|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Путовања и репортаже Репортаже са ваших путовања по свету / Showcase your travel |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Registered User
Likes (Received): 66
|
(I) Italija 2011
Bio sam u Italiji početkom ovog mjeseca i obišao sam nekoliko gradova u sjevero-istočnom dijelu države. Boravio sam u Vićenci ali sam skoro svaki dan išao u obilazak nekog drugog grada. Obišao sam Veneciju, Padovu, Montecchio Maggiore, Veronu, Vićencu, Lido di Jesolo i južnu obalu jezera Garda.
U Italiju sam išao autom i to preko Prijedora, Gline, Karlovca, Rijeke, Trsta pa dalje prema Vićenci. Išao sam ovim putem da bi izbjegao plaćanje putarina i Slovenačke Vinjete. Počeću od Venecije. Prije puta u Veneciju istraživao sam po internetu i tražio najbolji način da se približim automobilom samom gradu a da izbjegnem plaćanje parkinga koji je veoma skup (čak do 30 eura na nekim mjestima). Na kraju sam našao veliki besplatan parking u blizini mosta koji spaja Mestre i Veneciju a do samog grada sam došao autobusom.
Reportaža - Beograd - Sombor -Beč -Bratislava, Cyprus (Novembar 2010), Nürnberg & München (Maj 2011), Reportaža - Italija 2011, Švedska (Decembar 2012), Kopenhagen (Decembar 2012), Dalmacija 2012 , Zelenkovac - Soko Grad - Kanjon Sokočnice Last edited by Banja Luka.RS.; August 27th, 2011 at 06:24 PM. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Registered User
|
U Veneciji sam zadnji put boravio kada sam bio u maminom stomaku tako da tada nisam puno video.
O Veneciji sam u glavnom slušao od drugova koji su kroz nju prolazili na ekskurzijama a svi su djelili slično mišljenje. Većina je Veneciju doživjela kao preskupo mjesto prepuno turista koje pored svega toga smrdi. Medjutim moje iskustvo je totalno drugačije. Verovatno zbog toga zato što sam obišao sve dijelove grada pa i one u koji turisti ne zalaze. Meni je Venecija jako zanimljiva a cijene nisu ni približno onolike kako se priča. Naravno da je na trgovima i u restoranima koji se nalaze pored najvažnijih turističkih atrakcija dosta skuplje nego u nekoj zabačenoj ulici ali tako je svim gradovima. Primjera radi jedan komad pice košta oko 1.5 ili 2 eura ako se kupuje u nekom lokalu koji se nalazi u nekoj uskoj i zabačenoj ulici, ali takav isti komad pice se prodaje i po cijeni od 4 eura u piceriji koja ima pogled na most Rialto. Dakle ako mislite jesti u Veneciji najbolje je da sjednete u neki restoran koji se nalazi malo dalje od najposećenijih turističkih atrakcija kao što su trg Svetog Marka ili mostovi na Grand kanalu. U samom gradu se nalazi na desetine velikih katedrala i crkava tako da im nisam zapamtio imena.
Reportaža - Beograd - Sombor -Beč -Bratislava, Cyprus (Novembar 2010), Nürnberg & München (Maj 2011), Reportaža - Italija 2011, Švedska (Decembar 2012), Kopenhagen (Decembar 2012), Dalmacija 2012 , Zelenkovac - Soko Grad - Kanjon Sokočnice Last edited by Banja Luka.RS.; August 27th, 2011 at 05:47 PM. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Registered User
|
![]()
Reportaža - Beograd - Sombor -Beč -Bratislava, Cyprus (Novembar 2010), Nürnberg & München (Maj 2011), Reportaža - Italija 2011, Švedska (Decembar 2012), Kopenhagen (Decembar 2012), Dalmacija 2012 , Zelenkovac - Soko Grad - Kanjon Sokočnice Last edited by Banja Luka.RS.; August 27th, 2011 at 06:13 PM. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Registered User
|
![]()
Reportaža - Beograd - Sombor -Beč -Bratislava, Cyprus (Novembar 2010), Nürnberg & München (Maj 2011), Reportaža - Italija 2011, Švedska (Decembar 2012), Kopenhagen (Decembar 2012), Dalmacija 2012 , Zelenkovac - Soko Grad - Kanjon Sokočnice Last edited by Banja Luka.RS.; August 27th, 2011 at 05:20 PM. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Registered User
|
![]()
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Registered User
|
![]()
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Registered User
|
![]()
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Registered User
|
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Registered User
|
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Registered User
|
![]()
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Registered User
Likes (Received): 35
|
Izgleda da ce biti odlicna reportaza, pocetak obecava.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Registered User
|
![]() Hvala. Slike ću postavljati malo po malo jer ih imam dosta na kompjuteru pa moram da proberem i uploadujem najbolje. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Kosovo is Serbia
Likes (Received): 77
|
Obozavam Italiju.Mozda jedina zemlja gde bih pored Srbije jos mogao da zivim.
Aman covece kaci te slike...
\_______....................___ .............\____........../......\__ .....................\......./............\__ .......................\__/............___/ ......................................./ .......................................\_ Romulijana i Lepenski Vir, Dunav u Djerdapu,timocki mir. Negotinskih vinograda sad, srca u hajduka slavnih nekad. Stameni Midzor vetrom koseni, zlato i bakar Pekom noseni. Tvrdjava drevnih i pecina zov, smaragdnih gora pticiji poj. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Registered User
|
Evo za Vejzika kratak izvještaj iz Vićence.
![]() Slažem se sa tobom da Italija izgleda kao odlično mjesto za život. Imaju bogatu istoiju i kulturu, gdje god odeš more ti je relativno blizu, a imaju sve, od jezera, planina, skijališta do lijepih plaža na Jadranskom i Sredozemnom moru. Način života i mentalitet ne bih komentarisao, to ću ostaviti za neku drugu temu. Opet sam se nagledao veoma čudnih ljudi pa ću preskočiti ovaj dio da ne kvarim reportažu... ![]() U Vićenci sam proveo najviše vremena ali iz nje imam najmanje slika. Vićenca ima veoma dobar položaj (sa gledišta jednog turiste), nalazi se izmedju Venecije i Verone a Padova je udaljena samo pola sata vožnje.Sam grad ima oko 115.000 stanovnika dok čitava oblast ima oko 270.000. ![]()
Reportaža - Beograd - Sombor -Beč -Bratislava, Cyprus (Novembar 2010), Nürnberg & München (Maj 2011), Reportaža - Italija 2011, Švedska (Decembar 2012), Kopenhagen (Decembar 2012), Dalmacija 2012 , Zelenkovac - Soko Grad - Kanjon Sokočnice Last edited by Banja Luka.RS.; November 25th, 2012 at 07:40 PM. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Registered User
|
Centar grada:
![]() ![]() Teatro Olimpico
Reportaža - Beograd - Sombor -Beč -Bratislava, Cyprus (Novembar 2010), Nürnberg & München (Maj 2011), Reportaža - Italija 2011, Švedska (Decembar 2012), Kopenhagen (Decembar 2012), Dalmacija 2012 , Zelenkovac - Soko Grad - Kanjon Sokočnice Last edited by Banja Luka.RS.; August 29th, 2011 at 01:49 AM. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Registered User
|
Centar grada izgleda slično kao i u većini Italijanskih gradova, isprepleten je malim i uskim ulicama u kojima se nalaze butici poznatih svjetskih brendova, kafići, poslastičarnice i naravno Mc Donalds.
U samom centru starog grada nalazi se Piazza dei Signori i bazilika Palladiana.![]() ![]()
Reportaža - Beograd - Sombor -Beč -Bratislava, Cyprus (Novembar 2010), Nürnberg & München (Maj 2011), Reportaža - Italija 2011, Švedska (Decembar 2012), Kopenhagen (Decembar 2012), Dalmacija 2012 , Zelenkovac - Soko Grad - Kanjon Sokočnice Last edited by Banja Luka.RS.; August 29th, 2011 at 01:47 AM. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Registered User
|
![]() ![]() Piazza Matteotti i Teatro Olimpico ![]()
Reportaža - Beograd - Sombor -Beč -Bratislava, Cyprus (Novembar 2010), Nürnberg & München (Maj 2011), Reportaža - Italija 2011, Švedska (Decembar 2012), Kopenhagen (Decembar 2012), Dalmacija 2012 , Zelenkovac - Soko Grad - Kanjon Sokočnice Last edited by Banja Luka.RS.; February 24th, 2013 at 05:07 PM. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Registered User
|
Bazilika Palladiana
![]() Teatro Olimpico
Reportaža - Beograd - Sombor -Beč -Bratislava, Cyprus (Novembar 2010), Nürnberg & München (Maj 2011), Reportaža - Italija 2011, Švedska (Decembar 2012), Kopenhagen (Decembar 2012), Dalmacija 2012 , Zelenkovac - Soko Grad - Kanjon Sokočnice Last edited by Banja Luka.RS.; February 5th, 2013 at 02:18 AM. |
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|