|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#1 | |
|
free-lance
Likes (Received): 341
|
[Varaždin] - City Point
http://www.evarazdin.hr/pocinje-izgr...ra-city-point/
Quote:
http://www.citypoint.hr/index.htm brojke: - bruto razvedena površina centra: 49 300 m2 - plus 19 400 m2 podzemne garaže - iznajmljiva površina centra 25 300 m2 - konzum hipermarket 3600 m2 - cineplexx 5 dvorana 1800m2 , oko 1000 sjedećih mjesta - 1150 parkirnih mjesta, 450 vanjskih i 700 garažnih - oko 80 dućana, trenutno iznajmljeno 70% raspoloživog prostora - početak građ. radova visokogradnje sječanj 2012 - rok završetka ožujak 2013 - oko 900 radnih mjesta kod izvođača radova - preko 600 radnih mjesta nakon okončanja radova - 17 milijuna kuna komunalna naknada lokacija: ![]() Lokacija jest u sklopu južne gradske shopping zone na ulazu u grad iz pravca Zagreba. Kao takva investicija sjajno nadopunjuje i zaokružuje ponudu u toj zoni. Najavljeni su još i neki drugi investitori tamo... U Varaždinu postoji još i sjeverna shopping zona, prema Mariboru koncepcija: - shopp centar proteže se na tri etaže. Podrum je rezerviran za parkiranje, prizemlje za dućane s time da je u sjeverpzapadnom uglu kod ulaza hipermarket. Na katu je etaža također sa dućanima a iznad hipermarketa je multiplex kino. Shema kretanja u prostoru je jednostavna , kružna fotka: ![]() p.s. Grofe, slobodno smanji fotku
Last edited by Trevor McPhee; October 12th, 2011 at 03:55 PM. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Lega s Juga 2
Likes (Received): 1175
|
Lijep projekt,ali mi je dizajn pre jednostavan..
|
|
|
|
#3 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Naš cilj je bio unajmiti domaću tvrtku koja posjeduje odgovarajuće preporuke, a poznato je kako hrvatske građevinare krasi izvanredna kvaliteta. Hrvatski zaposlenici su na glasu kao marljivi i pouzdani pa je i izbor Stipić Grupe kao glavnog izvođača radova logičan potez s obzirom na reference i kvalitetu uspješno završenih projekata. Moramo imati na umu da će preko 900 radnika biti zaposleno na gradilištu što je velika rijetkost u ovim recesijskim vremenima – rekao je Harald Peham, direktor tvrtke Trgovački centar Varaždin d.o.o., tvrtke kćeri u 100 postotnom vlasništvu Braunsbeger Holding GmbH, investitora projekta.
Stipić je ovaj posel dobil preko veze, a koliko su oni "jaka" firma govori dovoljno činjenica da na West-gate-u nisu bili u stanju napraviti betonsku konstrukciju već je Zagorje odradilo taj dio posla, a ostatak ostali kooperanti. Tako da su u biti preuzeli ulogu više posrednika nego izvođača. Druga stvar koja me zanima imaju li oni građevinsku dozvolu? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
free-lance
|
![]() Ah , pa i ovdje će vjerojatno biti isto. "Stipić" bere vrhnje, a stvarne poslove izvode koperanti. Tako su i najavili na konferenciji, uostalom. Ne bi se štel tu mešati, jer ne kužim te odnose i ne znam detalje... Trenutne radove na skidanju humusa radi - vodogradnja VŽ. ![]() Za građevinsku - ne znam. Znam samo da je projekt optimalan, da to Varaždin treba i da je već bilo vrijeme da se počne raditi. Ta naša južna trgovačka zona biti će jedna od najkompletnijih u državi...u biti kad malo bolje razmislim osim Jankomira niti ne postoji nešto slično u HR. Vjerovali ili ne! ![]() ![]() Zaboravio sam napisati cijenu radova. Radi se o 52 milijuna eura, ako se dobro sjećam...provjerit ću. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
BANNED
Likes (Received): 5
|
Ali definitivno je potreban i jedan takav centar na Banfici, možda još bolje otvorenijeg tipa. Jedna šetnica u sredini, sa zelenilom, potočićem, terasama kafića, te dućanima s prolazima koji su natkriveni prozirnom staklenom opnom. Banfica je prostor kojemu nedostaje fokus, dnevni boravak za ljude koji žive tamo. Na kraju krajeva, svi se zgražaju nad šoping-centrima, a oni nisu ništa drugo nego modernizirana verzija pazara. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
free-lance
|
![]() Ma naravno! Ako se pametno osmisle, projektiraju i pozicioniraju mogu biti strahoviti plus nekome gradu. Kao što mogu biti i minus, ako se grade stihijski i u nesuglasju sa duhom prostora/planom /urbanizmom... Da prenesem odgovor Zoranu i ovdje: Quote:
U nekoliko jednostavnih, svakom razumljivih rečenica dokazat ću Ti da si u krivu. Dakle ovom investicijom Varaždin će napokon imati sadržaj koji mu je potreban, a ima ga svaki iole ozbiljniji grad. To je shopping centar suvremene koncepcije sa osiguranim parkingom u sklopu postojeće shopping zone sa 5 dvorana multiplex kina i dodatnim zabavnim sadržajima. Takvo što u Varaždinu ali i široj okolici još uvijek nemamo. Najbliža takva situacija je Zagreb i Maribor. Sad je tebe pitam. Da li misliš da je bolje da i dalje idemo u Zagreb u kino? I tamo ostavljamo novac? Ili je bolje da nam dolaze iz susjedstva (Čakovec , Koprivnica...) i ostavljaju novac ovdje? Da Ti pomognem - evo moje osobne računice: Nek je 10 odlazaka u kino u ZG u godinu dana. Sam nejdem nikad. Dakle moram platiti 2 ulaznice - 50 kn, + popit piće 50kn + kokice,zanimacija 30 kn . Znači minimum kakvih 130kn (ako ne računamo troškove benzina,cestarine itsl.) S tim da se naravno uvijek nekakva krpica usput kupi. Dakle, ubuduće ću godišnje u gradu Varaždinu ostavit samo po pitanju kina nekakvih 1500 kn. U Varaždinu, ne u Zagrebu. Po meni i više nego dovoljan razlog da se veselim ovoj investiciji!! Da ne spominjemo da će neki ljudi ovdje biti zaposleni. Njih nekoliko stotina sigurno. Također niti tih 17 milijuna kuna od komunalne naknade nije za baciti... Dakle, sve u svemu ovdje su svi na dobitku. Grad takav sadržaj naprosto treba. O tome smo nebrojeno puta razgovarali. Naravno da treba tvornice, zaboga...na tome se radi već 10-12 godina. I puno se napravilo. Jasno zadnje 2-3 skoro ništa, no doći će opet investicijski ciklus. To ne znači da ne trebamo ovakve suvremene sadržaje, zaboga! ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Lega s Juga 2
|
Veliki novci,zna li netko za kada je predviđen završetak radova?
|
|
|
|
#8 | |
|
free-lance
|
![]() Pa piše Ti u prvom postu, pod brojke Čitati malo pozornije...rok je ožujak 2013.Quote:
Ipak evo i ova T7 reciklažna tvornica će otvoriti skoro stotinjak radnih mjesta. Izuzetno teških, doduše.. no i to je nešto. A ovih nekoliko stotina u trgovini isto nisu za odbaciti. Jest da će se poneka i zatvoriti (stare trgovine) , međutim više će se otvoriti nego zatvoriti, to je sigurno! A glede kina. Pazi u tom svijetu se sve promjenilo. Stara navika gledanja filmova u zastarjelim kinima je mrtva. Moda se promijenila. Danas se filmovi gledaju u multiplexima. Usporedivo, i hlače od prije 20 godina su hlače. Sjećaš se mode iz osamdesetih E sad, jel bi ih obukao danas? Naravno da ne bi Kužiš?U tome je štos ![]() U tim kinima po Zagrebu vidim stašno puno ljudi iz VŽ..veliki dio njih će koristiti VŽ kina. Kao i ljudi iz okolice. Pa zaboga, to je gravitacija od preko 300 000 ljudi na pola sata vožnje od tog kina!! Često zaboravljamo koliko nas ima...
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Lega s Juga 2
|
Promaknulo mi jbg
![]()
|
|
|
|
#10 |
|
Moderator
Likes (Received): 441
|
Dobar i velik projekt, ima li još rendera?
|
|
|
|
#11 |
|
free-lance
|
![]() Ima samo ova dva površna od unutrašnjosti, kao i tlocrti u PDFu ![]() ![]() tlocrti: http://www.citypoint.hr/res/Layouts/...1beznaziva.pdf http://www.citypoint.hr/res/Layouts/...1beznaziva.pdf To će Grof smanjiti i postaviti, meni se zbilja neda s tim zahebavati ![]() Grofeee!!
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Registered User
|
naalost, bojim se da dugo nee biti nita od ovog centra. Ne razumijem emu svako malo ta blamaa s najavom poetka radova. Vjerojatno samo radi izbora i Luminija. Nakon nekoliko godina jo nemaju dozvolu, a po drugi puta u gradskoj vjenici najavljuju investiciju.
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
free-lance
|
Quote:
Ja ne. Upravo suprotno. Mislim da su ovi investitori puno ozbiljniji od onih...barem po onome što znam, onako, iz nekih privatnih kanala. ![]() Vrijeme će pokazati. Vrlo brzo. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Registered User
|
Vozim se svaki dan pored novootvorenog gradilista i osim dva stara kontejnera ne vidim nikakav muving koji je svojstven pocetku radova na jednom takvom gradilistu.
Pretpostavljam da ako sadasnji gradonacelnik udje u drugi krug mozda u slijedeca dva tjedna dodje i neki stari bager da malo poceprka po zemlji... |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
free-lance
|
Quote:
Inače, si glasal na izborima?
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
BANNED
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Registered User
|
Kao sto moj username kaze nisam glasao... a cujem da je nesto slab odaziv... slab izbor medju kandidatima?
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
free-lance
|
Quote:
Taj je investitor mnogo ozbiljniji i pametniji od onih norvežana (Lumini). Nisu još ni zakopali prvu lopatu a već imaju više zakupaca i to onih ozbiljnijih nego završeni Lumini ![]() Žao mi je Norvežana, ali kapitalizam je surov. Nema mjesta za amatere, nažalost.
|
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
BANNED
|
Aaa, ipak nisam haluciniral kad sam znal da postoji dretva o CityPointu, al ju na mobu nikak nisam mogel najti
![]() Je, istina. Žal mi je jedino kaj Cinestar nebu u CityPointu, po dojmovima koje sam čul iz drugih gradova bolji su od Cineplexa. Ali opet, možda se varam |
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|