daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Dalmacija

Dalmacija Dalmatia: Split, Zadar, Dubrovnik, Šibenik, and the Dalmatian Highlands

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old March 3rd, 2012, 08:19 PM   #81
passat1717
...

passat1717's Avatar

Likes (Received): 833

Quote:
Suradnja Rail Cargo Austria i Željeznica FBiH : Cilj je razvoj i povećanje prometa roba od Luke Ploče

Predsjednik Uprave Rail Cargo Austria AG Gruppe (RCA) Erik Regter, direktor Express-Interfracht Austria Zoltan Potvorszki i predsjednik Uprave JP Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine Nedžad Osmanagić potpisali su danas u Sarajevu pismo namjere radi uspostavljanja suradnje između ovih kompanija.

Cilj suradnje između RCA i ŽFBiH je unapređenje, razvoj i povećanje transporta roba na Koridoru V-c od Luke Ploče prema srednjoj Europi i uspostavljanje dobre konekcije na glavne transportne koridore, uključujući i paneuropski Koridor X. U međunarodnom teretnom i kombiniranom prometu, planirano je povećanje obima prijevoza na ovom pravcu što je u skladu sa nastojanjima ŽFBiH da budu konkurentan i pouzdan partner.

RCA i ŽFBiH zajednički će dogovarati i planirati realizaciju projekta s ciljem rasta željezničkog transporta u izvozu i uvozu na području Federacije Bosne i Hercegovine, na relaciji Luka Ploče i Srednja Europa, to jest na Koridoru Vc. Jedan od ciljeva je i povećanje kontejnerskog transporta i intenziviranje suradnje između dvije željeznice.

S obzirom na to da je osnova transportne politike EU razvoj željezničkog i pomorskog prometa, a posebno veza željeznica i lučkih terminala, uspostavljanje jedne ovakve suradnje od velikog je značaja za sve strane uključene u dogovoru.
http://www.ploce.com.hr/gospodarstvo...a-od-luke-ploe

Sponsored Links

Old March 5th, 2012, 07:19 PM   #82
passat1717
...

passat1717's Avatar

Evo još prikaz situacije izgradnje novog ulaza u Ploče koji će nadam se uskoro biti realiziran.

Plavo - postojeće gradske ceste (u blizini spoja da se jasnije vide)
Crveno - jasno definirana trasa buduće 4- tračne ceste od petlje na Čeveljuši prema luci i odvojak prema gradu.
Narančasto - tu bi tribala ić petlja ali ne znam točno kako izgleda, kad saznam postavim pravu sliku
Ljubičasto - most preko željezničke pruge
Old March 5th, 2012, 07:29 PM   #83
mario_zadar
Registered User

mario_zadar's Avatar

Likes (Received): 800

odličan projekt !!
mario_zadar está en línea ahora   Reply With Quote
Old March 5th, 2012, 07:58 PM   #84
Boyledd
Organ nereda

Boyledd's Avatar

Likes (Received): 795

Nadajmo se skoroj realizaciji!
Boyledd no está en línea   Reply With Quote
Old March 5th, 2012, 08:32 PM   #85
passat1717
...

passat1717's Avatar

Rekli su do kraja godine (kad i autocesta), evo link na post sa prethodne stranice

http://www.skyscrapercity.com/showpo...7&postcount=65
Old March 5th, 2012, 09:12 PM   #86
zaguric2
Hrvatsko Zagorje

zaguric2's Avatar

Likes (Received): 20

Odličan projekt za bolji pristup gradu
zaguric2 no está en línea   Reply With Quote
Old March 5th, 2012, 09:40 PM   #87
passat1717
...

passat1717's Avatar

Quote:
Dječje igralište u Kominu u jakom lošem stanju

Dobili smo par fotografija od čitateljice iz Komina a tiču se dječjeg igrališta koje je navodno pod upravom dječjeg vrtića. Čitateljica se žali na sprave za igru koje su u jako lošem stanju. Citiramo djelove reakcije:

-"Dječje igralište u Kominu je po mojim saznanjima pod vlasništvom vrtića. U očajnom je stanju, kao što se vidi iz priloženih slika.
Ni sama nisam reagirala dok nisam svoje klince počela tu dovoditi, ali sigurno je da ću ubuduće izbjegavat to mjesto. Postoji jedna ljuljačka, jedna klupica od koje su ostala samo dva betonska stupa sa pripadajućim šipkama koje su nekada držale drvenu klupu... sada slobodno strše vanka, tobogan koji je toliko izlizan da se više ne može ni spustiti normalno i na samom dnu ima savršen "žilet" za izderat i dijete i robu.

Ono kolo što se vrti je nakrivljeno i ne može se u njemu sjediti ni vrtiti jer mu je valjda središnja osovina ili šta već srušeno. A da ne govorim o situaciji kada je igralište potopljeno i 5 dana nakon kiše..."

Nadamo se da će odgovorni pročitati ovu reakciju naše čitateljice i problem riješiti u što skorijem roku. Djeca i njihova sigurnost nam uvijek moraju biti prioritet.

http://www.ploce.com.hr/komin/3013-d...em-stanju-foto
Old March 6th, 2012, 09:38 AM   #88
Bulikan
Plivam u plitkim vodama

Likes (Received): 12

Quote:
Originally Posted by passat1717 View Post
Evo još prikaz situacije izgradnje novog ulaza u Ploče koji će nadam se uskoro biti realiziran.

Tko je, i po kojim podacima crtao prikaz odvojka koji se treba graditi od brze ceste pa do spoja kod centra Lidl ?
Bulikan no está en línea   Reply With Quote
Old March 6th, 2012, 09:57 AM   #89
passat1717
...

passat1717's Avatar

Ja sam crtao jer se tako spominje u članku da se na tom mjestu spaja cesta.
Old March 6th, 2012, 12:12 PM   #90
Bulikan
Plivam u plitkim vodama

Quote:
Ja sam crtao jer se tako spominje u članku da se na tom mjestu spaja cesta.
Ufff! Nikad s tobom na zelenu granu. Trebaš prestati vejrovati neukim novinarima koji, uz to pišu samo da bi popunili satnicu, pišu gluposti, neistine, Potemnikova sela i njihovo pisanje je vjerodostojno samo onima koji nemaju pojma o stvarnom stanju... Tako si nedavno prenio kad je jedan napisao da je put od Meteo postaje do Lidla već završen, a ono gomile mljevenog kamena i to još ni cijelom dužinom. Da bi se put napravio onako kako si nacrtao trebalo bi srušiti/izmjestiti glavnu meteo postaju pod brojem 1(iako njih niko ništa ne pita pa bi se to i moglo dogoditi) ali trasa ide i preko objekta koji je na mojoj slici označen s brojem 2, a to je ogromni industrijski pogon čije samo nasipavanje je koštalo više nego cijela trasa buduće ceste i na kraju ozbiljno zadire u teren br. 3 koji je nekada bio vlasništvo Neretvainženjeringa, a sada je opet nečije privatno vlasništvo tako da bi trasa u takvom obliku samo na ime obeštećenja onih preko čijih industrijskih terena prelazi koštala kao izgradnja trase dobre dionice auto puta.
Evo malo povećana tvoja slika koja je vremenski debelo zastarila i ispod moja na kojoj se vide objekti i vidi koji bi to besmisao bilo napraviti ono što je nacrtano.

Old March 6th, 2012, 01:24 PM   #91
passat1717
...

passat1717's Avatar

Kao prvo forum nije mjesto gdje ćeš drugome soliti pamet, ako imaš argument onda ga prikaži. Ja sam rekao da se pozivam na taj članak i onda sam otprilike skicirao trasu, koja će tu negdje i biti, dakle SKICA.

Nadalje, u onom članku piše sljedeće:

Quote:
...prometnica će se povezati s već izgrađenom prometnicom između prodajnog centra LIDL i nove benzinske postaje.

...
.. i po tome ja ne vidim razlog da lažeš i izmišljaš moje citiranje članka u kojem spominjem gotovu cestu do meteo postaje, prometnica između LIDL-a i benzinske (100ak metara) je odavno napravljena.
Nadalje, ponavljam da je ovo skica i da cesta tako neće ići ali sam je napravio da ljudi sa ovog foruma, koje zanima stanje u Pločama (i koji prate thread) mogu vidjeti otprilike razvoj situacije. Da sam imao pravi plan izgradnje ceste naravno da bi njega stavio. Uostalom, u tom članku na koji se pozivam piše da će cesta prolaziti pokraj zgrade HEP-a i objekta meteorološke postaje. Ako znaš bolje rješenje onda skiciraj i prosvijetli nas sve da znamo kuda će ići cesta.
Old March 6th, 2012, 02:20 PM   #92
passat1717
...

passat1717's Avatar

Metković

Quote:
Radovi u Ulici Mobine

Radovi na izgradnji kolektora za odvodnju oborinskih voda u Ulici Mobine, koji su započeli 18. siječnja, odvijaju se prema planu.
Unatoč vremenskim neprilikama do sada je položeno oko 200 metara cijevi i prateće infrastrukture. Radove obavljaju djelatnici tvrtke MGA prema idejnom projektu tvrtke Arhitektura i graditeljstvo Goluža iz Metkovića. Uz Ulicu Mobine, projektom odvodnje oborinskih voda obuhvaćene su još i ulice Petra Zoranića i Andrije Kačića Miošića.
Zbog radova promet Ulicom Mobine je otežan, ali se odvija bez zastoja.

Quote:
Asfaltiranje idući tjedan

Nakon niza najava, prema najnovijoj asfaltiranje Ulica Petra Krešimira IV. trebalo bi se obaviti sljedeći tjedan. Danas smo na terenu zatekli djelatnike tvrtke Dubrovnik ceste kako od Platana do trgovine Studenac na Pojstružu obavljaju pripremne radove.
Da podsjetimo, prošle godine u Ulici Petra Krešimira IV. napravljena je rekonstrukcija vodovodne mreže i to na dionici od Platana do semafora na Kladi.
http://www.metkovic.hr/
Old March 6th, 2012, 09:17 PM   #93
Bulikan
Plivam u plitkim vodama

Quote:
Kao prvo forum nije mjesto gdje ćeš drugome soliti pamet, ako imaš argument onda ga prikaži. Ja sam rekao da se pozivam na taj članak i onda sam otprilike skicirao trasu, koja će tu negdje i biti, dakle SKICA.
.. i po tome ja ne vidim razlog da lažeš i izmišljaš moje citiranje članka u kojem spominjem gotovu cestu do meteo postaje, prometnica između LIDL-a i benzinske (100ak metara) je odavno napravljena.
Nadalje, ponavljam da je ovo skica i da cesta tako neće ići ali sam je napravio da ljudi sa ovog foruma, koje zanima stanje u Pločama (i koji prate thread) mogu vidjeti otprilike razvoj situacije. Da sam imao pravi plan izgradnje ceste naravno da bi njega stavio. Uostalom, u tom članku na koji se pozivam piše da će cesta prolaziti pokraj zgrade HEP-a i objekta meteorološke postaje. Ako znaš bolje rješenje onda skiciraj i prosvijetli nas sve da znamo kuda će ići cesta.
Pogrešno sam napisao između Lidla i meteo postaje umjesto Lidla i benzinske postaje ali to nije razlog da se ljutiš. Te prometnice, koju si i sam neki dan ufotkao, ima najviše 50m od ulaza u Lidl pa je to time ulaz na plato Lidla i dalje ima malo više nego ništa što se po meni ne može smatrati prometnicom. Što se tiče skice ako ne znaš gdje će ići nemaš potrebe crtati napamet i prenositi krivu informaciju već radije sačekaj da bude gotova pa objavi. Prava trasa koja je zacrtana u planovima ide od nadvožnjka i ide cijelom dužinom poduzetničke zone Vranjak, malim mostom preko Crne Rijeke i izlazi pored auto moto društva na kružni tok kod Birine.
Ovo što se izgleda planira napraviti je neko palijativno rješenje(ne, ja ne prejudiciram rješenje ali moja pretpostavka je) jako je nezgodno jer između HEPa i meteo postaje jednostavno nema dovoljno mjesta za pravu prometnicu pa ili će stradati meteo postaja ili će ići sa sjeverne strane HEPa, zavijati lijevo i uz već postojeće objekte spojiti se na onaj repić kod Lidla.
Još jednom ponavljam. Doke se planovi gradnje donose u hodu u ovisnosti raspolaganja novcem i rokovima gradnje glupo mi je uopće pokušavati nešto postaviti kao mogućnost ali ipak evo fotografija koja prikazuje stvarno stanje terena i objekata, gdje bi po planu trebao ići spoj za grad (crvena nadvožnja, žuta cesta preko Vranjaka) dok sam zelenom bojom nacrtao gdje pretpostavljam da bi mogli provući spoj za grad pored postojećih terena i pogona. Ako pogledaš plavu liniju koja pokazuje gdje je ulaz u Lidl vidjet ćeš da poslije toga ima u vrh glave 30 m asfaltirano.

Nerado pravim i svoje skice ali:
Po mom osobnom mišljenju koje se, naravno ne uzima u obzir do mogućnosti spoja kako je stvarno planirano trebalo bi od nadvožnjaka skrenuti lijevo i spojiti se na već završenu Dalmatinsku ulicu točno gdje je okuka kod meteo postaje i time bi se uštedjelo i na novcu i na roku izrade.

Old March 6th, 2012, 10:50 PM   #94
passat1717
...

passat1717's Avatar

Hvala na objašnjenju, tako se može i bez kritiziranja drugih. Da sam imao pravu informaciju do rasprave nebi ni došlo, al nema veze,
I da se mene pita novu cestu bi spojio na Dalmatinsku ulicu te bi sve od autobusnog do prema spoju napravio 4- tračnu dionicu za koju mislin da ima dovoljno mista... a sad šta će na kraju točno ispast vidit ćemo.
Old March 7th, 2012, 12:20 AM   #95
Bulikan
Plivam u plitkim vodama

Quote:
Hvala na objašnjenju, tako se može i bez kritiziranja drugih. Da sam imao pravu informaciju do rasprave nebi ni došlo, al nema veze,
I da se mene pita novu cestu bi spojio na Dalmatinsku ulicu te bi sve od autobusnog do prema spoju napravio 4- tračnu dionicu za koju mislin da ima dovoljno mista... a sad šta će na kraju točno ispast vidit ćemo.
Ma nema frke. Malo se narogušim kad se piše napamet ali nemoj to shvatat ozbiljno jer ja informaciiju nikad nisam uskratio ako je već imam samo što se kod nas sve radi u zadnji trenutak, nema veze s planovima koji leže godinama u ladicama i predstavljaju optimalna rješenja

Vidiš da imam dovoljno fotografija i da vidim i znam sve što se radi ali nemam volje to objavljivati. Najbolji primjer su razbijena stakla na autobusnom čekalištu kod Doma kulture. Nekome je zafalilo materijala pa iako su razbijena već mjesecima sad mu se pokazalo potrebnim to slikati i objaviti. Sitni, parcijalni članci koji mi se lagano gade jer potenciraju jednu stvar kao da je jedina, a ista se gužva u moru istih, ako ne i gorih koje su prešućene jer ih ne žele ili nisu u stanju vidjeti ali kad bolje promislim hajde da se objavi jer neki ne znaju ni za to iako primjera besprijekornog vandalizmma po Pločama ima koliko hoćeš.
I jedna stvar o ulazu u grad i dovršenju auto puta. Jesi li primjetio u članku dodatak da kad auto put bude gotov neće moći biti pušten u funkciju jer nije osigurana struja za osvjetljavanje i ventilaciju tunela pa nam to dođe kao i da ga nema
Old March 7th, 2012, 12:27 AM   #96
passat1717
...

passat1717's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bulikan View Post
...

I jedna stvar o ulazu u grad i dovršenju auto puta. Jesi li primjetio u članku dodatak da kad auto put bude gotov neće moći biti pušten u funkciju jer nije osigurana struja za osvjetljavanje i ventilaciju tunela pa nam to dođe kao i da ga nema

Na žalost jesam al eto ako je rok za dovršetak kraj godine, nadam se da će se pronaći neko rješenje u tom periodu
Old March 7th, 2012, 09:41 AM   #97
MarioLa
Registered User

Likes (Received): 0

Bulikane, iz kojeg vremana ili svemirske dimenzije je ova tvoja slika majke ti? Mislio sam na sliku iz zraka. Ona druga slikana s brda je ok. Pitam te za onu prvu sliku jer vidim da teretni terminal pruge zavrsava prije putnicke stanice i nema nikakvog spoja sa lukom. Da li je to slika iz 50ih 60 ih ili neka fotomontaza?
MarioLa no está en línea   Reply With Quote
Old March 7th, 2012, 12:01 PM   #98
passat1717
...

passat1717's Avatar

E stvarno, kakva je to slika, i ja sad vidin
Old March 7th, 2012, 04:52 PM   #99
Rovinjac
Rovinj metropola!

Rovinjac's Avatar

Likes (Received): 15

Jel mi može netko dati podatak da sad ne kopam, koliko je prekrcala tereta luka Rijeka, a koliko ploče? I ja sa zanimanjem pratim dretvu...
Rovinjac no está en línea   Reply With Quote
Old March 7th, 2012, 04:55 PM   #100
passat1717
...

passat1717's Avatar

Radije pitaj na dretvama o luci to pitanje, tko zna kad će ovdje potencijalni izvori informacija svratiti

Reply

Tags
dolina neretve, luka ploče, metković, opuzen, ploče

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules