|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#461 |
|
Registered User
Likes (Received): 14
|
dobro ja nisam tolko zao
![]() ima znak na početku ulice da je to biciklistička zona - ne vjerujem da ima određeni dio kojim se smije jer teško je to odredit. al nisam stručnjak pa mozda i ima |
|
|
|
|
|
#462 |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
|
|
|
#463 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
Vožnja trgom je dopuštena (postoji znak) iako bi, smatram, trebao postojati znak koji bicikliste upozorava da voze sporije i opreznije (pogotovo u odnosu na pješake).
Primjer znakova: http://image.shutterstock.com/displa...gn-1896042.jpg http://www.photos-public-domain.com/..._peds_sign.jpg - s tim da nisam siguran je li trenutno moguće postaviti ove znakove u RH (ne znam jesu li uvršteni u naše pravne propise koji ovo reguliraju). @Lampaš Divna fotografija. Drugi put autor treba registraciju uslikati (s tim da je ovo stara fotografija jer se vidi da Divaltovom još vozi autobus, tramvaja nema).
|
|
|
|
|
|
#464 |
|
Lega
Likes (Received): 25
|
Nije to stara fotka...BTW: Fićo opet na popravku...
|
|
|
#465 | |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
Quote:
još bi ja na trgu povećao broj mjesta gdje se mogu ostaviti bicikli..ono je premalo..a ružno izgleda kad ih svi vežu na onu ogradu kod ulaza u pothodnik.. mislim da ovo nije stara fotka,tramvaj vozi s druge strane..
|
|
|
|
#466 |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
Budimo sretni što ovoga nema kod nas... još
![]()
|
|
|
#467 |
|
Registered User
|
heh, da su srusili drvo onda bi ih napali zast su drvo srusili
|
|
|
|
|
|
#468 |
|
Registered User
|
http://www.sib.hr/vijesti/osijek/702...antunovca.html
4.3.8. astavak izgradnje biciklističkih staza Uz već izgrađenih 33,50 km biciklističkih staza, u pripremi je izrada projektne dokumentacije za izgradnju biciklističke staze uz Ulicu sv. L. B. Mandića u dužini cca 2.500m te za izgradnju biciklističke staze od Zelenog polja (Vukovarskom ulicom) do Sarvaša u duljini preko 10.500 m, a u pripremi je izrada projekta za biciklističku stazu uz Vinkovačku ulicu od Industrijske četvrti do početka područja Općine Antunovac. U okviru popravka pješačko-biciklističkih staza koje radi Upravni odjel za komunalno-stambeno gospodarstvo i promet te zaštitu okoliša obilježit će se biciklistički trak na sjevernoj strani nogostupa u Strossmayerovoj ulici (od Kolodvorske do Višnjevca), na zapadnom nogostupu u Trpimirovoj ulici (od Divaltove do E. Avenije) te na južnom nogostupu E. Avenije (od Radićeve do Istarske), što je ukupno oko 4,0 km novih biciklističkih površina. Treba napomenuti da Hrvatske vode rade projekt spoja šetnice od objekta „Stare pumparnice“ do objekta Vodogradnje pa će se obilježavanjem biciklističkog traka na toj površini spojiti i biciklističke površine. |
|
|
|
|
|
#469 |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
a je ti tekst
![]() al nek se šiba prema Čepinu,Sarvašu i ostalim prigradskim..
|
|
|
#470 |
|
Mamma Mia
|
"biciklističko-pješačka" staza na Štrosi
![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us a kojim redom idu vjerojatno ni sami ne znaju...prosle godine je napravljeno od centra do dvorca Pejačević, a sada su nastavili od Kolodvorske prema Višnjevcu...dobrih kilometar je ostalo neobnovljeno
|
|
|
#471 |
|
jede čvarke na čačkalicu
Likes (Received): 60
|
a čovječe pa ovo je stvarno preusko
|
|
|
#472 |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
dok se ne bude razmišljalo o potpunoj obnovi ove ulice,mi drugih rješenja nemamo..bar ja nemam..
|
|
|
#473 |
|
jede čvarke na čačkalicu
Likes (Received): 60
|
može se maknuti ova "trava" odnosno pijesak i izasfaltirati fino.
|
|
|
#474 |
|
Registered User
|
onda udaris u rasvjetu ili rukom u tramvaj
|
|
|
|
|
|
#475 |
|
Registered User
|
http://www.bikemyday.com/2012/09/27/pismo-gradanina/
Danas sam dobio odgovor gospodina Zdravka Oreškovića iz gradskog Odsjeka za promet u svezi mog maila gradonačelniku zbog previsokih rubnjaka (na koji je prvobitno odgovorila arhitektica Andraši koja očito nije shvatila na koje rubnjake mislim, tako da taj dio priče preskačem). S tim da sam poruku gradonačelniku poslao 6.9., tako da su zapravo dosta i brzi. “Poštovani gosp. Podraza,povodom Vašeg prijedloga i ukazanih nedostataka na prijelazima biciklističkih staza preko kolnika prometnica, odnosno previsokih rubnjaka, koji ste uputili Gradonačelniku, obavještavamo Vas da je ovaj Upravni odjel, Odsjek za promet, koji je zadužen za održavanje prometnih površina na području grada Osijeka izvršio pregled biciklističkih staza te konstatirao da su Vaše primjedbe opravdane i da zaista ima neprimjereno visokih rubnjaka iako su oni u naravi upušteni ali još uvijek su visoki te prilikom prijelaza bicikla preko njih izazivaju jači udarac. Obilazak smo obavili vozeći se biciklom pa smo se na najbolji mogući način uvjerili u nedostatke na koje Vi ukazujete. Što se tiče postavljanja rubnjaka na tim prijelazima možemo navesti da oni, u koliko su postavljeni na odgovarajući način, ne predstavljaju smetnu prijelazima. Postavljanje rubnjaka ima svoju svrhu prilikom izgradnje ceste, posebno u lepezama raskrižja te spoja kolnika i pješačke, odnosno biciklističke staze. Zahvaljujemo Vam se na ukazanim nedostacima te ćemo više pažnje obratiti kod izgradnje novih staza a upozorit ćemo i druge Upravne odjele koji su zaduženi za izgradnju novih staza na navedene probleme. U koliko imate još nekih sugestija vezanih za promet stojimo Vam na raspolaganju da ih razmotrimo. S poštovanjem!” Tako da, ljudi, valjda se nekakav (kakav-takav) aktivizam isplati. Još ćemo vidjeti rezultate. Ono što meni zapravo sad tu nije jasno – smatraju li oni uopće te rubnjake nužnim ili ne? Lud zbunjenog… Moj odgovor: “Poštovani, drago mi je da ste poduzeli određene mjere, štoviše, vrlo sam iznenađen poduzetim, kao i vašim odgovorom. Mi, građani, već smo navikli da nas se za mišljenje (i glas) pita samo tijekom izbora, a nakon toga ništa, tako da imamo dojam da se ništa ne može promijeniti nekakvom građanskom inicijativom, a kamoli jednom običnom e-porukom. Drago mi je što ste primijetili probleme na biciklističkim stazama, na koje sam vam ukazao. Međutim, meni iz vašeg odgovora nije jasno smatrate li vi na kraju rubnjake nužnim ili ne? Stoga vas molim da, ako budu poduzete određene mjere u svezi s rubnjacima, iste potpuno poravnate i izvedete to problematično križanje bic. staze i ceste (o kojemu cijelo vrijeme pričamo) na način kako je to napravljeno na stazi u Svačićevoj prema Kauflandu – ispred mjesne zajednice (ako se ne varam) – tj. na fotografiji koju sam vam poslao – dakle – bez ikakvih rubnjaka. Molim vas, uvažite ovu moju sugestiju, tim više što je evidentno da je takvo izvođenje prijelaza moguće. Vjerujte mi, bit će vam svaki biciklist zahvalan. Hvala vam na izražavanju želje za nekom sljedećom sugestijom, vjerujem da ću ih imati (ja ili neki drugi biciklist), mada mislim da bi to primarno trebala biti dužnost nekog od vas iz gradske vlasti – da se npr. provozate barem jednom mjesečno osječkim prometnicama svih vrsta – a tek sekundarno dužnost građana. Srdačan pozdrav!” |
|
|
|
|
|
#476 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#477 |
|
Mamma Mia
|
mah...ne da mi se
U nju, na nju i pod nju! Last edited by LUDI-OS™; September 27th, 2012 at 08:53 PM. |
|
|
|
|
|
#478 | |
|
Registered User
Likes (Received): 46
|
Quote:
|
|
|
|
#479 |
|
Registered User
|
Draga bic. populacijo!
Pisanje po forumu nije loše ali ne daje konkretan rezultat. Treba se organizirati i aktivirati. Ako ste zbilja zainteresirani javite mi se privatnom porukom na forum ili još bolje - izravno na ivanpodr@gmail.com. ![]() Za početak: možete fotografirati problematična mjesta uz kratki opis, staviti na neki od foruma, a najbolje bi bilo poslati mailom gradskom Odsjeku za promet. Info: http://www.osijek031.com/osijek.php?...#ixzz27lBp3WJD Last edited by Raznihnadimakaima; December 7th, 2012 at 10:36 AM. |
|
|
|
|
|
#480 |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
vrlo rado ću se priključitit mailovima i fotografijama..
![]() PJEŠAČKO-BICIKLISTIČKA STAZA U STROSSMAYEROVOJ ULICI U tijeku je rekonstrukcija pješačko-biciklističke staze u Strossmayerovoj ulici, a radove je obišao gradonačelnik Krešimir Bubalo, sa suradnicima. Riječ je o dionici dugoj 950 metara, od Kolodvorske do Svilajske ulice, širine 2,4 metra. Planirana vrijednost radova je 800.000,00 kuna, a rok dovršetka do kraja listopada. Radove izvode djelatnici Unikoma. Spoj s već izgrađenom biciklističkom stazom u Strossmayerovoj - sjeverna strana od Kanižlićeve do Kolodvorske, radit će se nakon što Vodovod-Osijek završi planirane radove na mreži vodoopskrbe i odvodnje, a što bi prema planovima trebalo biti do kraja ove godine. Ta je dionica duga oko 700 metara ![]()
|
![]() |
| Tags |
| bic bajs bicikl, ludi pao s bicikla |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|