|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| The Travelogues Reports and tours from user's journeys - tourists welcome! | » Your cities |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#21 |
|
_-_-_-_-_-_
Likes (Received): 6
|
@Rodoc,odlična reportaža i slike
Lijep grad,ali sam na prvi pogled pomislio da je Tirana. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Hans
Likes (Received): 147
|
Vratili smo se ponovo u grad odakle smo krenili s busom. Taj dio grada je vrlo nov i pretezno izgradjen za vrime Expo. Kako se vidi na slici, nalazi se jedan veliki trzni centar (Vasco de Gama) tamo. Nazalost nisam slikao puno taj dio, bas mi je krivo jer je taj cosak extra moderan i moze mnogim gradovima bit super uzor, pogotovo Zagrebu sta ima slicnu velicinu. Tamo se i nalazi Oceanario de Lisboa, velik oceanski muzej. Od toga imam samo slike zivotinja koju necu postavit.
![]() Trzni centar, koji je spojen sa kolodvorom Estacao do Oriente. ![]() Ovaj neboder mi je bas ![]() ![]() ![]() Metrostanica, meni jebeno izgleda. Mnoge stanice su tako ljepe napravljene
|
|
|
#23 |
|
Hans
|
Hvala rosulje. A prva "usporedba" sa Tiranom, neznam sta da kazem jer neznam kakav je albanski glavni grad. Na kraju cu dat svoj zakljucak, ali do toga samo da kazem, da Lisboa ima dva lica.
|
|
|
#24 |
|
Hans
|
Nakon Oriente smo opet isli u centar na shopping. Svake poznate marke se tamo nalaze. Najbolja ric u ta doba "Saldos" (snizenje)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Livo se vidi lift kojeg sam prije iz daljine sliko, a gore na brigu tvrdjava. ![]() Opet glavna pjesacka ulica ![]()
|
|
|
#25 |
|
Hans
|
![]() ![]() ![]() Rusevina, koja se vidi je Convento do Carmo, bivsa crkva Igreja do Carmo koja je unistena u vrime velikog potresa. Po ovoj zgradi se lipo vidi koju snagu je taj potres imo. Izgradjena u 14. stoljecu po nalogu jednog od najvaznij viteza grada.Odma se nalazi uz jedan od glavni trgova. ![]() Rossio, jedan od glavni trgova grada. Mozaik na podu simbolizira valove mora. Kip na trgu je posvecen kralju Pedro IV, koji je i kasnije posto kralj Brazila. I taj trg je bio dosta ostecen nakon potresa. ![]() ![]() It's raining day..... I Lisabonci se plase kise kao Splicani ![]() ![]()
|
|
|
#26 |
|
Hans
|
Ovo je hotel di smo bili smjesteni (u sjeveru grada). Iako 4 zvijezde nije bas nesto bio. Hrana super, krevet bez veze.
![]() ![]() Idemo prema Metrostanici Praca de Espanha ![]() ![]() ![]() Dzamija ![]() Praca de Espanha
|
|
|
#27 |
|
Hans
|
Islo smo u kvart Luz di se nalazi ogromni trzni centar i stadion Benfice Estadio da Luz. NoName Boys and Torcida
![]() ![]() ![]() ![]() Eusebio, najpoznatij igrac Portugala (prije ovog Manekena Ronaldo) ![]() ![]() ![]() Trzni centar Colombo, do sada nisam bio u boljem. Odmah pokraj stadiona. ![]() ![]()
|
|
|
#28 |
|
Hans
|
I za kraj jos neke slike, dok smo cekali taksi za zracnu luku sam ovo usliko sta je u blizini hotela bilo.
![]() Slikano iz taksi, nedaleko od zracne luke se nalazi Estadio Jose Alvalade (stadion Sportinga) ![]() I sada jos neke zracne iz aviona za oprostaj ![]() ![]() ![]() ![]() Malo livo od sredine zracna luka, vidi se dobro pista. ![]() ![]() "Novi" Lissabon, kvart Oriente, bivsi teren Expo. Lipo su izkoristili taj prostor. Dole na pocetku slike se vidi akvamuzej. ![]() I za kraj najveci most Europe, meni mocan
|
|
|
#29 |
|
Hans
|
Zakljucak: Lisboa je sigurno grad koji se vridi posjetit. Taj grad ima vise lica sta je mene iznenadilo i na kraju fasciniralo. U nekim trenucima se vidi da je to bas jedan povjesni i velicanstven grad bio (prije nekoliko stoljeca dok je Portugal bila pomorska velesila). U nekim trenucima sam se nekako izgubio, koliko lose zgrade i fasade postoji nisam mogao vjerovat. To je na neki nacin i sramotno za ovaj povjesni grad ali i nekako privlacno. Ponovo me iznenadilo da Lisboa ima jedan vrlo dobar planiran i moderan kvart, di je se nova arhitektura lipo uklopila u grad. Ponekad sam zamislio da bi taj grad bas bio dobar uzor nekim nasim gradovima, pogotovu ZG. Grad posjeduje jednu Metro sa 4 linije sta je sasvim dovoljno za velicinu grada. I za shopping grad dovoljno nudi. Moje misljenje je, da su 3-4 puna dana sasvim dovoljno za posjet Lisboa. Moze se jos po koji dan dodat da se okolica vidi, nazalost mi nismo to vrime imali. Sigurno bi jos dosta lipoga vidili. Na kraju mogu rec, da sam sretan da sam i taj dio/grad obisao.
I koga zanima taj lipi grad nek slobodno pogleda u srpski forum http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=789252 Jedan susjedni clan je godinu dana prije mene bio, bas u ista doba i ima vrlo lipe i mnoge slike.
|
|
|
#30 |
|
Registered User
Likes (Received): 42
|
Very nice pics!!
florida . Biarritz .Esposende Last edited by traveler; January 11th, 2012 at 01:24 AM. |
|
|
|
![]() |
| Tags |
| lisboa, lisbon, lisbona, lissabon |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|