|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Ниш Ni |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools |
Rating:
|
Display Modes |
|
|
#161 |
|
Registered User
Likes (Received): 86
|
|
|
|
|
|
|
#162 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
Danas sam slusao Simonovica na NTV i kada su ga pitali sta se ceka sa pocetkom izgradnje stadiona, rekao je da se jos uvek tamponira i priprema teren (znaci od 30 marta ga pripremaju) i da je rok zavrsetka radova za 3 tribine do Nove godine.Inace,menja se stari semafor i postavlja novi,dok ce kod reflektora biti uradjene neke komandne promene i zamenjene sijalice ali da se nece menjati kao semafor.....
|
|
|
|
|
|
#163 | |
|
Registered User
Likes (Received): 10
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#164 |
|
Registered User
Likes (Received): 18
|
sto bi se menjali, to je mnogo skupo, samo da se 'oprave...zna li neko visinu i snagu tih reflektora?
|
|
|
|
|
|
#165 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Идентични су као они на Маракани...
|
|
|
|
|
|
#166 |
|
Registered User
|
УСКОРО НОВА ФАЗА РЕКОНСТРУКЦИЈЕ СТАДИОНА ЧАИР
26. 05. 2011 Припремни радови на реконструкцији стадиона "Чаир" и стабилизацији објекта приводе се крају, као и радови на постељици за изградњу овог капиталног објекта. У предстојећој фази реконструкције планирани су архитектонски, грађевински, електро, машински и радови на изградњи водовода и канализације. Идејни пројекат реконструкције стадиона "Чаир" прошао је републичку ревизију и сада се очекује и добијања сагласности за противпожарну заштиту. - Укупна улагања у реконструкцију спортске хале и стадиона износе око 16 милиона евра и то су највећа улагања у спортску инфраструктуру у Србији у последњих неколико година. Драго ми је да ћемо овај мандат искористити да комплетирамо спортску инфраструктуру. Пре годину и по дана завршен је комплекс отворених базена, а са завршетком реконструкције хале и стадиона Ниш ће добити најбољи спортски комплекс у Србији. То је први предуслов за врхунски спорт и да се младима омогући да се баве спортом, оценио је градоначелник Ниша Милош Симоновић који је са министарком омладине и спорта Снежаном Самарџић Марковић обишао радове у Чаиру. И министарка Самарџић Марковић изразила је задовољство динамиком радова на реконструкцији нишких спортских објеката. Главним пројектом предвиђена је реконструкција трибине на источној страни за 6966 гледалаца, трибине на јужној и северној страни за 9037 гледалаца као и реконструкција западне трибине за 2154. У последњој фази биће покривене источна, јужна и северна трибина. Реконструисани стадион моћи ће да прими 18151 гледаоца уз додатне ВИП ложе са 120 места као и ложу за медије са 50 места. Нишки стадион изграђен је 1963. године и у тај објекат није улагано последњих 30 година. После реконструкције нишки стадион добиће сасвим нови изглед и биће реконструисан по стaндардима ФИФА.
|
|
|
|
|
|
#167 |
|
Registered User
Likes (Received): 62
|
![]()
|
|
|
|
|
|
#168 |
|
Registered User
Likes (Received): 24
|
Sve mi se cini da je velicinu severne i juzne tribine diktirao polozaj reflektora, pa zbog toga sve cetiri tribine nisu na istom nivou, odnosno nemaju isti broj redova. Jbg. bilo im je lakse napraviti manju tribinu, nego pomeriti reflektore...
|
|
|
|
|
|
#169 |
|
ravangrad forever
|
Cisto sumnjam....velicina severa i juga je vise diktirala potreba za ''ne-tolikim'' kapacitetom
.
|
|
|
|
|
|
#170 |
|
Registered User
Likes (Received): 171
|
najverovatnije tako.
zbog atletske staze je velik obim tribina, pa bi taj sprat otertao stadion prema 30k mesta...
|
|
|
#171 |
|
Registered User
Likes (Received): 171
|
danas
|
|
|
#172 |
|
Registered User
Likes (Received): 67
|
|
|
|
|
|
|
#173 |
|
Registered User
|
Hala mi se izrazito dopada,moram da priznam,pogotovu za sada njena spoljasnjost...Videcemo i unutra na sta ce to sve liciti,ali ovo za sada obecava....
|
|
|
|
|
|
#174 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Ma hala je super! Jos samo kad ne bi lepili ovaj alubond svuda gde stignu! ... uzas....
|
|
|
|
|
|
#175 |
|
Registered User
Likes (Received): 399
|
Мени се вала не свиђа. Могла је фасада много маштовитије и квалитетније да се уради.Али свакако стоји да је и ово огромно побољшање.
|
|
|
|
|
|
#176 |
|
ravangrad forever
|
|
|
|
|
|
|
#177 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Ja ne znam šta ste vi očekivali, Stejpls Centar 2 ili vernu kopiju Arene Zagreb, ali dobro...
Meni rekonstrukcija čairske dvorane nije poslednji krik arhitektonskog umeća, ali realno, izgledaće bolje od 90% hala sličnog kapaciteta...a i mnogih većih...tipa Lodj Arena - http://www.europeodebasket.com/wp-co...et-2009-1.jpeg ; iz temelja sagrađena pretprošle godine za EP u košarci, kapacitet 13.000... takođe, splitski Spaladium (u kome sam bio) po pitanju eksterijera nije ništa lepši. Naprotiv. Kontam da je odlično što se u ovoj raspaloj državi, gde se ne zna ko pije a ko plaća, išta i radi. To što mi patimo od megalomanije nasleđene iz vremena SFRJ, sasvim je druga stvar...tada smo mogli da zidamo kule i gradove, mogli smo biti pioniri po pitanju dizajna i određenih graditeljskih rešenja, dok danas ne možemo... Surova realnost. Last edited by Викинг; June 2nd, 2011 at 11:06 AM. |
|
|
|
|
|
#178 |
|
Registered User
Likes (Received): 17
|
Meni hala kad je pogledam sa ulice izgleda odlicno sa sada, siguran sam da ce kad bude gotova i kad se udari sminka izgledati duplo bolje.
|
|
|
|
|
|
#179 |
|
Registered User
Likes (Received): 10
|
ok je
|
|
|
|
|
|
#180 |
|
Registered User
Likes (Received): 54
|
slažem se, okej je hala kad se posmatra kroz vremensko razdoblje i opštu situaciju u kojem sada živimo, i koliko možemo šta da učinimo. kakva da je, bolja je ovako uskoro sređena nego raspadnuta kao do skoro.
..iako joj je arhitektonski domet malo iznad proseka za savremena prigradska skladišta za uz magistralu. malo mi je žao da je tipičan arh. izraz iz vremena kad je hala napravljena ubijen u potpunosti i zauvek i zamenjen mnogo lošijim. al opet, to je realnost i današnjica. tako gledano, meni je to okej. |
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|