daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > Asian Forums > Forum Pencakar Langit Malaysia > Cityscapes

Cityscapes discussion, photography and news of towns, cities, districts and states.



Global Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old January 10th, 2012, 10:26 AM   #10121
tukul besi
BANNED
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 453
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by maafcakap View Post
agaknye kedai ape yg akan bukak kat pb square.sbb kalau kat sandakan harbour mall yg saye bace dlm newspaper hari tu, die dh bgtau kedai apa yg akan masuk..

kenny rogers maybe masuk dalam nie,
sepatutnya kenny rogers berminat masuk dekat mesra mall tapi buat masa sekarang tak berjaya.semua ruang shoplots dalam mesra mall telah penuh disewa....
tukul besi no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
 
Old January 10th, 2012, 10:29 AM   #10122
mrhehe
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 3,119
Likes (Received): 169

Quote:
Originally Posted by tukul besi View Post
kenny rogers maybe masuk dalam nie,
sepatutnya kenny rogers berminat masuk dekat mesra mall tapi buat masa sekarang tak berjaya.semua ruang shoplots dalam mesra mall telah penuh disewa....
blh masuk le di mesra mall tu ganti lot starbuck yg dah tutup...
mrhehe está en línea ahora   Reply With Quote
Old January 10th, 2012, 10:45 AM   #10123
tukul besi
BANNED
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 453
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by mrhehe View Post
blh masuk le di mesra mall tu ganti lot starbuck yg dah tutup...
ye ke tutup? mane tahu nie? hairan.mungkin starbuck nak masuk KT kot lepas nie.perasan x dekat layout ground flour pb square ade ruang untuk coffe lounge.ape function ek?burger king pulak cakap cooming soon at kuala terengganu....harap jadi kenyatan....
tukul besi no está en línea   Reply With Quote
Old January 10th, 2012, 11:21 AM   #10124
mrhehe
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 3,119
Likes (Received): 169

Quote:
Originally Posted by tukul besi View Post
ye ke tutup? mane tahu nie? hairan.mungkin starbuck nak masuk KT kot lepas nie.perasan x dekat layout ground flour pb square ade ruang untuk coffe lounge.ape function ek?burger king pulak cakap cooming soon at kuala terengganu....harap jadi kenyatan....
x laku sbb tu tutup...x dpt cover overhead...coming yg akan tutup satu lg di pahang..kat mana tu x tau...
mrhehe está en línea ahora   Reply With Quote
Old January 10th, 2012, 11:51 AM   #10125
hazmanazhar
Perantau di Bumi Tuhan
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1,228
Likes (Received): 224

Quote:
Originally Posted by Persie View Post
Progress PB Square 38.68% complete
pic taken 10/1/2012



Uploaded with ImageShack.us

Laju jugak la progress dia...dah naik tingkat 17 dah

Bro Persie x dok gambar Apartment Ladang Tok Pelam ke? Projek tu PMINT buat jugok kan?
hazmanazhar no está en línea   Reply With Quote
Old January 10th, 2012, 12:18 PM   #10126
Zulhelmi
Registered User
 
Zulhelmi's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Alor Setar Metropolitan Area
Posts: 1,995
Likes (Received): 48

Quote:
Originally Posted by mrhehe View Post
blh masuk le di mesra mall tu ganti lot starbuck yg dah tutup...
Seriously tutup? Pergh.. Susah jgak ya Starbucks nk survive new market, tak boleh rodok bukak je rupanya.. Igtkan since diorang dah establish brand, boleh la bukak kat mana2.
__________________
ALOR SETAR metro area
• Peace • Vibrant • Traditional • Beautiful • Fresh • Delicious • Friendly •
Zulhelmi no está en línea   Reply With Quote
Old January 10th, 2012, 12:20 PM   #10127
hazmanazhar
Perantau di Bumi Tuhan
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1,228
Likes (Received): 224

Quote:
Originally Posted by Zulhelmi View Post
Seriously tutup? Pergh.. Susah jgak ya Starbucks nk survive new market, tak boleh rodok bukak je rupanya.. Igtkan since diorang dah establish brand, boleh la bukak kat mana2.

Orang Terengganu anti Israel kot ...
hazmanazhar no está en línea   Reply With Quote
Old January 10th, 2012, 12:22 PM   #10128
tukul besi
BANNED
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 453
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by tukul besi View Post
Cadangan Tambahan Dan Pindaan Kepada Pelan Yang Diluluskan MPK.241/92/343 Yang Bertarikh 26 Mac 1996, Bagi Cadangan Membina Dan Menyiapkan 1 Blok 5 Tingkat Kompleks Perniagaan Di Atas Lot 632 ( PT 1284 ( p ) ), Lot 633 ( PT 1285(p) ), Lot PT 634 ( PT 1386 (p) ) Dan Lot 599 ( PT 598), Jalan Sulaimani, Mukim Cukai, Daerah Kemaman, Terengganu Darul Iman.



PLESE REFER HERE:http://www.epbt.gov.my/osc/Proj1_Inf...ame=326738&S=S
ada orang KT tahu berkenaan projek nie x?. tolong bagi details sesape yg tahu.harap sangat2 mall baru dibina di kemaman.da bosan ngan centre point,giant kijal,tunas manja hypermarket,pasaraya kola,casa limbong,mesra mall,nirwana n banyak lagi dekat kemaman nie....

Last edited by tukul besi; January 10th, 2012 at 12:31 PM.
tukul besi no está en línea   Reply With Quote
Old January 10th, 2012, 12:28 PM   #10129
tukul besi
BANNED
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 453
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by mrhehe View Post
x laku sbb tu tutup...x dpt cover overhead...coming yg akan tutup satu lg di pahang..kat mana tu x tau...
kat kuantan de 2 starbuck.di megamall n east coast mall....
tukul besi no está en línea   Reply With Quote
Old January 10th, 2012, 12:31 PM   #10130
SayangGanu
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 53
Likes (Received): 0

salam.. bro persie..hotel ape nnt yg bukak kt PB Square nie..
Quote:
Originally Posted by Persie View Post
Progress PB Square 38.68% complete
pic taken 10/1/2012



Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us
SayangGanu no está en línea   Reply With Quote
Old January 10th, 2012, 12:36 PM   #10131
SayangGanu
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 53
Likes (Received): 0

org kemaman lebih suka minum kat hai peng..
Quote:
Originally Posted by hazmanazhar View Post
Orang Terengganu anti Israel kot ...
SayangGanu no está en línea   Reply With Quote
Old January 10th, 2012, 12:38 PM   #10132
tukul besi
BANNED
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 453
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by Zulhelmi View Post
Seriously tutup? Pergh.. Susah jgak ya Starbucks nk survive new market, tak boleh rodok bukak je rupanya.. Igtkan since diorang dah establish brand, boleh la bukak kat mana2.
orang-orang kaya boleh ler bro minum kat starbucks slalu....
tukul besi no está en línea   Reply With Quote
Old January 10th, 2012, 12:39 PM   #10133
tukul besi
BANNED
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 453
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by SayangGanu View Post
org kemaman lebih suka minum kat hai peng..
ha aa....hai peng kemaman lagi ramai orang....ramai orang kemaman suke lepak kat cafe/kopitiam....

Last edited by tukul besi; January 10th, 2012 at 12:53 PM.
tukul besi no está en línea   Reply With Quote
Old January 10th, 2012, 12:49 PM   #10134
tukul besi
BANNED
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 453
Likes (Received): 0

banyak lagi outlets yang ada di kemaman tapi takde di KT....aku harap selepas siapnya pb square semua-semua tu ade di KT such as burger king,toy r us, n lain2....

seingat aku mcd,burger king,big apple donuts n others lebih awal masuk di kemaman berbanding KT....


ok,sorry off topic....jangan gaduh-gaduh sebab semua itu realiti....
sorry again
tukul besi no está en línea   Reply With Quote
Old January 10th, 2012, 01:08 PM   #10135
asyraf
BANNED
 
Join Date: Jul 2011
Location: Taman permint Kuala Terengganu
Posts: 2,560
Likes (Received): 0

'Kota Batik' Terengganu Beroperasi Mac Ini



KUALA TERENGGANU, 10 Jan (Bernama) -- Terengganu bakal memiliki sebuah 'Kota Batik' yang dibina di Kompleks Usahawan Terengganu di Kampung Banggol Tuan Muda Manir di sini, dalam usaha memajukan lagi industri batik di negeri ini.

Timbalan Pengurus Besar Yayasan Pembangunan Usahawan Terengganu (YPU) A Razak Sulaiman berkata kompleks bernilai RM25 juta telah siap dibina dan dijangka beroperasi Mac ini.

Selain menawarkan peluang perniagaan kepada 48 usahawan, kompleks itu juga akan dilengkapi bahagian penyelidikan dan pembangunan serta bengkel kraf kreatif songket, katanya kepada Bernama, di sini Selasa.

Selain itu katanya, kompleks itu juga menempatkan sebuah premis mencetak batik blok bagi tujuan demonstrasi, galeri batik dan ruang peragaan fesyen batik.

Kompleks itu diyakini mampu menjadi tarikan baharu pelancong ke negeri ini sekali gus menjadi alternatif untuk penggemar batik selain mendapatkannya dari Pasar Payang.

A Razak berkata kompleks tiga tingkat itu juga menempatkan Pasar ICT di tingkat satu, bagi membuka peluang kepada usahawan teknologi maklumat.
asyraf no está en línea   Reply With Quote
Old January 10th, 2012, 01:11 PM   #10136
asyraf
BANNED
 
Join Date: Jul 2011
Location: Taman permint Kuala Terengganu
Posts: 2,560
Likes (Received): 0

mintak tolong sapa-sapa tangkap gambar kompleks usahawan terengganu nie....nak tengok interior design macam mane.please orang KT.chayok2....
asyraf no está en línea   Reply With Quote
Old January 10th, 2012, 01:42 PM   #10137
mrhehe
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 3,119
Likes (Received): 169

Quote:
Originally Posted by hazmanazhar View Post
Orang Terengganu anti Israel kot ...
support produk malaysia je la mcm secret recipe cina kampung kelate punya...san fransisco coffee pun malaysia punya jgk.....sebut cina2 ni mrh org melayu nnt
mrhehe está en línea ahora   Reply With Quote
Old January 10th, 2012, 02:39 PM   #10138
org ganu kite
Registered User
 
org ganu kite's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Metro KT™,Terengganu
Posts: 747
Likes (Received): 14

Quote:
Originally Posted by asyraf View Post
'Kota Batik' Terengganu Beroperasi Mac Ini



KUALA TERENGGANU, 10 Jan (Bernama) -- Terengganu bakal memiliki sebuah 'Kota Batik' yang dibina di Kompleks Usahawan Terengganu di Kampung Banggol Tuan Muda Manir di sini, dalam usaha memajukan lagi industri batik di negeri ini.

Timbalan Pengurus Besar Yayasan Pembangunan Usahawan Terengganu (YPU) A Razak Sulaiman berkata kompleks bernilai RM25 juta telah siap dibina dan dijangka beroperasi Mac ini.

Selain menawarkan peluang perniagaan kepada 48 usahawan, kompleks itu juga akan dilengkapi bahagian penyelidikan dan pembangunan serta bengkel kraf kreatif songket, katanya kepada Bernama, di sini Selasa.

Selain itu katanya, kompleks itu juga menempatkan sebuah premis mencetak batik blok bagi tujuan demonstrasi, galeri batik dan ruang peragaan fesyen batik.

Kompleks itu diyakini mampu menjadi tarikan baharu pelancong ke negeri ini sekali gus menjadi alternatif untuk penggemar batik selain mendapatkannya dari Pasar Payang.

A Razak berkata kompleks tiga tingkat itu juga menempatkan Pasar ICT di tingkat satu, bagi membuka peluang kepada usahawan teknologi maklumat.
rasenye elok ganti name Pasar ICT to ICT Market/ICT Ville/ICT Hub/ICT Gallery/Kota ICT..bknye taknak martabat BM tpi Pasar tu nmpak mcm kg sgt..sorry to say....taknak gado2 eh..
__________________
KUALA TERENGGANU METROPOLIS®
BANDARAYA WARISAN PESISIR AIR©
org ganu kite no está en línea   Reply With Quote
Old January 10th, 2012, 03:57 PM   #10139
hazmanazhar
Perantau di Bumi Tuhan
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1,228
Likes (Received): 224

Quote:
Originally Posted by org ganu kite View Post
rasenye elok ganti name Pasar ICT to ICT Market/ICT Ville/ICT Hub/ICT Gallery/Kota ICT..bknye taknak martabat BM tpi Pasar tu nmpak mcm kg sgt..sorry to say....taknak gado2 eh..

Bab nama tu boleh letak tepi lagi...

Tapi yang aku duk pikir sekarang,apa strategi YPU nak tarik orang ramai ke tempat yang agak jauh dari bandar....
hazmanazhar no está en línea   Reply With Quote
Old January 11th, 2012, 12:53 AM   #10140
beras_pulut
Registered User
 
beras_pulut's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: TaX ToWn
Posts: 1,099
Likes (Received): 26

Quote:
Originally Posted by tukul besi View Post
kat kuantan de 2 starbuck.di megamall n east coast mall....
Bkn ke kat matrik gambang ade 1..
beras_pulut no está en línea   Reply With Quote


Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +2. The time now is 06:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like v3.2.5 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu