|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Sjeverna i Središnja Hrvatska Northern and Central Croatia: Varaždin, Čakovec, Karlovac, Kutina, etc. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#21 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
Zato je i NDH propal
...a kakve veze imaju župe i geografija? Koliko ja znam, živimo u sekularnoj državi. Mislim, razumijem ja tebe, ali to ti je k'o i želja HDZ-a da dobije na izborima Jako jako teško. Ja neznam nikoga iz vž tko govori za vž da je zagorje, istina..tu i tamo vele neki..ALI, njima su starci zagorci pa je onda sve gdje je zagorska krv - zagorje.
|
|
|
|
|
#22 |
|
BANNED
|
Dobro, daj još neki argument, možda ti i povjerujem, inače predlažem adminu nek ovaj topic stavi gdje mu je i mjesto -> kafanu
|
|
|
|
|
#23 |
|
BANNED
|
I da, budući da slučajno radim u Zagrebu, ima par kolega iz zaprešića koje mislim pitat dal' se smatraju zagorcima
baš me interesira odgovor )))))))))))))
|
|
|
|
|
#24 |
|
BANNED
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
BANNED
|
Prije 30 i više godina su svi znali da je Varaždin Zagorje,pogledaj knjige:Pjesme iz Varaždina i okolice(U poglavlju pjesme o Varaždinu ima barem 5 pjesama u kojima se govori da je Varaždin Zagorje),i knjigu-Gjuro Szabo,Kroz Hrvatsko Zagorje,1939.(opisana je kulturna baština kotareva Pregrada, Klanjec, Krapina, Zlatar, Ivanec i Varaždin.).
|
|
|
|
|
#26 |
|
free-lance
Likes (Received): 313
|
![]() a prije ne znam koliko godina i Zagreb je bio kajkavski grad. Komotno bi ga mentalitetom i svime ostalim mogli nazvati Zagorjem...prijatelju, vremena se mjenjaju. ![]() U Varaždin se doselilo mnoštvo puka iz Zagorja, Međimurja i Podravine, većinom. To je nekako i prirodno težište tih geografskih regija. I zbog te činjenice neopravdano je Varaždin svrstavati samo pod Zagorje. Nadalje neki geografi varaždinsku podravinu htjeli su nazvati "varaždinštinom". Sreća da to nije usvojeno (polomili bi jezik ), međutim i to govori dovoljno za sebe.Nakraju uzimajući u obzir kontekst nastajanja imena "Zagorje" teško je preći preko pomalo potcjenjivačkog prizvuka tih koji su osmislili to ime (iza brda, Bogu iza nogu itd...). Time su valjda htjeli reći da je to prostor iza brda (Medvednice) gdje ne postoji grada/civilizacije. Kao u njihovom Zagrebu. Nemojmo smetnuti s uma da je taj naziv važio isključivo za prostor između Medvednice i Ivanščice.
|
|
|
|
|
#27 | |
|
BANNED
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
BANNED
|
Quote:
Varaždin,Čakovec,Koprivnica = Zagorje,Međimurje,Podravina |
|
|
|
|
|
#29 |
|
BANNED
|
Paintball klub "ZAGORJE" osnovan je 19.svibnja 2006.godine. Sjedište kluba je u Varaždinu. Poligoni se nalaze u Lepoglavi (oko 30 km od Varaždina). Za sve informacije i pitanja kontaktirajte nas preko našeg kontakt broja ili e-maila.
http://www.paintball-zagorje.hr/ Kud Varteks Varaždin-Pjesme i plesovi Hrvatskog Zagorja http://www.youtube.com/watch?v=OqPIudwY3Oo Festival zagorske glazbe-Vu srcu te nosim-Poljana Biškupečka(prigrađe Varaždina) http://www.youtube.com/results?searc...e%C4%8Dka&aq=f |
|
|
|
|
#30 |
|
free-lance
Likes (Received): 313
|
Znači nema nikoga iz međimurja i Podravine u VŽ? Sinek, popi nešto.
Dobro. Shvatio sam. Imaš svetu misiju uvjeriti nas u činjenicu da je Varaždin Zagorje. Nek ti bu. Moderator, kaj se mene tiče ovo možemo u kafanu. Tam bar zalaze svakakvi likovi pa bude i smješnih komentara. A ne ovako smrtno dosadno. To je sve od mene na ovoj temi dok god je ovdje.
|
|
|
|
|
#31 | |
|
BANNED
|
Quote:
Moderator je rekao da će tema biti prebačena ukoliko neće biti interesa za tu temu,a koliko ja vidim interesa ima dosta. |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Registered User
|
Quote:
A drugi je sad problem kaj bi mi Varaždinci hteli biti malo posebni ![]() pogotovo ovi čiji su roditelji prije 40 godina postali Varaždincima , a "dotepli" su se iz najvećih zagorskih selendri ![]() .
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Registered User
|
Quote:
A i vidim da je netko od sadašnjih članova foruma otvorio ovaj profil da podrži Trevora, čudnog li čuda ![]() Sjedni jedan .
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Registered User
|
Quote:
.
|
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Registered User
|
Quote:
Ne, Trevač ti imaš svetu misiju svakoga posrati tko tvrdi , u ovom slučaju opravdano , nekaj suprotno od tebe i većim vidim da se hvataš na prijateljstvo s Grofekom da obriše ovaj podforum
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
BANNED
|
Quote:
![]() Ovo je kretanje broja stanovnika Zaprešića i tu se vidi da je Zaprešić nekada bio selo i onda je počeo nagli rast broja stanovnika,te današnja stanovništvo Zaprešića čini vrlo malo pravih Zaprešićana,većinom su to doseljenici. Pogledaj koliko dvoraca se nalazi na zaprešićkom području-to je gustoća koja se može naći jedino u Hrvatskom Zagorju. |
|
|
|
|
|
#38 |
|
BANNED
|
Elektrane
U Hrvatskom Zagorju su izgrađene tri veće elektrane:
1.HE Varaždin u Strmcu,snage 94 MW 2.HE Čakovec u Šemovcu,snage 76 MW 3.TE Jertovec u Jertovcu,snage 88 MW Kanal HE Varaždin ![]() Hidroelektrana Čakovec ![]() Termoelektrana Jertovec ![]() Varaždinsko jezero izgrađeno za potrebe HE Čakovec [IMG] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]Ormoško jezero na granici Hrvatske i Slovenije izgrađeno za potrebe HE Varaždin [IMG] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
|
|
|
|
|
#39 | |
|
BANNED
|
Quote:
Na kraju krajeva, o zagorcima svi imaju znamo kakvo mišljenje (žalosno da Dudek nije prva asocijacija za podravca, već naprotiv, zagorca) ..kaj se mene tiče, ja ne želim biti dio te tužne "zagorske" priče Mislim da je ovaj citat najpravilniji "Grad Varaždin se sa svojom prirodnom regijom nalazi na graničnoj trodjelnici Štajerske, Međimurja, Zagorja i gornje Podravine." |
|
|
|
|
|
#40 | |
|
BANNED
|
Quote:
Ok, ajmo ovak.. jel Virovitica Slavonija ili Podravina? ?
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| zagorje |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|