|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Sjeverna i Središnja Hrvatska Northern and Central Croatia: Varaždin, Čakovec, Karlovac, Kutina, etc. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#21 | |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Grad Oblakodera
|
Zasto u kafeu ne otvorite thread o dijalektima? Meni bi bilo zanimljivo da citam, hrvatski ima puno pravih dijalekata (u srpskom su cesto samo izgovor za nepismenost). A ovako svaki treci thread na HR forumu ovih dana je neka svadja sa zaguricem koji insistira da pise na dijalektu koji niko ne razume. Stvarno bi bilo najbolje da se otvori jedan thread u kafeu gde bi svako mogao prezentovati razne dijalekte
|
|
|
|
#23 |
|
BANNED
Likes (Received): 5
|
Provjeril sam ja malo žešćim metodama od "forumske", tek toliko da zadovoljim ova forumska laprdala. Saggitarius je na Iskonovoj mreži, u Zagrebu. Trevor je na T-Comovoj mreži u Varaždinu. Osim ako ne mislite da je Trevor zakupio priključak i složio proxy u Zagrebu samo da preko njega piše po forumu, nema šanse da su ista osoba
![]() Dakle, okanite se gluposti, dečki. Saggitariusa bum ja već pozval na red. Ova cijela rasprava bu uskoro pobrisana. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
SuperMod
|
Počišćeno i obrisano.
Ovaj forum, a tako i ova forumska podsekcija NIJE mjesto za međusobne svađe i prepirke. Postovi se zbog toga neće ostavljati neobrisani, samo da bi netko bio drugom loncu poklopac. Međusobne rasprave rješite preko PM-a, a za ostalo ne dosađujte ljudima kioji su ovdje došli nešto pametno pročitati. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
free-lance
Likes (Received): 316
|
U iščekivanju konkretnih radova na City pointu, samo jedna crtica. Naime obližnji Store land koji nije shopping centar ali je ipak zgradica sa 15tak lokala dobro posluje...ko zna zašto? Lokacija,lokacija, lokacija. Slično je i sa Supernovom na drugom kraju grada.
http://varazdinske-vijesti.hr/gospod...n-pogodak.html Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Registered User
|
Quote:
Da bi napunio gradski, a ne općinski proračun
Last edited by karelcro; February 7th, 2012 at 11:49 PM. |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
free-lance
|
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Registered User
|
Quote:
I nemoj slučajno započinjati s kanalizacijom i obradom te iste jer zna tko sve participira u plaćanju obrade otpadnih voda, a tko to koristi.
|
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Registered User
|
Od uvjerenosti Trevora da će se početkom 2012. godine početi graditi trgovački centar kod Lidl-a, još smješnije je što komentiraš nešto o čemu nisi ni najmanje kompetentan.Školstvo, zdravstvo i još neke funkcije ne financiraju se iz izvora koje ti navodiš. Ili pričaš o nečemu o čemu nemaš saznanja ili širiš dezinformacije. Za to postoje decentralizirana sredstva države, veći prirez i slično. A kvaliteta života - vidljivo je u većini naselja koja spadaju pod grad (od komunalne uređenosti, javnog prijevoza i sl.). Zaostaju 100 godina.
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Registered User
|
Ajd stalno svađe. Činjenica da izgradnja centra još ( opet) nije počela postavlja pitanje jesu li shvatili investitori da baš i neće popuniti centar. Eto ,i Todorić došao k pameti pa odustao od Mercatora, bar po onoj cijeni.
Inače , koji je ovo "početak " trebao biti? Treći? |
|
|
|
|
|
#31 | |
|
Registered User
|
Quote:
Vidim da se je i u Gradu napravila mitomanija kak nas okolna sela konstantno iskorištavaju i zakidaju. Školstvo se financira na slijedeći način: OSNOVNE ŠKOLE Članak 12. Sredstva za financiranje djelatnosti osnovne škole čiji je osnivač Republika Hrvatska ili jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave osiguravaju se u državnom proračunu, odnosno proračunu jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave. SREDNJE ŠKOLE (koje najčešće i koriste klinci koji nisu iz Grada) Članak 87. Sredstva za financiranje javnih ptoreba u srednjem školstvu osiguravaju se državnim proračunom i proračunom županije, odnosno Grada Zagreba. VISOKO ŠKOLSTVO- skoro isključivo iz državnog proračuna, projekata fakulteta i studentskih džepova. Pogledajte si proračun iz 2010, jedino kaj je grad za srednje škole izdvojil je 900 tisuća kuna za pomoć oko najma sportskih dvorana. PRORAČUN, SOCIJALNO OSIGURANJE I KORISNICI (participacija)-----> PRORAČUN---->HZZO(+ prihod od kamata, dividenda )--->plaćanje izvšenih usluga nad pacijentima. Liječnici se financiraju preko "glavarina" koje dobivaju ovisno o broju pacijenata i s tim se financiraju liječnici i pripadno osoblje. Bolnice se financiraju se financiraju preko popisa izvršenih subvencija i po terapijskom postupku. Kaj se tiče komunalnih usluga tipa obrade vode , one se plaćaju priključenjem na mrežu i to direktno Varkomu, a ne Gradu. Tolko od tezi da urbano robuje ruralnom. |
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Registered User
|
Centar1 je itekako pogodio u sridu.
Kad se gleda sa stanovista okrupnjavanja jedinica lokalne samouprave onda su naselja iz prve razine varazdinskog prstena itekako dobrodosla i atraktivna. A kad se ocjenjuje opravdanost ulaganja u poduzetnicke zone i infrastrukturu tih istih naselja onda je to malo "li-la".... Jos jednom ponavljam, Lumini je pun pogodak, a otvaranjem B-hypera ce se cijela prica zaokruziti. Na ponos Kneginca i Varazdina! Svega toga ne bi bilo (i ostalih investitora u zonu) da je Kneginec "pod Varazdinom". |
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Registered User
|
Quote:
A istina je da je Trevor u nekoliko navrata ovdje navodio koliko su puno ozbiljniji ovi City-investitori sto se iz ovog kasnjenja jasno i vidi.
|
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
free-lance
|
Ma nemam namjere više tumačiti da je zrak od zraka a voda od vode...pametni su skužili a oni koji nisu...ebga, nisam im ja profesor.
![]() Uopće se ne radi o financiranju samo školstva, zdravstva ili kulture. Radi se o kompletnim središnjim funkcijama koje postoje. Svemu što oplemenjuje život čovjeka, identitetu samome. Dakle, gdje će stanovnik npr. Trnovca otići u knjižnicu, kazalište, predavanje, sportsku priredbu, ples, šetnju parkom, šetnju gradom, susret s prijateljima, restoran, s čime će se pohvaliti kad mu dođu gosti izvana? S Trnovcem? Pa da, ali...vjerujem da će kao i 99,9% nas prošetati te svoje goste po gradskoj jezgri i pohvaliti se kako eto je sve to lijepo... To netko treba i platiti. Niti ja ne živim u gradskoj jezgri...pa? Svi mi koji gravitiramo smo dio te uređene sredine koja je funkcionalna cjelina i vjerujem da njoj svi podjednako trebamo i participirati. Mislim da je to zdrav princip. Ako netko misli suprotno, onda ne mogu pomoći...njegov problem.
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Registered User
|
Je je... i ja bum svojim gostima pokazal Varazdin...
Ali na kraju bumo ipak zavrsili u goricama... negdje na Varazdinbregu... ![]() A znate kaj? Tko najvise oneciscuje moj dragi goricni kraj? Bas vikendasi iz grada... cast izuzecima, ali vecina ih se i dalje ponasa kao da se cist okolis njih ne dotikavle.... |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Registered User
|
Ispricavam se, malo sam otisel offtopic...
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
free-lance
|
Ma sve 5, ionako radovi još nisu počeli...
![]() Quote:
Sad pogotovo otkad nam je Cinestar tam. Prava je šteta kaj nisu istovremeno otvorili i dućane. Gube i jedni i drugi..bemti amaterizam Jooj. ![]() Ništa, bumo se strpili. Iako ja još uvijek mislim potpuno isto kao i na početku rasprave o Luminiju. Jednom kad budu oba centra zgotovljena i imala puni kapoacitet, bez obzira na strahovitu jačinu branda "Cinestar", City Point će odnjeti pobjedu, čisto zbog mikrolokacije... |
|
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Registered User
|
Quote:
Činjenica jeste da Lumini plaća masno Cinestaru da bude unutra. Isto kao što svi ostali najmoprimci ne plaćaju ništa da bi bili nutra. Nije tajna niti da Zara, H&M te ostala svjetska ekipa ne ulaze u centre ako im ulagač ne uplati višemiljunsku dobrodošlicu uz besplatni najam. Mislim da milijuni Verdisparu nisu nikakav problem. Pa, zašto onda "mamac brendovi" uza sve to niti ne pomišljaju pristupit Luminiju? Sad da pitam "Lumini optimiste", u čemu je greška? Zašto su se vrlo lako napunili Avenue mall u osijeku, City One u Splitu, Supernova u Zadru, Arena u Zagrebu, a več je potpuno ispunjen City dva na Žitnjaku. Što fali Lumini centru? Zašto niti nakon godinu dana niti jedan polu-jaki brend sa njihovih famoznih plakata nije unutra? Zašto sam ja, kao domaći retailer odbio njihovu ponudu i nisam ušao unutra? LOKACIJA! Bez obzira što još nije iskopana niti jedna lopata, City point ima mnogo veću perspektivu, uz već neke poznate brendove kao nositelje ponude. Bolje pričekati godinu dvije i sigurno ulagati, nego riskirati veoma upitnu investiciju. Uz "navodni" City centar one u Vami, mislim da je jasno tko ima najsabije karte. Odmakao sam se malo od teme građevinarstva i arhitekture, ali kad se već raspravlja "za ili protiv"...
|
|
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Hrvatsko Zagorje
Likes (Received): 20
|