotnú operáciu vykonávajú síce vlastnou rukou, ale už nie v tele pacienta, ale pomocou joysticku ovládania daného prístroja. Last edited by mirkobb; March 15th, 2011 at 10:41 PM. |
||
|
|
|
|
#42 |
|
like travelling
Likes (Received): 7
|
fiha, dik za info. to je super a aj to "naberanie" skusenosti. este by ma potesila specializovana operacna sala pre pacientov s ochorenim AIDS, alebo exotickymi chorobami keby bola prave u nas v Roosveltovej nemocnici (tusim 2 tyzdne dozadu taku otvorili prvu v Cesku)
|
|
|
|
|
#43 |
|
Registered User
|
Úradníci v Banskej Bystrici budú za sklom
No, nezdá sa mi že by zrovna toto bolo práve to čo mesto potrebuje..? Skôr by mal primátor robiť konkrétne kroky pre príchod a získanie strategických investorov do nášho regiónu, a nie iba vyvíjať takéto nič neriešiace aktivity alebo iba "básniť" o rozvíjaní cestovného ruchu v našom meste, to nám vôbec nepomôže a úpadok v našom meste a pokračujúci exodus našich obyvateľov v podobe odsťahovania sa z nášho mesta bude ďalej pokračovať.
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
ˆˆnieco sa robi aj na Kramaroch v BA (Dr. Mokras a co.), popripade samostatne oddelenie existuje aj na Zdravotnickej Univerzite (byvaly doskolovak pre sestricky).
|
|
#46 | |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Registered User
Likes (Received): 9
|
Ja si myslím, že je to krok vpred. Jasné, že sú oveľa dôležitejšie veci, čo treba riešiť, ale aj toto je určité pozitívum. Keby Gogola spravil len toto pre mesto, vždy je to viac ako spravil Saktor za 4 roky.
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Hello
|
Quote:
lebo moj nazor je ten, ze primator spravil krok vpred, co si ty nijako neohodnotil, ale tym ze si ho zverejnil si si nasiel priestor vytknut mu dalsie veci, ktore zatial nespravil. to mi pride dost neferove. stahovanie z mesta je jedna vec a vela krat sme to tu uz preberali. ludia z mesta odchadzaju, iny zase do okresu prichadzaju. ziadny vyrazny exodus sa nekona. Last edited by SunshineBB; March 19th, 2011 at 04:31 PM. |
|
|
|
|
|
#49 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Sunshine, lenže Gogola sa sám vyjadril už pred voľbami, že si rozvoj mesta nepredstavuje tak, že by tu mal byť priemyselný park, čiže od začiatku bolo všetkým jasné, že jediné, čo asi dokáže za tieto štyri roky urobiť, sú takéto počiny ohľadom transparentnosti, čo je dosť málo.
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Hello
|
Quote:
u niekoho funguje system, kritizovat co je zle, a ignorovat co je dobre (a zefektivnenie statnej spravy tym urcite je) |
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Hello
|
Quote:
a ked sa niekto vyjadri, ze tu cestu nevidi, tak sa objavi nespocet kecalkov a kritikov, ktory by rovnako kecali a kritizovali aj keby mali robit za pasom. lenze v nasej krajine sa to inak ani neda pretoze sprostost slovakov nezna hranic, preto budu vzdy len hlupym narodom ktory je kazdemu na smiech. ziadna hrdost, ziadna identita. nic proti Ziline, ale Bystrica potrebuje ine investicie ako KIA. to ze ani jeden doterajsi primator BB nedokazal podniknut ziadne kroky k rozvoju cestovnemu ruchu neznamena, ze to nie je priorita. to ze presperin povedal, kralik povedal, saktor povedal, neznamena ze gogola neurobi. to by ale chcelo vidiet veci objektivne. |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Registered User
|
![]() Kidos, ale čo konkrétne? Aké služby, aký turizmus? Všeobecne som o tom počul už veľa, ale konkrétne návrhy? Ja by som vedel, ako skrášliť mesto. Začal by som napr. hneď priestorom pod pamätníkom, ktorý by som upravil do podoby v akej existoval pred rokymi, t.j. na jednej strane vysadiť kvety, blízko stromov sa postarať o to, aby zmizli tie močiare, opraviť lavičky a hneď vznikne krásny parčík, kde môžu oddychovať mladí, starí, mamičky s kočíkmi, proste všetci a nie bezdomovci s fľašami alkoholu. Ďalšia vec je zanedbaný priestor od malej železničnej a Urpín, už tu tuším padol taký návrh, ako sa to dá upraviť a mala sa do toho zapojiť aj cirkev. V akom stave je rekonštrukcia chátrajúceho kaštiela v Radvani vprenajme SZU? No a v neposlednom rade je tu hanebne chátrajúca AS a kopec potulujúcich sa bezdomovcov v jej okolí a na ŽS. To je to hneď prvý grc, čo si môže všimnúť turista, čo sa sem odhodlá prísť. Stransparentnenie a nejaká očista, to je samozrejmosť, ale len to, to je zase žalostne málo. To je taký úplný základ, vlastne nič konkrétne. |
|
|
|
|
#54 |
|
Hello
|
|
|
|
|
|
#55 | |
|
... blinding storm...
|
Quote:
Takže BB by malo urýchlene konať vo veci priemyselného parku, to vôbec nevylučuje, že nemôže rozvíjať turistiku... A ešte k tomu turizmu... nie je mi jasné ako to chcú rozvíjať... celkom úprimne (mám BB veľmi rád), ale keby som bol turista: Chcel by som sem prísť na 1 týždeň? Čo by som tu robil? Keby som bol náruživý lyžiar, tak by som išiel na Donovaly, na Tále, ale načo by som býval v BB. Keby som chcel ísť do kúpelov, tak idem do Brusna, na Sliač. Z týchto miest by som možno odskočil na pol dňa aj do BB a mal by som pocit, že som to podstatné z neho videl. Počkám si, ako tu budú úradníci rozvíjať turizmus...
|
|
|
#56 |
|
Hello
|
blizzard co sa tyka turizmu, do Bystrice by si mal ako turista prist na jednu noc .. prvy den by si spoznal mesto(muzea- tych je dost, kostoly, par historicky uliciek) a jeho bezprostredne okolie (Urpin-kaplnka, mozno kalvaria, kostolik v hronseku a pod) .. druhy den spoznat okolie .. turistika (Kremnicke vrchy, Velka Fatra, Nizke Tatry), voda (kovacova, sliac, brusno), v zime lyziarske svahy (kdesi som cital ze v okoli mesta je 72 vlekov) , na vyber by bolo .. viac casu ako dva dni sa tu nejako uzitocne stravit neda, ale ta jedna noc je velke terno .. zvlast v lete, ked sa pomaly kazdy vecer na namesti nieco deje si turista moze odniest pekne spomienky
co sa tyka priemyselneho parku, nehovorim ze by nemal byt, rovnako ako to nikdy nepovedal Gogola (ako si to mnohi vysvetluju) .. len mi to pripada podobne zaplatanie diery, ako ked do zamkovej dlazby vyleju asfalt .. tot vsetko .. nijako to nepomoze, len zapcha usta |
|
|
|
|
#57 | ||
|
Hello
|
![]() http://bbonline.sk/europa-cinemas-vl...nom-slovenska/ Quote:
Quote:
|
||
|
|
|
|
#58 | |
|
Registered User
|
SunshineBB- moja rečQuote:
Aké služby, aký turizmus? Tak napríklad festival Barbakan. Neviem prečo sa to zrušilo, treba obnoviť. Treba rozšíriť nedostatočné ubytovacie zariadenia všetkých kategórií. Reklamná kampań typu- cez deň na lyžiach na Donovaloch, večer v reštaurácii,v klube,vo velness v meste. Cez deň túra na Chopok, večer výborné pivo na námestí v BB. Treba podporovať projekty ako divadlo I. Palúcha a V Dubačovej v priestore medzi Lazovnou a Hornou Striebornou. Autobuska je hanba mesta, uvidíme čo sa s ňou bude diať. Reči typu- práve máme "tajné" rokovania s investorom (desiatym) nás už všetkých nudia. Radvanského kaštieľa je škoda, tiež by ma zaujímalo, čo sa okolo neho deje. |
|
|
|
|
|
#59 |
|
like travelling
Likes (Received): 7
|
gratulujem, mozno sa sem nehodi pisat oplakane reci ako ved je to jedine kino na okoli, ale tak nieje to pravda chlapci? nieje sa comu cudovat, tym poctom a bla bla, V BA ked sa to rozdeli niet divu. I tak gratulujem na to ze tam nechodim (hadam raz do roka)
|
|
|
|
|
#60 |
|
Registered User
|
Fajn, ja sa na novopostavenú AS z ušetrených zdrojov mesta môžem len tešiť. Mesto nebude musieť riešiť žiadneho investora a budem môcť konečne uznať kvality a odbornosť súčasného primátora.
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|