daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Slavonija i Baranja

Slavonija i Baranja Slavonia and Baranja: Osijek, Slavonski Brod, Vinkovci, Vukovar, etc.

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old January 25th, 2012, 05:57 PM   #61
brvnara
Brđanin

brvnara's Avatar

Likes (Received): 3

Evo da se nadovezem na ovo.

Mjerio sam preko GE i Arkoda sirinu Glogovice po dijelu preko kojeg bi volio da se razvuce cesta, i vidio sam da ima dovoljno prostora cak za 4tracnu cestu sa pjesackim stazama sa obje strane i biciklistickom stazom sa jedne strane. Znam da to nisu ni priblizno precizna mjerenja, pa bi bilo dobro da ako netko ima preciznije podatke o sirini da ih iznese ovdje.

Ovaj prometni pravac bi svakako trebalo ubaciti u GUP, pogotovo kada se uzme u obzir da u Brodu jednostavno ne postoji kvalitetna prometnica koja bi povezala sjever i jug grada. Ovo bi bilo odlicno rjesenje!

Evo i grafickog prikaza.

Na slici su prikazani glavni prometni pravci u Brodu. Neki jos ne postoje.

Ovaj ljubicasti pravac je postojece korito Glogovice. Po njemu bi trebalo napraviti ovu cestu koja bi, osim sto bi povezaja sjever i jug, odlicno povezivala Livadu sa Malim Parizom, a uz to bi dala na vaznosti Budakovoj ulici (bijelo iscrtano) koja ima potencijala za razvoj u gradsku aveniju.
Ono sto je najvaznije je to da bi ovakva jedna prometnica mogla dati zamaha razvoju novih dijelova grada. Ja sam evo napravio primjer za Vijus, ali tu su svakako i Veliko Polje kao i Bjeliš.

Evo i prostorni plan za Vijuš:

Napraviti cu nekoliko rendera ovog prostora pa cu vam pokazati kako ja vidim Brod buducnosti.

Brodska Naselja

...Tu se čobanac jede...šljivovica se pije i i Sunce naljepše sije i nigdje ljepše nije, nego na palubi broda šta mu Sava trup kroji, 760 godina usidren stoji i ne putuje nigdje, tu je stoljeća broji...ovdje na obali Save raj na zemlji postoji.
by SBReprezenta
brvnara no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old January 25th, 2012, 06:14 PM   #62
Miki86
Moderator

Miki86's Avatar

Likes (Received): 343

E odlično. Aj onda stavi i one svoje vizualizacije Vijuša kad smo se već dotaknuli toga.

Samo imam jednu repliku na ovaj tvoj gornji plan. Evo sad ću nacrtat na šta mislim.

Dakle ovako:

Tu cestu na trasi Gloge bi povukao tamo do spoja kanala i Gloge. Al onda ne bi išao gore kako si ti označio nego bi produžio naprijed kanalom pa bi ju tamo spojio kod SVC. Tamo negdje bi se trebala napravit cesta koja bi probila kuće na oraščiću tako da kamioni mogu direktno izaći iz ĐĐ na SVC a mislim da bi se ta cesta trebala spojiti na ono križanje prema Vinogorju. Znači produžio bi ju kanalom do te nove ceste iz ĐĐ.

A na ovom dijelu desno gore nema potrebe da cesta ide iznad Gloge pošto sa istočne strane Glogovice postoji prazan koridor i tu se već planira izgraditi cesta koja bi se spojila gore na raskrižje prema Podvinju. Koliko me sječanje služi iz GUP-a ona bi išla uz Glogovicu i završavala bi tamo kod novog mosta, al kad bi se ova cesta izgradila onda bi ju produžio do nje i to je to, dalje bi mogo nastaviti pičiti kako si ti već nacrtao skroz do Vijuša.

Last edited by Miki86; January 25th, 2012 at 06:27 PM.
Miki86 no está en línea   Reply With Quote
Old January 25th, 2012, 07:54 PM   #63
Rocky031
Lega s Juga 2

Rocky031's Avatar

Likes (Received): 869

Super ti ono izgleda brvnara

Ipak mislim da bi prostor za bolnicu trebao biti malo veći.

‎''Meni je bila zgodna dok je vi niste ni primjećivali'' - PEDO MEDO
Rocky031 está en línea ahora   Reply With Quote
Old January 25th, 2012, 10:33 PM   #64
brvnara
Brđanin

brvnara's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rocky031 View Post
Super ti ono izgleda brvnara

Ipak mislim da bi prostor za bolnicu trebao biti malo veći.
Pa i nije toliko mala povrsina. Tu imas oko 50 000m2. Za novu modernu bolnicu vise nego dovoljno. Sadasnja bolnica je na dosta malom podrucju ~ 35 000m2. Uostalom ima dovoljno prostora na Vijusu da se poveca i povrsina namjenjena bolnici, zar ne?

@Miki
Ovo tvoje rjesenje je jos bolje - prakticnije.

Brodska Naselja

...Tu se čobanac jede...šljivovica se pije i i Sunce naljepše sije i nigdje ljepše nije, nego na palubi broda šta mu Sava trup kroji, 760 godina usidren stoji i ne putuje nigdje, tu je stoljeća broji...ovdje na obali Save raj na zemlji postoji.
by SBReprezenta
Old January 25th, 2012, 10:37 PM   #65
Rocky031
Lega s Juga 2

Rocky031's Avatar

Quote:
Originally Posted by brvnara View Post
Pa i nije toliko mala povrsina. Tu imas oko 50 000m2. Za novu modernu bolnicu vise nego dovoljno. Sadasnja bolnica je na dosta malom podrucju ~ 35 000m2. Uostalom ima dovoljno prostora na Vijusu da se poveca i povrsina namjenjena bolnici, zar ne?
Ja sam ipak za verziju nekakvog kliničkog centra,znači da na jednom mjestu budu svi odjeli koje bi grad poput SB trebao imati.

Old January 25th, 2012, 10:49 PM   #66
brvnara
Brđanin

brvnara's Avatar

Quote:
Ja sam ipak za verziju nekakvog kliničkog centra,znači da na jednom mjestu budu svi odjeli koje bi grad poput SB trebao imati.
Pa kuzim, i ja tome tezim, ali klinicki centar ne znaci nuzno vise zgrada. Postoje razliciti tipovi bolnica.

Evo ovo npr.

Puno vise na puno manjoj parceli.

Brodska Naselja

by SBReprezenta
Old January 25th, 2012, 10:52 PM   #67
brvnara
Brđanin

brvnara's Avatar

Evo malo rendera

Brodska Naselja

by SBReprezenta
Old January 25th, 2012, 10:53 PM   #68
Rocky031
Lega s Juga 2

Rocky031's Avatar

Quote:
Pa kuzim, i ja tome tezim, ali klinicki centar ne znaci nuzno vise zgrada. Postoje razliciti tipovi bolnica.

Evo ovo npr.

Puno vise na puno manjoj parceli.
Eh da,ali ovak šta će se teško u Zagrebu sagraditi,a kamoli negdje dalje u Hrv
Što se mene tiče nemam ništa protiv da bolnice idu u visinu ali također volim da imaju parkove okolo.

Old January 25th, 2012, 11:02 PM   #69
brvnara
Brđanin

brvnara's Avatar

Quote:
Eh da,ali ovak šta će se teško u Zagrebu sagraditi,a kamoli negdje dalje u Hrv
Što se mene tiče nemam ništa protiv da bolnice idu u visinu ali također volim da imaju parkove okolo.
Ma ovo sam ja stavio samo za primjer. Uopce ne mora ici tako visoko, ima jako dobrih primjera bolnica na nekih 5-6 katova koje su povrsinski dosta velike...

Brodska Naselja

by SBReprezenta
Old January 25th, 2012, 11:03 PM   #70
Rocky031
Lega s Juga 2

Rocky031's Avatar

Quote:
Ma ovo sam ja stavio samo za primjer. Uopce ne mora ici tako visoko, ima jako dobrih primjera bolnica na nekih 5-6 katova koje su povrsinski dosta velike...
Ma znam,ali opet.Nažalost previše sanjamo.

Old January 25th, 2012, 11:09 PM   #71
brvnara
Brđanin

brvnara's Avatar

A pa za to i sluzi ova dretva

Brodska Naselja

by SBReprezenta
Old January 26th, 2012, 12:34 AM   #72
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Da nam je nešto ovako skromno poput ove privatne bolnice u Tel Avivu:

Brko no está en línea   Reply With Quote
Old January 26th, 2012, 03:51 PM   #73
lokomotiva
Registered User

lokomotiva's Avatar

Likes (Received): 71

pa zgrada agrama je 90% klinika, nije ni ona toliko loša. nažalost, kod nas je privatno zdravstvo na marginama, a kad država nešto investira, to najčešće ispadne siva kockica...
lokomotiva no está en línea   Reply With Quote
Old January 26th, 2012, 04:06 PM   #74
Frnjchuga031
Lega

Frnjchuga031's Avatar

Likes (Received): 26

Brvnara, jesi li ti pravio one rendere za Vijuš ?

JA SAM JEDAN OD ONIH NA KOJE SU NAS RODITELJI UPOZORAVALI !
Frnjchuga031 no está en línea   Reply With Quote
Old January 26th, 2012, 04:40 PM   #75
Miki86
Moderator

Miki86's Avatar

Likes (Received): 343

Mhm.
Old January 26th, 2012, 04:45 PM   #76
Frnjchuga031
Lega

Frnjchuga031's Avatar

Likes (Received): 26

Odlično je to napravio... Svaka čast...

JA SAM JEDAN OD ONIH NA KOJE SU NAS RODITELJI UPOZORAVALI !
Frnjchuga031 no está en línea   Reply With Quote
Old January 26th, 2012, 04:52 PM   #77
brvnara
Brđanin

brvnara's Avatar

Quote:
Originally Posted by Frnjchuga031 View Post
Odlično je to napravio... Svaka čast...
E hvala
Nije to jos gotovo, kao sto se i vidi, ali komp mi je preslab za daljnje radove, posto sam sve radio u prirodnim dimenzijama.

Brodska Naselja

by SBReprezenta
Old January 29th, 2012, 03:38 PM   #78
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Većina velegradova koji su sagradili nove CBD-ove ima problema s pustoši koja nastane po završetku radnog vremena kad ljudi odu kućama. Isti problem imaju i Pariz i Amsterdam. Iako ovo nema nikakve veze s Brodom jer se po ničemu ne možemo s njima uspoređivati obvezno pogledajte ova dva fantastična videa iz Hamburga kako su tamo rješili taj problem pri izgradnji novog centra grada - HafenCity Hamburga - trenutno najvećeg urbanističkog projekta u Europi:

http://www.hafencity.com/en/media/ha...y-webcams.html

http://www.hafencity.com/

Na ovom linku ima još odličnih filmića iz Hamburga: http://www.hafencity.com/de/medien/video.html
Brko no está en línea   Reply With Quote
Old February 1st, 2012, 06:13 PM   #79
lokomotiva
Registered User

lokomotiva's Avatar

Likes (Received): 71

crveno- novi most na savi kod Zbjega čime bi nestala potreba graničnog prijelaza u pol tvrđave, a rješio bi se i problem prijelaza s druge strane gdje nema dovoljno prostora. smanjile bi se i gužve u budućnosti na ZVC koje će svakako nastati zbog colosseuma.

žuto- SVC, dio ZVC i svačićeva. ovo "kruženje" ZVC oko amaterovog stadiona je kriminal!!

plavo- IVC koja možda i gubi smisao ako bi se radilo ovo crveno, ali potreba rješavanja problema osječke ulice ostaje... svačićeva se onda možda i ne bi morala pružati skroz do IVC već samo do predviđenog rotora kod hebranga...

manj akse ksa uzr okujepro blem eu čita nju!
lokomotiva no está en línea   Reply With Quote
Old February 23rd, 2012, 04:55 PM   #80
esseker
OSIJEK NEPOKORENI GRAD!

esseker's Avatar

Likes (Received): 8

je li u Brodu ikad bilo inicijative za izgradnju neke nove crkve čiji bi tornjevi dominirali panoramom ili da se toranj franjevačke crkve povisi?

bio sam neki dan u Brodu i baš fali takav landmark. Svi naši gradovi ga više - manje imaju, a drugi grad u Slavoniji bi morao ga morao imati.
esseker no está en línea   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules