|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Travellogues Share your pictures with us |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#21 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
![]() jos jedna divna plaza koju sam nasao na zapadnoj strani ostrva |
|
|
|
|
|
#22 |
|
BANNED
|
![]() cak i hotel ima svoj mali mini tempel |
|
|
|
|
|
#23 |
|
BANNED
|
![]() ovo me podjeca na King Kong ili Jurasic park ostrvo! |
|
|
|
|
|
#24 |
|
BANNED
|
![]() No coment! |
|
|
|
|
|
#25 |
|
BANNED
|
Nadam se da vam se dopalo!
Samo recite!Ima jos! Pozdrav svima! Love Sarajevo and BiH! |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
Thailand je Thailand a nema nista nad nasem Sarajevu i nasoj domovini Bosni i Hercegovini.
Daj jos ako ima... |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
BANNED
|
Quote:
Od svih svojih putovanja sam naucio da netreba uporedzivati.Svaka drzava i grad imaju nesto lijepo,dobro i uniek.Putovanje ti uzdigne svijest.Nema moje i njihovo.Planeta je dom nas sviju. Bice jos finih slika! Veliki pozdrav! |
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
BANNED
|
Quote:
I ja najvise volim svoj rodni grad i drzavu,ali ne smatram je za najbolju ili najljepsu,jer to nije istina.Emocije su jedno a realitet drugo. Sarajevo je meni najdraze i jedino gdje imam odredjeni osjecaj! ali vidim ljepote drugih krajeva na svijetu i ne poredim kruske i jabuke. Pozdrav |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Svi smo mi Broj 1.
Likes (Received): 81
|
Pindo, odlicna reportaza samo nastavljaj.
A kasnije i malo Tajlandskog nocnog zivota
|
|
|
#31 |
|
PRVA pratilja SRBpdf2013
Likes (Received): 571
|
Wooooooooooooooow....
![]() Doduše, meni su i Kanarska Ostrva bila wow, ali ovo je baš baš wow. ![]() Pindo može par pitanja? Ima li ajkula tu gdje si ti bio? Gdje ti živiš inače? I koliko te je izašao put? (ako su neka pitanja too private, razumjet ću, osim onog s ajkulama )
|
|
|
#32 | |
|
BANNED
|
Quote:
Nema frke,nije nikakva tajna....ajkula nema..imaju male ali ne napadaju ljude...do metra su velike ali nisu agresivne...ajkule se vecinom problem na Caribima,Australiji ili South Africa! Ja sam rodjeni sarajlija ali zbog agresije zivim i studirao sam u Amsterdamu...6-7 puta godisnje sam u Sarajevu! Sto se tice troskova nije takomstrasno..ja obkzavam putovati pa mi nije mrsko dati lovu...karte za Thailand su oko 1000 eura...bio sam do sada 3 puta u Thailandu..zemlja je divna i prelijepa...prosjecno me put od 4 sedmice(na krace se ne isplati ici) sa hotelima,transportom,domestic flights,excurzijama,ulaznicama za muzeje ili atrakcije,hrana...dodje oko 3500-4000 eura...ali ja sam stvarno activan...ostajem na jednom mjestu najvise par dana..onda brod ili avion pa na drugu stranu drzave...takodje koristim i voz ili bus...znam proputovati i 5000 km u jednoj zemlji. Ako zelite mogu vam pokazati KOMPLETAN Thailand....Bangkok,coast,unutrasnjost Thailand obozavam i zato sam bio vise puta... Esto idem gdje nema turista sa glave..mjesam se sa lokalnim stanovnistvom...spavao sam im i po kucama i napravio dobre prijatelje...bjezim od stranaca i turista i hotela i resorta... Veliki pozdrav i sve najbolje...a ako zelite nesto da znate,samo postavljajte pitanana..tako i ja volim i na taj nacin uzivam i podsjecam se! Cao |
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
PRVA pratilja SRBpdf2013
|
Wow, svaka ti čast... ![]() I ja obožavam putovati, svu lovu bih spiskao na putovanje... A s kim si putovao ako smijem pitati?Gdje si još putovao osim Thailanda, pa da možemo imati "travelogue on demand"
|
|
|
#34 | |
|
BANNED
|
Quote:
Putovati je zakon...to je moja ovisnost! Vecinom sam putovao sa curom,par puta sam i nekoliko puta sa bratom! E gdje sam bio?To ce biti iznenadjenje!Svakih malo,malo,ce mo da napravimo novintread pa da ae druzimo i caskamo o lijepim stvarima koje sam vidjeo! Super je to sto se tebi i drugima svidja!Onda je i meni nekako puno srce! Sto vise putujem sve sam vise svjestan koliko sam malo vidjeo,koliko jos treba da ucim,i koliko je jis ostalo toga da iztrazim i vidim! PS Mirza...bit ce i Indje ii Kine i Australije i Amerike i jos dotsa toga!Neka bude malo surprise! Cao i putuj sto vise!Mozda se nekada sretnemo pa uz kafu u Sarajevu se ispricamo i podjelimo iskustva! |
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
PRVA pratilja SRBpdf2013
|
Super, hvala na informacijama. I meni je drago vidjeti tvoje reportaže.
![]() Naravno! Samo naprijed.
|
|
|
#36 |
|
Unregistered User
Likes (Received): 150
|
odlicna reportaza pindo, svaka cast... znas pravo docarati sliku sa tekstom ispod iako su i same slike wow za sebe
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Bosna i Hercegovina
Likes (Received): 21
|
Odlicno
, @Pindo, kad je najbolje otici u Thailand ? i u koji grad, vecina (najeftinije) ljudi slijece avionom ?
|
|
|
#38 | |
|
BANNED
|
Quote:
tajland ima 2 sezone..kisnu(od marta do oktobra) i suhu (od novembra do februara).Znaci kad je u evropi zima u Tajlandu je toplo,nema kise i visoka sezona sa visokim cijenama smjestaja. Tajland je velika drzava (1500 km sjever -jug)tako da postoje i regionalne klimatske razlike.Sjever je nesto relativno hladniji(nikad ispod 23 stepena) a jug gdje su plaze,ostrva i najveci broj turista je tropski.Ali i jug ima razlike.Jugo zapad ima vise kise i vjetra i u suhom periodu nego li jugo-istik. Sve u svemu klima je dobra i netreba se bojato kisne sezone!Meni je cak bilo i ugodno..razhladi kisa,puno manje turista,akomodacija znatno jeftinija i vise izbora. Ali ako ides 1 put i hoces da budes siguran da ce vrijeme biti extraa dobro,onda je to ipak period kad je kod nas u Bosni zima. Vecina posjetilaca dolazi prvo u Bangkok.Najvise svjetskih firmio tamo leti..najveci je izbor karata...sve zavisi od plana u koji dio bi zelio da..cijene iz evrope za Bangkok su nize nego ako latis za Phuket ili Chang Mai.....ako zelis na jug mozes da letis direktno i za Phuket(ostrvo na jugu).Ako vise volis iskonsku aziju bez turista,brda,planine,vodopade,nature..onda bi mogao da letis na sjever za Chang Mai(drugi grad po velicini u Tajlandu). Ja licno uvijek idem prvo za Bangkok..ostanem 3-4 dana, i onda odlucim gdje da idem dalje.Postoje i lokalne avio kompanije koje za malu lovu lete svugdje po Tajlandu. Vozovi su dobri,jeftini i tacni.A na jugu ces morati uzimati trajekte,brodove ili glisere da bi isao od ostrva do ostrva. Ako imas jos nekih pitanja,samo reci!Pokusacu da ti pomognem i objasnim koliko god mogu! Pozdrav |
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
BANNED
|
[IMG]http://i.imgur.com/iQL7O.jpg[/IMG
Mala excurzija..brodic iznajmis..dogovoris cijenu i vrijeme..vecinom sa nekim drugim putnicima ...vecinom ameri ili evropljani...dobra nacin da se ipoznaju novi ljudi i naprave novi prijatelji! |
|
|
|
|
|
#40 |
|
BANNED
|
|
|