daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > Asian Forums > Forum Pencakar Langit Malaysia > Cityscapes

Cityscapes discussion, photography and news of towns, cities, districts and states.



Global Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old February 24th, 2012, 04:27 PM   #11181
tuan_wu
Registered User
 
tuan_wu's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Kuala Trg-^Permata Pantai Timur^
Posts: 2,501
Likes (Received): 65

Quote:
Originally Posted by tukul besi View Post
http://www.epbt.gov.my/osc/Proj1_Inf...ame=136852&S=S




http://www.epbt.gov.my/osc/Proj1_Inf...ame=225560&S=S


minta penjelasan daripada bro bahamrambang.adakah projek komersial pembinaan 91 unit rumah kedai/pejabat bakal dijalankan juga? kedua-dua projek shoplots tersebut terletak sebelah menyebelah kan?


overall = 289 unit shoplots bakal dibina di gong badak....
projek kat atas tu dataran austin.......masih dlm pembinaan......

projek yg bawah tu belum start lg rasanya......pemaju projek ni adalah pemaju projek giant gong badak......rasanya dua2 projek ni x jauh mana jika x bersebelahan pun......
tuan_wu no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
 
Old February 24th, 2012, 04:36 PM   #11182
tukul besi
BANNED
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 453
Likes (Received): 0

ada sapa-sapa tahu tentang projek pembinaan muzium maritim tak? sape-sapa boleh bagi info tak? nie projek terbaru yang bakal dilaksanakan di pulau duyung . JZJKR ada info tak?
tukul besi no está en línea   Reply With Quote
Old February 24th, 2012, 05:52 PM   #11183
hazmanazhar
Perantau di Bumi Tuhan
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1,228
Likes (Received): 224

image hosted on flickr
hazmanazhar no está en línea   Reply With Quote
Old February 24th, 2012, 06:05 PM   #11184
asyraf
BANNED
 
Join Date: Jul 2011
Location: Taman permint Kuala Terengganu
Posts: 2,560
Likes (Received): 0

kalau kerajaan wat highway dari tasik kenyir (area sempadan terengganu,kelantan) ke felda chiku,gua musang melalui felda aring bagus gak....sebab situ je jalan shortcut untuk pergi ke cameron highland or Ipoh....kalaulah kerajaan consider upgrade jalan dekat felda aring kan bagus....baru le smooth perjalanan nak ke genting highland.... jalan dari kuala berang ke tasik kenyir seterusnya ke felda aring da ok....kerajaan pusat tak de plan ke ek nak besarkan or upgrade jalan dekat felda aring ?

Last edited by asyraf; February 24th, 2012 at 06:12 PM.
asyraf no está en línea   Reply With Quote
Old February 25th, 2012, 07:11 AM   #11185
bigwang
Registered User
 
bigwang's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 213
Likes (Received): 62

Quote:
Originally Posted by hazmanazhar View Post
image hosted on flickr
Ini berita baik... Lagi cepat la nak ke besut/ kota bharu nanti ye?
bigwang no está en línea   Reply With Quote
Old February 25th, 2012, 07:37 AM   #11186
maafcakap
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 5,135
Likes (Received): 184

korang tau x mydin 2nd outlet kat tganu yg dibuka dlm era 70an, yg first kat kb
maafcakap no está en línea   Reply With Quote
Old February 25th, 2012, 07:49 AM   #11187
tuan_wu
Registered User
 
tuan_wu's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Kuala Trg-^Permata Pantai Timur^
Posts: 2,501
Likes (Received): 65

PB Square - 25 Feb 2012


tuan_wu no está en línea   Reply With Quote
Old February 25th, 2012, 07:52 AM   #11188
tuan_wu
Registered User
 
tuan_wu's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Kuala Trg-^Permata Pantai Timur^
Posts: 2,501
Likes (Received): 65

Kompleks TH KT - 25 Feb 2012






tuan_wu no está en línea   Reply With Quote
Old February 25th, 2012, 12:40 PM   #11189
tukul besi
BANNED
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 453
Likes (Received): 0

best je tengok kerja construction menara pencakar langit dekat tempat orang....laju je progress,baru 2 bulan....series laju giler construction the capers sentul....agak-agak sekejap je boleh siap....
Quote:
Originally Posted by davidwsk View Post
tukul besi no está en línea   Reply With Quote
Old February 25th, 2012, 01:51 PM   #11190
tukul besi
BANNED
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 453
Likes (Received): 0

projek nie jadi tak buat? ke da cancel? lame tak dengar perkembangan terkini status projek nie.

image hosted on flickr
tukul besi no está en línea   Reply With Quote
Old February 25th, 2012, 02:04 PM   #11191
tukul besi
BANNED
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 453
Likes (Received): 0

image hosted on flickr
tukul besi no está en línea   Reply With Quote
Old February 25th, 2012, 03:00 PM   #11192
naziem
Registered User
 
Join Date: May 2011
Posts: 143
Likes (Received): 14

Quote:
Originally Posted by tukul besi View Post
image hosted on flickr
yang ni lah kan? :O

naziem no está en línea   Reply With Quote
Old February 25th, 2012, 03:14 PM   #11193
sepul
Registered User
 
sepul's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Terengganu, Malaysia
Posts: 2,182
Likes (Received): 843

yup
sepul no está en línea   Reply With Quote
Old February 26th, 2012, 02:13 AM   #11194
maafcakap
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 5,135
Likes (Received): 184

Quote:
Originally Posted by tukul besi View Post
image hosted on flickr
besarnye tmpat branak kat hospital tganu...yg kat kb kecik jah..even kat husm pun kecik gak
maafcakap no está en línea   Reply With Quote
Old February 26th, 2012, 06:38 AM   #11195
Akak
Registered User
 
Akak's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 137
Likes (Received): 14

Quote:
Originally Posted by tukul besi View Post
projek nie jadi tak buat? ke da cancel? lame tak dengar perkembangan terkini status projek nie.

image hosted on flickr

tak jadi laaa tu
Akak no está en línea   Reply With Quote
Old February 26th, 2012, 09:55 AM   #11196
tuan_wu
Registered User
 
tuan_wu's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Kuala Trg-^Permata Pantai Timur^
Posts: 2,501
Likes (Received): 65

Quote:

26 Februari 2012
KMBTB buka Hotel Bajet

Oleh: Suriati Ali

Koperasi Muamalat Bersatu Terengganu Berhad (KMBTB) terus berusaha memajukan perniagaan sedia ada dengan membuka Hotel Bajet di Jalan Paya Keladi, Kuala Terengganu yang bernilai kira-kira RM1.2 Juta.

Hotel Bajet yang memuatkan 30 bilik itu akan beroperasi pada Julai ini selepas selesai kerja-kerja terakhir.

Rangkaian perniagaan KMBTB yang diusahakan bersama ahli-ahli lembaga sebelum ini seperti Butik Pakaian Muslimah Hijjaz D’Warna; Salun & Spa Muslimah dan Halal Projek mendapat sambutan menggalakkan.

Pengerusi KMBTB, Encik Wan Zakaria Wan Osman, Perkembangan positif itu membuatkan pihak KMBTB terus bersemangat mengembangkan sayap perniagaan dengan membuka Hotel Bajet.

Katanya, pada masa sama, beberapa lagi perniagaan lain turut dirancang termasuk homestay dan ladang kopi di lokasi yang akan ditentukan kelak.

“Semua projek yang dirangka bukan saja untuk masa depan ahli malah untuk kepentingan orang ramai dan imej Terengganu,” katanya kepada media selepas selesai Lawatan Kerja Ke Kilang Kopi KMBTB, di Kawasan Perindustrian Chendering, Kuala Terengganu, hari ini.

Hadir sama Pengurus Besar Yayasan Pembangunan Usahawan Terengganu (YPUT), Azmi Razik dan Pengarah Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM) Terengganu, Encik Umar Sarim Saidin
Encik Wan Zakaria turut memberitahu, KMBTB boleh disifatkan sebagai perniagaan berprestasi tinggi kerana bukan saja berupaya menjana aliran tunai yang positif malah dapat mambantu membina industri hiliran dan pelancongan.

Katanya, di samping itu, pihaknya mempunyai wawasan tinggi bagi memajukan perniagaan koperasi melalui ``Licensing Busines Model’ yang boleh diguna pakai koperasi lain, ahli KMBTB dan orang ramai.

“Secara tidak langsung, dalam jangka masa lima tahun akan menjadi sebuah koperasi pembekal da pemborong yang berdaya maju,” katanya.

-Teganukita Blogspot-
tuan_wu no está en línea   Reply With Quote
Old February 26th, 2012, 10:00 AM   #11197
naziem
Registered User
 
Join Date: May 2011
Posts: 143
Likes (Received): 14

Quote:
Originally Posted by tukul besi View Post
projek nie jadi tak buat? ke da cancel? lame tak dengar perkembangan terkini status projek nie.
kalau tak silap, yang tu cuma salah satu assignment budak budak archi. dia propose design bla bla bla. lagi pun, bukan ke tapak yang dicadang tu tapak pb square.
naziem no está en línea   Reply With Quote
Old February 26th, 2012, 10:08 AM   #11198
hazmanazhar
Perantau di Bumi Tuhan
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1,228
Likes (Received): 224



mungkin hotel tu kat kompleks paya keladi yang baru siap tu kot...
hazmanazhar no está en línea   Reply With Quote
Old February 26th, 2012, 04:04 PM   #11199
ayohsu
Transformers
 
ayohsu's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 415
Likes (Received): 191

Quote:
Originally Posted by maafcakap View Post
besarnye tmpat branak kat hospital tganu...yg kat kb kecik jah..even kat husm pun kecik gak
Kawasan tanah HSNZ tidak besar mana, ruang yang ada tidak mencukupi untuk menampong keperluan 10 tahun akan datang, sebab itu design hospital bersalin dibuat berdasarkan keperluan 10 tahun akan datang, bukan keperluan semasa.
ayohsu no está en línea   Reply With Quote
Old February 26th, 2012, 04:23 PM   #11200
Ganukiter479
Registered User
 
Ganukiter479's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Melaka - KTrg
Posts: 410
Likes (Received): 70

Agensi
:
Majlis Bandaraya Kuala Terengganu, Terengganu
No. Rujukan Projek
:
MBKT 12/5/OSC/KM/06/12
Nama Projek
:
PERMOHONAN KEBENARAN MERANCANG CANTUMAN LOT 5035 GRN 17783, LOT 5038 GRN 17652, LOT 4145 GRN 11331 DAN LOT 3068 GRN 6759, LOT 3071 GRN 6762, BANDAR KUALA TERENGGANU
Untuk Tetuan
:
PMINT


Agensi
:
Majlis Bandaraya Kuala Terengganu, Terengganu
No. Rujukan Projek
:
MBKT 12/5/OSC/KM/07/12
Nama Projek
:
PERMOHONAN KEBENARAN MERANCANG CANTUMAN LOT 4133-4140, BANDAR KUALA TERENGGANU
Untuk Tetuan
:
PERMINT


Kedua -dua projek cantuman lot ni utk pembinaan parking bertingkat yg ada Cineplex tuh kan? Saudara Persie ada bgtau rasanya hari tuh..
Ganukiter479 no está en línea   Reply With Quote


Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +2. The time now is 07:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like v3.2.5 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu