daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Romania & Moldova > Development Forums > Bucharest–Ilfov

Reply

Thread Tools Display Modes
Old November 5th, 2011, 08:22 PM   #121
nebunul
Basarabia e Romania

nebunul's Avatar

Likes (Received): 102

Quote:
Originally Posted by ViitorulPrimar View Post
today
Cine da aprobare la jegurile astea de biserici (dreapta ) peste tot in Romania?! Jenant!!!

Timpul pentru Unire niciodată nu va veni de la sine, dacă nu-l vom face şi aduce fiecare dintre noi, cei care ne dorim Unirea cu adevărat.
“DACĂ VISUL UNORA A FOST SĂ AJUNGĂ ÎN COSMOS, EU VIAŢA ÎNTREAGĂ AM VISAT SĂ TREC PRUTUL” (GRIGORE VIERU)
nebunul no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old November 5th, 2011, 08:54 PM   #122
Adrian Fulga
Registered User

Adrian Fulga's Avatar

Likes (Received): 8

Eu unul stiu ca astfel de biserici au caracter temporar pana la finalzarea si "darea in functiune" a lacasului de cult propriu zis ...in alte locuri se si vede ca au caracter provizoriu ( sunt construite din materiale ieftine , sunt simplist finisate etc...) ...avand in vedere proiectul "Catedrala Neamului" , marimea si costurile aferente , era cel putin de bun simt a se ridica o bisericuta dupa toate canoanele si regulile bunei cuviinte.

"Whenever You have a doubt...there is no doubt" - "RONIN" - Robert de Niro
I Love Romania because it's My country and for My Country I would die every second knowing that It will resurrect me back from the dead !
Adrian Fulga no está en línea   Reply With Quote
Old November 5th, 2011, 11:20 PM   #123
Pastaie
Registered User

Pastaie's Avatar

Likes (Received): 3

lol
Pastaie no está en línea   Reply With Quote
Old November 5th, 2011, 11:28 PM   #124
UrsuRO
Registered User

UrsuRO's Avatar

Likes (Received): 4

Mi se pare ca pe dreapta vroiau sa deschide Black Pussy Massage.Sunt curios cum o sa se combine salonu cu catedrala.

Last edited by UrsuRO; November 6th, 2011 at 05:34 PM.
UrsuRO no está en línea   Reply With Quote
Old November 6th, 2011, 05:23 PM   #125
Slacker2
Registered User

Likes (Received): 1

Quote:
Originally Posted by UrsuRO View Post
Sunt curios cum o sa se combina salonu cu catedrala.

image taken from ...
Slacker2 no está en línea   Reply With Quote
Old November 6th, 2011, 07:07 PM   #126
Bogdy
Travelangelist

Bogdy's Avatar

Likes (Received): 446

Şi uite-aşa din frumosul şi pitorescul deal al Arsenalului, am făcut un deal al mastodonţilor. Oare ce mai urmează? De-ar avea şi catedrala asta ''norocul'' Senatului care trebuia să fie la Piaţa Naţiunilor Unite, unde e blocul Opereta sau Gioconda aş fi tare . Numai că nu are ''norocul'' ala. ''Norocul'' de la Senat se intampla doar la cladirile frumoase, astea urate n-au noroc

Die Welt ist mein Wille, die Welt ist meine Vorstellung - Arthur Schopenhauer
Bogdy no está en línea   Reply With Quote
Old November 6th, 2011, 07:29 PM   #127
COTNARI
Registered User

COTNARI's Avatar

o sa ajungem sa iubim palatul parlamentului pentru ca umbreste partial magaoaia spre centrul vechi
COTNARI no está en línea   Reply With Quote
Old November 6th, 2011, 08:28 PM   #128
Ayceman
Registered User

Ayceman's Avatar

Likes (Received): 2

O umbrește de tot, că-i pe deal și e ceva distanță între ele.
Ayceman no está en línea   Reply With Quote
Old November 6th, 2011, 09:40 PM   #129
AndreiB
Moderator

AndreiB's Avatar

Likes (Received): 66

Slava Domnului ! (sic)

Please complete my census of problems in Bucharest.
AndreiB no está en línea   Reply With Quote
Old November 6th, 2011, 10:03 PM   #130
cornel001
Balamuc

cornel001's Avatar

Likes (Received): 14

Ooo, daa, o sa puteti preacurvi fara sa va simtiti vinovati cand va uitati pe fereastra.
Old November 6th, 2011, 10:53 PM   #131
Bogdan28XXX
BANNED

Likes (Received): 0

Ati putea va rog sa aveti un limbaj civilizat fata de crestini? "jeguri de biserici"?!?!
Conducerea BOR poate fi numita cum vreti, dar nu jigniti adevaratii preoti si pe noi cei cu credinta in Dumnezeu. Nici eu nu sustin un asemenea proiect, cu toate ca o catedrala a poporului trebuie construita. Aici discutam de un proiect nu de "jeguri de biserici", aratati totusi un respect cititorilor. Moderatorii ar trebui sa aiba un cuvant de spus.
Bogdan28XXX no está en línea   Reply With Quote
Old November 6th, 2011, 11:11 PM   #132
vinterriket
I own a PC computer

vinterriket's Avatar

Likes (Received): 1097

A spus "jeguri de biserici", nu "jeguri de crestini" sau "jeguri de preoti". E parerea lui despre cladirea cu pricina si calitatea ei arhitectonica, nu fata de oamenii din ea.
vinterriket no está en línea   Reply With Quote
Old November 6th, 2011, 11:25 PM   #133
Cosmin
Euromod

Cosmin's Avatar

Likes (Received): 947

Bine zis "jeguri" (cel putin in cazul constructiilor recente), dar nu asta-i locul pentru astfel de discutii. Repet, thread-ul este destinat unui anumit proiect care este deja in constructie, deci e liber la stiri, poze, discutii pe marginea executiei, dar nu si la discutii despre religie, biserici in general sau sentimentele voastre fata de proiect (irelevante acum, din moment ce a inceput deja constructia).
Old November 7th, 2011, 12:03 AM   #134
COTNARI
Registered User

COTNARI's Avatar

ahhhhh!

mi-e dor de proiectul asta:

...

stiu, irelevant dar .....
COTNARI no está en línea   Reply With Quote
Old November 7th, 2011, 02:48 AM   #135
24days
BANNED

pe toti sfintii, ce caricatura !! Cred ca se insirasera din vechiul proiect al catedralei mantuirii... credulilor. Actualul proiect va reprezenta cea mai inalta catedrala ortodoxa din lume, nu ? Cu 15 m mai inalta decat actuala cea mai inalta catedrala ortodoxa din lume, corect ?
24days no está en línea   Reply With Quote
Old November 7th, 2011, 03:30 AM   #136
Ayceman
Registered User

Ayceman's Avatar

Din ce știu eu, da, dacă nu incluzi și clopotnițele semiatașate de biserici din Rusia.
Ayceman no está en línea   Reply With Quote
Old November 7th, 2011, 12:46 PM   #137
nebunul
Basarabia e Romania

nebunul's Avatar

Quote:
Originally Posted by vinterriket View Post

A spus "jeguri de biserici", nu "jeguri de crestini" sau "jeguri de preoti". E parerea lui despre cladirea cu pricina si calitatea ei arhitectonica, nu fata de oamenii din ea.
Nu e doar parerea mea Nu mai vorbesc de nesimtirea de a le amplasa pe unde-i taie capul si pe unde le dau aprobare nulitatile din administratiile locale: intre blocuri, in parcuri etc

BTW Jenant! http://www.biserici.org/index.php?me...,C.NAME,P.NAME

Bogdan28XXX, la capitolul credinta, eu sunt unul din cei care, in cei 5 ani de SSC, a avut nenumarate discutii contradictorii cu ateul-moderator cosmin
Detest religia-biserica, respect credinta! Dumnezeu nu are nevoie de intermediari si acoperisuri aurite!!!

Timpul pentru Unire niciodată nu va veni de la sine, dacă nu-l vom face şi aduce fiecare dintre noi, cei care ne dorim Unirea cu adevărat.
“DACĂ VISUL UNORA A FOST SĂ AJUNGĂ ÎN COSMOS, EU VIAŢA ÎNTREAGĂ AM VISAT SĂ TREC PRUTUL” (GRIGORE VIERU)
Old November 7th, 2011, 09:08 PM   #138
Bogdan28XXX
BANNED

Nu sunt adeptul grandomaniilor arhitectonice sau al preotilor cu Audi S8. Dar, sunt preoti, care intretin zeci si sute de copii abandonati (preotul acela din PH), preoti care se implica in comunitate, cum , este adevarat, exista foarte multi preoti care nu fac cinste credintei si mai mult decat atat departeaza lumea de la credinta. Spun credinta pentru ca nu ritul ortodox sau catolic,baptist,etc inseamna Dumnezeu, ci pura credinta.Corect era spus: "jeg de biserica" - cu referire la catedrala, nu jeguri de biserici. Ma rog...nici eu nu sustin un asemenea proiect ce denota opulenta intro tara in care unii isi masoara parizerul in sute de grame. E trist si revoltator.
Cu toate acestea BOR trebuie sa aiba o catedrala nationala sa-i spun asa. Dar nu de asemenea anvergura, pentru ca va eroda si mai mult imaginea.
Bogdan28XXX no está en línea   Reply With Quote
Old November 7th, 2011, 09:54 PM   #139
andrei_ro
Registered User

Exista oameni de afaceri si fundatii care intretin nu sute, ci mii de copii si de oameni nevoiasi. Si asta pe banii LOR, nu ai statului, pentru ca indirect parazitii de popi prin neplata impozitelor sunt subventionati de stat.

Si ce=i cu asta? Ar trebui sa ridicam si catedrala mantuirii oamenilor de afaceri?
andrei_ro no está en línea   Reply With Quote
Old November 8th, 2011, 08:40 PM   #140
nebunul
Basarabia e Romania

nebunul's Avatar

...
Quote:
Cât suntem de credincioşi?

Majoritatea noastră, de la vlădică până la opincă, se joacă adesea cu semnele exterioare ale credinţei, comportamentele nedând vreun semn că respectiva credinţă ne-ar fi marcat în vreun fel.

Când vor veni rezultatele recensământului, vom afla, ca şi la numărătorile anterioare, că suntem vreo 90% ortodocşi, încă 8 - 9 procente ţinem de alte denominaţii creştine, restul împărţindu-ne în grupuri mici şi foarte mici de musulmani, mozaici şi unele denominaţiuni de-a dreptul exotice. Deci, un popor eminamente creştin. Dar aceasta este o statistică destul de rece şi ea nu ne poate spune mare lucru despre intensitatea credinţei. Să ne îndreptăm atenţia către sondajele de opinie care, de peste douăzeci de ani, situează biserica şi armata în fruntea preferinţelor românilor, în vreme ce Justiţia şi instituţiile caracteristice democraţiei, precum Parlamentul şi partidele politice devin de la un sondaj la altul tot mai puţin populare. Nu cred că această scădere dramatică a respectului nostru pentru instituţiile democratice reflectă automat respectul nostru pentru democraţie. Cred că în aceste sondaje noi ne manifestăm atitudinea faţă de modul de funcţionare al democraţiei la noi, iar degradarea imaginii ţine de funcţionarea imperfectă - e un cuvânt blând! - a instituţiilor româneşti cu pricina. În ciuda îngrijorării pe care ne-o poate provoca situarea în fruntea ierarhiei încrederii a unor instituţii care nu sunt - şi nici nu pot fi - organizate democratic, una funcţionând pe baza „ascultării", cealaltă în funcţie de „ordin", nu cred că suntem nici atât de credincioşi, nici extrem de dedicaţi ordinii. Încă ar fi ceva dacă lucrurile ar sta în acest fel.

Sigur, când vezi mulţimile înghesuindu-se, călcându-se în picioare, smulgându-şi sticlele cu agheasmă la felurite hramuri, la slujbele de Înviere ori la cele de Crăciun, iar politrucii străduindu-se să prindă locuri în faţă, îţi vine să crezi că rezultatele sondajelor de opinie ar putea avea o anume acoperire, că suntem un popor neobişnuit de credincios pentru vremurile moderne pe care le trăim. Când îl vezi însă între politruci pe Ion Iliescu, declarat liber-cugetător, sau puzderie de alţi politruci antrenaţi în sportul naţional al încălcării, în acelaşi timp şi prin aceleaşi fapte, nu doar a legilor, ci şi a celor zece porunci, te mai lasă entuziasmul. Şi constaţi apoi că peştele de la cap se împute - şi chiar se împute, din păcate. Când tramvaiele sau autobuzele trec pe lângă o biserică, românii credincioşi, tolăniţi în poziţii de tot indecente ori îmbrăcaţi cum n-ar îndrăzni să meargă la biserică, îşi fac largi cruci, să-i vadă tot tramvaiul ce cuvioşi sunt. Odată, un taximetrist ce mă ducea spre casă a lăsat volanul şi-a început să-şi facă cruci cu ambele mâini! Bănuiesc că Dumnezeu ar fi preferat să ne ştie întregi şi, probabil, s-a îngrijit de asta, deşi era treaba şoferului! Da, peştele se împute de la cap, din păcate nefăcând excepţie nici capul Bisericii, care se poartă mai degrabă ca un CEO de mare multinaţională - deşi biserica noastră e naţională! - decât ca un sfânt părinte. Biserica a pus mâna pe tot ce a putut pune, lăsând operele de binefacere pe seama debilelor ong-uri. Preafericitul a botezat odrasla impostorului Casei Regale, dar n-a binevoit să participe la discursul din Parlament al Majestăţii Sale Regele Mihai I. Era, de altfel, şi ocupat cu primul zâmbăreţ al ţării, pe undeva prin Argeş...

Ce vreau să spun? Că majoritatea noastră, de la vlădică până la opincă, se joacă cu semnele exterioare ale credinţei, comportamentele noastre nedând vreun semn cât de palid că respectiva credinţă ne-ar fi marcat în vreun fel, ar fi avut vreun efect modelator asupra noastră. Altfel, această explozie de furturi, corupţie mare şi mică, violenţă, crime, maltratări ale femeilor şi copiilor s-ar mai domoli. Or, ea sporeşte zi de zi şi ceas de ceas în proporţie de masă!

Liviu Antonesei este scriitor şi publicist şi semnează o rubrică săptămânală în „Adevărul“ din 2010.
www.adevarul.ro

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules