|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#81 |
|
Registered User
Likes (Received): 144
|
U Nišu uskoro video-nadzor nad saobraćajnicama ''Veliki brat'' za sigurnije ulice
subota, 10. decembar 2011. 09:52 Do kraja januara sledeće godine kamerama za video-nadzor biće pokrivene najgušče saobraćajnice i raskrsnice u Nišu, a nešto kasnije i druge saobraćajnice i objekti kod kojih je zabeležen veći broj incidenata, saopštio je gradski većnik Boban Mihajlović. Kamere će u prvoj fazi biti postavljene na više od 20 saobraćajnica i raskrsnica na širem gradskom području. „Svevideće oko" nalaziće se duž saobraćajnica od centra grada do naselja Trošarina, prema Niškoj Banji. Vozila i građani biće nadgledani na prostoru od centra grada - na i oko velike raskrsnice ulica Kneginje Ljubice i Milojka Lešjanina, gde se pored ostalog nalazi i glavna Autobuska stanica, do lokacija van centra - kružnog toka u naselju Trošarina i Arheološkog nalazišta Medijana. Mihajlović kaže da u saradnji sa nadležnim organima i ustanovama grad nastoji da obezbedi sredstva za ubrzano postavljanje kamera i na najmnogoljudnijim Bulevaru Nemanjića, Vizantijskom i Bulevaru Medijana, ali i u Knjaževačkoj i drugim većim ulicama sa gustim saobraćajem. Sredstva se obezbeđuju i za video-nadzor nad objektima ili spomenicima koji su u bili na meti vandala. Prema najavama, do maja sledeće godine kamere bi trebalo da pokriju Gradsku tvrđavu, prostor oko najvećeg tržnog centra „Kalča", Ulicu cara Dušana, najveće parkove i sportske objekte u gradu. Kamerama će biti pokriven i amfiteatar pored Nišavskog keja, na kojem je spomenik velikom muzičaru Šabanu Bajramoviću, koji je za samo pola godine oskrnavljen pet puta. Za osvetljenje i video-nadzor Tvrđave i spomenika Šabanu iz gradskog budžeta opredeljeno je oko tri miliona dinara. Sredstva za video-nadzor udarnih saobraćajnica i objekata u Nišu delom su obezbeđena od naplate kazni za saobraćajne prekršaje. Prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja, lokalnoj samoupravi pripada 30 odsto sredstava od naplate saobraćajnih prekršaja. Uvođenje video-nadzora je deo niškog Programa korišćenja sredstava za unapređenje bezbednosti, koji podrazumeva povećane saobraćajne i opšte sigurnosti građana i imovine, usvojenog na Gradskom veću u martu ove godine. Izvor: Danas |
|
|
|
|
|
#82 |
|
mosh n roll
Likes (Received): 62
|
pre nekih sat vremena sam prošao pored pantelejske crkve, asfaltiraju u najveće i po kiši
|
|
|
#83 |
|
Registered User
Likes (Received): 44
|
a ja sinoc sam primetio da su ovi sto sade biljke po gradu odradili i kruzni na Trosharini, skroz pristojno izgleda.
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
Registered User
Likes (Received): 37
|
Juce i danas zavrsavali poplocavanje trotoara prekoputa gradske bolnice, oko Rentgenove pa do Pasterove, to je jedino sto im je bilo ostalo, ovim tempom sutra ce zavrsiti...
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
@moonray
Varas se,nije poplocan deo od bolnice pa sve do ispred Medicinskog faksa... |
|
|
|
|
|
#87 |
|
ivanpet
Likes (Received): 10
|
![]() ![]() ![]() Pocela je rekonstrukcija ulice Filipa Visnjica i to od strane blize pruzi. To je pocetak koji bi trebalo da se nastavi novim kruznim tokom na raskrsnici iste ulice i jos 4. Iskreno, mislim da je to bacanje para. Za mojih 25 godina koliko sam ziveo u tom kraju, ne secam se ni jedne jedine saobracajke na toj raskrsnici. Jos ako ukradu nesto od Caira bice utoliko gore. Prica je da Mr. od skor zivi u jednoj od ulica koje se ulivaju u raskrsnicu. Nagadjanja pocinju odatle a zavrsavaju se tamo daleko.
|
|
|
|
|
|
#88 |
|
ivanpet
|
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#89 |
|
Registered User
Likes (Received): 46
|
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Winter is coming !
Likes (Received): 41
|
Quote:
Enivej, slažem se da je ta ulica nekako nebitna za ovako temeljnu rekonstrukciju. Doduše nisam bio skoro u tom kraju pa ne znam u kom je stanju. U svakom slučaju ima mnogo ulica sa mnogo većim saobraćajem u očajnom stanju. |
|
|
|
|
|
|
#91 |
|
Registered User
Likes (Received): 66
|
Ali priznaćete, ulica je bila zrela za novi asfalt - tamo je toooliko bilo rupa, da je bilo nemoguće ne promašiti ih!
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
Winter is coming !
Likes (Received): 41
|
Pa kažem ti, nisam odavno prilazio tamo. Verujem da je u lošem stanju.
Of course, nemam ništa protiv asfaltiranja ulica samo treba napraviti neku listu . Prioriteta, redosleda...? |
|
|
|
|
|
#93 |
|
Registered User
Likes (Received): 8
|
Bananina Cerka i Zet zive u Tome Roksandica.
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
A za nas koji nismo iz Ni ko je banana
?
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Registered User
Likes (Received): 73
|
Izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada Niša
Roksandića ili Rosandića
|
|
|
#96 |
|
Lokal patriota
Likes (Received): 26
|
Video sam
jos ranije kako odmerava onu zgradu sa skupim fitnesom i bazenom u suterenu! Mozda tu zivi ili mu zivi neko..a ova ulica je toliko bila u bednom.."perforiranom" stanju da su se dobro setili,ali ako trotoare ostave..onda nek se nose u...Ako neko moz da mi objasni kako se stavljaju slike, imam jednu vrlo interesantnu iz te ulice
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
Lokal patriota
Likes (Received): 26
|
A jel zna neko da li ce da sredjuju mozda i ulicu Ratka Vukicevica u produzetku, ona je prometna a u losem stanju je takodje ?!?
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
ivanpet
|
@sallae2 Hvala za trud i sredjivanje fotografija.
Filipa Visnjica jeste u ocajnom stanju, prepuna zakrpa i rupa. Odlicno je da se sredjuje. Od pocetka sedamdesetih, kada su napravljene zgrade do danas samo jednom je presvucen asfalt. Toma je Rosandic a Simeon je Roksandic ali obojica su vajari. Kao da su braca. Mogli bi da postave njihove biste pored sestara Bakovic (to je na buducem kruznom toku). @TUCAnik, za postavljanje slika odi na stranicu br 519 pracenje gradilista nis, gde je meni Prijatelj objasnio kako se postavljaju slike. |
|
|
|
|
|
#99 |
|
Registered User
Likes (Received): 8
|
Ovde pise Roksandica a ja sam tu pogledao ime ulice.(gis nis je u pitanju) |
|