daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Slavonija i Baranja

Slavonija i Baranja Slavonia and Baranja: Osijek, Slavonski Brod, Vinkovci, Vukovar, etc.

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 1 votes, 5.00 average. Display Modes
Old September 7th, 2011, 06:48 PM   #101
Semper Fidelis
Osječko Est 1697

Semper Fidelis's Avatar

Ehh sada, i oni izmišljaju, zašto djeliti kazne gdje nepostoji biciklisticka

Ja si pod hitno moram kupiti prednje svijetlo zadnje imam, dosta sam se zahebavao. Nisu male kazne

Btw, i kad kupujete svjetla za bicikl kupite ona kvalitetna, a ne ona po 20,30 kuna. Ja sam kupio Cateye. Isti ovakav model Prije jedno 3,4 godine. Koliko se sjecam nisam mjenjao baterije a svijetle stvarno jako. 100-tinjak kuna

Semper Fidelis no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old September 7th, 2011, 08:07 PM   #102
Rocky031
Lega s Juga 2

Rocky031's Avatar

Likes (Received): 870

Tamo di nema biciklističke neka vozima po cesti?
Pa jesu oni normalni,di ja npr.vozim bicikl po Trpimirovoj,možda po cesti pa da me lupi neki auto?
U pravilu biciklistička tamo ne postoji tako da bi ladno mogao dobiti kaznu ako vozim po pločniku gdje nema NIKOG.

‎''Meni je bila zgodna dok je vi niste ni primjećivali'' - PEDO MEDO
Rocky031 no está en línea   Reply With Quote
Old September 7th, 2011, 08:10 PM   #103
tomostv
Registered User

Likes (Received): 0

eo ja sam danas sišao sa bicikla tu na pothodniku kod ljepotice i hodao do sredine i onda vidio da nema murije pa nazad na bic
Al šalu na stranu..na tom djelu se i klinci ali i žene i djevojke zalete sa biciklima bez zvona i stalno je napeto jer ljudi ne znaju gdje se sakrit od letećih biciklista..
kAd mog uizbjegnem taj dio pa idem kroz sjenjak preko pruge ili preko bosutskog i nathodnika kod kolodvora..ostale vertikale su potrebne ali ipak nisu tolko kritične kao trpimirova
tomostv no está en línea   Reply With Quote
Old September 8th, 2011, 06:38 PM   #104
La_Linea
Registered User

Likes (Received): 32

Quote:
Originally Posted by tomostv View Post
i nathodnika kod kolodvora..ostale vertikale su potrebne ali ipak nisu tolko kritične kao trpimirova
Slažem se da je ta prioritet. I spoj Gundulićeva-Vinkovačka. Eto Tomo, kad budeš u središtu zbivanja i u prigodi došapnuti Vrdoljaku... lobiraj za nas bicikliste
La_Linea no está en línea   Reply With Quote
Old September 8th, 2011, 07:01 PM   #105
tomostv
Registered User

problem je što ja ne vidim način kako to tamo izvesti..a ja sam inače vrlo slobodnih razmišljanja..lokalna uprava ipak razmišja kroz blagajnu a onda tek ne vidim način da se to napravi..po projektu nove trpimirove gradit će se biciklistička od dvorane do Bille ali potrebnija je u toj drugoj fazi od Bille do Eurodoma- a to ne znam kad će
Old September 9th, 2011, 03:34 PM   #106
LAMPAŠ8
LEGA,IMAŠ KUNU?

LAMPAŠ8's Avatar

OBILJEŽAVANJE BICIKLISTIČKIH PRIJELAZA

Radove na obilježavanju biciklističkih prijelaza preko kolnika na dijelu staze u Vukovarskoj ulici, kod križanja s Keršovanijevom, obišao je gradonačelnik Krešimir Bubalo, sa suradnicima.

Prijelazi biciklističkih staza preko kolnika prometnica obilježavaju se trokomponentnom hladnom plastikom koja sadrži kameni agregat zapečen u crvenoj boji, tako da onemogućava klizanje u kišnim uvjetima. Obilježavanje se obavlja na 31 novoj lokaciji te popravci na postojećim. Ukupno će biti izvedeno 856 m˛. Radove, temeljem obavljenog javnog nadmetanja, izvodi tvrtka SIGNALINEA d.o.o. Rijeka, a ukupna je vrijednost radova 189.297,00 kuna (s PDV-om).

Old September 9th, 2011, 04:53 PM   #107
VESP031
VESP

VESP031's Avatar

Likes (Received): 3

Quote:
Originally Posted by tomostv View Post
problem je što ja ne vidim način kako to tamo izvesti..a ja sam inače vrlo slobodnih razmišljanja..lokalna uprava ipak razmišja kroz blagajnu a onda tek ne vidim način da se to napravi..po projektu nove trpimirove gradit će se biciklistička od dvorane do Bille ali potrebnija je u toj drugoj fazi od Bille do Eurodoma- a to ne znam kad će
Zar vec ne postoji bic staza ispod podvoznjaka?
Old September 10th, 2011, 08:50 AM   #108
La_Linea
Registered User

Likes (Received): 32

Quote:
Originally Posted by VESP031 View Post
Zar vec ne postoji bic staza ispod podvoznjaka?
Na Vinkovačkoj, ali na Trpimirovoj ni da onu trakicu povuku kao u Europskoj aveniji. To bi bio spas za bicikliste sa Sjenjaka. Svačićeva je u drugom smjeru, još je križanje sa Hadrijanovom glupo riješeno za pješake i bicikliste jer se mora prijeći preko tri semafora da bi nastavio put biciklističkom prema Tvrđi ili centru. Znači meni do posla pješke treba jednako kao biciklom, ako ću voziti po pravilima.
La_Linea no está en línea   Reply With Quote
Old September 10th, 2011, 04:32 PM   #109
Rocky031
Lega s Juga 2

Rocky031's Avatar

Likes (Received): 870

Biciklistička staza prema Tenji

‎''Meni je bila zgodna dok je vi niste ni primjećivali'' - PEDO MEDO
Rocky031 no está en línea   Reply With Quote
Old September 15th, 2011, 04:46 PM   #110
LAMPAŠ8
LEGA,IMAŠ KUNU?

LAMPAŠ8's Avatar

http://osijeknet.com/1096_Biciklijad...mobilnosti.htm

Biciklijada povodom Europskog tjedna mobilnosti

Gradski savez za sportsku rekreaciju “Sport za sve” Osijek u suradnji s Avenue Mall Osijek, a pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, povodom obilježavanja Međunarodnog tjedna kretanja i Svjetskog dana bez automobila,organizira veliku biciklijadu koja u subotu 17. rujna u 10.30 sati kreće s glavnog osječkog gradskog trga i završava u Avenue Mallu.

Tom će prilikom sve sudionike dočekati besplatno osvježenje i promotivne degustacije pića i zdrave hrane, te bogati zabavni programi. Svi sudionici koji se akreditiraju i uključe u biciklijadu, Avenue Mall i Cineplexx nagrađuju besplatnim projekcijama u 6Dkinu!

Program biciklijade:

10.00 – 10.30 Trg Ante Starčevića – okupljanje, prijave
10.30 biciklijada – Trg A.Starčevića – Županijska –Leopolda Mandića – Avenue Mall
11.00 – 12.30 zabavni program Avenue Mall-a
12.30 povratak istom rutom do Trga A.Starčevića

Tehnička podrška: “Bicikli ŠKOS”

U biciklijadu se uključuje Udruga Bike my day, a podržat će je i mnoga poznata lica grada Osijeka.

Organizatori također zahvaljuju Podravci, Coca-Coli HBC Hrvatska, Elipsu i prodavaonici Bio&Bio što su se uključili i podržali ovu akciju.
Old September 18th, 2011, 06:07 PM   #111
traxdata
Danas sam ok...

traxdata's Avatar

Što je sa biciklističkom stazom kroz retfalu? imali pomaka da li se planira uskoro kakvi radovi?
traxdata no está en línea   Reply With Quote
Old September 19th, 2011, 04:22 PM   #112
LAMPAŠ8
LEGA,IMAŠ KUNU?

LAMPAŠ8's Avatar

http://osijeknet.com/1120_Uhva%C4%87...-u-Osijeku.htm

Uhvaćeni zbog krađe 30 bicikala u Osijeku

Dobra vijest stiže iz PU Osječko-baranjske. Svi oni koji su do sada strahovali za svoje dvo-kotačne bez-motorne ljubimce, mogu bar malo odahnuti.

Provedenim kriminalističkim istraživanjima osnovano se sumnja da su dvojica muškaraca s osječkog područja počinili 18 kaznenih djela krađe.

Naime, oni su tijekom ljeta ukrali tridesetak bicikala na području grada Osijeka koje su dalje preprodavali osobi s vukovarskog područja.

Krađama su oštetili vlasnike za oko 50 tisuća kuna. Policija podnosi kaznene prijave.
Old September 19th, 2011, 04:44 PM   #113
LAMPAŠ8
LEGA,IMAŠ KUNU?

LAMPAŠ8's Avatar

Biciklijada povodom Europskog tjedna mobilnosti - 17. rujan 2011

stvarno sve veći broj ljudi na biciklima..nevjerojatno koliko su te staze riješile..
Old September 19th, 2011, 04:53 PM   #114
tomostv
Registered User

baš se nekad i sam iznenadim kad vidim kolko ljudi vozi bicikl na posao ili sa posla.. i skup benzin ima tu utjecaja
Još kad se spoji DGO i Višnjevac uz Dravu i ako pametno rješe retfalu moći će se po cjelom gradu bicom..
Old September 19th, 2011, 05:02 PM   #115
LAMPAŠ8
LEGA,IMAŠ KUNU?

LAMPAŠ8's Avatar

retfala se mora riješiti što prije...ali prostor je problem...prije bi cijela Strossmayerova morala u rekonstrukciju..ovako će to izgledati nabacano bez ikakvog reda.
Old September 19th, 2011, 05:08 PM   #116
tomostv
Registered User

Strossika da se cijela rekonstruira + biciklistička staza ..bojim se i pomisliti kolko to košta..
Mislim da će se prije toga izgradit npr cesta od portanova do Aninog groblja i valjda biciklistička uz tu cestu i prugu
Old September 19th, 2011, 05:22 PM   #117
LAMPAŠ8
LEGA,IMAŠ KUNU?

LAMPAŠ8's Avatar

istina da je preskupo i da se neće ići u to,al opet mora ići Strossmayerovom barem do Žutog naselja..
a ovo od Portanove može,i onda da se spaja kod kružnog na rekonstruiranu Županijsku ulicu pa do križanja sa ulicom Repulike gdje počinje rekonstruirani nogostup(koji je hitno potreban) sa biciklističkom stazom pa sve do ugla kod ugostiteljske škole gdje i počinje biciklistička staza prema istoku..
Old September 19th, 2011, 05:31 PM   #118
tomostv
Registered User

Mislim da taj nogostup u ul republike ide ovih dana u obnovu
Old September 20th, 2011, 02:15 PM   #119
LAMPAŠ8
LEGA,IMAŠ KUNU?

LAMPAŠ8's Avatar

stvarno je užasana,a sad sam se sjetio da bi trebala i biciklistička staza do avenue mall..ono preko nadvožnjaka je sramota

sa BikeMyDaya.com

Povuci crtu i reci dosta…

Vozim ulicom Hrvatske republike kako bih poslikao jednu rupetinu na početku biciklističke staze Vukovarske. Muči me već neko vrijeme.

Kamene kocke pored kanalizacijskog šahta propale su i stvorile tako rupu promjera dvadeset-trideset centimetara. Ona je imala i vremena zarasti – zelenilo ju je prekrilo i tako još pogoršalo vidljivost.

Na semaforu udaljenom 30-ak metara od te kritične točke zastajem i čekam zeleno svijetlo. Križanje je to Radićeve ulice i početak Vukovarske. Na drugoj strani, preko ceste stoji policajac. Idealna prilika da ga i pitam, je li mu poznata lokacija te nesretne rupe. Pored mene stoji nepoznati čovjek i maše policajcu. On mu uzvrati mahanjem.
Tada čovjek baci pogled na cestu, lijevo-desno, pretrči preko crvenog i uz riječ-dvije se rukuje sa dotičnim policajcem…

Meni i drugim običnim smrtnicima nije bilo ništa jasno i jedan stariji gospodin im vikne: “Čovjek pređe preko crvenog, a Vi se rukujete!?” Službenik je to vrlo uspješno ignorirao i otišao dalje…
Mislim si, ide li on možda nekom biciklistu naplatiti kakvu kaznu!

Pored njegovog profesionalnog i moralnog suicida, na žalost primjećujem prečesto slične budalaštine biciklista u prometu. Neki su pametniji i brži od zakona (fizike) te ne moraju gledati pri prelaženju ceste ide li im itko sa čeličnim vozilom od 1500kg u susret. Te očigledno je – da ne budem smiješan – svijetla im ne trebaju, a ceste i biciklističke staze su im jedna te ista stvar.
Takvi ekstremisti se nikada nisu sjetili jednog jednostavnog pravila: Ako mi tražimo bolju infrastrukturu i više poštovanja drugih sudionika u prometu – moramo to i nekako zaraditi.

Stalak za bicikle, udaljen nekoliko metara od poglavarstva je okrenut naopačke, pa je tako i potpuno neupotrebljiv.

Na prvi pogled čini se - normalan stalak. No, ne morate ni pokušati parkirati bajs ovdje.

Početkom školske godine se situacija u Europskoj aveniji pogoršala. Na nekim mjestima stvaraju se gadni čepovi, jer je staza još uvijek preuska za dva biciklista.

Pukotine ove vrste se množe na skoro svim stazama u gradu.

Tko je ovdje prolazio biciklom, zna da taj dio staze jednostavno ne funkcionira.

Bušilica guma se nalazi na stazi blizu KBC-a.
Old September 24th, 2011, 08:55 PM   #120
LAMPAŠ8
LEGA,IMAŠ KUNU?

LAMPAŠ8's Avatar

Otkriveni novi grijesi kradljivaca bicikala

Raspetljava se serija krađa bicikala koje su se zbile posljednjih mjeseci u Osijeku.

Najviše su ih počinili 43-godišnjak i 53-godišnjak sa šireg područja Osijeka. Kako stoji u priopćenju PU osječko-baranjske, njih dvojica su, o čemu smo nedavno pisali, već kazneno prijavljena za krađu i preprodaju 18 bicikala koje su ukrali u Osijeku, a preprodavali u Vukovaru.

Tu policijska istraga nije stala pa se njih dvojica sumnjiče i za krađu 1.200 kuna vrijednog bicikla koja se zbila u noći između 14. i 15. rujna 2011.
Bicikl 38-godišnjaka ukraden je sa stubišta stambene zgrade u Osijeku. Osumnjičeni dvojac pao je u ruke policiji nakon opsežne akcije pregleda bicikala koji su prodavani preko malih oglasa ili na tržnicama. Slobodno se može reći da je riječ o iskusnim kradljivcima, jer su im mete u pravilu bili bicikli čija je cijena veća od 1.000 kuna.

Do 08. kolovoza 2011., na području Osijeka ukradeno je 155 bicikala.

Info: http://www.osijek031.com/osijek.php?...#ixzz1YtiMMplo

Reply

Tags
bic bajs bicikl, ludi pao s bicikla

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules