daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine

Go Back   SkyscraperCity > Asian Forums > Forum Pencakar Langit Malaysia > Cityscapes

Cityscapes discussion, photography and news of towns, cities, districts and states.



Reply

 
Thread Tools
Old December 28th, 2010, 05:31 AM   #2501
tuan_wu
Registered User
 
tuan_wu's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Kuala Trg-^Permata Pantai Timur^
Posts: 2,500
Likes (Received): 65

Quote:
Originally Posted by bahang_tanoh View Post
kalu aku ada masa aku snap gmbor menara tu dlm buku dan share kat sini.
bagus2.......amatlah dialu alukan......
tuan_wu no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
 
Old December 28th, 2010, 05:34 AM   #2502
tuan_wu
Registered User
 
tuan_wu's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Kuala Trg-^Permata Pantai Timur^
Posts: 2,500
Likes (Received): 65

Quote:
Originally Posted by ajt2 View Post
Ape perkembangan terbaru projek komplek tabung haji..
masih di peringkat tapak lg....kerja2 pembangunan secara fizikal masih belum dimulakan setakat yg aku tau la........

cuma bekas tapak kilang kayu di wakaf tembesu tu nmpaknya dah ada kerja2 dijalankan.......tp takde papan signbod pemberitahuan projek apa......masih jd tanda tanya.....huhu....
tuan_wu no está en línea   Reply With Quote
Old December 28th, 2010, 06:01 AM   #2503
tuan_wu
Registered User
 
tuan_wu's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Kuala Trg-^Permata Pantai Timur^
Posts: 2,500
Likes (Received): 65

Pertandingan cipta logo imej baru PMINT

KUALA TERENGGANU 27 Dis. - Perbadanan Memajukan Iktisad Negeri Terengganu (PMINT) menganjurkan pertandingan mereka cipta logo baru perbadanan itu sempena 45 tahun usianya.

Pegawai Perhubungan Awam PMINT, Wan Khairul Hakimin Wan Ahmad berkata, ia bagi menonjolkan imej baru menggantikan logo sedia ada.

''Ia bersesuaian dengan aspirasi PMINT untuk gemilang setelah 45 tahun melalui pelbagai cabaran dan perubahan," katanya dalam satu kenyataan di sini, hari ini.

Beliau berkata, hadiah wang tunai RM5,000 serta sijil disediakan bagi logo yang dipilih manakala empat hadiah sagu hati RM500 setiap satu serta sijil turut disediakan.

''Penyertaan adalah percuma dan ia terbuka kepada semua warganegara Malaysia," katanya.

Beliau berkata, logo mestilah melambangkan dan mempamerkan imej baru PMINT selari dengan aspirasi PMINT untuk gemilang dalam era baru.

Menurut beliau, ia bersesuaian dengan peranannya sebagai agensi kerajaan yang menjadi pemacu dan penjana ekonomi negeri melalui pembangunan hartanah, perindustrian dan pelaburan terpilih demi kesejahteraan rakyat.

Wan Khairul Hakimin memberitahu, tarikh tutup pertandingan adalah pada 16 Januari depan.

Katanya, maklumat berkaitan pertandingan itu boleh didapati di laman PMINT iaitu www.pmint.gov.my.


-Utusan Malaysia Online-
tuan_wu no está en línea   Reply With Quote
Old December 28th, 2010, 07:02 AM   #2504
kumat
Registered User
 
kumat's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 644
Likes (Received): 55

Quote:
Originally Posted by bahang_tanoh View Post
setakat nings progres ladang gemilang paling sdh 13 tingkat... tapi x tau brp tingkat serme...

kekgi ber+ bangunan tinggi di sekitar ladang

projek artpament tokpelam..
menara mbkt ( pah ceroh tahun depan2 )
ladang kiri kanan mmg naik bangunan tinggi...
tanjung kapur pong samer...

SALAM BAHANG TANOH.....

BOLEH KONGSI SIKIT MAKLUMAT BERKENAAN PROJEK APARTMENT TOK PELAM...GUANE DESIGN DIA....?TINGGI BRP TINGKAT....?DAN BILA CADANG NOK START PROJEK TU.....?......

BUKAN GUANE....LADANG TU KAMPUNG AKU DULU-DULU.....SAJE JE NOK TAU....?
kumat no está en línea   Reply With Quote
Old December 28th, 2010, 07:05 AM   #2505
kumat
Registered User
 
kumat's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 644
Likes (Received): 55

Quote:
Originally Posted by org ganu kite View Post

KALU TENGOK DALAM GAMBOR NIE....BANYAK KERJA-KERJA PENAMBAKKAN KAT AREA TEPI PANTAI AKAN DILAKSANAKAN....BANYAK KAWASAN AREA SEBERANG TAKIR DAN LADANG HINGGA KE TANJUNG AKAN DIMAJUKAN DAN DIBINA DENGAN HOTEL DAN BANGUNAN-BANGUNAN YANG TINGGI.....KALU JADI BETUL, MEMANG COMEL SANGATLAH....:
nuts:
kumat no está en línea   Reply With Quote
Old December 28th, 2010, 07:43 AM   #2506
bahang_tanoh
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 76
Likes (Received): 1

Quote:
Originally Posted by kumat View Post

SALAM BAHANG TANOH.....

BOLEH KONGSI SIKIT MAKLUMAT BERKENAAN PROJEK APARTMENT TOK PELAM...GUANE DESIGN DIA....?TINGGI BRP TINGKAT....?DAN BILA CADANG NOK START PROJEK TU.....?......

BUKAN GUANE....LADANG TU KAMPUNG AKU DULU-DULU.....SAJE JE NOK TAU....?
ok cuba usahakan... tgk pada gmbor.. sama mcm ladang gemilag...
bahang_tanoh no está en línea   Reply With Quote
Old December 28th, 2010, 07:45 AM   #2507
tuan_wu
Registered User
 
tuan_wu's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Kuala Trg-^Permata Pantai Timur^
Posts: 2,500
Likes (Received): 65

bro tanoh......

jgn lupa gambo model menara MBKT.......sila tepek 1x yer.....
tuan_wu no está en línea   Reply With Quote
Old December 28th, 2010, 07:55 AM   #2508
tuan_wu
Registered User
 
tuan_wu's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Kuala Trg-^Permata Pantai Timur^
Posts: 2,500
Likes (Received): 65

http://www.digitalmukmin.com

tuan_wu no está en línea   Reply With Quote
Old December 28th, 2010, 08:22 AM   #2509
kumat
Registered User
 
kumat's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 644
Likes (Received): 55

Quote:
Originally Posted by tuan_wu View Post

MACAM KENAL JE.....USTAZ AZHAR RUPA-RUPANYA....TAPI AKU BIASA MASUK DALAM LAMAN WEB DIGITAL MUKMIN NIE....BANYAK GAMBAR-GAMBAR MENARIK DALAM WEBSITE TU....ROLE MODEL GAMBAR POTRAIT "POK WEI" TU ORANG KAMPUNG AKU....ORANG SAH-SAH LAMA KAMPUNG LADANG MENGABANG.....TAPI TANOH KAT SITU KERAJAAN NEGERI BELI DOH UNTUK WAT PEMBANGUNAN...ORANG SITU ADA YANG DUDUK KAT APARTMENT LADANG...ADA YANG BELI TANOH KAWASAN LUAR BANDAR....
kumat no está en línea   Reply With Quote
Old December 28th, 2010, 08:32 AM   #2510
Seri Jaten
Registered User
 
Seri Jaten's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Singapore
Posts: 387
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by tuan_wu View Post
entahlah......

benda ni mmg bercampur aduk dgn politik.....

silap cakap kang......takut ada org kata aku berpolitik kat sini plak......

so diam2 je la.....huhu...

bnda ni sepatutnya diputuskan dlm mesyuarat exco kerajaan negeri.....tu yg secara rasminya......
Betul2.. semua orang nak wat kampung dia jadi bandar.. kekgi ada la bandar wakaf tengah, bandar gemuruh.. Tunggu je lah..
__________________
MakmurlahMalaysia!:)
Seri Jaten no está en línea   Reply With Quote
Old December 28th, 2010, 11:05 AM   #2511
mat yen
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 33
Likes (Received): 3

sy x brape stuju kuala nerus jd daerah baru sebab KT akan jd lg kecik dan mungkin status bandaraya akan ditarik balik.........
mat yen no está en línea   Reply With Quote
Old December 28th, 2010, 11:08 AM   #2512
mat yen
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 33
Likes (Received): 3

sape stuju kalau sy bg cadangan supaya dlm bandar KT diperbanyakkan dgn projek jalanraya???sebab bangunan byk sgt tp jalanraya mcm hampeh....sekurang-kurangnya dapat mengatasi kesesakan...........
mat yen no está en línea   Reply With Quote
Old December 28th, 2010, 11:11 AM   #2513
skybird
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 542
Likes (Received): 0

Bakpo namo apartment yg korang sebut mcm low cost apartment jea?mcm apartment tok pelam n apartment ladang..sori just nak tau...xde k yg grand skit k mcm the icon ke..plg koman pun tiara condo ke
skybird no está en línea   Reply With Quote
Old December 28th, 2010, 11:16 AM   #2514
skybird
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 542
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by mat yen View Post
sape stuju kalau sy bg cadangan supaya dlm bandar KT diperbanyakkan dgn projek jalanraya???sebab bangunan byk sgt tp jalanraya mcm hampeh....sekurang-kurangnya dapat mengatasi kesesakan...........
Aku ade cadangan lg baik..ape kate sistem pengangkutann awam ditambah baik..be more efficient..confirm kalu g bandaraya xyah bwk own transport...less jam less pressure and be good so hepi...
skybird no está en línea   Reply With Quote
Old December 28th, 2010, 11:33 AM   #2515
hallufila
peace
 
hallufila's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 259
Likes (Received): 12

mmg sume projek apartmen tu harga rendah dan sederhana.. nmpaknya, belum sesuai KT mmpunyai projek kondo yg klas tinggi dan aku xfikir org berduit di sini berminat dgn kondo, lebih baik cari banglo ke rumah berkembar ke.. lagi selesa.
tahun 2008 xsilap aku, pmint ada buat proposal projek kondo kt jalan kamarudin, dan xjadi..............

akan datang, akan ada projek pangsapuri kos tinggi (5 tingkat aje)di pulau wan man..
__________________
Terengganu.. The Malaysian's Sweetheart..
hallufila no está en línea   Reply With Quote
Old December 28th, 2010, 12:10 PM   #2516
nickis
Registered User
 
nickis's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 295
Likes (Received): 42

Quote:
Originally Posted by tuan_wu View Post
masih di peringkat tapak lg....kerja2 pembangunan secara fizikal masih belum dimulakan setakat yg aku tau la........

cuma bekas tapak kilang kayu di wakaf tembesu tu nmpaknya dah ada kerja2 dijalankan.......tp takde papan signbod pemberitahuan projek apa......masih jd tanda tanya.....huhu....


bekas tapak kilang tu aku pun x pasti, cuma cakap2 angin je yang aku dengar, ade orang cakap nak buat TESCO, ade orang cakap nak buat GIANT, ade jugak orang cakap nak buat MYDIN MALL...dari segi cakap2 angin ni, aku boleh buat kesimpulan benda ni boleh jd sbb kawasan tapak yang luas tu mmg sesuai buat Hypermarket...dulu pun Mydin Holding Berhad cakap nak bukak satu lagi MYDIN MALL kat KT yg lebih besar dr yg ade dpn Bukit Besar tu....kita tunggu je la papan tanda naik nnti projek ape yg nak dibuat kat situ...
nickis no está en línea   Reply With Quote
Old December 28th, 2010, 01:40 PM   #2517
pasmampus
kasim nasim groups of com
 
pasmampus's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Kajang
Posts: 153
Likes (Received): 22

Quote:
Originally Posted by mat yen View Post
sy x brape stuju kuala nerus jd daerah baru sebab KT akan jd lg kecik dan mungkin status bandaraya akan ditarik balik.........
ha..ha... dont worry lah mat, nak buat satu daerah bukan sesuatu yang senang. banyak benda harus diambil kira, dari segi sosial ekonomi, dari segi perbandaran, dari segi demography, dan bermacam macam graphy lagi akan diambil kira. satu satu daerah itu wujud bukan main tangkap muat jer... rasa nak ujud satu daerah terus jer buat bukan begitu. Kajian terperinci perlu dibuat bagi menentukan kewujudan sesuatu daerah. Apabila satu rumusan telah dibuat dan daerah K.Nerus boleh diwujudkan barulah benda ini akan berlaku. ianya mengambil masa yang panjang untuk memutuskan keputusan ini.
pasmampus no está en línea   Reply With Quote
Old December 28th, 2010, 02:10 PM   #2518
ajt2
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 64
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by skybird View Post
Aku ade cadangan lg baik..ape kate sistem pengangkutann awam ditambah baik..be more efficient..confirm kalu g bandaraya xyah bwk own transport...less jam less pressure and be good so hepi...
Agreed....I think the government should improve the public transport in KT especially buses. No of bus need to be increased and add more routes to ease the public.
ajt2 no está en línea   Reply With Quote
Old December 28th, 2010, 02:49 PM   #2519
skybird
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 542
Likes (Received): 0

want to know how prosperous a city it is??easy.i got this tip from someone...

Calculate how many banks at kuala terengganu..

Nak tahu sejauhmane prosperous sesebuah bandar!? Senang saja. Kira brape jumlah bank dikuala terengganu..
skybird no está en línea   Reply With Quote
Old December 28th, 2010, 02:55 PM   #2520
skybird
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 542
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by ajt2 View Post
Agreed....I think the government should improve the public transport in KT especially buses. No of bus need to be increased and add more routes to ease the public.
with many buses in kt are useless if it not come along with efficient n reliable system...

Tau x ade bandar dibrazil(name x ingat) sgt bagus sistem pengangkutan awamnya sehingga jumlah kenderaan persendirian kurang dan tiada traffic jam. Mcm mane sistem pengangkutan dirancand dan diimplisasi cube dicontohi oleh bnyk bandar lain didunua
skybird no está en línea   Reply With Quote


Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +2. The time now is 11:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like v3.2.5 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu