daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > Asian Forums > Forum Pencakar Langit Malaysia > Cityscapes

Cityscapes discussion, photography and news of towns, cities, districts and states.



Global Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old January 11th, 2011, 04:51 PM   #2721
Seri Jaten
Registered User
 
Seri Jaten's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Singapore
Posts: 387
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by Hungga View Post
Salam semua,

Saya baru register di sini tp sentiasa mengikuti thread KT dari dulu lagi...

Mngkin generasi baru tak berapa ingat..Dalam tahun 70an KT ada dua supermarket..Yang pertama ialah KT Ekonomi Supermarket di mana letaknya Hock Kee SEng supermarket sekarang. Yang kedua ialah Emporium Johan yang terletaknya di Kedai Kasut You Jln Banggol sekarang.

Tahun 80an barulah wujud Pusat Beli Belah KT (The Store), Bumi Supermarket serta Hock Kee Seng. Hock Kee Seng, sebelum berpindah ke bangunan sekarang, letaknya di bangunan yang menempatkan Kolej Kosmopoint bersebelahan dengan RHB bank tu. Hock Kee Seng melibatkan diri dalam bidang supermarket mulai pertengahan 80an. Kalau tak silap, sebelum tu Hock Kee Seng adalah agen menjual kereta.
Cathay tu zaman bila pulak?
__________________
MakmurlahMalaysia!:)
Seri Jaten no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
 
Old January 11th, 2011, 05:50 PM   #2722
bahang_tanoh
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 76
Likes (Received): 1

Quote:
Originally Posted by izmail View Post
entahla apa nk jd..dlm masa 2-3 thn ni byk sgt yg runtuh..nasib baik takde org ,kalau tak haru biru jadinya..tu la pasal,buat kerja pakai brg murah,main tangkap muat je kot..benda2 lain yg runtuh dulu pun tak selesai lg,ni tambah lagi koleksi terbaru..selepas ni apa lagi akan runtuh agaknya
doh nok silap ke saper.... kerajaan ker?
( pah ceroh kerajaan kene ).

aku tiap2 hari lalu kot tu.. nmpok mende hok runtuh pong mende x siap spnuhnya..

bayang ah tiang aluh jer support bumbung bapok..serme silap kotrator wat keje..


tpi biasa mainan politik jd modal nok tang kerajaan.. ada sokmo.
bahang_tanoh no está en línea   Reply With Quote
Old January 11th, 2011, 05:52 PM   #2723
bahang_tanoh
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 76
Likes (Received): 1

Quote:
Originally Posted by Seri Jaten View Post
Cathay tu zaman bila pulak?
cathay lama doh wujud...

sama dgn rex x silap...

serme tutup dlm era 90-an.

cathay hdpn bustem
bahang_tanoh no está en línea   Reply With Quote
Old January 11th, 2011, 06:32 PM   #2724
Hungga
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 89
Likes (Received): 5

Quote:
Originally Posted by bahang_tanoh View Post
cathay lama doh wujud...

sama dgn rex x silap...

serme tutup dlm era 90-an.

cathay hdpn bustem
Selain Rex dan Cathay, ada dua panggung wayang lagi di KT iaitu Capitol dan Kong Wah. Kedua-duanya di Kg China. Di tapak bangunan The Store dulunya panggung Capitol, Kong Wah tak jauh dari situ.
Hungga no está en línea   Reply With Quote
Old January 12th, 2011, 05:37 AM   #2725
tuan_wu
Registered User
 
tuan_wu's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Kuala Trg-^Permata Pantai Timur^
Posts: 2,505
Likes (Received): 66

Quote:
Originally Posted by Hungga View Post
Selain Rex dan Cathay, ada dua panggung wayang lagi di KT iaitu Capitol dan Kong Wah. Kedua-duanya di Kg China. Di tapak bangunan The Store dulunya panggung Capitol, Kong Wah tak jauh dari situ.
aku rs ada gambar panggung wayang capitol & kong wah ni......

nnti aku try godek2....kalau jumpa aku tepek sini.......
tuan_wu no está en línea   Reply With Quote
Old January 12th, 2011, 12:08 PM   #2726
org ganu kite
Registered User
 
org ganu kite's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Metro KT™,Terengganu
Posts: 747
Likes (Received): 14

Quote:
Originally Posted by Rizpunk View Post
Astaga! RUNTUH LAGI. Terengganu Darul Runtuh ke ape ni.

please don't say like that...nama yg sgt menyakitkan...
org ganu kite no está en línea   Reply With Quote
Old January 13th, 2011, 03:53 AM   #2727
beras_pulut
Registered User
 
beras_pulut's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: TaX ToWn
Posts: 1,099
Likes (Received): 26

baru nie lalu jalan depan jpj padang hiliran utk ke pusat bandar,bile smpai kat area b'bukit sikit,nampak 2 bangunan sedang dlm progress..bangunan pe tu?
beras_pulut no está en línea   Reply With Quote
Old January 13th, 2011, 07:14 AM   #2728
kaskas
Registered User
 
kaskas's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 732
Likes (Received): 103

Quote:
Originally Posted by beras_pulut View Post
baru nie lalu jalan depan jpj padang hiliran utk ke pusat bandar,bile smpai kat area b'bukit sikit,nampak 2 bangunan sedang dlm progress..bangunan pe tu?
tu apartment..di pulau kambing
kaskas no está en línea   Reply With Quote
Old January 13th, 2011, 07:19 AM   #2729
aim11086
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 535
Likes (Received): 3

Quote:
Originally Posted by org ganu kite View Post

please don't say like that...nama yg sgt menyakitkan...
hehe..i know ur feeling..
don take it too much..
aim11086 no está en línea   Reply With Quote
Old January 13th, 2011, 07:34 AM   #2730
tuan_wu
Registered User
 
tuan_wu's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Kuala Trg-^Permata Pantai Timur^
Posts: 2,505
Likes (Received): 66

Dari Blog Tolahah

Pemandangan di Padang Hiliran dari atas Bukit Besar.......menarik!!!

tuan_wu no está en línea   Reply With Quote
Old January 13th, 2011, 08:57 AM   #2731
aim11086
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 535
Likes (Received): 3

bukit tu bley nek ke???
mcm mne nk g atas dia??
aim11086 no está en línea   Reply With Quote
Old January 13th, 2011, 09:14 AM   #2732
tuan_wu
Registered User
 
tuan_wu's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Kuala Trg-^Permata Pantai Timur^
Posts: 2,505
Likes (Received): 66

bleh je naik.....ada jalan bertar.....bukit besar mmg jd salah satu trek jogging warga KT :-)
tuan_wu no está en línea   Reply With Quote
Old January 13th, 2011, 10:05 AM   #2733
aim11086
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 535
Likes (Received): 3

ooo..reli!?? tu bukit yg de sign Allah peliharakanlah t'ganu tu kn???
aim11086 no está en línea   Reply With Quote
Old January 13th, 2011, 11:03 AM   #2734
rushdiraziki
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: besut
Posts: 332
Likes (Received): 10

Quote:
Originally Posted by kaskas View Post
tu apartment..di pulau kambing
snap laa ckit kat apartment tu...hehehe
rushdiraziki no está en línea   Reply With Quote
Old January 13th, 2011, 01:01 PM   #2735
tuan_wu
Registered User
 
tuan_wu's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Kuala Trg-^Permata Pantai Timur^
Posts: 2,505
Likes (Received): 66

Quote:
Originally Posted by aim11086 View Post
ooo..reli!?? tu bukit yg de sign Allah peliharakanlah t'ganu tu kn???
betul.......lebih krg cam bukit hollywood....huhu...
tuan_wu no está en línea   Reply With Quote
Old January 13th, 2011, 01:02 PM   #2736
tuan_wu
Registered User
 
tuan_wu's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Kuala Trg-^Permata Pantai Timur^
Posts: 2,505
Likes (Received): 66

Susuri Sungai Produk Terbaru Industri Pelancongan Terengganu

DUNGUN, 13 Jan (Bernama) -- Kerajaan Terengganu akan memberi nilai tambah terhadap produk pelacongan di negeri ini apabila memulakan projek pelayaran menyusuri Sungai Terengganu hingga ke Hulu Terengganu mulai tahun ini.

Menteri Besar Datuk Seri Ahmad Said berkata bagi tujuan itu kerja mendalamkan sungai Terengganu yang cetek akan dimulakan selepas Tahun Baru Cina ini bagi membolehkan bot yang lebih besar menyusuri sungai itu.

"Terengganu mempunyai pelbagai tarikan alam semula jadi seperti pantai yang panjang dan bersih, Tasik Kenyir yang luas serta berpuluh-puluh pulau di luar pantai yang indah, tetapi industri pelancongan kita tidak sampai ke tahap yang diharapkan.

"Dengan sebab itu saya ingin menambahbaik produk pelancongan seperti mewujudkan River Cruise, memasang lampu-lampu di sepanjang sungai agar ia lebih terang dan ceria untuk dinikmati pelancong dan penduduk tempatan," katanya.

Beliau berkata demikian selepas menghadiri majis perjumpaan Veteran Umno bersama pemimpin Parlimen Dungun di sini Khamis. Turut hadir Pengerusi Majlis Veteran, Badan Perhubungan Umno Negeri Terengganu Datuk Yahya Hashim.

Ahmad berkata pelayaran menyusuri Sungai Terengganu dimulakan dengan bot kecil terlebih dahulu kerana bot yang besar tidak boleh melepasi jambatan Sultan Ismail di Manir yang agak rendah.

Beliau berkata penambahan produk pelancongan yang baru itu diharap dapat meningkatkan kedatangan pelancong ke Terengganu tahun ini.

Sementara itu, Yahya berkata Terengganu mempunyai 47,345 anggota Veteran Umno berumur 60 tahun ke atas yang berdaftar sebagai pengundi.



-BERNAMA-
tuan_wu no está en línea   Reply With Quote
Old January 13th, 2011, 01:54 PM   #2737
nideru_90
BANNED
 
Join Date: Dec 2010
Location: Muar Johore Malaysia
Posts: 209
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by tuan_wu View Post
betul.......lebih krg cam bukit hollywood....huhu...
wow...lepas nih boleh la naik n snap bebarapa pic...huhuhu
nideru_90 no está en línea   Reply With Quote
Old January 13th, 2011, 05:19 PM   #2738
ebar86
Registered User
 
ebar86's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Kuala Lumpur
Posts: 222
Likes (Received): 14

lama x singgah teganu,,gane cite mall sblh stesen bas tuh,,,duk gitu lg ke,,ke jadi bnd lain dh
ebar86 no está en línea   Reply With Quote
Old January 13th, 2011, 05:40 PM   #2739
tuan_wu
Registered User
 
tuan_wu's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Kuala Trg-^Permata Pantai Timur^
Posts: 2,505
Likes (Received): 66

Quote:
Originally Posted by nideru_90 View Post
wow...lepas nih boleh la naik n snap bebarapa pic...huhuhu
bler je kalau berkesempatan......
tuan_wu no está en línea   Reply With Quote
Old January 13th, 2011, 05:41 PM   #2740
tuan_wu
Registered User
 
tuan_wu's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Kuala Trg-^Permata Pantai Timur^
Posts: 2,505
Likes (Received): 66

Quote:
Originally Posted by ebar86 View Post
lama x singgah teganu,,gane cite mall sblh stesen bas tuh,,,duk gitu lg ke,,ke jadi bnd lain dh
pb plaza tu projek bermasalah.....mmg tak setel2......duk camtu la.....xde perubahan.....
tuan_wu no está en línea   Reply With Quote


Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +2. The time now is 03:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like v3.2.5 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu