|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#41 |
|
u disko me znaju na vrata
Likes (Received): 488
|
boome rocky
|
|
|
|
|
|
#42 | |
|
OSIJEK NEPOKORENI GRAD!
Likes (Received): 8
|
Quote:
...sam nek to ostane tamo a i trgovina Amadeus jeans je OK |
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Fred Perry?
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Lega s Juga 2
Likes (Received): 883
|
Quote:
Onaj topli zrak što izlazi iz cijevi na stropu kod ulaza je odličan kad je vani hladno,a želiš se ugrijati! ![]() Trebaju smanjiti najamninu pa će se popuniti..
|
|
|
|
|
#45 |
|
OSIJEK NEPOKORENI GRAD!
Likes (Received): 8
|
trebaju smanjiti najamninu ali i nekako "uveseliti" prostor jer od početka je bar meni osobno jako jako depresivan s tim sivim i tamno sivim tonovima. ubaciti i neki fast food i neku vrstu zabave. ne kužim kak se nije neki od ovih vlasnika novih šoping centara sjetio kupit recimo Esseker i u produžetku napraviti multipleks kino.
možda sam usamljen u tom razmišljanju, ali meni nije ni malo primamljivo sjedati u auto i vozit se na kraj grada da bih išao u kino, šoping i zabavu ... a zanimljvo mi je da Esseker sigurno zna da mnogi njihov wc koriste kao javni, a i dalje je bespla, dok Grad ne može osigurat ni jedan javni wc bar na glavnom trgu da radi cijeli dan, hmm kako to? Last edited by esseker; October 23rd, 2011 at 01:41 PM. |
|
|
|
|
|
#46 |
|
Lega s Juga 2
|
Evo malo sam se igrao i zamišljao kako bi bilo kada bi se ova tu šuma kod hipodroma raskrčila i napravilo naselje.
Da nebi ispalo da mrzim zelenilo dao bih posaditi u svakoj ulici i između zgrada podosta drveća da nadomjestim ono što je rakrčeno. ![]() Ovako ulaz u to naselje bi bio s Strossmayerove i na križanju Strossmayerove i Kanižlićeve.Također bi na kraju te kanižlićeve bio novi most koji sam zaboravio ucrtati. Crveno su poslovni objekti,dio kod luke bi dao urbanizirati i urediti.Zeleno je park/zelena površina. Žuto je lokacija novih objekata za obrazovanje-Škola,vrtić,knjižnica... Svjetlo smeđe je lokacija na kojoj bi se gradile društvene zgrade npr. crkva Plavo je lokacija na kojoj bi se gradile zgrade od 3-6 katova. Ljubičasto zgrade od 6-12 katova. Svjetloplavo su obiteljske kuće.
|
|
|
|
#47 |
|
Lega s Juga 2
|
Prostor "Bijela lađa"
Crveno su lokacije na kojima bih napravio zgrade u starom stilu da zatvorim taj blok zgrada,također bi neka rugla porušio.Zeleno su površine na kojima bi bili parkovi,a ispod svakog parka podzemna garaža na 2 etaže.Plavo je lokacija na kojoj bi se gradile "O" zgrade ili neboderi,drugim riječim poslovni prostori.
|
|
|
|
#48 |
|
Registered User
|
to zemljiste kod hipodroma je u depresiji... 3-4metra je razlika u visini u odnosu na ostatak grada.. a vjerojatno je ispod pola metra zemlje pjesak... tako da bi gradnja kuca, tj temelja bila preskupa... tak da sve u svemu... pusiona!
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Lega s Juga 2
|
Ha kad bi se imalo novaca nasulo bi se zemlje ili bi se sagradio malo veći nasip
|
|
|
|
#50 |
|
Registered User
Likes (Received): 95
|
Da vas čujem, što bi ste voljeli vidjeti na ovoj ogromnoj parceli u Vinkovačkoj?
![]() I ja slično razmišljam, mislim da je idealno za neko uvučeno mini naselje, vijenac zgrada. Čak nemoraju ni biti tako niske, mogu biti i višlje, dokle god je uvučeno i u sredini ima neki mali trg ili park. Uličnu stranu bi ostavio otvorenu.. Last edited by Miki86; November 22nd, 2011 at 03:35 PM. |
|
|
|
|
|
#51 |
|
Lega s Juga 2
|
Hmm ja iskreno nebih višlje od 4 kata,previše bi stršalo jer su u okolici samo kuće,jedino je tu i tamo koja zgrada.
Lokacija je po meni dosta dobra,nalazi se pokraj velike ceste i bitne ceste,ispred samog naselja je tramvajska stanica,naselje je relativno mirno i uredno. Šteta bi bila da ovako velika površina u skoro pa centru grada ostaje neiskorištena.
|
|
|
|
#52 |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
Također sam za neko naselje (ili stambeno-poslovne zgrade) uvučeno, sa prednje strane ili u sredini park, igralište, možda fontana i divno
zamišljam kako bi dobro izgledale 3-6 katnice poredane u obliku slova 'c' otvorene prema ulici ![]() Samo NIKAKO opet neki trgovački centar tamo to bi uništilo potencijal lokacije.
|
|
|
#53 |
|
Osječko Est 1697
|
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Registered User
|
![]() To treba preorati i posijati kukuruz. |
|
|
|
|
|
#55 |
|
BANNED
Likes (Received): 1
|
pa bome...samo bezze zemlja zjapi prazna
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Lega s Juga 2
|
Ovo bi volio vidjeti na uglu Gundulićeve i one nove ulice u Blok centru,zgrada je u Novom Sadu.
|
|
|
|
#57 |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
Da, tako nešto bi se dobro uklopilo zajedno sa Kappom i onom bijelom zgradom pored, samo par katova niža, ovako bi previše iskakalo. Iako dobro bi izgledalo i da taj 'neboder' na uglu bude recimo 12+ katova, dominantan na tom uglu, a zgrade okolo recimo 6-8, tako bi Osijek dobio još jedan dodatak svom 'čuvenom skyline-u' Mislim, taj cijeli dio ili već je ili će biti u blokovima zgrada, pa bi se uklopilo fino.p.s. Aleksandar group, moja zgrada
|
|
|
#58 | |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
Quote:
ja baš i nisam za to da ovakve zgrade budu na uglovima ili rubnim dijelovima Gundulićeve,Županijske...radije bih da budu u sredini tog bloka,ako već moraju biti neka budu oko 6-8,najviše 10 katova..![]() p.s za zemljište na Vinkovačkoj,baš i nisam da tamo bude stambeni ili poslovni blok zgrada..radije bih da bude park ili čak škola..ona u ulici kod Mačkamame baš i nije neka ljepotica
|
|
|
|
#59 |
|
Registered User
Likes (Received): 47
|
![]() Meni je ovaj primjer iz NS-a ruzan i staromodan, podjseca me na agramov/eurohercovu zgradu u Varazdinu koja mi se nikako ne svidja. Nije strasno los primjer, ali vjerujem da danas postoje puno zanimljivija i modernija rjesenja. I ona zgrada bijela do Kappe je old school, narct s kraja 80tih/pocetka 90tih Trebali bi biti malo hrabriji i inovativniji u arhitekturi. Kappa je dobar primjer. Parcelu na Vinkovačkoj bih iskoristila za gradjevine javne namjene, kakve god. Stambeno naselje nije bas zgodno jer je nepraktican pristup autima, npr. A i ne svidja mi se ideja da se razbija linija procelja na ulici (uvlacenje zgrade, U-tlocrt). I generalno mi na Vinkovačkoj smeta manjak zelenila. Ona kuglasta strasila su otuzno rjesenje...a i stetno za autohtone vrste u Slavoniji.
Moj Osijek pun je sunca, uz Dravu miran i tih... Last edited by KKomarac; November 23rd, 2011 at 04:52 PM. |
|
|
|
|
|
#60 |
|
Registered User
Likes (Received): 95
|
ma nama ne trebaju takve "čudovišne" zgrade, koje će stršat dobrih 20 godina. I ova kappa je "napala" Ulicu Republike ko bijesna kobila. Ne trebam ni mislit koliko će tek Sunčana vrata biti u totalnoj suprotnosti s cijelim ostatkom Gundulićeve.
Mi moramo jako puno raditi na uniformiranosti, smirenosti zgrada, ne više od 3 kata. Cijeli potez u Županijskoj, pa Gundulićeva bi ja rokao P+2, čim prije da se zatvori neka cjelina. |
|
|
|
![]() |
| Tags |
| arch u zemlji čudesa, archovizija, mašta radi svašta, pričam ti priču |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|