|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#21 |
|
BANNED
Likes (Received): 5
|
Lijepi projekti
Zašto se takvi stambenjaci kod nas ne grade, u zadnje vrijeme u Hrvatskoj uglavnom prevladava jeftina konfekcija gora od "commiesa"
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
Da! Svakako nešto neobično i malo drugačije poput tih primjera koje si stavio
![]() Ne neboderčine od 20+ katova jer nema potrebe, za Osijek je dovoljno (za sada ) 10 do 15 katova u visinu, ali zanimljiv i jedinstven dizajn. I svakako planski, urbanistički osmisliti nekakve blokove zgrada, da ne bude još krezube ružne gradnje. Jooooj kako bi to bilo predobro vidjeti s druge strane Drave u relativno skoroj budućnosti
|
|
|
#23 |
|
VESP
Likes (Received): 3
|
Lega,kapis je gori od komisa
|
|
|
#24 | |
|
Lega s Juga 2
Likes (Received): 873
|
Quote:
Slažem se da trebaju biti neki blokovi zgrada.Da se mene pita ja bi te blokove napravio u stilu historicizma i secesije
|
|
|
|
|
#25 |
|
Osječko Est 1697
|
I netreba nam ništa preko 100 metara, šta ce nam to... Eo muku mučimo s ED. Eurodom i Kappa te sunčana vrata ce zadovoljiti potrebe za poslovnim prostorima u Os bar nekoliko godina. ako ne i više, svi znamo kakva je situacija. Šteta što su sad neke ulice upropaštene zbog krezube gradnje. Jbg sjetili se zabranjivat takve zgrade kad je sagrađeno više od 100 komada
no dobro.
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
100 metara...
|
|
|
#27 |
|
Lega s Juga 2
|
Ali vjerujem da ćemo za isto toliko godina imati takvu zgradu
![]() ![]() Evo još zgrada kakve bih volio vidjeti u gradu ![]() ![]() ![]() Ovo je idealno za popunjavanja (velikih ) rupa u centru grada
|
|
|
|
#28 |
|
Lega s Juga 2
|
|
|
|
|
#29 |
|
Lega s Juga 2
|
Ovo bi sagradio na Novoj Divaltovoj
![]() Ovo negdje na mjestu starog Tranzita ![]() Ovo pokraj Tehnopolisa (taj dio bi po meni trebao biti izgrađen)
|
|
|
|
#30 |
|
Lega s Juga 2
|
|
|
|
|
#31 |
|
BANNED
Likes (Received): 1
|
prijatelju, a koga bi ti u sve te silne zgrade smjestio?
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Osječko Est 1697
|
Bome, rocky sanja i sanja... hahah.
Et mi možemo biti zadovoljni kad jedanput u 5 godina osvane jedna zgrada tipa kappe
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
ako već želite zgrade 50 metara,trpajte ih na luku ili olt,ili blok centar,kod siemens zgrade....nikako ne na novu divaltovu..tamo treba ići nešto pitomije..
|
|
|
#34 |
|
OSIJEK NEPOKORENI GRAD!
Likes (Received): 8
|
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Propast će sve što ima extra velike najamnine
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
OSIJEK NEPOKORENI GRAD!
Likes (Received): 8
|
hehehe Rocky, mrzim te
...sad imam još jednu temu koju "moram" pratit ovdje, a i ovak ih je previše hehe... jaaaoooo ma kud nas ovdje frikove pustit da maštamo, pa mi ga pretjeramo al onak, pravo! gle samo što ste vi već tu "poželjeli" ![]() ... no zbilja, jedno je mašta a drugo je što i koga bi se to smjestilo u sve te zgrade i blokove? ... ono što Osijeku treba je popunjavanje rupa i krezubih ulica, to prvo. A zatim popunjavanje prostora na jugu grada i tek onda eventualno širenje na sjever. Sjever grada, preko Drave, bi po meni ostao više-manje nisko gradnja, eventualno s onim simpatičnim urbanim-vilama i puno zelenila. Nekoliko je razloga za to, a glavni je taj da je taj potez izloženiji poplavama i da bi se taj dio grada trebao očuvati zelenim kao pluća grada i rekreacijsko sportska zona. Istovremeno, Dardu i Bilje više integrirati u grad i to boljim javnim prijevozom, busevima i vlakovima. ... nove stambene blokove vidim u proširenju Juga2, Bosutskog, južne Retfale... ... i svakako ALI NAJVIŠE, ulagati u veću povezanost s okolnim gradićima i selima. Ne želim da Osijek raste na uštrb okolice. To nije dobro na jako puno razina, a rješenje je naravno bolja prometna povezanost. ... eventualne poslovne nebodere jednom kad ih budemo trebali vidim možda u sklopu Blok centra dakle u centru grada, a ne nekakve izdvojene "cityje". no najviše bih volio vidjeti umjereno visoke zgrade poput Kappe i nižeg dijela Eurodoma kao popune rupa. ... i svakako očuvati pogled na Tvrđu i Katedralu ... paziti na to da je cijeli grad dobro povezan tramvajima i vlakovima, biciklističkim stazama i puno puno rekreacijskih i zelenih zona ... ne dopustiti više gradnju novih zgrada šoping centara, tko želi nek kupi postojeće, bome sad ih ima za birat tko želi, prvo Esseker centar reviralizirati ... i naravno negdje na Zelenom polju recimo i prema Tenji nove tehnološko industrijske pogone, na ekološkim principima ... bolje da stanem sada hehehe Last edited by esseker; October 22nd, 2011 at 07:02 PM. |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
Quote:
neki dan sam bio u Essekeru,rade 3 trgovine..možeš se drogirat unutra koliko je sablasno..![]() uhvatio onu igračku na automat i izašao..
|
|
|
|
#38 |
|
Registered User
|
kak si uspio uvatit igračku ?
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
imam svoju već šemu,mora igračka biti na rubu ili blizu ,jer inače uvijek kad je digneš gore,ono se strese i padne....e pa meni kad padne odbije se od ruba u rupu..i tako imam preko 20 igračaka
![]() uglavnom to je jedino vrijedno tamo u tom centru,centra propada i to strelovito..
|
|
|
#40 |
|
Registered User
|
Propast će sve što ima extra velike najamnine
|
|
|