daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Serbian Forum > Изградња и развој > Србија > Југ и исток > Ниш

Ниш Niš

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 3 votes, 5.00 average. Display Modes
Old December 10th, 2011, 04:01 PM   #81
TrTomir_Ni
Registered User

TrTomir_Ni's Avatar

Likes (Received): 144

U Nišu uskoro video-nadzor nad saobraćajnicama ''Veliki brat'' za sigurnije ulice
subota, 10. decembar 2011. 09:52

Do kraja januara sledeće godine kamerama za video-nadzor biće pokrivene najgušče saobraćajnice i raskrsnice u Nišu, a nešto kasnije i druge saobraćajnice i objekti kod kojih je zabeležen veći broj incidenata, saopštio je gradski većnik Boban Mihajlović.

Kamere će u prvoj fazi biti postavljene na više od 20 saobraćajnica i raskrsnica na širem gradskom području. „Svevideće oko" nalaziće se duž saobraćajnica od centra grada do naselja Trošarina, prema Niškoj Banji. Vozila i građani biće nadgledani na prostoru od centra grada - na i oko velike raskrsnice ulica Kneginje Ljubice i Milojka Lešjanina, gde se pored ostalog nalazi i glavna Autobuska stanica, do lokacija van centra - kružnog toka u naselju Trošarina i Arheološkog nalazišta Medijana.

Mihajlović kaže da u saradnji sa nadležnim organima i ustanovama grad nastoji da obezbedi sredstva za ubrzano postavljanje kamera i na najmnogoljudnijim Bulevaru Nemanjića, Vizantijskom i Bulevaru Medijana, ali i u Knjaževačkoj i drugim većim ulicama sa gustim saobraćajem. Sredstva se obezbeđuju i za video-nadzor nad objektima ili spomenicima koji su u bili na meti vandala.

Prema najavama, do maja sledeće godine kamere bi trebalo da pokriju Gradsku tvrđavu, prostor oko najvećeg tržnog centra „Kalča", Ulicu cara Dušana, najveće parkove i sportske objekte u gradu. Kamerama će biti pokriven i amfiteatar pored Nišavskog keja, na kojem je spomenik velikom muzičaru Šabanu Bajramoviću, koji je za samo pola godine oskrnavljen pet puta. Za osvetljenje i video-nadzor Tvrđave i spomenika Šabanu iz gradskog budžeta opredeljeno je oko tri miliona dinara.

Sredstva za video-nadzor udarnih saobraćajnica i objekata u Nišu delom su obezbeđena od naplate kazni za saobraćajne prekršaje. Prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja, lokalnoj samoupravi pripada 30 odsto sredstava od naplate saobraćajnih prekršaja. Uvođenje video-nadzora je deo niškog Programa korišćenja sredstava za unapređenje bezbednosti, koji podrazumeva povećane saobraćajne i opšte sigurnosti građana i imovine, usvojenog na Gradskom veću u martu ove godine.

Izvor: Danas
TrTomir_Ni no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old December 12th, 2011, 06:21 PM   #82
oroborus
mosh n roll

oroborus's Avatar

Likes (Received): 62

pre nekih sat vremena sam prošao pored pantelejske crkve, asfaltiraju u najveće i po kiši
oroborus no está en línea   Reply With Quote
Old December 12th, 2011, 06:35 PM   #83
vectom
Registered User

vectom's Avatar

Likes (Received): 44

a ja sinoc sam primetio da su ovi sto sade biljke po gradu odradili i kruzni na Trosharini, skroz pristojno izgleda.
vectom no está en línea   Reply With Quote
Old December 12th, 2011, 07:29 PM   #84
NislijaIng
Registered User

NislijaIng's Avatar

Likes (Received): 1

Quote:
Originally Posted by oroborus View Post
pre nekih sat vremena sam prošao pored pantelejske crkve, asfaltiraju u najveće i po kiši
strogo po pravilima
ma nema veze,sledece leto ce da se skida i asfaltira ponovo,bitno se kinta okrece
NislijaIng no está en línea   Reply With Quote
Old December 14th, 2011, 05:17 PM   #85
moonray018
Registered User

moonray018's Avatar

Likes (Received): 37

Juce i danas zavrsavali poplocavanje trotoara prekoputa gradske bolnice, oko Rentgenove pa do Pasterove, to je jedino sto im je bilo ostalo, ovim tempom sutra ce zavrsiti...
moonray018 no está en línea   Reply With Quote
Old December 15th, 2011, 01:08 AM   #86
Miki_Miks
Registered User

Miki_Miks's Avatar

Likes (Received): 2

@moonray
Varas se,nije poplocan deo od bolnice pa sve do ispred Medicinskog faksa...
Miki_Miks no está en línea   Reply With Quote
Old December 15th, 2011, 11:23 PM   #87
ivanpet
ivanpet

Likes (Received): 10

Pocela je rekonstrukcija ulice Filipa Visnjica i to od strane blize pruzi. To je pocetak koji bi trebalo da se nastavi novim kruznim tokom na raskrsnici iste ulice i jos 4. Iskreno, mislim da je to bacanje para. Za mojih 25 godina koliko sam ziveo u tom kraju, ne secam se ni jedne jedine saobracajke na toj raskrsnici. Jos ako ukradu nesto od Caira bice utoliko gore.

Prica je da Mr. od skor zivi u jednoj od ulica koje se ulivaju u raskrsnicu. Nagadjanja pocinju odatle a zavrsavaju se tamo daleko.
ivanpet no está en línea   Reply With Quote
Old December 15th, 2011, 11:25 PM   #88
ivanpet
ivanpet

Old December 16th, 2011, 01:31 AM   #89
sallae2
Registered User

Likes (Received): 46

sallae2 no está en línea   Reply With Quote
Old December 16th, 2011, 08:08 AM   #90
eriol3001
Winter is coming !

eriol3001's Avatar

Likes (Received): 41

Quote:
Originally Posted by ivanpet View Post

Pocela je rekonstrukcija ulice Filipa Visnjica i to od strane blize pruzi. To je pocetak koji bi trebalo da se nastavi novim kruznim tokom na raskrsnici iste ulice i jos 4. Iskreno, mislim da je to bacanje para. Za mojih 25 godina koliko sam ziveo u tom kraju, ne secam se ni jedne jedine saobracajke na toj raskrsnici. Jos ako ukradu nesto od Caira bice utoliko gore.

Prica je da Mr. od skor zivi u jednoj od ulica koje se ulivaju u raskrsnicu. Nagadjanja pocinju odatle a zavrsavaju se tamo daleko.
I ja sam čuo (čaršijsku priču) da je još jednu (od mnogobrojnih) nekretninu kupio tu negde.

Enivej, slažem se da je ta ulica nekako nebitna za ovako temeljnu rekonstrukciju. Doduše nisam bio skoro u tom kraju pa ne znam u kom je stanju. U svakom slučaju ima mnogo ulica sa mnogo većim saobraćajem u očajnom stanju.
eriol3001 no está en línea   Reply With Quote
Old December 16th, 2011, 08:12 AM   #91
Kurt2
Registered User

Kurt2's Avatar

Likes (Received): 66

Ali priznaćete, ulica je bila zrela za novi asfalt - tamo je toooliko bilo rupa, da je bilo nemoguće ne promašiti ih!
Kurt2 no está en línea   Reply With Quote
Old December 16th, 2011, 08:24 AM   #92
eriol3001
Winter is coming !

eriol3001's Avatar

Likes (Received): 41

Pa kažem ti, nisam odavno prilazio tamo. Verujem da je u lošem stanju.

Of course, nemam ništa protiv asfaltiranja ulica samo treba napraviti neku listu . Prioriteta, redosleda...?
eriol3001 no está en línea   Reply With Quote
Old December 16th, 2011, 10:48 AM   #93
kursula
Registered User

kursula's Avatar

Likes (Received): 8

Bananina Cerka i Zet zive u Tome Roksandica.
kursula no está en línea   Reply With Quote
Old December 16th, 2011, 10:53 AM   #94
rbagio85
Registered User

rbagio85's Avatar

Likes (Received): 0

A za nas koji nismo iz Ni ko je banana?
rbagio85 no está en línea   Reply With Quote
Old December 16th, 2011, 11:17 AM   #95
durlanista
Registered User

durlanista's Avatar

Likes (Received): 73

Quote:
Originally Posted by rbagio85 View Post
A za nas koji nismo iz Ni ko je banana?
Izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada Niša

Quote:
Originally Posted by kursula View Post
Bananina Cerka i Zet zive u Tome Roksandica.
Roksandića ili Rosandića
Old December 16th, 2011, 12:47 PM   #96
TUCAnik
Lokal patriota

TUCAnik's Avatar

Likes (Received): 26

Video sam jos ranije kako odmerava onu zgradu sa skupim fitnesom i bazenom u suterenu! Mozda tu zivi ili mu zivi neko..a ova ulica je toliko bila u bednom.."perforiranom" stanju da su se dobro setili,ali ako trotoare ostave..onda nek se nose u...

Ako neko moz da mi objasni kako se stavljaju slike, imam jednu vrlo interesantnu iz te ulice
TUCAnik no está en línea   Reply With Quote
Old December 16th, 2011, 12:58 PM   #97
TUCAnik
Lokal patriota

TUCAnik's Avatar

Likes (Received): 26

A jel zna neko da li ce da sredjuju mozda i ulicu Ratka Vukicevica u produzetku, ona je prometna a u losem stanju je takodje ?!?
TUCAnik no está en línea   Reply With Quote
Old December 16th, 2011, 01:29 PM   #98
ivanpet
ivanpet

@sallae2 Hvala za trud i sredjivanje fotografija.

Filipa Visnjica jeste u ocajnom stanju, prepuna zakrpa i rupa. Odlicno je da se sredjuje. Od pocetka sedamdesetih, kada su napravljene zgrade do danas samo jednom je presvucen asfalt.

Toma je Rosandic a Simeon je Roksandic ali obojica su vajari. Kao da su braca. Mogli bi da postave njihove biste pored sestara Bakovic (to je na buducem kruznom toku).

@TUCAnik, za postavljanje slika odi na stranicu br 519 pracenje gradilista nis, gde je meni Prijatelj objasnio kako se postavljaju slike.
Old December 16th, 2011, 03:37 PM   #99
kursula
Registered User

kursula's Avatar

Likes (Received): 8

Ovde pise Roksandica a ja sam tu pogledao ime ulice.(gis nis je u pitanju)
kursula no está en línea   Reply With Quote
Old December 16th, 2011, 06:44 PM   #100
ivanpet
ivanpet

Pise ali je greska.

Reply

Tags
Ниш, Србија, niš, serbia, srbija

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread