|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Slovakia Slovensko |» Bratislava | Košice |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#21 |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
no ako.. ja nie som veriaci a do kostola nechodim, no ked uz kostol tak nieco honosne a krasne... tak ako sa to robilo kedysi..
tieto **** len spatia cele svoje okolie... |
|
|
|
|
|
#25 |
|
railfan
Likes (Received): 78
|
A co tak medzi Trencanmi velmi znamy "Titanic" na sidlisku juh: http://www.cmejo.szm.com/cesta.html
Par foto: ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Ziar nad Hronom
image hosted on flickr
![]() Modern church, Žiar nad Hronom by Kachle, on Flickr V ZH sa momentalne stavia aj evanjelicky kostol (alebo skor kostolik) P.S. Uloha kostola rozhodne nie je byt honosny a krasny, Na mnohych novych kostoloch co tu boli postnute sa mi paci kruhovy ulozenie lavic, svetly interier a jednoducha vyzdoba. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
AA
Likes (Received): 3
|
prave druhy vatikansky koncil hovori aj o tom, ze katolicke kostoly sa uz nemaju prezdobovat.
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
MANIAK
Likes (Received): 2
|
davajte sem len slovenske ak sa da
|
|
|
#30 | |
|
Registered User
|
Quote:
napriklad ten co tu hodil mareckus (prispevok pod tebou) je vkusny, pekne zapada do krajinky, moc nevycnieva a predsa je viac menej moderny |
|
|
|
|
|
|
#31 |
|
Registered User
Likes (Received): 67
|
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
lost in the supermarket
Likes (Received): 102
|
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Registered User
Likes (Received): 67
|
To bude skôr nejaké vysunuté pracovisko urýchľovača častíč z Cernu.![]() Len taký postreh, ako vidím tak na Morave ešte nové kostoli pribúdajú, ale v českých krajoch to už je bieda. Čo som si pochodil pražské sídliská, stále som nemohol prísť na to čo mi chýba. Zistil som, že sú to kostoli. Zatiaľ čo v slovenských mestách dostalo kostol pomali každé väčšie sídlisko. Napr. v Petržalke ich za 20 rokov pribudlo cca 5. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Registered User
|
ten kostol je dobry
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Jedeb kontrast ktory som si vsimol po prichode do Svajciarska bol, ze pokial sa na Slovensku stavaju obrovske betonove monstra, tak priemerny moderny svajciarsky kostol viac menej pripomina seversku architekturu, je asi tak len pre 50 ludi a castokrat z dreva, alebo s vyraznymi drevenymi castami, zasadeny do pridody, stena za oltarom je presklenna a kriz umiestneny do prirody za sklom. Narychlo forky neviem vygooglit, ale ked pojdem nabuduce tak vam par kostolov cvaknem.
Na druhej strane, vela starych kostolov nema klasicku vysoku zvonicu ako sme zvykli na Slovensku.
"You are not entitled to an opinion. An opinion is what you have when you don't have any facts. When you have the facts, you don't need an opinion." Solomon Short Last edited by Michal.B.Kovac; September 7th, 2011 at 10:02 AM. |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Registered User
Likes (Received): 15
|
no s tycho postnutych kostolov sa mi najviac paci zatial kostol
1.) v Radostke 2.) v Liptovskych Sliacoch 3.) v Dudinciach (katolicky) 4.) v Petrzalke 5.) v Leviciach no interierovo je krasny ten v Breclave. pripomina mi staru vyzdobu. |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
AA
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#38 | |
|
AA
|
Quote:
druhy dovod by mohol byt to, ze v case reformacie chybali v lokalite potrebni prispievatelia na znovupostavenie resp. stavbu vezi, kedze prave vo svajciarsku bola reformacia velmi silna. a prave prijimanie "odpustkov" bolo reformatormi najviac vytykane. |
|
|
|
|
|
|
#39 | |
|
space hamster
Likes (Received): 27
|
Quote:
![]() Mne sa celkom páčil kostolík v Jabloňovom ![]() http://www.panoramio.com/photo/55950...=kh.google.com ![]() http://www.panoramio.com/photo/12931...=kh.google.com Nemal som čas pofotiť, nie sú to moje fotky, ól rajts tu Panorámio. PS: Budova LHC vyzerá takto resp., to je zozadu, ten kruh je tam kvôli letisku, toto je spredu.
|
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|