daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy (aug.2, 2013) | DMCA policy | flipboard magazine

Go Back   SkyscraperCity > Asian Forums > Indonesia Skyscrapers Forum > The Skybazaar of Indonesia > Archive

Closed Thread
 
Thread Tools
Old April 15th, 2012, 02:52 AM   #581
senokiO
BANNED
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2,547
Likes (Received): 0

bukannya sepinggan mundur awal 2014 dr sebelumnya akhir 2013 ?
senokiO no está en línea  

Sponsored Links
 
Old April 16th, 2012, 08:04 AM   #582
yudibali2008
WADD/DPS, WALL/BPN
 
yudibali2008's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Ziemia
Posts: 28,146

Automated Baggage Handling Systems in Indonesia

Vanderlande Industries

Automated Baggage Handling Systems



With two new orders in Indonesia, Vanderlande Industries is the market leader for automated baggage handling systems in Indonesia. Vanderlande is also the company introducing automated sorting (with BAXORTER and HELIXORTER loop sorters) and integrated 100% Hold Baggage Screening in Indonesia.

Vanderlande is currently working on several other projects in Indonesia, which will give the airports in Indonesia the capacity and service level needed to handle the steadily growing number of passengers.

As passenger numbers are rising, the need for new and automated baggage handling systems in Indonesia is met by the competitive and efficient concepts that Vanderlande Industries offers. In 2011 Vanderlande won its first project in Indonesia at Raja Haji Fisabililah International Airport in Tanjung, Bintan. The system, based on semi-automated sorting with a carousel and pushers was installed successfully and is already in operation and running smoothly.

The second project won is a new baggage handling system for Sepinggan International Airport in Balikpapan (Kalimantan/Borneo). It is the first signed contract for an automated baggage handling system in Indonesia, with two integrated loop sorters, Vanderlande's BAXORTER. The system will be operational in August 2013.

Recently the contract for the baggage handling system at the new Kuala Namu Airport near the city of Medan on the island of Sumatra was also signed. The project will give Indonesia its second automated baggage handling system, with two firsts: the first HELIXORTER tilt tray sorter and the first integrated 100% hold baggage screening in Indonesia. This project is expected to be operational in December 2012.

source : http://www.airport-int.com/article/a...indonesia.html


Kita patut berbangga, automatic baggage handling system di Indonesia, Sepinggan menjadi salah satu airport yg dilengkapi system baggage canggih ini (likely in KLIA, Changi, Suvarnabhumi or other major airport worldwide).....Berarti benar, akhir tahun airport ini sudah bisa beroperasi two thumb up

Goodbye manual baggage handling system


btw...Ngurah Rai kok nggak ada yah?
__________________
If you cannot be positive, then at least be quiet ~ Joel Osteen

Last edited by yudibali2008; April 16th, 2012 at 08:19 AM.
yudibali2008 no está en línea  
Old April 16th, 2012, 08:32 AM   #583
Andre_theRising
I'll ride the wind..
 
Andre_theRising's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Singapore, Bhubaneswar-India, Medan,Bandung-Indonesia
Posts: 4,900
Likes (Received): 5

Ada nggak ya pasarnya kalo buka penerbangan dari Balikpapan ke Kota Kinabalu?
__________________
Stay young, your time is gonna come
Andre_theRising no está en línea  
Old April 16th, 2012, 10:01 AM   #584
sembilanbelas
mohon maaf lahir & batin
 
sembilanbelas's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: indONEsia
Posts: 7,538

Gak, sengaja nemu desain interior Bandara Sepinggan, maaf kalo repost:









foto lain ada di disini
__________________
Masa' sih harus nunggu mati hanya untuk bisa berhenti merokok?
MEROKOK MEMBUNUHMU!
sembilanbelas no está en línea  
Old April 16th, 2012, 10:14 AM   #585
senokiO
BANNED
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2,547
Likes (Received): 0

kerennn thx om link-nya
senokiO no está en línea  
Old April 16th, 2012, 10:20 AM   #586
yudibali2008
WADD/DPS, WALL/BPN
 
yudibali2008's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Ziemia
Posts: 28,146

Quote:
Originally Posted by Andre_theRising View Post
Ada nggak ya pasarnya kalo buka penerbangan dari Balikpapan ke Kota Kinabalu?
Saya kira ada bro, secara sdh ada penerbangan BPN-SIN by Silk Air and BPN-KUL by Mas, denger2 ada penjajakan penerbangan langsung ke kota2 di Malaysia spt Kuching dan Kinabalu, sptnya hal ini bisa direalisasikan jika new terminal Sepinggan telah selesai

Saya yakin banyak pebisnis dari Malaysia dan Singapore yg hilir mudik ke Balikpapan, karna rute yg dibuka dah lumayan lama dan terlayani sampe skrg


@bro sembilanbelas

Terima kasih bro utk render nya, beberapa ada yg sudah pernah diposting, tetapi tetap saya nggak bosen2 ngeliatnya , design airport yg spt ini nih yg saya demen banget, modern, eco-friendly dan minimalis

Airport2 baru spt Ngurah Rai, Kuala Namu dan Sepinggan memang design dan standard baru pengembangan airport2 lainnya di Indonesia
__________________
If you cannot be positive, then at least be quiet ~ Joel Osteen
yudibali2008 no está en línea  
Old April 16th, 2012, 10:37 AM   #587
peetax
Registered User
 
peetax's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Jakarta
Posts: 267
Likes (Received): 42

Quote:
Originally Posted by sembilanbelas View Post
Gak, sengaja nemu desain interior Bandara Sepinggan, maaf kalo repost:









foto lain ada di disini
kereeen.. mudah-mudahan bisa jadi seperti ini
__________________
new comer :)
peetax no está en línea  
Old April 16th, 2012, 10:39 AM   #588
rahul medan
Registered User
 
rahul medan's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: medan, north sumatra
Posts: 22,828
Likes (Received): 5185


Wow kereeen bangeett...
__________________
Medan The City of Million Smiles
The Living of Million Dreams

rahul medan no está en línea  
Old April 16th, 2012, 10:41 AM   #589
Sizter85
Classy with Phan
 
Sizter85's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Livable City
Posts: 10,747
Likes (Received): 460

Thanks bro sembilanbelas gak repost kok, cuman dulu aku pernah post yang edisi slide nya di youtube, nih juga dari company yg serupa kn ? but thanks for yr effort, appreciated, and more dramatic

Quote:
Originally Posted by Sizter85 View Post
New Sepinggan Int'l airport 2013 on video




credit to grhamatradisain

http://www.youtube.com/watch?v=F1ifEhyBWGc

@Andre_theRising, Tentang sektor Balikpapan - Kota Kinabalu seingat saya dahulu pernah dilayani oleh MAS dg frek beberapa kali seminggu, mengenai market,.. mm lumayan juga sh karena banyak pelajar Kaltim yg juga melakukan study di kota tsb
__________________
Remember The GIRL
#Love 146

From B A L I K P A P A N with Love ♥,-
Sizter85 no está en línea  
Old April 16th, 2012, 10:45 AM   #590
sembilanbelas
mohon maaf lahir & batin
 
sembilanbelas's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: indONEsia
Posts: 7,538

Saya tadi sebenarnya nyari desain Ahmad Yani Semarang, malah ketemu Sepinggan. Mantab! Ada juga desain Juanda, apakah itu desain terminal lama yang dibangun lagi?
__________________
Masa' sih harus nunggu mati hanya untuk bisa berhenti merokok?
MEROKOK MEMBUNUHMU!
sembilanbelas no está en línea  
Old April 16th, 2012, 10:53 AM   #591
Sizter85
Classy with Phan
 
Sizter85's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Livable City
Posts: 10,747
Likes (Received): 460

Yup benar sekali itu yg Juanda, design terminal lama yg akan dibangun lagi dan menjadi T2, yg diperuntukkan utk terminal Int'l dan terminal Garuda... Silahken di share di thread nya Juanda.. sepertinya mereka forumers SUB juga sedang mencari2 design tsb

sorry ot
__________________
Remember The GIRL
#Love 146

From B A L I K P A P A N with Love ♥,-
Sizter85 no está en línea  
Old April 16th, 2012, 11:22 AM   #592
Sizter85
Classy with Phan
 
Sizter85's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Livable City
Posts: 10,747
Likes (Received): 460

Another exterior design of Sepinggan Int'l airport :



:: Selasar Kedatangan/Arrival hall


:: The main entrance (a part of Departure gate/2nd level)


:: Bird's eye view, New Design of Sepinggan Int'l terminal airport


Go Green n eco Airport









More, http://www.gmdikonsultan.com/
__________________
Remember The GIRL
#Love 146

From B A L I K P A P A N with Love ♥,-
Sizter85 no está en línea  
Old April 16th, 2012, 02:25 PM   #593
anno_malay
Nomaden
 
anno_malay's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Jakarta .. Bandung .. Padang .. Palangkaraya .. Balikpapan(now)
Posts: 5,373
Likes (Received): 1273

Tks siz
Itu tiang2 fo nya sdh seperti itu lho sekarang kayak huruf Y
anno_malay no está en línea  
Old April 16th, 2012, 05:20 PM   #594
yudibali2008
WADD/DPS, WALL/BPN
 
yudibali2008's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Ziemia
Posts: 28,146

mantab! thanks Siz, bro Sembilanbelas, memang Sepinggan ini kl bener2 sesuai render, nggak malu2in deh sama penumpang dari luar negeri, semoga pelayanannya seindah bangunannya

love to see the signage "Sepinggan Airport"......mempertegas, bahwa bandara ini siap utk memberikan pelayanan standar internasional
__________________
If you cannot be positive, then at least be quiet ~ Joel Osteen
yudibali2008 no está en línea  
Old April 17th, 2012, 12:00 PM   #595
yudibali2008
WADD/DPS, WALL/BPN
 
yudibali2008's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Ziemia
Posts: 28,146

Quote:
Originally Posted by anno_malay View Post
Tks siz
Itu tiang2 fo nya sdh seperti itu lho sekarang kayak huruf Y
Bro request photo2 fo nya ya?

Berarti fo ini progres nya bakal lebih cepat dibanding terminal building nya , jd nggak sabar pengen ngeliat gudang dan warehouse nya di hancurin, biar pembangunan terminalnya segera dikebut
__________________
If you cannot be positive, then at least be quiet ~ Joel Osteen
yudibali2008 no está en línea  
Old April 18th, 2012, 01:15 PM   #596
afid
Registered User
 
afid's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Balikpapan
Posts: 1,429
Likes (Received): 268

Nemu link di http://www.indomegah.com/berita/sepinggan-icon-airport-leisure-center/

Sepinggan Icon ( Airport Leisure Center )

Klien : PT. TELCO GLOBAL CELLULAR
Alamat : Balikpapan
Luas Lahan : 24.019 M2
Luas Bangunan (incl Parkir / fas) : 31.467 M2
Konsultan Arsitek : Architect Indomegah
Konsultan Struktur -
Konsultan Mekanikal & Elektrikal -
Manajemen Lain -
Sepinggan Icon (Airport Leisure Center) merupakan kawasan dengan fungsi komersial beragam yang dikembangkan di kota Balikpapan, Kalimantan Timur. Terletak pada lokasi urban yang strategis dimana langsung menghadap muka jalan utama penghubung pusat kota dan Bandara Internasional Sepinggan.....more

Sepinggan Airport Leisure Centre - SOHO


Sepinggan Hotel


Sepinggan Art And Craft
__________________
Balikpapan KOTA HIJAU

follow me @BpnKotaku
afid no está en línea  
Old April 18th, 2012, 01:17 PM   #597
Sizter85
Classy with Phan
 
Sizter85's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Livable City
Posts: 10,747
Likes (Received): 460

Apakah proyek2 ini satu paket dalam proyek pengerjaan bandara Sepinggan ? atau hanya sekedar proyek komersial yg kebetulan lokasinya berdekatan dengan bandara Int'l Sepinggan(kawasan Kel.Sepinggan) ?
__________________
Remember The GIRL
#Love 146

From B A L I K P A P A N with Love ♥,-
Sizter85 no está en línea  
Old April 18th, 2012, 01:20 PM   #598
yudibali2008
WADD/DPS, WALL/BPN
 
yudibali2008's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Ziemia
Posts: 28,146



beneran tuh proyek di BPN? wow

berarti bisa jadi dibangun didepan airport sepinggan, keknya masih ada lahan yg kosong disitu.....who knows! but i like the design and concept, tambah mantab nih kawasan Sepinggan

Sepinggan Airport Leisure Center - SOHO, Sepinggan Hotel dan Sepinggan Art & Craft - can't wait if this become reality

thx bro afid utk info na
__________________
If you cannot be positive, then at least be quiet ~ Joel Osteen
yudibali2008 no está en línea  
Old April 18th, 2012, 01:22 PM   #599
Sizter85
Classy with Phan
 
Sizter85's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Livable City
Posts: 10,747
Likes (Received): 460

Quote:
Originally Posted by anno_malay View Post
Tks siz
Itu tiang2 fo nya sdh seperti itu lho sekarang kayak huruf Y
Pic please in real ?
__________________
Remember The GIRL
#Love 146

From B A L I K P A P A N with Love ♥,-
Sizter85 no está en línea  
Old April 18th, 2012, 01:26 PM   #600
afid
Registered User
 
afid's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Balikpapan
Posts: 1,429
Likes (Received): 268

Quote:
Originally Posted by Sizter85 View Post
Apakah proyek2 ini satu paket dalam proyek pengerjaan bandara Sepinggan ? atau hanya sekedar proyek komersial yg kebetulan lokasinya berdekatan dengan bandara Int'l Sepinggan(kawasan Kel.Sepinggan) ?
sepertinya lokasinya berdekatan sekali dgn airport sepinggan....krn ada nama sepinggan sy taroh aja di tret ini

tp kalau memang beneran ini project....tambah mantap nih kawasan sepinggan
__________________
Balikpapan KOTA HIJAU

follow me @BpnKotaku
afid no está en línea  
Closed Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +2. The time now is 10:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like v3.2.5 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu