|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| The Travelogues Reports and tours from user's journeys - tourists welcome! | » Your cities |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#41 |
|
Hans
Likes (Received): 153
|
![]() ![]() Ima i moderni bunara u Rimu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#42 |
|
Hans
|
Dodjemo do kraja 3. dana.
Pantheon, izgradjen 125 godine ka svetiste posvecen svim rimskim bogovima je od 609 godine katolicka crkva. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Piazza Navona, tijekom Rimskog Carstva se ovdje nalazio stadion di se vrsila grcka atletika. Kasnije su se crkva i ostale zgrade dodali. ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#43 |
|
Hans
|
I polako dodjemo do 4. i zadnjeg dana boravka u Rim.
Lateran, cosak grada di se nalaze prve vazne zgrade papinstva. Naziv je dobio taj dio po obitelj Laterani u kojem je vlasnistvu bila ta zemlja sve dok Car Nero nije konfisciro zemljiste. U vrime Konstantina se tamo sirila katolicka crkva i dobila na znacaj. ![]() ![]() Basilica di San Giovanni in Laterano, sta puno ljudi ne znaju, ova crkva je zapravo katedrala Rima i sjediste biskupa a ne San Pietro. Izgradjena je vec u 4. stoljecu, ma da kasnije dosta puta preuredjena. Ovdje se takodjer nalaze dosta papini grobova. ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#44 |
|
Hans
|
![]() ![]() ![]() Desno i livo se nalaze svi apostoli, meni bas mocno izgleda. ![]() ![]() ![]() Scala Santa, navodno stepenice iz dvora Pontiusa Pilatus na kojim je Isus hodo dok su mu sudili. 326 godine mater Konstantina je dovela stepenice iz Jerusalema u Rim. U znak patnje Isusa se tamo samo kleci do gore. ![]() ![]() Najveci i najstari obilisk Rima, sa podnozije 47 metara, podsjeca na faraon Thutmosis III
|
|
|
#45 |
|
Hans
|
![]() Meni bas nekako cool ova "benzinska" ![]() ![]() Santa Maria Maggiore, takodjer jedna od vaznjih crkva u Rimu. Izgradjena u 5. stoljecu u spomen Marije Djevice. Vazne osobe su ovdje pokopane, a ka relikvija se tamo nalazi navodna ostatak Bethlemske Jaslice. ![]() ![]()
|
|
|
#46 |
|
Hans
|
Via Appia, stara rimska cesta, koja vodi na jugo-istok (Brindisi) Italije.
U vrime Rimskog carstva su se tamo nalazili vazne zgrade, grobove, toplice.... Naziv je dobila po Konzulu Appius Claudius Caecus i danas sluzi ka cesta. Na nekim mjestima jos postoji stari kameni. ![]() ![]() Santa Maria in Palmis (Domine Quo Vadis), izgradjena u 9 stoljecu. Na tom mjestu je Petar navodno, kad je bjezao iz Rima, sreo Isusa i pito kamo ide (quo vadis). Nalzi se na Via Appia. ![]() Catacombe, vise od 60 katakombe se nalaze u i okolo Rima. Tamo su prve krscane ukopani. Krscani su taj obicaj preuzeli od zidova u vrime kad su bili potjerani u Rimu. Podzemno se ide do 20 metara. Slikanje u katakombama zabranjeno. Takodjer se nalaze na Via Appia. ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#47 |
|
Hans
|
![]() Piramide Cestia, nadgrobni spomenik Tribuna Caius Cestius. Nakon osvajanja Egipata je Egipticka kultura postala moderna u Rimskom Carstvu. Ovo je jedan primjer. Piramida je oko 37 metara visoka i jedina sta je opstala. ![]() ![]() Sjediste Maltezanskog bratstva u Rimu. ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#48 |
|
Hans
|
![]() ![]() Zidovski Getto, kvart u Rimu di pretezno Zidovi zive. Nakon osvajanja Judäa su prve Zidove dosli u glavni grad ka sluge. Danas se jos primjeti da tamo zive pretezno Zidovi, po imenima lokala, kafica, skole, sinagoge.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I polako izlazimo iz Rima i idemo nazad za Njemacku
|
|
|
#49 |
|
Hans
|
Zakljucak: Rim je definitivno grad, kojeg covik mora posjetit u svom zivotu. Toliko povjest ni jedan grad u Europi nema. Cak bi reko ni jedan diljem svita. Jednostavno imas osjecaj, da na svakom cosku, da svaki kamen i svaka cigla ima nesto povjesno. U mojim ocima se Rim ne moze usporedit sa metropolama poput London, Paris ili cak Berlin. Jednostavno radi velicini ali isto zbog stvari sta jedna moderna metropola danas mora imat. Ne sjecam se neki skyscraper u gradu, mozda sto me nisu zanimali ili nisam njih primjetio. A i metro u Rimu se ne treba spominjat. Samo dvi linije povezuju grad podzemno. Ovo je strasno kad se pogleda kolki je grad. Ma da se mora rec, da zbog veliki i mnogi iskopavanja u gradu se tesko nadje mjesto i dubina.
Ja cu sigurno jos jedan put otic u Rim, mene je taj grad poseban. Ako od vas netko ide, ispod 5 dana nemojte.
|
|
|
#50 | |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
Quote:
u Rimu je zabranjeno graditi nebodere..kolko ja znam![]() još malo fotki Bazilike na dan angelusa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#51 |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
|
|
|
#52 |
|
_-_-_-_-_-_
Likes (Received): 6
|
|
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Ignorira pesimiste
Likes (Received): 764
|
Quote:
ali metro im je stvarno očajan. najgori metro koji sam u životu vidio.
|
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Ja sam ranjen kao ptica
Likes (Received): 278
|
Citao sam da trenutno grade 60ak kilometara metroa (jedna linija 35 km i druga 25 km) i da bi trebalo biti gotovo između 2015. i 2018., ovisno o tome koliko budu imali problema s obzirom da de facto cijeli grad lezi na arheoloskim nalazistima
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
![]() ![]() ja se konj penjo pješke,umro sam..a ima lift...al nedam evre papi! ![]() kupola je ogromna ,skontajte ljude kak su mali ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#56 |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
|
|
|
#57 |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
|
|
|
#58 |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
|
|
|
#59 |
|
Registrirani korisnik
Likes (Received): 311
|
I ja sam ispunio dužnost svakog čovjeka da posjeti Rim pa evo nekoliko friških fotki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Lega s Juga 2
Likes (Received): 893
|
Quote:
![]() Genijalna fotka,komotno bi mogla na desktop ![]() Rim je predivan,nema grada koji mu je sličan
|
|
|
![]() |
| Tags |
| rim, rom, roma, rome |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|