daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine

Go Back   SkyscraperCity > Asian Forums > Forum Pencakar Langit Malaysia > Cityscapes

Cityscapes discussion, photography and news of towns, cities, districts and states.



Reply

 
Thread Tools
Old March 2nd, 2012, 11:56 AM   #11321
asyraf
BANNED
 
Join Date: Jul 2011
Location: Taman permint Kuala Terengganu
Posts: 2,560
Likes (Received): 0

Petikan daripada YB Dato' Nasir Ibrahim Fikhri a.k.a ahli parlimen Kuala Nerus....


Quote:
kerja2 tapak Pusat Pentadbiran Daerah Baru K Nerus akn di mulakan dlm tempoh 2 bulan
asyraf no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
 
Old March 2nd, 2012, 12:10 PM   #11322
maafcakap
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 5,129
Likes (Received): 184

xlame dah tu
maafcakap no está en línea   Reply With Quote
Old March 2nd, 2012, 12:14 PM   #11323
pathoboy
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 682
Likes (Received): 4

Quote:
Originally Posted by Persie View Post
kat area chendering
Quote:
Originally Posted by asyraf View Post
dekat dengan UiTM Chendering n kg kubang ikan.
terima kasih ! dekat area jalan nak ke arah dungun la kn?bole la pusing2 belah chendering tu nnt sblm ke dungun..
pathoboy no está en línea   Reply With Quote
Old March 2nd, 2012, 12:20 PM   #11324
pbfc90
Registered User
 
pbfc90's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 57
Likes (Received): 34

Quote:
Originally Posted by pathoboy View Post
Cantiknya istana ni ! ni dkt area mana ni?cuti ni balik kg nak singgah usha istana ni lah..
mmg cantik sgt2.... kat dalam istana tu lagi cantik,,, kalau xslp saya..istana nie 5tingkat, termasuk parking bwh tanah..
pbfc90 no está en línea   Reply With Quote
Old March 2nd, 2012, 12:24 PM   #11325
pbfc90
Registered User
 
pbfc90's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 57
Likes (Received): 34

Quote:
Originally Posted by pathoboy View Post
terima kasih ! dekat area jalan nak ke arah dungun la kn?bole la pusing2 belah chendering tu nnt sblm ke dungun..
dekat dengan balai polis chendering
simpang empat chendering masuk sebelah kanan(kalau nk ke dungun),,
pbfc90 no está en línea   Reply With Quote
Old March 2nd, 2012, 05:44 PM   #11326
asyraf
BANNED
 
Join Date: Jul 2011
Location: Taman permint Kuala Terengganu
Posts: 2,560
Likes (Received): 0

permohonan cantuman lot 4133-4140 untuk projek pembinaan parking bertingkat dalam portal osc baru sahaja diluluskan pada 23 february 2012....

Quote:
PERMOHONAN KEBENARAN MERANCANG CANTUMAN LOT 4133-4140, BANDAR KUALA TERENGGANU

http://www.epbt.gov.my/osc/Proj1_Inf...ame=339541&S=S
bagaimana pula dengan kebenaran merancang dan mendirikan bangunan tersebut?

saudara persie,if ada maklumat lanjut lagi dipersilakan untuk share disini.
asyraf no está en línea   Reply With Quote
Old March 2nd, 2012, 05:51 PM   #11327
nickis
Registered User
 
nickis's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 295
Likes (Received): 42

Projek hotel dekat TER yg terbengkalai satu masa dulu, kini dlm proses pembinaan semula

nickis no está en línea   Reply With Quote
Old March 2nd, 2012, 06:01 PM   #11328
tuan_wu
Registered User
 
tuan_wu's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Kuala Trg-^Permata Pantai Timur^
Posts: 2,501
Likes (Received): 65

mmg comel wat hotel kat kwsn lagun kuala ibai.....pemandangan yg menarik....
tuan_wu no está en línea   Reply With Quote
Old March 2nd, 2012, 07:55 PM   #11329
mentalismind
Registered User
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 84
Likes (Received): 7

Quote:
Originally Posted by nickis View Post
Projek hotel dekat TER yg terbengkalai satu masa dulu, kini dlm proses pembinaan semula

bangunan nie ok laa tgh running... tp semalam aku pegi jln n pusing kat masjid terapung dgn family aku MasyaAllah.... terkejut aku tengok kawasan riadah masjid terapung tue kotor n penuh dgn semak samun...dulu kt akas batu tepi muara sungai tue or lagun boleh duk rilek2 now penuh semak... pastu gaziboo n binaan apa ntah yg nak buat x siap2 n terbengkalai..... satu lagi taman yg depan bangunan nie (kalo x silap taman budaya kot) pun sama terbengkalai n penuh dgn semak....... sayang betul laa kalo x boleh wat sewa kayak, main paddling kew,,,, nie biar kan mcm tue jeww... rugi laaa kerajaan terangganu nie.... kalo buat tue boleh jugak masuk duit....dulu kat situ formula future 1 x clap yg budak2 main but now biarkan kosong.... aku rs MB n datuk bandar kne tengok nie n pantau.... dlu dgr citer architecture negara punya projek ygpropose nk cantikkan but now apa dh jadi..... WEyy negeri x maju x pe laaa(x de shopping complex n bangunan tinggi2) asal kan cantik dipandang mata n x kotor..SBB MOSTLY YG DTG K.TRG BUKAN SBB SHOPPING COMPLEX BUT SBB BANYAK TEMPAT RILEKS2 N TMPAT WARISAN N KRAF TANGAN N BATIK
mentalismind no está en línea   Reply With Quote
Old March 2nd, 2012, 08:04 PM   #11330
mentalismind
Registered User
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 84
Likes (Received): 7

Quote:
Originally Posted by maafcakap View Post
yg menteri ari tu ade ckp nk wak stadium purposely utk bola sepak tu bile agaknye ??
yg tue lambat lagi laa rs nya... sbb dia ckap nk wat kat sarawak dlu first... tue berita yg dengar laaa kat tv.... terengganu x dgr plak..
satu lagi yg merugikan menteri org terengganu but langsung x dpt tarik pembangunan sukan kt trg....kalo org kelantan tue dh macam2 projek ditariknya.....kalo ltdl nie well i guest bkn dia kot proposed... must be someone else....KALO BOLEH WAT LAA TREK LUMBA basikaL kt sini mcm veldroom cheras tue tp yg proper punyer laa macam stadium...baru Mantap abis awok2 terengganu nie....
mentalismind no está en línea   Reply With Quote
Old March 3rd, 2012, 02:08 AM   #11331
basikaltua
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 122
Likes (Received): 10

Quote:
Originally Posted by mentalismind View Post
yg tue lambat lagi laa rs nya... sbb dia ckap nk wat kat sarawak dlu first... tue berita yg dengar laaa kat tv.... terengganu x dgr plak..
satu lagi yg merugikan menteri org terengganu but langsung x dpt tarik pembangunan sukan kt trg....kalo org kelantan tue dh macam2 projek ditariknya.....kalo ltdl nie well i guest bkn dia kot proposed... must be someone else....KALO BOLEH WAT LAA TREK LUMBA basikaL kt sini mcm veldroom cheras tue tp yg proper punyer laa macam stadium...baru Mantap abis awok2 terengganu nie....
pembangunan sukan di terengganu terbaik di malaysia.bukan dah macam2 acara sukan dibuat kat sini.kalau kat kawasan stadium gong badak tu memang aktif macam2 acara sukan buat kat situ.
basikaltua no está en línea   Reply With Quote
Old March 3rd, 2012, 02:56 AM   #11332
ayohsu
Transformers
 
ayohsu's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 415
Likes (Received): 191







ayohsu no está en línea   Reply With Quote
Old March 3rd, 2012, 03:07 AM   #11333
ayohsu
Transformers
 
ayohsu's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 415
Likes (Received): 191

Taman Reakrasi Tebing Tinggi

Hasil Ideal YB Tuan Haji Ahmad Razif Bin Abd.Rahman




Bangunan Kedai juga disediakan.





Jeti Untuk River/Nipah Cruise bila siap nanti.





Satu Tidal Gate akan dibina di muara sungai ini nanti. Bila air pasang besar tidal gate akan ditutup. Ini membolehkan Sungai ini akan pasang sepanjang masa tanpa tertakluk kepada air pasang surut. Ideal ini diambil dari Melaka River cruise.
ayohsu no está en línea   Reply With Quote
Old March 3rd, 2012, 03:20 AM   #11334
maafcakap
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 5,129
Likes (Received): 184

Quote:
Originally Posted by basikaltua View Post
pembangunan sukan di terengganu terbaik di malaysia.bukan dah macam2 acara sukan dibuat kat sini.kalau kat kawasan stadium gong badak tu memang aktif macam2 acara sukan buat kat situ.
sayang stadium tu xrepair2 lg..

smlm tgk tteam vs sarawak..agak lengang, mane pegi sume penyokong nie !!!!!
maafcakap no está en línea   Reply With Quote
Old March 3rd, 2012, 04:24 AM   #11335
Persie
Registered User
 
Persie's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: K.Trg
Posts: 642
Likes (Received): 321

Quote:
Originally Posted by maafcakap View Post
sayang stadium tu xrepair2 lg..

smlm tgk tteam vs sarawak..agak lengang, mane pegi sume penyokong nie !!!!!
mostly penyokong support team negeri brbanding kelab
kalau perlawanan melibatkan team TERENGGANU pasti penuh stadium
Persie no está en línea   Reply With Quote
Old March 3rd, 2012, 04:47 AM   #11336
Ganukiter479
Registered User
 
Ganukiter479's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Melaka - KTrg
Posts: 410
Likes (Received): 70

Quote:
Originally Posted by ayohsu
Hasil Ideal YB Tuan Haji Ahmad Razif Bin Abd.Rahman

Bangunan Kedai juga disediakan.

Jeti Untuk River/Nipah Cruise bila siap nanti.

Satu Tidal Gate akan dibina di muara sungai ini nanti. Bila air pasang besar tidal gate akan ditutup. Ini membolehkan Sungai ini akan pasang sepanjang masa tanpa tertakluk kepada air pasang surut. Ideal ini diambil dari Melaka River cruise.
Kat mana ni ek?!
Ganukiter479 no está en línea   Reply With Quote
Old March 3rd, 2012, 04:53 AM   #11337
Ganukiter479
Registered User
 
Ganukiter479's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Melaka - KTrg
Posts: 410
Likes (Received): 70

03 Mac 2012
Taman Panorama siap akhir lalu
Oleh: Suriati Ali

Taman Panorama yang tersergam indah di Bukit Pak Apil, Kuala Terengganu siap sepenuhnya akhir tahun lalu dan bakal beroperasi dalam tempoh terdekat.

Pembangunan fasa pertama taman itu membabitkan peruntukan RM7.5 juta menerusi Kementerian Pelancongan dan Kementerian Kebudayaan, Kesenian dan Warisan.

Datuk Bandar Kuala Terengganu, Dato’ Adzlan Dagang, berkata taman yang bakal menaikkan imej Terengganu itu dilengkapi pelbagai kemudahan dan prasarana moden, termasuk kawasan rekreasi, laluan pejalan kaki, pondok rehat dan menara tinjau.

Sebuah restoran yang mampu memuatkan 200 pengunjung pada satu masa dikenali sebagai panorama kafe turut dibina semata-mata mahu menarik minat pelancong tempatan dan luar negara bertandang ke taman itu.


“Setiap pengunjung pasti teruja kerana hampir keseluruhan kawasan Bandar Raya Kuala Terengganu dapat di lihat melalui menara tinjau di taman itu,” katanya ketika dihubungi Teganukita.

Katanya, pembukaan Taman Panorama itu nanti diharap dapat menyelesaikan kemelut yang melanda penduduk sekitar berkaitan limpahan air selut dan hakisan tanah sepanjang projek itu berjalan.

“Pihak kami berharap taman ini akan dibuka secepat mungkin namun kerja-kerja sampingan sedang giat dijalankan bagi memastikan tiada sebarang masalah berbangkit apabila beroperasi kelak.

“Saya yakin kawasa itu bakal menjadi kawasan tumpuan baru bagi penduduk negeri ini dan pelancong selain daripada lokasi menarik lain seperti Taman Tamadun Islam, Pasar Besar Kedai Payang dan Pantai Batu Burok,” katanya.
Ganukiter479 no está en línea   Reply With Quote
Old March 3rd, 2012, 06:03 AM   #11338
ikhwan
Registered User
 
ikhwan's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 353
Likes (Received): 55

[IMG] Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us
ikhwan no está en línea   Reply With Quote
Old March 3rd, 2012, 06:38 AM   #11339
basikaltua
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 122
Likes (Received): 10

Quote:
Originally Posted by Persie View Post
mostly penyokong support team negeri brbanding kelab
kalau perlawanan melibatkan team TERENGGANU pasti penuh stadium
padang pun dah cantik semalam kalau cat tempat duduk penonton lagi nampak cantik.
basikaltua no está en línea   Reply With Quote
Old March 3rd, 2012, 08:53 AM   #11340
maafcakap
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 5,129
Likes (Received): 184

Quote:
Originally Posted by ikhwan View Post
[IMG] Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us
resort ape nie ?? lawanye
maafcakap no está en línea   Reply With Quote


Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +2. The time now is 08:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like v3.2.5 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu