|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Dalmacija Dalmatia: Split, Zadar, Dubrovnik, Šibenik, and the Dalmatian Highlands |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#1 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
[Split] - Stari projekti
E nećeš razbojniče!
Last edited by Asti Gospe; December 16th, 2011 at 11:34 PM. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
...
Likes (Received): 794
|
Odlična prezentacija ST3.. stvarno je to bio megaprojekt kakav neće jako dugo biti više ni u Hrvatskoj. Međutim vezano za novi thread... zar se nije moglo reaktivirati Split - PropaliProjekti ili je ovo skroz nešto drugo
![]() Ili je to bio samo jedan propali thread
|
|
|
#3 |
|
BANNED
|
E nećeš razbojniče!
|
|
|
|
|
#4 |
|
Powered by Jet-A1
Likes (Received): 2805
|
Odlična ideja za topic i fantastičan prvi post. Petica iz zalaganja!
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
...
Likes (Received): 794
|
hahaha ok onda kad je tako. Evo odmah još na onoj slici uočih nešto ne vezano izravno za ST3... a to je križanje Solinske i Hercegovačke ulice... realizirano preko rotora Čini mi se da se o tome nešto govorilo 'nedavno'.Zanimljiva su mi rješenja križanja današnjeg ZNG-a sa DR-a i Poljičkom.
|
|
|
#7 |
|
Registered User
Likes (Received): 149
|
http://www.dinkokovacic.com/index.ph...emid=7&lang=hr
Na ovoj stranici ima dosta starih slika, kako je Split 3 lipo izgleda kad se tek napravia, bez ijednog zatvorenog balkona, dodavanja tendi i ostalih narušavanja izgleda zgrade. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
.
Likes (Received): 8
|
pohvala na tredu. sada još samo treba naći ivestitora i super
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
BANNED
|
Uz ovu prezentaciju se može lijepo nadodati pitanje, zašto od svih tih zgrada koje su prezentirane na maketi, niti jedna nije napravljena prema maketi?
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
u disko me znaju na vrata
Likes (Received): 488
|
zato jer je to urbanistički okvirni plan, kasnije su provedeni arhitektonski natječaji za svaki blok zgrada, kako to jeli inaće i ide
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
|
inače, super thread
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
|
kada smo već tu, što mislite o ovom, ne tako staron ali nikada realiziranom projektu blagaićevog nebodera na križanju dubrovačke i dom. rata? ima li iko ikakvih vijesti šta bi tu moglo ić?
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
BANNED
|
E nećeš razbojniče!
|
|
|
|
|
#14 |
|
BANNED
|
Dok sam pregledavao postove naišao sam na jedan post u kojem stoji kako su gradski oci krajem 70ih i 80ih proavali urbanističke planove novom sadu, a za uzvrat smo dobijali ono što titograđani nisu htjeli imati u svome dvorištu. ako ima iti malo istine u tome odgovorio sam si na pitanje.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
BANNED
|
E nećeš razbojniče!
|
|
|
|
|
#16 |
|
BANNED
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
BANNED
|
E nećeš razbojniče!
Last edited by Asti Gospe; December 16th, 2011 at 11:35 PM. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Split
|
Mene taj Split 3 nije nikad odusevljava...puno mi se vise svidja "split 2" kakav je onda bija.
Veci razmaci medju zgradama i puno vise na trago onoga cemu se danas tezi, a to je da zgrade jedna drugoj ne cine sjenu, odnosno da svaka ima sunca i zraka. Ove na Splitu 3 su nabivene priko mire. "kineski zidovi" povezani cementom ![]() U ono vrime se govorilo da tako mora bit jer da Split nema prostora za sirit se, a to ka sta vidimo nije istina. Jos uvik po Splitu ima kvartova di je pustopoljina. Osin toga nije bilo nikakve potribe dovuc krcato svita u Splitu samo za stanovanje. A to se dogodilo. Krcato Kastelana i Solinjana je priselilo u Split jer je politicka odluka bila da Jugovinil, Dalmacijacement itd grade stanove za svoje radnike u Splitu. "Kamate" se placaju danas i placat ce se jos dugi niz godina. Moja obitelj ka i puno njih je dosla u Splitu prilikom te "seobe naroda". Cin je stasala prva generacija splitski Zavod za zaposljavanje se napunija nezaposlenih jer nije bilo privrede (ciste ili sporke) koja ih je mogla zaposlit. U medjuvrimenu je dosa rat i jos jedna "seoba naroda", a privreda je propala i problemi su se udvostrucili. Da je u ono vrime razvoj Splita planiran obrnuto. Odnosno da su se ulagalo u privrednu, a da su stanovi slijedili taj razvoj danas bi sigurno Split bija nesto manji, ali i sa manje problema. Bajke su da je Jugoplastika i Skver poslova dobro. Radila u obe firme i znan da su grcali i u ono vrime u problemima
|
|
|
#19 |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
Meni je Split 3 odlican: skalinade, vrtovi u prizemlju s stablima limuna i njespula, balkoni, i hvala bogu za hlad! Kad god prodjem ulicom Dinka Simunovica, pomislim: Cili je Split rascvala grana. Isto je i s Cokoladama. Oleandri posvuda. A ima cak i manje problema s parkiranjem nego ostali dijelovi grada.
Npr.: http://www.fortuna-nekretnine.hr/100...split-trstenik Last edited by Split3; May 27th, 2011 at 11:22 AM. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
BANNED
|
E nećeš razbojniče!
Last edited by Asti Gospe; December 16th, 2011 at 11:35 PM. |