|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Путовања и репортаже Репортаже са ваших путовања по свету / Showcase your travel |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#41 | |
|
www.vrachar.ca
Likes (Received): 102
|
Quote:
![]() Prošpartao sam peške dobar deo centralnog Londona, ne samo turističke zone i mogu ti reći da što se tiče ljudi, prilično su hladni i rezervisani, gledaju svoja posla i ne mare mnogo ako nekoga zgaze ili udare na ulici. Sa druge strane, ako se nekome obratiš malo grublje jer je indiferentan na tvoje zahteve, odmah glasno negoduju. Svideo mi se kolorit ljudi na ulicama jer stvarno sresti ljude svih rasa i nacija na vrlo malo prostoru. Atmosfera u gradu je sjajna, ne znam kako bi mi se dojmilo da tamo živim i radim i prolazim istim ulicama svaki dan, ali kao turisti mi je bilo izuzetno prijatno. Vreme je bilo sjajno, za 5 dana boravka ne videh ni kapi kiše. Dok je u Beogradu bilo 38 C, u Londonu je bilo prijatnih 24 C pa mi je beg iz vrućine na par dana dobro došao. Poslednjeg dana našeg boravka stigle su vrućine i tamo, pa je bilo oko 30 C. |
|
|
|
|
|
|
#42 | |
|
www.vrachar.ca
|
Quote:
![]() Bejah u oba grada i mogu reći da su London i Pariz dva totalno različita sveta. Dok je Pariz grandiozan i monumentalan, sve šljašti na sve strane, London je elegantan i odmeren, ništa nije preterano veliko ili visoko a opet je dovoljno lepo i značajno. U velikoj evropskoj četvorci (London, Pariz, Berlin, Moskva) svaki od njih zauzima svoje mesto, i teško može zaseniti ostala tri. Kod mene postoji drugi problem, a to je kada posle tako velikog i upečatljivog grada posetim neki manji. Tako me Stokholm, iako predivan grad, uopšte nije očarao kao većinu ljudi koji ga posete jer sam u njega došao direktno iz Berlina. Tako i sada, drugi dan po povratku iz Londona sam već putovao u Beč. Iako mi se taj grad dopada, i volim da idem u njega, posle Londona sam bio totalno indiferentan. Sve u Beču mi je izgledalo nekako jednostavno. Zbog toga nikako iz velikog grada u mali već obrnuto. Preporučujem ti svakako da posetiš London kada budeš imao priliku. Pet dana je minimum za iole kvalitetniju posetu.
|
|
|
|
|
|
|
#43 | |
|
www.vrachar.ca
|
Quote:
![]() Sasvim je moguće i veoma je izvesno. |
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
Hvala Vrachar na ovoj reportazi, moram priznati da su mi krenule suze u par navrata gledajuci fotke. Iskreno, u Evropi i Pariz koji jako volim i koji vazi za centar kulture, arhitekture i zivota ne moze prici ni na 5 milja Londonu pa je tako London svidelo se to nekome ili ne centar Evrope a i medju prva tri grada na zemaljskoj kugli. London jednostavno ostaje u secanju zauvek.
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
www.vrachar.ca
|
![]()
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Registered User
Likes (Received): 317
|
Ја сваку репортажу гледам тек када тема замре и када сви напишу своје утиске...Мада сам се једва суздржао када сам видео чија је репортажа.
Мене Лондон из неког разлога уопште не импресионира иако је очигледно да има све атрибуте за стицање супротног утиска.Можда је у питању британска архитектура која мени никако не лежи а можда ћу имати другачији утисак ако икада посетим тај град. ПС: Дејане,све похвале на врхунској репортажи.Искрено се надам да ћеш у будућности много путовати. ![]() ПС2: Ministry of Silly Walk
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
www.vrachar.ca
|
![]() Hvala Miloše! ![]() Preporučujem posetu svakako, jer sam i sam otišao bez nekog naročitog predubeđenja ili očekivanja a vratio se više nego pozitivnim utiscima.
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
www.vrachar.ca
|
![]() Da, bela zgrada preko puta stanice, na slici nije u kadru. |
|
|
|
|
|
#50 |
|
BANNED
|
Nije bela zgrada druze, vidi se deo biblioteke i na ovoj slici, to je ona niska struktura od cigle iste boje kao i stanica tamo negde u nivou ona dva uzastopna semafora koja imaju crveno svetlo, tamo je sala za konferencije. Inace devedesetih godina je nanovo sredjivan taj plato ispred biblioteke i bio je grand opening, mada nista pompezno, kad sam vodio druga da mu pokazem covek ladno vidi biblioteku i kaze..."jbt ovo je najveci Sainsbury's koji sam video u Londonu!, gde je ulaz?!?"
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Grad Oblakodera
|
Samo što nije najveća, Library of Congress ima duplo više knjiga. A onda slede nacionalne biblioteke Kine, Rusije, Kanade i Nemačke pa tek onda dođe ta u Londonu. Ona je u rangu harvardske i biblioteke ruske akademije nauka - link . Samo kažem
Last edited by Singidunum; August 8th, 2011 at 04:24 PM. |
|
|
|
|
|
#52 | |
|
www.vrachar.ca
|
Quote:
P.S. Drug ti je fantastičan. Sainsbury's beše supermarket? |
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Registered User
Likes (Received): 8
|
Vrachar, trebao si da skokneš do Pekama da vidiš što čine braća Troter.
Галерије: Montréal (jun '07)*Ville de Québec (jul '07)*Чикаго (nov. '07)*Rajvosa (jan. '08) (dec. '10)*Стамбол (jun '08)*Ки́ев/Київ (avg-sep '08)*Lisboa (dec '08-jan '09)*Genova (dec '10) Last edited by zvonko1234; August 9th, 2011 at 04:32 AM. |
|
|
|
|
|
#54 |
|
Registered User
Likes (Received): 24
|
Deki odlicne slike! kad covek vidi kako je to uredno i lepo sredjeno dusa da te zaboli, kad ce mo vise da se opametimo?
|
|
|
#55 | ||
|
www.vrachar.ca
|
Quote:
![]() Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#56 | |
|
BANNED
|
Quote:
http://www.mrcpguide.com/enjoyment.php |
|
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Newyorker
|
Quote:
Svaka cast na reportazi i slikama, bilo je ocaravajuce gledati i citati ovo. Kad vec pomenu putovanje iz vecih u manje gradove... meni je nakon Njujorka svaki grad koji vidim kao neko 'selo'. Bio sam u Svedskoj nakon toga i obilazio Geteborg i Stokholm(a i jos neke americke gradove prije toga), ali koliko god da su lijepi, poslije Njujorka prosto ne mogu bez daha da me ostave drugi gradovi. Mozda bi Njujork trebalo cuvati za pred kraj zivota
|
|
|
|
#58 |
|
Ignēs deōrum aeterae sunt
Likes (Received): 705
|
@Pedjat87
Jedino da ideš u Šangaj. |
|
|
|
|
|
#59 | |
|
BANNED
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Registered User
|
Dejane, zaista odlicna reportaza, nije me bilo jedno vreme na forumu i ova tvoja reportaza mi je pravo pozitivno iznenadjenje
|
![]() |
| Tags |
| london, vrachar |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|