|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#61 | |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Quote:
Inace vjerovali ili ne država Crna Gora ne zna niti odprilike koliko ljudi u Crnoj Gori su pomorci!!! Postoje samo neka nagađanja u stilu da pomoraca ima između 5 i 10 hiljada..... PS Zaboravio sam da naši pomorci imaju i još jedan neslavan izvor prihoda. Sverc droge...
|
|
|
|
#62 |
|
ツ
Likes (Received): 172
|
![]() Žalosna istina... |
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Registered User
|
Quote:
Ono što treba naglasiti jeste da je ovo specijalno radno plovilo poludeplasmanskog tipa te je zbog toga i sam način njegove izrade drugačiji od većine brodova. Navarov brod je takozvane B kategorije što znači da je konstrukcijski projektovan da izdrži bilo kakvo nevrijeme i teško more na Jadranu bez ikakvih problema. Ovo poludeplasmanskog tipa je jako značajno jer takav oblik trupa omogućava brodu da postigne zavidne pomorske mogućnosti pri malim brzinama, a dok pri većim brzinama može da izglisira i tako putuje većom brzinom uz racionalnu potrošnju goriva. Motor je Yanmar 125ks. Vjerujem da mnogima ovo nije poznato ime medju motorima, ali Yanmar je medju brodskim motorima (pogotovo mali dizeli) sam svjetski vrh i teško da postoji nešto bolje od toga. Uz to ovaj brod ima cijeli niz dodatne opreme tipa radari, gps , radiostanice i ostalo potrebno za sigurnu plovidbu u svim (ne)vremenskim uslovima. Eto samo toliko Pozdrav
|
|
|
|
#64 |
|
Registered User
|
Brod vrijedi svaku paru. Brodovi gospodina zgradica su medju najboljima i najkvalitetnijima u regionu.
Ako se uzme u obzir odnos cijene i kvaliteta onda mozda i najbolji |
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Registered User
|
Quote:
Za one koji zele nešto više da znaju: http://www.navaryacht.com/ PS. Prije nekih 2-3 mjeseca je bio tender za izgradnju policijskih brodova ukupne vrijednosti oko 2 000 000 eura koji su naše "glavonje" tako napisali da Zgradić nije mogao ispoštovati uslove tako da se sad brod gradi u inostranstvu. A mi u ovoj krizi umjesto da učinimo sve da pogodujemo domaćima mi uništavamo domaće. Grrrrr.....
Fides et honour Last edited by Tadirian; January 11th, 2012 at 02:42 PM. |
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Vuk sa Ontarija
Likes (Received): 260
|
Zaista tuzno
![]() Ko je na kraju dobio taj ugovor? |
|
|
|
|
|
#67 |
|
Registered User
Likes (Received): 206
|
Ja sam prije 3 godine uzeo barku 5m od gos zgradica i veoma sam zadovoljan.Barka je veoma kvalitetna cak jednom bura prevrnula jer moj brt nije mako tendu na vrijeme i nikakvih ostecenja nije bilo.Inace barke se rade prema narudzbi nista nestoji na lageru osim izlozbenih modela u prodajnom salonu a cesto se desi i da njih nebude jer se prodaju
|
|
|
#68 |
|
Registered User
|
Greben , Vela luka, Korčula....
|
|
|
#69 | |
|
Registered User
|
http://www.radiotivat.me/ekonomija/p...ja-broda-kotor
Quote:
|
|
|
|
#70 | |
|
Registered User
Likes (Received): 253
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
ツ
|
60 GODINA POMORSKOG MUZEJA
četvrtak, 12 januar 2012 ![]() Pomorski muzej Crne Gore u Kotoru je nastao iz zbirke bratovštine Bokeljske mornarice davne 1880. godine. Kao i svi muzeji i on je iz zbirke prerastao u pravi muzej i 1952. godine u palati Grgurina, dobio svoje mjesto. Ove godine muzej slavi veliki jubilej, 60 godina postojanja. - Jubilej će biti dostojno obilježen i već su osmišljeni programi za svaki mjesec, podijeljeni u tri segmenta. U prvom su međunarodne izložbe kojima želimo da ugostimo drage saradnike i prijatelje sa prostora bivše Jugoslavije. Jedna od izložbi je u saradnji sa Muzejom tehnike iz Beograda, pod nazivom „Voda nas spaja“, zatim izložba „Brod i more“ sa Centrom za kulturu sa Krka. Posebno zadovoljstvo će nam biti da ugostimo naše prijatelje i saradnike iz Pomorsko povjesnog muzeja iz Rijeke sa izložbom „Zlatna nit“ - navodi za Radio Jadran direktorka Pomorskog muzeja Mileva Pejaković Vujošević. Prvi put u istoriji muzeologije biće potpisana i povelja o bratimljenju dva muzeja, riječkog i kotorskog muzeja, koja baštine sve ono što je vezano za more, brod i morske pučine. - Drugi segmet se sastoji od organizovanja izložbi iz našeg i fundusa srodnih institucija. Izdvajam izložbu u martu koja će biti posvećena ženama, pod nazivom „Magična moć ženskih ruku“ na kojoj će biti izložena dobrotska čipka. Kao eksluzivan događaj izdvajam izložbu koja će biti organizovana na dan našeg rođendana 10. septembra, „Zavjetni darovi kotorske Biskupije od XVI do XXI vijeka“ - priča direktorka Pejaković Vujošević. Ova izložba je prošle godine bila postavljena u biblioteci Marćano u Veneciji koju je za jedan ipo mjesec posjetilo 30.000 ljudi. ![]() - Treći segment će biti pisana riječ, jer sve što nije zapisano nije ni postojalo i upravo zbog toga imamo obavezu da promovišemo sve ono što je vezano za naš muzej i ljude koji su od pera i znanja. Krajem janura imaćemo promociju knjige „Ja,Tolstoj i Hitler“ prof.dr Radoslava Rotkovića. Napravićemo i promociju našeg biltena koji izlazi već dvije godine pod nazivom „Jedro Boke“ u kome se nalazi sve ono što mi radimo u našem gradu i šta radimo kad idemo u druge države. Naša sagovornica dodaje i da će u godini jubileja, u avgustu biti i promocija knjige „Ljudi iz Boke“ našeg uglednog Kotoranina prof.dr. Antuna Sbutege. Na kraju godine iz matične luke muzeja isploviće dvije knjige i godišnjak, šezdeseti, u znaku jubileja. ![]()
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
is Loading! Please wait..
Likes (Received): 14
|
tadirian, ne odgovori mi znas li kojeg ce tipa biti ostatak brodova koji su naruceni od strane CG? jesu li sve bulk carrieri i, ako jesu, da li nama stvarno treba toliki broj istih?
|
|
|
#73 | |
|
Registered User
|
Quote:
Pa nije problem sto imas istih brodova. To je mozda i bolje. Mozes diverzificirat njihovo zaposlenje tako da imas manji rizik. Brodove je najlakse kupit sad cemo vidjet koliko smo sposobni da ih zaposlimo. Mislim da je Atlantska plovidba iz Dubrovnika svoje borodove iznajmljivala odprilike za 15 000 dolara dnevno. Znam da je dnevni najam u doba najveće krize bio samo 6 000-8 000 dolara dnevno,a godinu prije toga i do 40 000 dolara dnevno. Inace koga zanimaju cjene vozarina na tržištu najrelevantniji je BDI ili Baltic Dry Index. Nešto više: http://en.wikipedia.org/wiki/Baltic_Dry_Index Inače on je u zadnjih godinu dana pao za oko 25%.... Zamislite samo da iznajmite brod koji vam vozi 35 000 tona bilo čega za 8 000 dolara dnevno!!! Zastrašujuće ali istinito.
Fides et honour Last edited by Tadirian; January 13th, 2012 at 02:29 PM. |
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
ツ
|
![]() ![]() Vidi se molo 1 i portalna dizalica koja je i danas na molu 1, zatim se vide veliki dok i molo 4. U knjizi iz koje sam skenirao ovih nekoliko fotografija su i fotke Pomorskog arsenala, nakon što su ga uništili fašisti prilikom povlačenja 1944. godine. Uništili su i potopili dokovske kapacitete, potopili sve plovne objekte i uništili su radionice u sklopu Arsenala. Kad budem imao vremena, gledaću da ih skeniram ali vjerujem da ovu knjigu imaju i Tadirian i Tivćanin... Pa ako imaju neka pripomognu. Last edited by Mα®; January 13th, 2012 at 03:14 PM. |
|
|
|
|
|
#75 |
|
ツ
|
Delfin u zalivu ispred gradske rive Pine...
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
ツ
|
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Registered User
Likes (Received): 206
|
Koja je to kompanija avio na slici arsenala avio je upao u kadar.Oce li kretati u rekonstrukciju rive ili ce to cekati za poslije sezone
|
|
|
#79 |
|
ツ
|
![]() Rekli su da će prije sezone. |
|
|
|
|
|
#80 |
|
ツ
|
PREGOVORI BRODOGRADILIŠTA I MANKA MOGU DA POČNU
petak, 13 januar 2012 ![]() “Imajući u vidu visinu troškova prevoza i skladištenja grita u Baru i nemogućnost davanja garancije Montenegro Bonusu, Jadransko brodogradilište je predložilo da sruši dio objekata koje koristi za tekuću proizvodnju, čime bi se dobila nedostajuća teritorija za uskladištenje cjelokupnog grita u samom preduzeću. To bi eliminisalo troškove ležarine”. Ovo se navodi se u Informaciji koju je juče usvojila Vlada i kojom se praktično daje „zeleno svjetlo“ Brodogradilištu da ukloni grit sa obale i pohrani ga u sopstvenom krugu, u novoizgrađenim objektima. Vlada je usvojila izmjenu garancije na 1,05 miliona EUR vrijedan kredit, koji je Jadranskom brodogradilištu Bijela odobrila Crnogorska komercijalna banka (CKB), u skladu sa aneksom 2 Ugovora o kreditu. Tim dokumentom, koji će potpisati predstavnici Jadranskog brodogradilišta i CKB, predviđena je isplata 520 hiljada EUR na račun Jadranskog brodogradilišta za troškove pakovanja grita. Preostalih 530 hiljada će, kako je objašnjeno u Informaciji, biti isplaćeno direktno na račun klijenta, po fazama. Od izvršnog direktora Jadranskog brodogradilišta, Petra Zvicera, saznajemo da je ustvari kompanija već potrošila 550 hiljada eura za pakovanje grita. - Ovo sve znači i da je ostvaren prvi uslov da oslobodimo prostor gdje je još sada grit za zajendičku investiciju sa Piterom Mankom i novi program remonta jahti i megajahti. Tek sada treba da počnu pregovori oko zajendičkih ulaganja, a za to postoji i tim kojeg je odredila Vlada – kaže za Radio Jadran, Petrar Zvicer. |
|
|
|
![]() |
| Tags |
| Црна Гора, наутика, поморство, crna gora, marine, montenegro |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|