daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Romania & Moldova > Development Forums > North–West Region

North–West Region » Cluj Metro Area | Baia Mare | Bistrița | Oradea | Satu Mare | Zalău

Global Announcement

SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info!

Reply

Thread Tools Display Modes
Old June 29th, 2011, 03:43 PM   #1
Staude6
Registered User

Staude6's Avatar

Likes (Received): 17

BAIA MARE | Infrastructure & Transport

Avand in vedere ca sunt multe proiecte de infrastructura incepute in oras si in jurul lui, eu zic sa mutam aceste discutii aici. Sper ca nu e vreo problema ca am deschis acest Thread!
Staude6 no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old June 29th, 2011, 08:37 PM   #2
taviii
Registered User

taviii's Avatar

Likes (Received): 11

Bun acum daca tot e deschis acest thread sa continuam discutia despre centura aici ... Acum ca am vazut si eu acele articole si informatii imi dau seama ca nu e centura ce facea parte din drumul expres ... Dar oricum e bine ca macar o fac si pe asta , caci cum arata acum actuala centura a orasului e jalnic cu J mare ...
Si daca tot e deschis acest thread , sa aduc in discutie si strada Minerilor care e in modernizare, nici nu stiu daca e deschisa circulatiei in momentul de fata , stada Vasile Lucaciu care e tot in modernizare , B-dul Decebal , si multe altele ...
Despre strada Vasile Lucaciu , am o intrebare , e pe patru benzi acuma ?? Caci din cate stiu inainte era doar pe doua ...
B-dul Decebal stiu sigur ca o sa fie pe patru benzi , caci de aceea fac acele parcari sa ramana libere benzile , sa nu mai parcheze masinile pe banda marginala ...
Am vazut pe threadul project&construction ca a intrebat cineva despre Baia Mare - Satu Mare ... Am trecut acum cam o saptamana pe acel drum pana la iesirea din judetul Maramures , iar la noi in judet nu se lucra , posibil sa fi inceput din judetul Satu Mare ...
O sa revin si cu ceva poze la unele proiecte de infrastructura cand o sa am timp sa fac ...
Old June 29th, 2011, 10:19 PM   #3
Staude6
Registered User

Staude6's Avatar

Quote:
Originally Posted by taviii View Post
Bun acum daca tot e deschis acest thread sa continuam discutia despre centura aici ... Acum ca am vazut si eu acele articole si informatii imi dau seama ca nu e centura ce facea parte din drumul expres ... Dar oricum e bine ca macar o fac si pe asta , caci cum arata acum actuala centura a orasului e jalnic cu J mare ...
Si daca tot e deschis acest thread , sa aduc in discutie si strada Minerilor care e in modernizare, nici nu stiu daca e deschisa circulatiei in momentul de fata , stada Vasile Lucaciu care e tot in modernizare , B-dul Decebal , si multe altele ...
Despre strada Vasile Lucaciu , am o intrebare , e pe patru benzi acuma ?? Caci din cate stiu inainte era doar pe doua ...
B-dul Decebal stiu sigur ca o sa fie pe patru benzi , caci de aceea fac acele parcari sa ramana libere benzile , sa nu mai parcheze masinile pe banda marginala ...
Am vazut pe threadul project&construction ca a intrebat cineva despre Baia Mare - Satu Mare ... Am trecut acum cam o saptamana pe acel drum pana la iesirea din judetul Maramures , iar la noi in judet nu se lucra , posibil sa fi inceput din judetul Satu Mare ...
O sa revin si cu ceva poze la unele proiecte de infrastructura cand o sa am timp sa fac ...
Pe Minerilor eu am vazut asfalt nou pe toata portiunea de la intersectia cu Victoriei si pana la intersectia cu Grivitei. Lucaciu are 4 benzi de la Industriei pana la sensul giratoriu de la Ambient.
Old June 30th, 2011, 07:57 AM   #4
taviii
Registered User

taviii's Avatar

Likes (Received): 11

Circulaţie închisă la ieşirea din Baia Mare înspre Baia Sprie

Quote:
DRUM ÎNCHIS. Reprezentanții municipalității au dat ok-ul celor de la Drumuri și Poduri de a închide circulației rutieră la intersecția străzilor Vasile Lucaciu și 8 Martie în cursul zilei de duminică, 3 iulie, pentru ca lucrătorii să toarne stratul de uzură din sensul giratoriu. Astfel, traficul la ieșirea din municipiul Baia Mare va fi închis în totalitate de dimineață, la ora 8, până seara, la ora 20.

Potrivit city managerului Băii Mari, șoferilor li s-au oferit și alternative. „Cei care doresc să iasă din oraș, vor putea face asta pe strada Mihai Eminescu-Oborului-Fierestrăului, ajungând în dreptul obeliscului de la intrarea în Tăuții de Sus. Pe aceeași relație, cei care vor să intre în oraș, o vor putea face, virând la stânga, de la ieșirea din Tăuți, pe aceeași stradă, Fierestrăului”, a arătat Barbul.

Strada Minerilor, redeschisă pentru 12 ore

Pentru cei care doresc să ajungă în Ferneziu sau Firiza, se va redeschide strada Minerilor. „Ca rută ocolitoare, conducătorii auto vor trebui să meargă pe Minerilor- Griviței- Colonia Topitorilor. Înapoi, dinspre Ferneziu înspre centrul orașului, va putea fi folosită ruta inversă. Strada Minerilor va fi deschisă între 8 și 20, dar va fi închisă ulterior. Nu am terminat turnarea stratului de uzură între Piața Minelor și intersecția cu Griviței”, a mai arătat Vasile Barbul. De asemenea, și pe strada Vasile Lucaciu vor continua lucrările după 3 iulie. Urmează să fie turnat stratul de uzură la intersecția străzii Vasile Lucaciu cu strada Electrolizei. Reprezentanții municipalității speră ca lucrările de pe Vasile Lucaciu să fie gata în jurul datei de 15 iulie.
Sursa : InfoMM.ro
E bine ca se lucra in continuu la aceste drumuri mai ales Lucaciu e foarte important ca e exxtrem de circulat , plus ca mie imi place ce treaba au facut pe Vasile Lucaciu ....
Old July 1st, 2011, 01:05 PM   #5
scurt/2
rakastan sisua!

Likes (Received): 20

Credeţi că mai sunt ceva şanse să se facă acel tunel între Baia Sprie şi Mara, pe DN18, pentru a scăpa în sfârşit de coşmarul serpentinelor de pe Gutâi?
scurt/2 no está en línea   Reply With Quote
Old July 1st, 2011, 01:13 PM   #6
iuli
Registered User

iuli's Avatar

Likes (Received): 0

In Romania se fuge ca dracu' de tamaie de tuneluri. Pana si tronsonul de autostrada dintre Lugoj si Deva s-a ales sa nu se faca cu tuneluri.
iuli no está en línea   Reply With Quote
Old July 1st, 2011, 01:21 PM   #7
ionut
Reaching for the stars

ionut's Avatar

Likes (Received): 6

Quote:
Originally Posted by iuli View Post
In Romania se fuge ca dracu' de tamaie de tuneluri. Pana si tronsonul de autostrada dintre Lugoj si Deva s-a ales sa nu se faca cu tuneluri.
Pe Tg Mures-Iasi s-au pus tuneluri destul de multe, cateva sunt lungute chiar. Da, stiu, va fi gata peste .... ani.

As a sign of appreciation and respect for the Romanian moderators and a few Romanian users, I will not edit all my 4100+ messages. I dedicate all the "work" I've done with passion on SSC to these handful of users. I will only continue to read SSC and be available for these users on PM. Thank you.
ionut no está en línea   Reply With Quote
Old July 1st, 2011, 01:23 PM   #8
iuli
Registered User

iuli's Avatar

Quote:
Originally Posted by ionut View Post
Pe Tg Mures-Iasi s-au pus tuneluri destul de multe, cateva sunt lungute chiar. Da, stiu, va fi gata peste .... ani.
Pana se va incepe constructia e posibil sa sufere o gramada de modificari. Asa a fost si pe tronsonul Lugoj-Deva unde intial trebuiau sa fie doua tuneluri.
Old July 1st, 2011, 01:25 PM   #9
ionut
Reaching for the stars

ionut's Avatar

Quote:
Pana se va incepe constructia e posibil sa sufere o gramada de modificari. Asa a fost si pe tronsonul Lugoj-Deva unde intial trebuiau sa fie doua tuneluri.
Posibil. Eu am vazut tuneluri in studiul de prefezabilitate final.

As a sign of appreciation and respect for the Romanian moderators and a few Romanian users, I will not edit all my 4100+ messages. I dedicate all the "work" I've done with passion on SSC to these handful of users. I will only continue to read SSC and be available for these users on PM. Thank you.
Old July 1st, 2011, 01:59 PM   #10
iuli
Registered User

iuli's Avatar

Quote:
Posibil. Eu am vazut tuneluri in studiul de prefezabilitate final.
La care proiect te referi acum?
Old July 1st, 2011, 02:18 PM   #11
ionut
Reaching for the stars

ionut's Avatar

Quote:
La care proiect te referi acum?
Studiul de PREfezabilitate FINAL de la autostrada Tg Mures-Iasi-Ungheni. Prevede mai multe tuneluri, daca vrei le numar.

Old July 1st, 2011, 03:27 PM   #12
Staude6
Registered User

Staude6's Avatar

Quote:
Originally Posted by scurt/2 View Post
Credeţi că mai sunt ceva şanse să se facă acel tunel între Baia Sprie şi Mara, pe DN18, pentru a scăpa în sfârşit de coşmarul serpentinelor de pe Gutâi?
E destul de greu sa se faca acel tunel. Am inteles ca ar avea 8 km, ceea ce e foarte mult. Totusi, unii parlamentari din Maramures inca mai vorbesc despre tunel.

Quote:
Deputatul Zoicas conditioneza regionalizarea: Sa faca tunelul pe sub Gutai si racordul catre autostrada si le sustin proiectul!

Deputatul independent de Maramures Gheorghe Zoicas spune ca este de acord cu proiectul de regionalizare propus de Traian Basescu, dar in conditiile in care Guvernul ar aporba o serie de investitii in judet, care sa nu-l izoleze economic si administrativ. “Inca din primele luni ale mandatului meu am incercat si uite ca am si reusit, sa aduc prin prezenta mea in Parlament lucruri benefice pentru Maramures. Aici ma refer punctual la cateva amendamente (la legea pensiilor, la legea care priveste termoizolarea locuintelor) care au adus beneficii nu numai comunitatii din Maramures, dar intregii tari. In ceea ce priveste proiectul de regionalizare propus de partidul de la guvernare si sustinut de presedintele Traian Basescu, eu cred ca tine de obligatiile pe care le are un parlamentar in raportul cu electoratul sau sa conditioneze sustinerea proiectului contra unor beneficii directe pentru comuniattea pe care o reprezinta. Eu voi solicita imediat demararea unui studiu in vederea executarii acelui tunel catre Sighet, pe sub Gutai, catre Est, catre Ucraina si regandirea drumului Baia Mare – Zalau, ca legatura catre o viitoare autostrada catre Vest” a declarat deputatul Gheorghe Zoicas. Acesta a mai amintit faptul ca zilele urmatoare se va afla la o serie de discutii cu premierul Emil Boc, unde ii va prezenta cele doua proiecte.
Old July 1st, 2011, 04:30 PM   #13
iuli
Registered User

iuli's Avatar

Quote:
Studiul de PREfezabilitate FINAL de la autostrada Tg Mures-Iasi-Ungheni. Prevede mai multe tuneluri, daca vrei le numar.
OK, OK, am intrebat doar ca deja eram "confuzat" de atatea discutii si proiecte ca nu mai stiam la ce te referi tu.
Old July 1st, 2011, 05:01 PM   #14
ionut
Reaching for the stars

ionut's Avatar

Quote:
OK, OK, am intrebat doar ca deja eram "confuzat" de atatea discutii si proiecte ca nu mai stiam la ce te referi tu.
Acum imi dau seama ca sunt pe threadul de Baia Mare.

Old July 6th, 2011, 12:49 PM   #15
Staude6
Registered User

Staude6's Avatar

Sacul cu bani pentru infrastructura orasului s-a golit

Banii pentru infrastructura din oras sunt pe terminate. A recunoscut-o insusi administratorul public Vasile Barbul, care a si mentionat cateva proiecte la care se va renunta in acest an. Este vorba, printre altele, despre reabilitarea anumitor strazi din cartierul Valea Rosie, din cartierul Orasul vechi, respectiv la lucrarea de pe Miron Costin - Nucului.

“Acum banii nu s-au terminat, dar sunt pe terminate. Din pacate, banii se termina foarte repede, indiferent ca este vorba despre banii nostri de acasa sau banii publici pentru diverse lucrari de infrastructura. Eu mi-am facut o lista cu lucrari pe care ar trebui sa le facem in acest an si sumele aferente, insa ele nu sunt intr-un echilibru. Vom discuta si cu primarul Catalin Chereches si sa vedem la ce vom renunta. Cu siguranta ca vom renunta la anumite strazi”, a declarat Vasile Barbul.

Acesta a adus in discutie si problema parcarilor, lipsa banilor fiind de vina si in acest caz pentru renuntarea la anumite proiecte legate de crearea unor locuri noi in Baia Mare.

“Ne-am propus in acest an sa realizam o serie de parcari, unele le-am facut, altele le vom face si la altele vom renunta. Exista si varianta suplimentarii fondurilor, insa din experienta mea de pana acum prin lunile septembrie-octombrie constatam ca anumite lucrari pe care le-am dorit, si aici nu ma refer la drumuri, ci la alte lucrari derulate de primarie, nu sunt la nivelul estimat si atunci sumele respective ar putea sa fie dirijate care partea de infrastructura”, a continuat Barbul.

Mai trebuie spus ca suma totala alocata in acest an pentru proiecte de infrastructura a fost de circa 7.930.000 lei.

Sursa: www.citynews.ro
Old July 11th, 2011, 02:51 PM   #16
cristikrisch
Registered User

Likes (Received): 1

Salut. Urmaresc de mult timp forumul si imi place foarte mult ce se dicuta aici. E o sursa foarte buna de informare privind infrastructura locala cat si cea pe tara. Asa ca m-am hotarat sa ma inscriu si eu.

Am o intrebare. Stie cineva care e stadiul lucrarilor la Baia Mare-Dej de la Mesteacan incolo? Inspre Somcuta se lucreaza destul de ok la podete, iar intre Satulung si Stejarul lucreaza deja la latirea carosabilului. Inspre Satu Mare nu s-a inceput nimic?

cristikrisch no está en línea   Reply With Quote
Old July 12th, 2011, 02:10 AM   #17
Staude6
Registered User

Staude6's Avatar

Quote:
Originally Posted by cristikrisch
Salut. Urmaresc de mult timp forumul si imi place foarte mult ce se dicuta aici. E o sursa foarte buna de informare privind infrastructura locala cat si cea pe tara. Asa ca m-am hotarat sa ma inscriu si eu.

Am o intrebare. Stie cineva care e stadiul lucrarilor la Baia Mare-Dej de la Mesteacan incolo? Inspre Somcuta se lucreaza destul de ok la podete, iar intre Satulung si Stejarul lucreaza deja la latirea carosabilului. Inspre Satu Mare nu s-a inceput nimic?

Se lucreaza foarte bine la Dej - BM. De la Dej se lucreaza aproape pana in Ileanda, ca si pe portiunea dintre BM si Somcuta, sunt gata podetele si au început largirea carosabilului. Eu sincer sunt uimit cu cata rapiditate se misca cei de la FCC!

Cât despre BM - SM, situatia e simpla: in judetul MM nu s-a facut absolut nimic. Am inteles ca se lucreaza prin zona drumului spre Halmeu si undeva aproape de SM. Am vazut azi in zona Metro doi muncitori care trasau cu vopsea alba ceva limite pe mijlocul drumului. Oricum sunt in urma tare...
Old July 12th, 2011, 08:09 AM   #18
cristikrisch
Registered User

Da, FCC se misca extrem de bine. Imi place ca lucreaza cu cap, in sensul ca au inceput cu podetele. Am inteles ca vor sa termine pana la sfarsitul anului 70-80% din lucrare.

Am totusi o nelamurire. Se zicea ca proiectul consta dintr-o platforma de 10m a carosabilului, ceea ce vad ca in afara localitatilor se va respecta. In schimb in sate observ ca podetele sunt mult mai inguste decat inafara lor. Parerea mea e ca drumul nu o sa arate ca cel dintre Dej si Cluj, cel putin nu in totalitatea lui.
Old July 12th, 2011, 09:29 AM   #19
flanker1
Registered User

Likes (Received): 12

Nu stiti cum se circula pe Dej-BM si SM-BM, aflate in reabilitare? Se circula acceptabil sau se recomanda evitarea lor?
flanker1 no está en línea   Reply With Quote
Old July 12th, 2011, 09:41 AM   #20
cristikrisch
Registered User

Pe Dej - Baia Mare se circula cu limitari. Sunt portiuni unde se lucreaza la latirea carosabilului iar benzile de circulatie sunt destul de inguste. Se lucreaza si la podete. Asa ca sunt multe locuri unde e restrictionata circulatia pe podete numai pe un singur fir. Deasemenea la podetele care s-au lucrat este detul de denivelat asfaltul turnat si trebuie incetitit destul de mult. Nu stiu cum este pe Mesteacan. As recomanda evitarea rutei.

Pe Satu Mare - Baia Mare inca in judetul Maramures nu s-a inceput reabilitarea, iar drumul este denivelat, dar fara gropi. In Satu Mare nu stiu sa iti spun.

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules