daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > Asian Forums > Forum Pencakar Langit Malaysia > Pengangkutan

Pengangkutan aviation, automotive, rail and urban transportation



Global Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old October 6th, 2004, 09:03 PM   #1
mams
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Location: perth
Posts: 511
Likes (Received): 0

Perlis - Langkawi Bridge

Work on bridge linking Perlis and Langkawi to probably start in 2009

KANGAR Oct 6 - A proposed bridge linking Perlis and Pulau Langkawi, when built, could become the longest bridge in the region.

The 48-km long bridge has been listed under the Sanglang-Sungai Padang land reclamation project plan to be undertaken by Juruelit Sdn Bhd, a local developer and consultant based in Kuala Lumpur.

Executive chairman of Juruelit, Kamarudin Husin, said that the bridge would link the land reclamation area and an area close to Kuah in Pulau Langkawi.

The bridge has been proposed to be built in 2009 and is expected to become an alternative link between the mainland of the peninsular and the duty free island of Langkawi.

Kamarudin said that the cost of the bridge or its design had yet to be known but the project was part of the Sanglang-Sungai Padang land reclamation project expected to take off end of this year.

He said the bridge, much longer than the Penang Bridge, would become a key milestone in the development of the area and its costs would be financed by an investor from Europe.

He said a man-made island measuring 3km sq would be created and the main pillar supporting the bridge would be placed in the man-made island.

"We would not allow the man-made island idle and would think of facilities that would make it easier for the public," he said.

He said building the bridge was not an impossible task and that its contruction had been proposed by many parties before.

"We would ensure that the bridge does not disturb the environment here and also the small islands around Langkawi," he said.

On the land reclamation project covering 600 hectares of the Sanglang-Sungai Padang beach area, he said that it would start this year involving a cost of RM300 million.

Among the suggested plans for the reclaimed land area, expected to be completed in two years, include industrial projects, telecommunication, education, air transport as well as housing projects. The area is also expected to be developed into a centre for the fishing industry.

"We want to enlarge the size of Perlis with the land reclamation project and the area is expected to become a catalyst for the state's economic progress," he said.
__________________
KERANAMU MALAYSIA
Kibarkan JALUR GEMILANG kita dengan semangat.
mams no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
 
Old October 6th, 2004, 10:23 PM   #2
sugizm
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Penang, Puchong, PJ
Posts: 317
Likes (Received): 0

wow, sounds fantastic!! hope someone could also financed the costs of penang second bridge someday~
sugizm no está en línea   Reply With Quote
Old October 7th, 2004, 11:19 AM   #3
THT-United
APPLES + SCRAPERS
 
THT-United's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Petaling Jaya in Malaysia
Posts: 2,209
Likes (Received): 153

Amazing project! This is something that is long overdue...

Btw, lets hope that the bridge will be a mixture of the Oakland Bay Bridge, Penang Bridge, and Golden Gate all in one! Full of towers!

Since this bridge is 48km, isn't it going to be the world's longest? Which one is the no. 1 currently?
THT-United no está en línea   Reply With Quote
Old October 13th, 2004, 02:33 AM   #4
ZaHiRnYa???
you are you and i am me..
 
ZaHiRnYa???'s Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: London
Posts: 10,155
Likes (Received): 46

Taken from Utusan Malaysia.

Bina jambatan cadangan karut
Oleh: SUFFIAN ABU BAKAR

KANGAR 12 Okt. - Menteri Besar Perlis, Datuk Seri Shahidan Kassim menyifatkan cadangan pembinaan jambatan terpanjang di rantau ini menghubungkan Perlis dan Pulau Langkawi sebagai mengarut dan tidak masuk akal.

Sambil membidas cadangan sebuah syarikat tempatan itu yang diumumkan baru-baru ini, beliau berkata, syarikat tersebut perlu membuktikan mereka pernah terbabit dalam projek-projek besar sebelum mengumumkan hasrat itu.

Katanya, beliau kesal kerana syarikat itu mendakwa mereka memperoleh dana untuk membina projek tersebut berdasarkan tabung pesisir pantai (off-shore fund), tetapi cadangan itu agak mustahil untuk dilaksanakan.

"Ini cerita bohong yang sedang berlaku di Malaysia...orang yang selalu berjumpa dengan saya kononnya mereka ada off-shore fund, tetapi dia tidak pernah buat apa-apa projek besar pun sebelum ini.

"Kadang-kadang mereka ini hanya berniaga secara kecil-kecilan tetapi mengaku kononnya mereka ada wang berbilion-bilion ringgit, kalau betul syarikat itu ada wang yang banyak buktikan kepada saya,'' katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Shahidan ditanya mengenai cadangan sebuah syarikat untuk membina jambatan yang akan menghubungkan Perlis dan Pulau Langkawi dan jika direalisasikan ia akan muncul sebagai jambatan terpanjang di rantau ini.

Utusan Malaysia pada 7 Oktober lalu menyiarkan laporan yang menyebut, jambatan sepanjang 48 kilometer itu disenaraikan dalam rangka pembangunan tebus guna pantai Sanglang-Sungai Padang yang akan dilaksanakan oleh Juruelit Sdn. Bhd., (Juruelit), sebuah syarikat pemaju dan perunding tempatan yang beribu pejabat di Kuala Lumpur.

Pengerusi Eksekutif Juruelit, Kamarudin Husin dilaporkan berkata, jambatan itu akan menghubungkan kawasan projek tebus guna pantai itu dan sebuah kawasan berhampiran Kuah di Pulau Langkawi.

Jambatan itu dicadangkan akan dibina selewat-lewatnya pada 2009 dan ia akan menjadi penghubung alternatif antara tanah besar dan pulau bebas cukai itu selain perkhidmatan feri dan udara yang sedia ada.

Kamarudin berkata, kos pembinaan jambatan itu belum diketahui begitu juga dengan reka bentuk sebenarnya tetapi projek itu adalah komponen yang terkandung dalam projek pembangunan tebus guna pantai Sanglang-Sungai Padang yang akan bermula akhir tahun ini.

Shahidan mengakui, kerajaan negeri Perlis pernah bercadang untuk membina jambatan seperti itu pada tahun 1996, tetapi berikutan beberapa perkara, ia terpaksa ditangguhkan.

"Kerajaan Perlis pernah memikirkan mengenai hasrat itu (membina jambatan menghubungkan Perlis-Langkawi), tetapi setelah saya memikirkan ia tidak sesuai dan akan melibatkan kos yang mahal, kita terpaksa tangguhkannya.

"Kita terpaksa berbuat demikian kerana sekiranya wujud jambatan itu, ia akan mematikan sektor pengangkutan feri yang berulang alik dari tanah besar ke Langkawi, selain perkhidmatan kereta sewa yang ada di pulau itu.

"Jika benar syarikat itu memiliki off-shore fund yang banyak, saya cadangkan lebih baik mereka membina jambatan kedua menghubungkan Pulau Pinang dan tanah besar, ia lebih menguntungkan, di Perlis biarlah kita buat benda-benda asas dahulu,'' jelas beliau.
__________________
i dont entertain stupid arrogant people
ZaHiRnYa??? no está en línea   Reply With Quote
Old October 13th, 2004, 05:20 PM   #5
xeoc
SkyWalker(JB KIA)
 
xeoc's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Johor Bahru
Posts: 271
Likes (Received): 2

Why dont link Johor and Sarawak..
__________________
Having 'Cheese' Makes You Happy !
xeoc no está en línea   Reply With Quote
Old October 15th, 2004, 03:40 PM   #6
Magician
Hellexpress
 
Magician's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Penang, Malaysia
Posts: 1,486
Likes (Received): 99

Or link Penang with Medan... or Penang with Langkawi...

hahahhaa...

I think instead of using the money to link Perlis and Langkawi... why not settle the traffic problem in Penang by linking Penang to Mainland first...
__________________
Enjoy life...
Magician no está en línea   Reply With Quote
Old February 15th, 2005, 11:45 AM   #7
baqthier
RISING LIKE A SPIRE!
 
baqthier's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Land of The Petronas Towers
Posts: 6,757
Likes (Received): 8

Langkawi seems to be receiving more concrete these days
baqthier no está en línea   Reply With Quote
Old December 7th, 2005, 09:55 AM   #8
johnsonooi
Registered User
 
johnsonooi's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,262
Likes (Received): 178

hmmm...impossible! as a ppl from Kedah, it seems that doesnt make sense. I rather use the money for other developments in Perlis.....
johnsonooi no está en línea   Reply With Quote
Old December 7th, 2005, 01:40 PM   #9
musang
abed
 
musang's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 792
Likes (Received): 2

the idea was mooted dulu dulu n @ dat time, Tun M cakap, well practically like this la 'biarq pi la Langkawi tu sampai bila bila pun jadi pulau..' so to speak la.

i agreed with MB Perlis, kalau ada duit lebih as claimed, then finance la the 2nd crossing to Penang.. lagi beneficial..

i bet if they build jugak the jambatan, then majority of the people will be driving to Langkawi instead.. abis la Air Asia, MAS for instance.

perhaps the off-shore fund shud be used to finance the proposed crossing from Melaka to Dumai then.. ha, lagi banyak spill-over effects.
musang no está en línea   Reply With Quote
Old December 7th, 2005, 02:32 PM   #10
lovincent
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 72
Likes (Received): 0

I dun think it is practical to built a bridge to to link Pulau Langkawi to the Mainland.... they should keep a PULAU as a pulau.... make it exclusively reachable only by ferry or boat only....
lovincent no está en línea   Reply With Quote
Old December 7th, 2005, 02:48 PM   #11
johnsonooi
Registered User
 
johnsonooi's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,262
Likes (Received): 178

haha..i agree with u musang and lovincent, i wonder some of the leaders in malaysia do not think in practical and just wanna the ego only...haih, wasting our taxpayer money...
johnsonooi no está en línea   Reply With Quote
Old December 7th, 2005, 03:09 PM   #12
musang
abed
 
musang's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 792
Likes (Received): 2

Quote:
Originally Posted by lovincent
I dun think it is practical to built a bridge to to link Pulau Langkawi to the Mainland.... they should keep a PULAU as a pulau.... make it exclusively reachable only by ferry or boat only....
if they proceed jugak with the bridge.. abis la Datuk Mydin punya motto which is 'now everyone can swim to Langkawi'.. ha ha haaaa
musang no está en línea   Reply With Quote
Old December 7th, 2005, 03:14 PM   #13
musang
abed
 
musang's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 792
Likes (Received): 2

Quote:
Originally Posted by johnsonooi
haha..i agree with u musang and lovincent, i wonder some of the leaders in malaysia do not think in practical and just wanna the ego only...haih, wasting our taxpayer money...
talk abt taxpayer money aaar... u shud c the duta here, his mansion so called Rumah Malaysia alone cost abt BHD4500 permonth (x 10 equivalent to RM).. if i jahat punya orang kan, lama dah suruh paper kat tanahair buat report.. beli all those carpets furniture saja, +- kurang 100K to what Nicol will b rcvg as the incentive..
musang no está en línea   Reply With Quote
Old December 7th, 2005, 05:43 PM   #14
globocentric
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 374
Likes (Received): 6

Quote:
Originally Posted by ZaHiRnYa???
Taken from Utusan Malaysia.

Bina jambatan cadangan karut
Oleh: SUFFIAN ABU BAKAR

KANGAR 12 Okt. - Menteri Besar Perlis, Datuk Seri Shahidan Kassim menyifatkan cadangan pembinaan jambatan terpanjang di rantau ini menghubungkan Perlis dan Pulau Langkawi sebagai mengarut dan tidak masuk akal.

Sambil membidas cadangan sebuah syarikat tempatan itu yang diumumkan baru-baru ini, beliau berkata, syarikat tersebut perlu membuktikan mereka pernah terbabit dalam projek-projek besar sebelum mengumumkan hasrat itu.

Katanya, beliau kesal kerana syarikat itu mendakwa mereka memperoleh dana untuk membina projek tersebut berdasarkan tabung pesisir pantai (off-shore fund), tetapi cadangan itu agak mustahil untuk dilaksanakan.

"Ini cerita bohong yang sedang berlaku di Malaysia...orang yang selalu berjumpa dengan saya kononnya mereka ada off-shore fund, tetapi dia tidak pernah buat apa-apa projek besar pun sebelum ini.

"Kadang-kadang mereka ini hanya berniaga secara kecil-kecilan tetapi mengaku kononnya mereka ada wang berbilion-bilion ringgit, kalau betul syarikat itu ada wang yang banyak buktikan kepada saya,'' katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Shahidan ditanya mengenai cadangan sebuah syarikat untuk membina jambatan yang akan menghubungkan Perlis dan Pulau Langkawi dan jika direalisasikan ia akan muncul sebagai jambatan terpanjang di rantau ini.

Utusan Malaysia pada 7 Oktober lalu menyiarkan laporan yang menyebut, jambatan sepanjang 48 kilometer itu disenaraikan dalam rangka pembangunan tebus guna pantai Sanglang-Sungai Padang yang akan dilaksanakan oleh Juruelit Sdn. Bhd., (Juruelit), sebuah syarikat pemaju dan perunding tempatan yang beribu pejabat di Kuala Lumpur.

Pengerusi Eksekutif Juruelit, Kamarudin Husin dilaporkan berkata, jambatan itu akan menghubungkan kawasan projek tebus guna pantai itu dan sebuah kawasan berhampiran Kuah di Pulau Langkawi.

Jambatan itu dicadangkan akan dibina selewat-lewatnya pada 2009 dan ia akan menjadi penghubung alternatif antara tanah besar dan pulau bebas cukai itu selain perkhidmatan feri dan udara yang sedia ada.

Kamarudin berkata, kos pembinaan jambatan itu belum diketahui begitu juga dengan reka bentuk sebenarnya tetapi projek itu adalah komponen yang terkandung dalam projek pembangunan tebus guna pantai Sanglang-Sungai Padang yang akan bermula akhir tahun ini.

Shahidan mengakui, kerajaan negeri Perlis pernah bercadang untuk membina jambatan seperti itu pada tahun 1996, tetapi berikutan beberapa perkara, ia terpaksa ditangguhkan.

"Kerajaan Perlis pernah memikirkan mengenai hasrat itu (membina jambatan menghubungkan Perlis-Langkawi), tetapi setelah saya memikirkan ia tidak sesuai dan akan melibatkan kos yang mahal, kita terpaksa tangguhkannya.

"Kita terpaksa berbuat demikian kerana sekiranya wujud jambatan itu, ia akan mematikan sektor pengangkutan feri yang berulang alik dari tanah besar ke Langkawi, selain perkhidmatan kereta sewa yang ada di pulau itu.

"Jika benar syarikat itu memiliki off-shore fund yang banyak, saya cadangkan lebih baik mereka membina jambatan kedua menghubungkan Pulau Pinang dan tanah besar, ia lebih menguntungkan, di Perlis biarlah kita buat benda-benda asas dahulu,'' jelas beliau.

yes, the proposal tidak masuk akal. It defies all common sense. Why are they even talking about land reclaimation when Kedah has so much undeveloped land. Furthermore, Kedah's GDP is smaller than Penang despite it's sheer size. This sounds more like a project from Price Jefri, the brother of the Sultan of Brunei. He build the empire hotel (the most expensive hotel in the world at that time) when there is clearly no demand for it and ended up losing a lot of money. maybe they should ask Prince Jefri to finance the bridge.I'm sure he wouldnt mind

Last edited by globocentric; December 7th, 2005 at 06:06 PM.
globocentric no está en línea   Reply With Quote
Old December 8th, 2005, 01:50 AM   #15
johnsonooi
Registered User
 
johnsonooi's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,262
Likes (Received): 178

hmm..we should call the BPR or help from ICAC
Quote:
Originally Posted by musang
talk abt taxpayer money aaar... u shud c the duta here, his mansion so called Rumah Malaysia alone cost abt BHD4500 permonth (x 10 equivalent to RM).. if i jahat punya orang kan, lama dah suruh paper kat tanahair buat report.. beli all those carpets furniture saja, +- kurang 100K to what Nicol will b rcvg as the incentive..
johnsonooi no está en línea   Reply With Quote
Old December 10th, 2005, 03:05 AM   #16
ZaHiRnYa???
you are you and i am me..
 
ZaHiRnYa???'s Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: London
Posts: 10,155
Likes (Received): 46

He..he..
__________________
i dont entertain stupid arrogant people
ZaHiRnYa??? no está en línea   Reply With Quote
Old December 29th, 2005, 02:32 PM   #17
Very Controversial
Support The Environment
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 1,124
Likes (Received): 4

I am not so sure about this project.
I also believe in Perlis development.
But more important is what the public wants, not my opinion.
Though cars in Langkawi are cheaper.
It is said that Langkawi is bigger than Penang Island.
Very Controversial no está en línea   Reply With Quote
Old December 30th, 2005, 04:46 AM   #18
johnsonooi
Registered User
 
johnsonooi's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,262
Likes (Received): 178

nah, this is not a good idea to link the island to mainland. As a Kedahan, I rather choose te ferry to Langkawi and keep the status of the "Legendary Island" of Langkawi. Use the money to do more development in Perlis and Kedah is more effecient and also use the money to help the needed people
johnsonooi no está en línea   Reply With Quote
Old December 30th, 2005, 07:34 AM   #19
Pablo
Jian Fa
 
Pablo's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: George Town, JB
Posts: 3,677
Likes (Received): 1

yeah, agree..i don't think Langkawi need the bridge..
and it will spoilt the environment more of less..
__________________
Malaysia Truly ASIA
Pablo no está en línea   Reply With Quote
Old December 30th, 2005, 03:15 PM   #20
Subangite
Registered User
 
Subangite's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: behind you
Posts: 1,101
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by musang
talk abt taxpayer money aaar... u shud c the duta here, his mansion so called Rumah Malaysia alone cost abt BHD4500 permonth (x 10 equivalent to RM).. if i jahat punya orang kan, lama dah suruh paper kat tanahair buat report.. beli all those carpets furniture saja, +- kurang 100K to what Nicol will b rcvg as the incentive..
Those were my same thoughts and then I realised, what would you purpose the head of the Malaysian diplomatic envoy stay in? He is representing Malaysia, the people, the country, the government. He is the chief Malaysian representative to that country, you're not suggesting a 1 room flat are you?

You do realise that in terms of diplomatic corps standards, Malaysian diplomatic missions are far from extravagent or lavish.

From my comparisons, Malaysia usually has a small diplomatic representation, the embassies aren't all that big and greatly staffed.

If you've ever been to an Indonesian embassy or ambassadors residence and compare it to the Malaysian equivalent, you'll find that Malaysia pales in comparison. I'm just comparing the representative offices of our neighbours, Indonesia, or Singapore, Brunei, if you've ever had any business with them, you'll know what I'm talking about. The Malaysian equivalent is far from lavish. If you've ever seen a western or european diplomatic compounds, you'll understand my point.

BHD4500 permonth (x 10 equivalent to RM), why are you even converting into RM, sure in ringgit terms its a lot, you might think it's pricey to have diplomatic representation there, money best spent in our tanah air, well in that case, shouldn't we just ask the government to shut down embassies in Tokyo, Dehli, New York, Singapore, because rental prices over there are extremely expensive probably much more than for the same equivalent of your Rumah Malaysia example, especially when converted to ringgit. There is a need for that diplomatic channel, its especially important for your interests directly, if you ever have problems with the authorities.

Musang janganlah kasi stereotype mentality melayu kuat dengki! I don't work for the Malaysian government and I don't always agree with their policies but I'm not stupid or naive enough to accuse their diplomatic representatives of decadence, merely after going there perhaps for a reception. Don't compare such standards to your meagre self, compare it to the diplomatic representatives of other countries, compare on the basis of its counterpart. If you're still feeling the same way, then for the sake of all the Malaysian tax payers myself included write to KL but honestly not until you've checked out other ambassadors residence, Indonesia if they have an envoy if not British or American residences.
__________________
Imagination is more important than knowledge.
~ Albert Einstein
Subangite no está en línea   Reply With Quote


Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +2. The time now is 05:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like v3.2.5 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu