|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#1 | ||
|
Registered User
Likes (Received): 301
|
БЕОГРАД - Блок 11a | BELGRADE - Block 11a
VIG Plaza,GP5 i GP6 su zavrseni objekti.GP 3 je pri kraju a ova kruzna kula je trenutno sa u potpunosti zavrsenom betonskom konstrukcijom. Ovog proleca krecu radovi na dva objekta.Sedistu banke Inteze (36.000 m2) i hotelu i poslovnom prostoru “Falkensteiner” koji ce da se prostire na 24.200 m2. Falkensteiner hotel i poslovna kula Quote:
![]() ![]() ![]() 21.02.2011 ![]() izvor:Beobuild Banka Intesa Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() Na cosku bloka se nalazila ambasada NR Kine koja je bombardovana 99e a njene rusevine su uklonjene prosle godine ![]()
Last edited by delija90; March 3rd, 2011 at 10:35 PM. |
||
|
|
|
|
|
#2 |
|
Registered User
|
A evo sta smo mogli da dobijemo umesto projekta koji se realizuje za Banku Intezu.Autor je Branislav Mitrovic:
![]() ![]() ![]() Slike postavio Homer Jay na BB-u |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Grad Oblakodera
|
Zna li se uopste ko je autor ovoga za Intezu?
|
|
|
|
#4 |
|
Registered User
|
Ne znam ali iza projekta stoji domaca projektanska firma Arhipro.
http://www.arhipro.com/preference.ph...tesamodel1.jpg |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
GLaDOS
Likes (Received): 35
|
Quote:
A banka Intesa je ocaj... |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Registered User
|
Nije ocaj.Projekat je interesantan ali nista vise od toga.Takve zgrade su se po svetu gradile pre 10-20 godina.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Registered User
Likes (Received): 70
|
http://www.arhipro.com/images/refere...tesamodel5.jpg
Ovako izgleda svaka najjeftinija i bezznacajna poslovna zgrada koje u evropskim gradovima ima na svakoj raskrsnici po jedna...u kojima su lekari, male firmice, advokati i prazne prostorije. Ovaj drugi projekat bi bio dosta bolji za reprezentativu zgradu, ali izgleda da su se vrlo lako napalili to sto je neko koristio njihove boje. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Vuk sa Ontarija
Likes (Received): 260
|
^Pa ja bi upravo to rekao za ovaj drugi projekat dok je ovaj prvi koji se i gradi dosta zanimljiviji i jedinstveni.
Ovakvih kocki barem ovde po Torontu imamo koliko hoces...dosadile su vise ![]() http://pb.cubear.com/slike/bm_b11a/b1103.jpg Last edited by CrazySerb; March 3rd, 2011 at 07:49 PM. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Registered User
|
Dobrim delom se slazem Crazy.
Takvih fasada ima na kilo i po istocnoj Evropi.Meni je samo krivo sto se nisu odluclli na gradnju neke kule koja bi fino zaokruzila pricu u tom celom kvartu.Kvadratura zgrade to svakako opravdava.No s obzirom na spratnost Inteze i poslovnog dela Falkensteinera - 11 i 12 spratova oni su isli na maksimalnu visinu s kojom bi bez problema dobili dozvolu za gradnju. ![]() Ima nade jos za parcelu gde je bila kineska ambasada. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Kosovo is Serbia!
Likes (Received): 160
|
Prikaz kompleksa
![]() Ova kocka je trebala da se izgradi na mestu zgrade banke intesa.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Registered User
|
Nije.To je prvi render koji je starnekoliko godina.Za Banku intesu je bio raspisan konkurs.Dva pobednicka resenja sam ja postavio ovde.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Grad Oblakodera
|
Ko uopste stoji iza VIG plaze i stambenih objekata pored nje?
|
|
|
|
#13 | |
|
Registered User
Likes (Received): 105
|
Quote:
mada nisam intensom odusevljen, sve zavisi od realizacije sta su ovi GP projekti, je li sta gotovo od njih?
|
|
|
|
#14 | ||
|
Registered User
|
Quote:
Quote:
U pitanju su stanovi.GP6 I GP5 su zavrseni ( GP6 se vidi gore na slikama u pozadini rusevina kineske ambasade) GP3 je pri kraju neracunajuci ovo manju lucnu kulu kod koje je zavrsena betonska konstrukcija. Arhandjel je to slikao u oktobru 2010e : http://img299.imageshack.us/img299/5563/71165551.jpg Levo ti je vig plaza i GP3,u sredini ta kula a desno (braon - bela fasada) GP5.GP5 http://img801.imageshack.us/img801/9648/p1090254s.jpg GP6 http://img689.imageshack.us/img689/1957/p1090242x.jpg Last edited by delija90; March 4th, 2011 at 12:07 AM. |
||
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ružnoća je zločin !!!
Likes (Received): 80
|
Meni se Intesa veoma dopada, samo da je ne useru sa jeftinim fasadnim materijalima, a posebno da ispostuju ovu transparentnost stakala.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Registered User
Likes (Received): 105
|
nije lose!!
|
|
|
#17 | |
|
Registered User
|
Quote:
GP5 izgleda super, pogotovu pored toga kako stanogradnja u beogradu inace izgleda... |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
Steta sto se cickaju zgradice po NBG umesto da se forsiraju kule, izgleda da smo akrofobicna nacija a ne klaustrofobicna!
Ovde VIG i hotel donekle izvlace stvar. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Registered User
|
Ne, mi smo nacija vizura i mnogobrojnih Zaklina.
|
|
|
#20 |
|
Grad Oblakodera
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |