|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Slavonija i Baranja Slavonia and Baranja: Osijek, Slavonski Brod, Vinkovci, Vukovar, etc. |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#21 |
|
On Air
Likes (Received): 85
|
Upravo to se dogodilo sa SVC u SB...sjecam se jos sredinom 90-tih je to bila prava obilaznica.
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Osječko Est 1697
|
Znaci da ni Brod nema poštenu obilaznicu. Jer ovako prolazi kroz sam grad a svatko ima svoj put na nju, što nebi trebalo biti. Eventualno da se od autoceste napravi obilaznica ako je to moguće?
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
On Air
Likes (Received): 85
|
Mislim da za to nema neke sanse, a i bilo bi vjerojatno vrlo skupo.
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Registered User
Likes (Received): 84
|
ma šta je skupo? samo treba naplatne pomaknuti dalje od grada. nekada su naplatne bile u stupniku, doduše autocesta je tada i završavala u brodu... naplatne izmjestiti u stupnik (zapad) i zadubravlje (istok), a A3 koristiti kao obilaznicu i aveniju. ostaviti sadašnje izlaze/ulaze na nju i dodati možda još jedan kod današnjeg nadvožnjaka za podvinje. i to je to... ali to nije pitanje novaca, već politike.
SVC je zagušena naseljima koja su izgrađena oko nje i raznim privatnicima od kojih svaki ima direktan izlaz na istu. SVC je davno prestala biti obilaznica i postala gradskom ulicom. četiri semafora, biciklisti, pješački prijelazi, ograničenje 50, zebre bez semafora... gradska ulica kao i svaka druga...
|
|
|
|
|
|
#25 | ||
|
Moderator
Likes (Received): 441
|
Quote:
Quote:
Dakle ovako, ovo crveno je SVC a žuto su glavne prometnice koje vode do grada. Plavi krugovi su glavna križanja tako da ona 90 posto kupe aute sa svih obih obiteljskih kuća. Radi se možda o nekoliko izlaza mimo toga, npr. ove 2 okomite plave linije: ![]() Naselje Zrinski-Frankopan je direktno veznao na SVC ali tu sa južne strane postoji paralelna cesta (tanka plava linija). Također u prostornom planu Velikog Polja (ovaj desno veliki prazni dio) stoji da će se napraviti te paralelne ceste.Evo i i zapadni dio, odnosno Zagrebačka ulica: ![]() Dakle obiteljske kuće nisu toliko problem koliki su problem poslovno objekti jer oni imaju direktno izlaz na nju s obje strane. Nažalost bojim se da se ni SVC više ne može proširiti na 4 trake.
|
|
|
|
|
#26 |
|
Registered User
Likes (Received): 84
|
može se proširiti, nije u prostoru problem. čak ni u novcu, već u glavama onih koji o tome odlučuju. na onom prostoru gdje je stvarno problem s prostorom, mogu napraviti cestu s 4 trake, ali bez zelenog otoka između njih, dovoljna je dupla crta...
potrebna minimalna širina kolničke trake je 3,25 m. ne da mi se mjerit, ali mislim da je to nemoguće izvesti jedino kod dankića, gdje je onaj podvožnjak prije križanja SVC i ZVC |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Brđanin
Likes (Received): 3
|
Ma SVC nije nikakva obilaznica. Super zamisljen projekt koji je otisao u tri lijepe... Medutim, nije sve bas izgubljeno, ako bi se priazi na SVC uredili kao sto je to u Osijeku na juznoj obilaznici, tako da se na nju prikljucujes sa nekih 40-50 km/h. Glavni problem je nazalost nastao na sestincu gdje pojedine kuce sa SVC-a ulaze na svoju cupriju
.@Miki Mislim da mogucnost nadogradnje SVC-a na 4 trake nikada nije zamisljena, odnosno nije zamisljena u sklopu projekta koji je izveden, a to se najbolje vidi po prostoru koji je ostajvljen ispod nadvoznjaka. Mozda bi ju trebalo prestati poistovjecivati sa obilaznicom ili nekom brzom/veznom cestom, a poceti shvacati kao nakakav ''obilazni'' prsten, na kojem je takoder dobrim planiranjem moguce popuniti kvalitetnim sadrzajima. Ja sam jednom cak i radio na takvom modelu gdje bi u slucaju ponovnog gospodarskog rasta doslo do ponovnog masivnijeg naseljavanja Broda, stambena naselja trebalo smjestiti oko SVC-a na podrucju Velikog polja (sjeverno i juzno od SVC-a) jer bi se gradnjom takvih naselja gdje bi zivilo dosta gradana mogao kvalitetnije isplanirati funkcionalni JGP ali bi se doveli i ostali sadrzaji na rubna podrucja grada. E sad jedini problem ovakvog planiranja jer postoji mogucnost stvaranja geta, a to nikako ne zelimo. Odo sada prosetati pse, pa cu pokusati ovo objasniti i nekakvim modelom.
Nedaj Bože Rata Ni Fiata Brodska Naselja ...Tu se čobanac jede...šljivovica se pije i i Sunce naljepše sije i nigdje ljepše nije, nego na palubi broda šta mu Sava trup kroji, 760 godina usidren stoji i ne putuje nigdje, tu je stoljeća broji...ovdje na obali Save raj na zemlji postoji. by SBReprezenta
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Lega s Juga 2
Likes (Received): 1177
|
Super za temu,priključim vam se uskoro
|
|
|
|
#29 |
|
M i o Z
Likes (Received): 2
|
SVC je predviđena kao dvotračna brza cesta koja sa svoje južne i sjeverne strane ima dvije sabirne ceste za potrebe ulaza-izlaza na pojedine parcele. To kao rješenje i nije tako loše, ali naravno nikad nije tako izvedeno, osim na potezu od Sv. Antuna do Glogovice (južna strana).
|
|
|
#30 | |
|
Moderator
|
Quote:
|
|
|
|
|
#31 |
|
M i o Z
Likes (Received): 2
|
Vrlo dobro zapaženo i nažalost istinito.
|
|
|
#32 |
|
Moderator
|
Naravno da je zapaženo kad izlazim i ulazim tamo.
|
|
|
|
#33 |
|
Lega s Juga 2
|
Evo moj plan uređenja tog praznog prostora.
Crveno su stambene zgrade,žuto su obiteljske kuće,zeleno je park ili trg
|
|
|
|
#34 |
|
Moderator
|
Odlično Rocky. Samo još negdje u sredini predviditi prostor za neke sadržaje koji fale i sada a kamoli kad bi se još toliko ljudi naselilo, tipa vrtić, igrališta itd.PS: izgradio si kuće i ceste preko nogometnog igrališta.
|
|
|
|
#35 | |
|
Lega s Juga 2
|
Quote:
Nisam vidio to igrališe
|
|
|
|
|
#36 |
|
Moderator
|
Kad bi se gradio novi autobusni kolodvor gdje bi ga vi smjestili? Ja bi ga smjestio ovdje na ovu veliku praznu površinu pokraj Konzuma unutar žutog kvadrata.
![]() Zašto tu: - nalazi se točno na sredini buduće avenije koja će spajati Zapadnu veznu cestu i buduću Istočnu veznu cestu - blizu je i Gupčeva, glavna cesta sjever-jug - nalazi se točno u sredini između svih srednjih škola uključujući i novu gimnaziju na Hebrangu (crveni krugovi), kao i budući veleučilišni kampus - blizu su bolnica i pijaca (zeleni kvadrati)
|
|
|
|
#37 | |
|
Brđanin
|
Quote:
Nedaj Bože Rata Ni Fiata Brodska Naselja ...Tu se čobanac jede...šljivovica se pije i i Sunce naljepše sije i nigdje ljepše nije, nego na palubi broda šta mu Sava trup kroji, 760 godina usidren stoji i ne putuje nigdje, tu je stoljeća broji...ovdje na obali Save raj na zemlji postoji. by SBReprezenta
|
|
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Lega s Juga 2
|
Quote:
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Brđanin
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Brđanin
|
Pa na to sam i mislio, na 4 kata - nema potrebe za vecim, ali svejedno je previse, po mom skromnom misljenju
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|