|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Slavonija i Baranja Slavonia and Baranja: Osijek, Slavonski Brod, Vinkovci, Vukovar, etc. |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#41 |
|
Brđanin
Likes (Received): 3
|
Ha vidis...prvi glas da je ovdje nekad bilo smetlište. Ja sam mislio da je oduvijek tamo gdje je i sad. Ajde neka se kopa, ja sam se malo pobojao da nece sad samo otvoriti gradilište i onda ostaviti tako preko zime.
Nedaj Bože Rata Ni Fiata Brodska Naselja ...Tu se čobanac jede...šljivovica se pije i i Sunce naljepše sije i nigdje ljepše nije, nego na palubi broda šta mu Sava trup kroji, 760 godina usidren stoji i ne putuje nigdje, tu je stoljeća broji...ovdje na obali Save raj na zemlji postoji. by SBReprezenta
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Moderator
Likes (Received): 441
|
U TIJEKU ZEMLJANI RADOVI NA KOMPLEKSU BAZENA NA VIJUŠU
Sukladno planiranoj dinamici ovih dana započeli su intenzivni radovi na iskopu temelja kompleksa Bazena Slavonski Brod na Vijušu. Većinu zemljanih radova izvodi tvrtka Cestar d.o.o., u većinskom vlasništvu Strabaga. s-b.hr
|
|
|
|
#43 |
|
Yosemite Sam
|
Navodno je za bazene od kredita ostalo još 13 milijuna kn tako da stanje za ovu godinu nije alarmantno, ali iduće godine grad će za bazene iz gradskog proračuna morati izdvojiti barem 20-ak milijuna kuna ako žele da bazen bude gotov do izbora.
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Registered User
Likes (Received): 84
|
još malo kopanja, slike m. jozić
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Brđanin
|
Kud voze oni to smeće? Ako netko zna...
Nedaj Bože Rata Ni Fiata Brodska Naselja ...Tu se čobanac jede...šljivovica se pije i i Sunce naljepše sije i nigdje ljepše nije, nego na palubi broda šta mu Sava trup kroji, 760 godina usidren stoji i ne putuje nigdje, tu je stoljeća broji...ovdje na obali Save raj na zemlji postoji. by SBReprezenta
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Osječko Est 1697
|
A možda to oni samo čiste taj stari deponij a bazene nece napraviti
Zajebavam se malo ![]() Nego koliko je to smeće duboko zakopano? Kontam da ce morat ici još koji metar dolje da povade sve ostatke. |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Brđanin
|
Susjed moj radi u komunalcu i bas mi je pricao da su nekad sanirali otpad u ''kazetama'' koje su kasnije zakopavali (kkao na ovim slikama gore). Mislim da mi je rekao da su kazete duboke nekih 2m, ali nisam siguran.
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Registered User
Likes (Received): 84
|
da je imalo logike, vozili bi ga na smetlište. ali gdje ga stvarno voze, ne znam.
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Yosemite Sam
|
Voze na na deponiju na Vijušu i taj posao navodno radi Komunalac za Strabag i na njemu bi trebali zaraditi 500-600 tisuća kuna. Rupa za bazen bit će duboka 9-10 metara budući da će strojarnica biti ispod bazenske školjke.
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Brđanin
|
Ovo me malo kopka, tj., nije mi logicno. Oni voze smeće na deponiju na Vijušu i na tome ce zaraditi 500 - 600 tisuća kn, a ''Upravni odjel za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša'' trenutno trazi 3 milijuna kn iz gradskog proracuna za sanaciju odlagališta. - Jel ovo samo meni nejasno ili...????
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Yosemite Sam
|
Jasno je, ali i nelogično. Odlagalište otpada na Vijušu je prava eko-bomba praktično u centru grada i već je trebalo biti zatvoreno i sanirano, ali zbog Dusparine katastrofalne neodgovornosti Brod je ostao bez 25 milijuna kn iz Fonda za zaštitu okoliša koje su bile obećane Gradu Brodu još prije 5 godina uz uvjet da Grad Brod mora dati još toliko. Zvuči puno, ali za tih 5 godina to bi bilo samo 5 milijuna kn godišnje i Brod si je to mogao priuštiti. Posljedica toga je da je odlagalište otpada na Vijušu ostalo nesanirano, a ovom Dusparinom dinamikom ulaganja od po 3 milijuna kn godišnje za dovršenje tog posla će trebati 17 godina!!! Drugi veliki problem je taj što, koliko je meni poznato, još uvijek nije otvoreno novo odlagalište otpada koje bi bilo zajedničko za čitavu županiju, a predložena lokacija Šagulje kod Nove Gradiške je promašena jer većina otpada dolazi iz Broda pa je zbog troškova transporta logično da odlagalište otpada mora biti u blizini Broda. Zbog diktatorskog ponašanja predstavnika županije na sastanku s gradonačelnicima i načelnicima općina s područja županije isti su sjednicu ogorčeno napustili. Nakon toga nisam pročitao nikakve nove vijesti na ovu temu.
Prilikom usvajanja gradskog proračuna za 2011. godinu rečeno je kako je od kredita ostalo nešto oko 11.5 milijuna kn, a sad se govori o iznosu od 13 milijuna kn. Bilo bi zanimljivo da Duspara objasni odakle se sad odjednom pojavilo još oko 1.5 milijuna kn.p.s. evo ti link na projekt županijskog odlagališta otpada Šagulje: puo.mzopu.hr/UserDocsImages/Sazetak_14_10_2010_2.pdf Last edited by Brko; September 26th, 2011 at 09:05 PM. |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Yosemite Sam
|
Za 10-ak dana počinje betoniranje s istočne strane gradilišta.
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Moderator
|
Zemljani radovi pri završetku
![]() Kako su nam rekli voditelji poslova ...radovi se odvijaju prema planu i uskoro bi trebalo započeti s betoniranjem. SLAVONSKI BROD - Zemljani radovi na Bazenima Brod privode se kraju. Olimpijski bazen se nazire u svoj veličini, a postavljena je i zaštitna folija. Nekoliko tisuća kubnih metara starog gradskog smeća odbezeno je na deponiju Vijuš. Kako su nam rekli voditelji poslova ...radovi se odvijaju prema planu i uskoro bi trebalo započeti s betoniranjem. http://www.sbplus.hr/slavonski_brod/...u/default.aspx
|
|
|
|
#54 |
|
Brđanin
|
Evo jos koja friska slika od danas. Kopa se na veliko.
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Moderator
|
Odlično.
|
|
|
|
#56 |
|
Moderator
|
PS: Tko bi rekao da je ova rupa na tvojoj prvoj slici:
Ista ova dole: Samo što si ti slikao od tamo preko.
|
|
|
|
#57 |
|
Brđanin
|
da samo sto je sad jos dublja
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Moderator
|
A mislim da nije, pošto je ovo friška slika sa SBplusa, stavili su ju danas iza ponoći znači mogla je bit slikana jučer, nisu stigli dublje kopat.
|
|
|
|
#59 |
|
Moderator
|
Prošetao sam malo do tamo negdje oko pola 7 i radilo se još uvijek sve u 16.
Bilo je puno kamiona i stalno su jedni dolazili a drugi odlazili sa zemljom. Kolko sam skužio rupa je iskopana i za ovaj zatvoreni bazen, ili je pri samom kraju.
|
|
|
|
#60 |
|
Moderator
|
![]() Foto: Emil Cipar, SBplus PS: ne piše od kad je slika.
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|