|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Sjeverna i Središnja Hrvatska Northern and Central Croatia: Varaždin, Čakovec, Karlovac, Kutina, etc. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#1 |
|
varaždin forever...
Likes (Received): 0
|
[Varaždin] - Grabanice
![]() Evo ja sam otvorio, pa možemo dalje tu bacat slike jer ih ima punooo... I to je odlična stvar za Varaždin u kojem nastaje praktični novi veći kvart u gradu! ![]() i tu su podaci o svim zgradama... Last edited by varaždinec; August 17th, 2011 at 08:42 AM. Reason: grabanice Varaždin |
|
|
|
|
|
#2 |
|
free-lance
Likes (Received): 308
|
![]() Odlično Varaždinec! Bogme si brz ![]() Uvijek su me bunile te brojke stanova, nadam se da je ovaj popis koji si priložio točan. Znači brojka od 700 stanova kojom se cijelo vrijeme barata je prilično točna. Jedino mi nije jasno kak Grabanice 4 čak 64 stana, al dobro vidjet ćemo kad izbace tlocrte...šestica je dovršena i useljiva, dakle i kod nje možeš staviti 2011. Grofe, mogao bi prebaciti onaj staklokrilčev post s fotkama ovdje, tako da imamo aktuelno stanje... Ja ću ovdje staviti par "povijesnih" fotki. A onda možemo početi raspravu ![]() 09.02.2009. izgradnja grabanica 01. i 02. ![]() 03./2011. ![]() 05.08.2011. ![]() Zadnja zračna koju imamo , negdje iz jeseni 2010. ![]() Zanemarite krivu numeraciju (7 = 4). Last edited by Trevor McPhee; August 17th, 2011 at 09:09 AM. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
free-lance
|
Ovako bi trebale izgledati 8. i 9. :
![]() A ovako 4. : ![]() šteta je što sličnu shemu kolorita nisu primjenjivali od početka (bijela podloga sa akcentima raznih boja) Last edited by Trevor McPhee; August 17th, 2011 at 09:35 AM. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Lega s Juga 2
Likes (Received): 854
|
Baš mi se sviđa naselje
![]() Zgrade su zakon,izgledaju kao red nekih 10-ak istih zgrada na Uskim njivama u Osijeku
|
|
|
|
#5 |
|
BANNED
Likes (Received): 5
|
Odlično, Varaždinec i Trevor
Staklokrilac, molim te da ovdje postaš neki bezvezni post, pa budem ja onda u njega prebacil slike (jer ak idem originalni post prebacivati, pojavil bu se prije svih u dretvi, vrijeme mu ne mogu mjenjati) Last edited by grofBombelles; August 17th, 2011 at 12:35 PM. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
varaždin forever...
|
Da šteta kaj nije takav kolorit, bijela osnovna pa onda kolor, ovako ide kolor na kolor.
Grabanice 4 i 10 još nisam ni nabavil koliko će imat, sa 10-om se u novinama tako napamet piše, a za 4 sam po prilici stavio, jer još nije bila njena najava u novinama. A vidi se na 4 da ima barem 40-tak balkona i 3 ulaza?-samo s te strane pa će možda i veća bit zgrada. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
free-lance
|
Quote:
izvor: http://ww2.stanoing.hr/katalog/index.cgi?O=VZGR10 Ta zgrada ima više poslovnog prostora od uobičajenog, pa iako je veća nema preko 100 stanova... |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Registered User
|
Grabanice 14.8.2011.
Grabanice 0 ![]() ![]() ![]() ![]() Grabanice 1 ![]() ![]() ![]() Grabanice 2 ![]() ![]() ![]() Grabanice 3 ![]() ![]() Dvije table za jednu zgradu? Gdje je građevinska inspekcija? ![]() ![]() ![]() Grabanice 4 ![]() ![]() Grabanice 5 ![]() Grabanice 6 ![]() ![]() Grabanice 8 ![]() ![]() ![]() Grabanice 9 ![]() ![]() Grabanice 10 ![]() ![]() ![]() Grabanice novi izlaz na Jalkovečku... ![]() Brdo s nepoznatom namjenom... ![]() Kuće u nizu Jalkovečka ![]()
"All animals are equal, but some animals are more equal than others" Last edited by grofBombelles; August 17th, 2011 at 10:45 PM. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
varaždin forever...
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
BANNED
Likes (Received): 5
|
Zašto imaju adresu Jalkovečka? Koja glupost, nisu mogli dati neka nova imena ulica
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
free-lance
|
Quote:
Uostalom evo i situacije, na karti gdje se vidi trenutna višestb. izgradnja od prije koji mjesec: ![]() Na ovoj pak se karti vidi da i te nove ulice imaju nepravilan ulaz na jalkovečku, o čemu sam već pisao: ![]() U ovom plavom krugu na nekadašnjem koridoru predviđeno starim urbanističkim planom prije koji mjesec nikla je - obiteljska kuća!! Što je najgore to je već nekoliko puta ponovljeno u novije vrijeme. Zadnje u Biškupcu na također koridoru ceste. Pitam ovdje javno tko i zašto je tamo omogućio građenje i kome je išao novac od zemljišta?!? Na kraju, da završim prostornu analizu, jedino što je povoljnije kod Grabanica u odnosu na POS Jalkovečka naselje jest blizina budućeg stajališta "Jalkovec", te istoimene industrijske zone , kao i Vindijinih tvornica:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
NEW YORK-PARIS-PECKHAM
Likes (Received): 101
|
Oni natpisi firme na zgradi su baš seljački, a i boja fasada...
Urbanistički je naselje dobro riješeno...
|
|
|
#15 | |
|
free-lance
|
Quote:
![]() Urbanistički je ajmo reći solidno, nije baš da je "dobro". Mnogo bolje je rješeno susjedno POS naselje. Po mom mišljenju jedno od najbolje urbanistički rješenih naselja u HR zadnjih godina: http://www.skyscrapercity.com/showpo...&postcount=287 ![]() Dodal sam fotku jer mi se u originalnom postu - ne vidi
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
NEW YORK-PARIS-PECKHAM
Likes (Received): 101
|
Dobro, uvijek može bolje ali za hrvatske prilike i više nego solidno...
Pohvalno je što se gradi cijelo novo naselje, malo se gradova u Hrvatskoj može s tim pohvaliti...
|
|
|
#17 |
|
Registered User
|
6.9.2011. update:
I dalje nema asfalta za parking zgrade Grabanice 6... ![]() ![]() Grabanice 5 ![]() Grabanice 3 (nema više skela) ![]() Grabanice 9 (maknuta dizalica, Grabanice 8 idu zadnji centimetri u visinu, Grabanice 4 ništa se ne događa u toj "rupi") ![]()
|
|
|
#18 |
|
Registered User
|
Dvije moje iz 2007. godine Grabanice 0 i POS...
![]() ![]()
|
|
|
#19 |
|
free-lance
|
![]() Hmmm... Staklokrilac, ne vide se fotke. Barem meni. Šteta.Baš sam danas bio tamo. Konačno su počeli asfaltirati parkiralište oko šestice. Čak i drač je počupan Pohvalno.![]() Od ostalih stvari , na osmici su počeli završni radovi (postavljanje prozora) a najveće su aktivnosti na desetki. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
free-lance
|
Pazi frajere kak su mi maznuli fotku
![]() ![]() iz ovog posta: http://www.skyscrapercity.com/showpo...&postcount=536 Ajde neka im...kad već nisu u stanju nekog poslat tam na livadu da im poslika Za uzvrat ću ja i dalje koristiti sve što nađem u varaždincu!![]() Nego, zanimljiv način traženja partnera za izgradnju dječjeg vrtića. Putem novinskog oglasa...hm...
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| kvart, stambene zgrade, varaždin, zagorje, zagorska stanogradnja |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|