|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#1001 |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
kad sam već kod Trga slobode,zaboravio sam reć da je prolaz sa novim pločama kod T centra potpuno zasran sa golubovima..i dalje mi nije jasno čemu ta nastrešnica tamo,samo se golubovi vucaraju i seru po najfrekventnijem prolazu u centru grada..
|
|
|
#1002 |
|
Registered User
Likes (Received): 14
|
da užas. ko i glavni trg. ljudi ih sve više hrane i sve ih je više, a tim i više govana
|
|
|
|
|
|
#1003 |
|
Osječko Est 1697
|
|
|
|
|
|
|
#1004 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
|
|
|
|
|
|
#1005 |
|
Registered User
|
Vodeni svijet: Slavonci razvijaju snažan adut za privlačenje gostiju
Od 2014. uz Dravu u Osijeku novo “Panonsko more” – megabazeni i zabavni park vrijedni 54 milijuna kuna Vodeni bi svijet nekadašnjeg Panonskog mora trebao “oživjeti” na lijevoj obali Drave kod Osijeka. Uz popularno kupalište Copacabanu najkasnije u proljeće 2014. godine svoja vrata prvim posjetiteljima trebao bi otvoriti megaprojekt Aqua parka u koji će Osječani zakoračiti s investitorima koji budu spremni uložiti 54 milijuna kuna. Na popis potencijalnih ulagača “upisala” se već Luxor grupa, a svoje namjere “zapečatili” su i nedavnim osnivanjem tvrtke Vodeni park sa sjedištem u Osijeku. – Oni su dosad pokazali najviše ozbiljnosti. Realizacija projekta u fazi je čekanja samo investitorova “da” i zatvaranja financijske konstrukcije pa da se zabije prva lopata. No, nećemo se ograničiti samo na jednoga ulagača, stoga ih i dalje tražimo. Bolja poduzetnička klima Aqua park Osijek iznimno je uspješno predstavljen na nedavnom REXPO-u održanom u Zagrebu i tu je zanimanje bilo očito. Grad je već osigurao sve potrebne preduvjete za raspisivanje natječaja. Parcelirano je zemljište, određen je i pravni okvir, a to će biti zakup s pravom građenja. Znači raspisat će se natječaj na kojem će netko prostor dobiti na trideset godina kako bi sagradio Aqua park i koristio ga, a Gradu Osijeku plaćao naknadu. Važno je pokazati da se mijenja poduzetnička klima u Hrvatskoj. Lokalna samouprava ovdje je sve poduzela i napravila tako da, ako investitor osigura potreban novac, taj projekt može biti gotov do idućega proljeća – tumači Stjepan Ćuraj, voditelj projekta Aqua parka koji je osmišljen u suradnji sa španjolskom tvrtkom Action park. Industrijom zabave bave se Španjolci trideset godina, a vlasnici su više od dvjesto vodenih parkova od Južne Amerike do Azije. U grad na Dravi stigli su prije dvije godine na inicijativu tadašnjeg dogradonačelnika, a sadašnjeg ministra graditeljstva Ivana Vrdoljaka i prvi puta predstavili projekt Aqua parka. – To je velika stvar, ne samo za Osijek, nego i cijelu regiju koja bi postala turističko odredište. Potencijal je velik jer u radijusu od otprilike dva sata vožnje više od dva milijuna ljudi, odnosno geografski gledano ciljani posjetitelji su stanovnici južnih dijelova Mađarske, sjeverne i središnje Bosne i Hercegovine te cijela Vojvodina, a na hrvatsku stranu sve do Nove Gradiške. Zasad na tome prostoru ne postoji ništa slično. U Zagrebu se treba realizirati projekt Fantasy landa, ali oni targetiraju drugo područje – nastavlja Ćuraj. Prema studijama koje su izradili Španjolci, kroz osječki vodeni svijet godišnje bi “proteklo” 185.000 posjetitelja, a sezona bi mogla trajati i dulje od 120 dana. Istodobno bi u atrakcijama koje se spremaju moglo uživati i do četiri tisuće gostiju. Koloplet tobogana Uloženi novac investitorima bi se, prema postavljenoj računici, mogao vratiti u pet godina dok bi se godišnji profit penjao na otprilike 10,5 milijuna kuna. Osječka vodena priča uklopila bi se u već postojeći krajobraz na lijevoj dravskoj obali. Na zapadnoj strani sadašnje Kopike sagradio bi se koloplet tobogana s čak petnaest cijevi. Najviša točka vodenog svijeta u kojem će se posjetitelji moći upoznati s florom i faunom nekadašnjeg Panonskog mora ići će u visinu i više od dvadeset metara! Na istoj strani sagradit će se restoran i noćni bar, sadašnji sportski tereni prebacili bi se na sjeveroistočni dio Kopike. Predviđeno je stalno zapošljavanje deset ljudi, a u sezoni u osječkom vodenom svijetu radilo i pedeset sezonskih radnika. |
|
|
|
|
|
#1006 |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#1007 |
|
Lega s Juga 2
Likes (Received): 855
|
Super,hvala za slike lampaš,kao što sam i napisao ima super dizajn
|
|
|
|
#1008 |
|
Osječko Est 1697
|
Moderna neka zgrada. Lijepo izgleda.
Slična je kao ona u huttlerovoj. |
|
|
|
|
|
#1009 |
|
Lega s Juga 2
|
To je i meni bila prva asocijacija,jedino mi žao što nije negdje bliže centru.
|
|
|
|
#1010 |
|
Registered User
Likes (Received): 56
|
uh tu zgradu u huttlerovoj sam vidio neki dan, jedna od najljepših u osijeku, steta sto nije blize centru
ajd ak neko ima slike njezine nek stavi
Last edited by kronher; April 28th, 2012 at 01:24 AM. |
|
|
|
|
|
#1011 |
|
Danas sam ok...
|
![]() ![]() ![]() Radovi napreduju (Trpimirova) ide nogostup i kod benzinske postaje u rekonstrukciju
|
|
|
#1012 |
|
Lega s Juga 2
|
Radi se po gradu,jedino nemogu pronać čitač kartica pa da prebacim slike.
Postavljena je kupola na secesijski zdenac,paviljon je ograđen,neboder u Reisnerovoj se i dalje obnavlja,zgrada na mandićevoj je crno-bijele boje,zgrada na Solarskom trgu radi 3 kat....
|
|
|
|
#1013 |
|
Lega s Juga 2
|
Paviljon Gradski Vrt
|
|
|
|
#1014 |
|
Lega s Juga 2
|
Secesijski zdenac
|
|
|
|
#1015 |
|
Lega s Juga 2
|
Dubrovačka
![]() Solarski trg
|
|
|
|
#1016 |
|
Osječko Est 1697
|
Aaa slikaaaa
![]()
|
|
|
|
|
|
#1017 |
|
Danas sam ok...
|
Da
bit će još mojih ovih dana ću se baciti na fotkanje
|
|
|
#1018 |
|
Lega s Juga 2
|
Ali neradi se baš nešta previše po gradu
![]() Neznam nisam obišao trg slobode,jug 2...Ali kao da nemamo baš nekih projekata ove godine,da se bar gradi nekakva poslovna zgrada u blok centru ili bazeni,bilo šta..
|
|
|
|
#1019 |
|
Danas sam ok...
|
Ja imam takav dojam isto a nadam se da će se to promijeniti uskoro.
|
|
|
#1020 |
|
BANNED
|
a ja vam to govorim 3g i znam da ce tako i ostati
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| a gdje su neboderi?, cherryville-greenfield, grad na dravi, lega grad, ludi se glupira, tidecity |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|