daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Sjeverna i Središnja Hrvatska

Sjeverna i Središnja Hrvatska Northern and Central Croatia: Varaždin, Čakovec, Karlovac, Kutina, etc.

Global Announcement

SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info!

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old July 19th, 2012, 09:38 AM   #81
pticopevac
Registered User

pticopevac's Avatar

Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by Trevor McPhee View Post
Ima veze sa grdim slikama. Ovdje ukazujemo na negativnosti. To je smisao ovog threada.
Nezakonitosti u poslovanju T7 grupe se nisu dokazale. Zasad. Vidjet ćemo.
U međuvremenu imam pravo primjetiti to što se događa. Ako Tebi stranačka vizura to sprječava , meni ne. Žao mi je. Ukazivao sam na Čehokove propuste kao i na sve ostale. Ne zanimaju me stranke. Promatram vlastitim očima.
Samo sljepac koji "gleda a ne čuje" ne vidi ovo što se trenutno događa. Dopustit ćeš mi da imam pravo prokomentirati, kao i Ti. To je smisao foruma, ne?
Dakle tempo kojim Habuš unazađuje grad zadnjih skoro godinu dana vodi nas prema tome da neće niti kamen na kamenu ostati ovdje. Ti možeš žmiriti na to, ja neću...

Slažem se s tobom Trevor!!!!

Sponsored Links

Old September 27th, 2012, 11:20 AM   #82
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

Likes (Received): 341

Konačno su se sjetili malo pokrenuti stanari bloka zagrebačka /Supilova oko vlastitog dvorišta i VTCa.
To su problemi nastali cijelom pričom oko blokiranja računa Stanoingu i zaustavljanja svih njihovih gradilišta.
Posebno je grotesktno kako je ovdje, gdje još samo treba završiti to malo opločenja i izgrabljati dva kvadrata zemljice na gredicama odjednom Veeeliki problem. Da živim tamo OSOBNO bih pokosio ono dračje znatno prije nego što su se ovi sjetili buniti...a neangažianje zaštitara od strane Stanoinga igranje je sa vlastitom imovinom

http://regionalni.com/zivotdrustvo/l...lonjeni-11502/

Quote:
Stanari Zagrebačke i Kozarčeve ulice u Varaždinu ljuti zbog gradilišta VTC-a
Stanari: Živimo u pravoj džungli Stanoing: Nedostaci otklonjeni

Trevor McPhee no está en línea   Reply With Quote
Old September 27th, 2012, 11:43 AM   #83
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

I još nešto što isto spada u kritiku, dakle u "grde slike".
Tiče se sad već dobro poznate bedaste izjave gradonačelnika oko "sveučilišnog grada"

http://varazdinske-vijesti.hr/skolst...ka-habusa.html

Quote:
Zabezeknuti izjavom gradonačelnika Habuša
FOI: Zar je Varaždin tek sad postao sveučilišni grad?

Na nedavno održanoj Županijskoj skupštini vijećnica Nina Begičević Ređep, docentica pri Fakultetu informatike i organizacije izrazila je nezadovoljstvo nedavnom izjavom varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša, nakon kupnje udjela u Medijskom sveučilištu u Koprivnici, da je Varaždin napokon postao sveučilišni grad.

- Ako je Varaždin tek sad postao sveučilišnim gradom, što je s ostalim fakultetima, FOI-jem i Geotehničkim, koji godišnje donesu i do 2 milijuna kuna u proračun grada? – reagirala je. Županijska vijećnica postavila je i pitanje hoće li i već toliko dugo planirani projekt izgradnje kampusa FOI-ja biti ugrožen ako Grad Varaždin ili Županija budu sufinancirali izgradnju kampusa u Koprivnici umjesto ovog u Varaždinu.

- Gradonačelniku se vjerojatno omakla greška, Varaždin je već dugo sveučilišni grad – rekao je župan Predrag Štromar i dodao da će Županija najprije pomoći FOI-ju u izgradnji kampusa.

Međutim, u cijeloj priči oko Varaždina sveučilišnog grada nitko se nije zapitao, zapravo, kako je Varaždin postao sveučilišni grad ako se sveučilište nalazi – u Koprivnici?

I kad smo već kod toga - još jedamput pitanje vrlom gradonačelniku:
Što se čeka sa veleučilištem? Kad planiraju obnoviti drugu zgradu, kao i treću koju su dobili na korištenje pokraj prve. Kad planiraju raskrčiti onu šumu okolo triju spomenutih zgrada. Trebam li tu sramotu postati ovdje? Mogu , nije problem...
Old November 19th, 2012, 03:25 PM   #84
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

Prvi članak nekog neovisnog novinara koji ukazuje na ono što je mnogima bilo jasno od prvog dana , praktički:

http://www.evarazdin.hr/hoce-li-se-h...sigurao-posao/

Bravo, podržavamo novinarsku hrabrost, samo tako nastavite. To je jedini način...

Old November 20th, 2012, 02:07 PM   #85
student@vz
I see genius in everybody

student@vz's Avatar

Likes (Received): 10

To valjda tu ide...

Uglavnom, neka me netko ispravi ako grijesim. Dolazim ja danas ( utorak ) na autobusni cekat gradski bus koji bi na liniji 3 trebao doci u 13.30. Dosao sam i 13.20 da ne bi kasnio , otisao sam u 13.48. zbunjen jer su u medjuvremenu dosle dvije druge linije, 5 i 1 mislim, koje po rasporedu na njihovim stranicama ne bi ni trebale doci u tom periodu... Jel ja grijesim ili jednostavno ovo ne valja ku*ca? Ako nisam ja pogrijesio, budem zbilja bijesan na ove frajercine koje sam i pitao kaj se desava pa nisu mi znali il htjeli ista reci.
student@vz no está en línea   Reply With Quote
Old November 20th, 2012, 02:26 PM   #86
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

Quote:
Originally Posted by student@vz View Post
To valjda tu ide...

Uglavnom, neka me netko ispravi ako grijesim. Dolazim ja danas ( utorak ) na autobusni cekat gradski bus koji bi na liniji 3 trebao doci u 13.30. Dosao sam i 13.20 da ne bi kasnio , otisao sam u 13.48. zbunjen jer su u medjuvremenu dosle dvije druge linije, 5 i 1 mislim, koje po rasporedu na njihovim stranicama ne bi ni trebale doci u tom periodu... Jel ja grijesim ili jednostavno ovo ne valja ku*ca? Ako nisam ja pogrijesio, budem zbilja bijesan na ove frajercine koje sam i pitao kaj se desava pa nisu mi znali il htjeli ista reci.

Taj tzv. "gradski prijevoz" opstaje još samo zbog gradskih subvencija. To mu je jedina svrha i cilj. Nije nikad postojala niti će u dogledno vrijeme postojati volja za uvođenjem pravog gp-a.
Obzirom da taj posao obavlja "AP Varaždin" tim više, jer njima nikad nije niti bilo u interesu da konkuriraju sami sebi.
Potrebna je malo veća i šira politička volja da se tješnje povežu predgrađa i prigradske općine sa gradom.Samo tada taj prijevoz ima smisla.
Neki dan mi kolegica koja živi u Nedeljancu priča kakve su joj linije sa niti 5 km udaljenom kućom od centra i ostao sam šokiran. Umjesto da ide svakih barem pola sata, ona doslovno nakon 14 h ima 2 - 3 polaska iz grada prema doma.
Koji fijasko
Old November 20th, 2012, 06:50 PM   #87
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

I još:

http://www.evarazdin.hr/cehok-o-aqua...-je-povjereno/

Quote:
Čehok o Aquacityju: Ova gradska vlast uništava sve što joj je povjereno!

Vrijeme objave:
16:39h // 20.11.2012.

Autor članka:
eVarazdin.hr

Nakon reagiranja varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša u kojima za probleme „varaždinskog mora“ proziva i bivšu vlast, nije dugo trebalo čekati na odgovor bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka.

Priopćenje Ivana Čehoka donosimo u cijelosti:

Habuš ponovno, po ne znam koji put, svoju evidentnu nesposobnost, kao i potpuno diletantsko vođenje grada, opravdava lažima o tome što je navodno ostavila bivša vlast. Podsjećam da je cijeli kompleks Aquacity, dakle i objekti i cijelo jezero, kupljen na temelju odluka Gradskoga poglavarstva i Gradskoga vijeća od tvrtke Cesta jer je riječ o omiljenom javnom prostoru koje su koristili naši građani.

S obzirom da je Cesta prelazila u strano vlasništvo i osobito s obzirom na sve što se poslije događalo s radnicima u toj tvrtki, ta je kupnja bila više nego opravdana. U taj se cijeli kompleks ulagalo, ali većinom u infrastrukturu, šetalište, kuhinju zbog prilagodbe standardima, kao i u sportske terene (bočalište koje su koristili branitelji). Na temelju odluke Povjerenstva i nadležnih odjela ulagalo se u jednu od rijetkih hrvatskih plaža i kupališta za invalidne osobe, na što sam iznimno ponosan. Ta ulaganja ostat će trajno dio toga omiljenoga varaždinskoga ljetovališta.

S obzirom da grad nije mogao voditi ugostiteljski objekt, kao i zbog činjenice da je ugostiteljstvo bilježilo pad prihoda u cijeloj Hrvatskoj i do 40 posto, mi smo taj objekt iznajmili na temelju natječaja. Naravno, i dalje smo surađivali s najmoprimcima jer gradu treba biti stalo do jezera, kupališnih prostora, vanjskih igrališta, te drugih pratećih sadržaja. Cijelo to vrijeme Aquacity je bio otvoren i raspoloživ za sve građane Varaždina i okolnih mjesta, osobito sada kad građani nemaju novaca ljetovati na Jadranu.

Isključivo nebriga i nesposobnost ove vlasti doveli su do toga da su najmoprimci odlučili napustiti taj objekt. Isto tako je grad odveo u stečaj i restoran na varaždinskim bazenima, gdje je stanje po riječima samoga ravnatelja, vrlo loše. I to je pokazatelj kako ova gradska vlast uništava sve ono što joj je povjereno, pa i ne čudi da su svi gospodarski i socijalni pokazatelji stanja u gradu izrazito loši.

Ova će vlast ostati zapamćena jedino po tome da je dovela do ruba sve što joj je povjereno – od sportskih klubova, obrazovnih institucija, gradskih objekata, kulturnih i drugih projekata, omiljenih šetališta i kupališta. Pamtit će se samo da je Varaždin postao za njihova mandata grad depresije i najviših cijena u Hrvatskoj.

A da ne spominjemo SKANDALOZNU odluku od prije neki dan o davanju koncesije za obradu novonastalog otpada tvrtki "Univerzal"!

1) znači ne valja lokacija 5 km od Korza i udaljena minimum 600 metara od naselja u poslovnoj zoni (ponuda T7/Babić), već je bolja lokacija 2km od Korza, UNUTAR NASELJA BREZJE!!

2) Način IZGLASAVANJA te odluke sličan je načinu na koji su u srednjem vijeku proglašavane vještice. ČISTI KRIMINAL!! Glasaj ili ode glava. Doslovno!

3) Izglasana je SKUPLJA ponuda. Obrazloženje? T7/ Babić koji je dao jeftiniju ponudu nema dostatnu dokumentaciju?!?

4) suvremeni način obrade otpada u Univerzalu?!?!?
Prosudite sami:

Univerzal

VS

T7 MBO

E moj Varaždine...quo vadis?

p.s.
Da, to je onaj isti Univerzal koji inače reciklira metalni i tekstilni otpad a gorio je već 3 puta!!!

A tek kad pročitate ovo sve će vam biti jasno o pogodovanju...
http://regionalni.com/aktualno/novos...verzala-11884/

dakle ne dva koraka nazad, nego povratak u kameno doba odlaganja otpada.
Užas!!!

Last edited by Trevor McPhee; November 20th, 2012 at 07:08 PM.
Old November 21st, 2012, 10:32 AM   #88
karelcro
Registered User

karelcro's Avatar

Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by Trevor McPhee View Post
Prvi članak nekog neovisnog novinara koji ukazuje na ono što je mnogima bilo jasno od prvog dana , praktički:

http://www.evarazdin.hr/hoce-li-se-h...sigurao-posao/

Bravo, podržavamo novinarsku hrabrost, samo tako nastavite. To je jedini način...

Nevezano za članak, gadi mi se čitati evaraždin. Smiješno mi je ta novinarska hrabrost koja se svanula tek nakon pada sive emincije vž-županije.
karelcro no está en línea   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules