|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Slavonija i Baranja Slavonia and Baranja: Osijek, Slavonski Brod, Vinkovci, Vukovar, etc. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#101 |
|
OSIJEK NEPOKORENI GRAD!
Likes (Received): 8
|
Nisam mislio da ću morat baš branit "komunistički" dizajn u javnom prometu, ali morate priznati da je ovaj tramvaj Đure Đakovića i Končara TMK101 koji je vozio u Osijeku i Zagrebu jedan od lijepih primjera industrijskog dizajna 60ih godina 20st.
![]() |
|
|
|
|
|
#102 |
|
Lega s Juga 2
Likes (Received): 870
|
Ako bude u crvenoj boji kao na osječkim razglednicama onda nemam protiv,tada mi čak izgleda ok,ali ova plava je užas.
|
|
|
|
#103 |
|
Yosemite Sam
|
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
BANNED
Likes (Received): 1
|
sam nek je komunisticko i Stipsonu je dobro
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
Yosemite Sam
|
Imaš predrasude prema meni i to pogrešne.
|
|
|
|
|
|
#106 |
|
BANNED
Likes (Received): 1
|
šala Stipsone
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
Yosemite Sam
|
Sve ok.
|
|
|
|
|
|
#108 |
|
Lega s Juga 2
|
Eh kamo sreće da je kod nas komunizam bio kao u Moskvi,onda mi uopće nebi smetao.
|
|
|
|
#109 |
|
Brđanin
Likes (Received): 3
|
Da li si ti svjestan sta si upravo rekao?
Nedaj Bože Rata Ni Fiata Brodska Naselja ...Tu se čobanac jede...šljivovica se pije i i Sunce naljepše sije i nigdje ljepše nije, nego na palubi broda šta mu Sava trup kroji, 760 godina usidren stoji i ne putuje nigdje, tu je stoljeća broji...ovdje na obali Save raj na zemlji postoji. by SBReprezenta
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
Lega s Juga 2
|
Ma pod tim mislim samo na arhitekturu,ostalo mi se gadi,i ovdje i tamo.
|
|
|
|
#111 |
|
Brđanin
|
Pa da, ali upravo ta arhitektura (staljinisticka, ako pricamo o istome) je isti drek kao i ova secesijska, historisticka i ostala ''isticka'' arhitektura - arhitektura za povlastene, a ne za mase, iako se Staljin izvlacio pod geslom, da u proleterskom svijetu svaki radnik moze ziviti u takvim zgradama, sto se pokazalo totalno netocno i zato je period te staljinisticke gotike trajao jako kratko. Zato sam ja veliki ljubitelj moderne koja je najprikladnija svijetu u kojem zivimo i ima jako puno prekrasnih zdanja koje mogu parirati secesiji i historicizmu estetski, a narocito po pitanju funkcionalnosti i pristupacnosti.
Nedaj Bože Rata Ni Fiata Brodska Naselja ...Tu se čobanac jede...šljivovica se pije i i Sunce naljepše sije i nigdje ljepše nije, nego na palubi broda šta mu Sava trup kroji, 760 godina usidren stoji i ne putuje nigdje, tu je stoljeća broji...ovdje na obali Save raj na zemlji postoji. by SBReprezenta
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Yosemite Sam
|
Trajala je kratko jer je bila preskupa jednako kao i genijalni art deco.
Ne bih se složio da moderna može estetski parirati historicizmu kao što ni historicizam ne može po funkcionalnosti i pristupačnosti parirati moderni. Suvremena gradogradnja u Hrvatskoj se praktično svela na izgradnju stambeno-poslovnih zgrada od kojih je velika većina ružna ili bezlična, a projektante baš briga za građevne pravce, gabarite i uklapanje u okolinu. Posljedice su katastrofalne. Ja bih više volio da se kod nas gradi po uzoru na glavni gradski trg u Bergenu nego što arhitektima dajemo punu slobodu da rade rugla. |
|
|
|
|
|
#113 | ||
|
Brđanin
|
Quote:
Quote:
----------------- Edit: Aj da vise ne spamamo ovdje...mozemo nastaviti na Arhitektura i Urbanizam
|
||
|
|
|
|
|
#114 |
|
OSIJEK NEPOKORENI GRAD!
Likes (Received): 8
|
Društvo, ovo je ipak rasprava o javnom prijevozu
![]() Što se njega pak tiče u Slavoniji i Baranji, nužno je obnoviti pruge Osijek - Virovitica - Zagreb, Beli Manastir - Osijek - Brod, Vinkovci - Brod - Zagreb za brzine barem 160 km/h, a ostale lokalne pruge barem 100 km/h. Onda se može govoriti o javnom prijevozu koji bi bio poticaj za ostanak ljudi u svojim selima, gradovima, umjesto iseljavanja u ZG. Vozio sam se nedavno novim Končarevim vlakom od Vk do Zg, brzina do Broda je bila 160 što je sasvim pristojno, no od Gradiške je pala na samo 80 km/h sve do ZG i to je puževa brzina. Vlakovi koje imamo čak i nisu tako loši samo džabe nam i oni kad ne mogu razvijati ni približno maksimalne brzine. |
|
|
|
|
|
#115 |
|
Danas sam ok...
Likes (Received): 0
|
Ostavite se komunizma i ostalih režima ovo je topic o javnom prijevozu!!!!
|
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Registered User
Likes (Received): 32
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#117 |
|
Registered User
|
Ovu trasu pogotovo treba renovirati. Podravina tj. područje od Koprivnice do Našica je danas najizoliraniji dio države, kojem zapravo uopće ne manjka razvojnih resursa, ali na investicije se ne može računati bez kvalitetne infrastrukture. Tu bi brža željeznica i četverotračna cesta mogle čuda napraviti.
|
|
|
|
|
|
#118 |
|
Danas sam ok...
|
Kad bi trebali tramvaji stići oni koji su najavljeni još otprije?
|
|
|
|
|
|
#119 |
|
Osječko Est 1697
|
Još se nezna, napisat ćemo kad bude nešto od toga
|
|
|
|
|
|
#120 |
|
Danas sam ok...
|
Sve mi se čini da ćemo morat dugo čekat te tramvaje, a jutros takve gužve da to nije normalno u tramvajima strašno
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|