daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Slavonija i Baranja

Slavonija i Baranja Slavonia and Baranja: Osijek, Slavonski Brod, Vinkovci, Vukovar, etc.

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 6 votes, 2.33 average. Display Modes
Old January 17th, 2012, 10:52 AM   #121
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

Likes (Received): 300

Quote:
Originally Posted by traxdata View Post
Koliko ja znam nije bilo prije takvih plavih kanti imali smo zelene kante kao i što i sad imamo a papir se skupljao u one plave kontejnere a skuplja se i sad u iste takve plave i ne nikad nije prije bilo čipa tada se nije ni imalo novaca za nešto tako.

Aha, znači tek sada imate te prve plave kante za kućanstva? Ufff. Kasnite 15 godina. Mislim da je Sisak bio prvi u HR, doveo je "Saubermacher" iz Graza. Ali to mi je mutno u sjećanju.
I kakva će biti frekvencija skupljanja? Kod nas su plave kante jednom mjesečno na redu. U njih se stavljaju i druge stvari (ugl.plastična ambalaža), ne samo papir http://varkom.metro.hr/#/2

Dobro a smeđe kante? Ima kakvih planova /projekata oko toga? Spominje li se kompostana?
Pitam , jer svi šute na tu temu. A ona je izuzetno važna, jer se njome strahovito smanjuje obujam otpada. Nevjerojatno glupo i rasipno je ljuske od jaja bacati u isti koš sa praznom metalnom konzervom.

Ta me tema malo više interesira, zbog poznatih problema sa otpadom koje imamo...
Trevor McPhee está en línea ahora   Reply With Quote

Sponsored Links

Old January 17th, 2012, 11:10 AM   #122
Frnjchuga031
Lega

Frnjchuga031's Avatar

Likes (Received): 25

Ma ništa se nespominje... Ovo je prvi projekt razvrstavanja otpada po kućama... Za sada samo plave kante za papir...
Do sada se otpad razvrstavalo po 'eko otocim', na kojima isto tako nije postojala kanta za bio otpad, nego je taj bio otpad odlazio na smetlišta... A kako se čini i dalje će kroz neko dogledno vrijeme...

JA SAM JEDAN OD ONIH NA KOJE SU NAS RODITELJI UPOZORAVALI !
Frnjchuga031 no está en línea   Reply With Quote
Old January 17th, 2012, 01:36 PM   #123
Rocky031
Lega s Juga 2

Rocky031's Avatar

Likes (Received): 836

Quote:
Originally Posted by traxdata View Post
Također na Divaltovoj na križanju sa Svačićevom postavljena ograda za izgradnju stambene zgrade preko puta autopraonice one Kt tehnogradnja bi trebala biti izvođač.
To je ona parcela pokraj već postojeće zgrade,tako već stoji dosta dugo,nadam se da će se tamo nešta pristojno sagraditi.

‎''Meni je bila zgodna dok je vi niste ni primjećivali'' - PEDO MEDO
Rocky031 está en línea ahora   Reply With Quote
Old January 17th, 2012, 02:23 PM   #124
Mr. Troll
BANNED

Likes (Received): 0

plave kante postoje vec par g. ali samo u Retfali, sada i u ostatku grada, a skupljati ce se jednom mjesecno.

btw: INA postaja u petefijevoj zatvorena i razmontirava se
Mr. Troll no está en línea   Reply With Quote
Old January 17th, 2012, 04:38 PM   #125
esseker
OSIJEK NEPOKORENI GRAD!

esseker's Avatar

Likes (Received): 8

Da, Retfalčani su već hmm čini mi se barem zadnjih 7-8 godina imali već te plave kante.
Ne kužim zašto se nisu već prije podijelile svima. A posebno te smeđe, nadam se da ćemo i njih dobiti uskoro jer ako se borovi nakon Božića skupljaju, zašto ne i bio otpad.

U svakom slučaju, pohvalno, napokon. Jedino što bi se i eko-otoci mogli malo češće prazniti jer vrlo često su prepuni.

...
a kako će zgrade rješavati papir? i dalje samo na ekootocima?
esseker no está en línea   Reply With Quote
Old January 17th, 2012, 04:56 PM   #126
kohortaphoto
Registered User

kohortaphoto's Avatar

Likes (Received): 15

Koliko znam, trenutno jedino Baška na Krku ima organizirano skupljanje selektiranoga otpada, i to već dosta godina tako.
kohortaphoto no está en línea   Reply With Quote
Old January 17th, 2012, 05:55 PM   #127
traxdata
Danas sam ok...

traxdata's Avatar

MO CVJETNO – RADNI SASTANAK
Sažetak realiziranih projekata u 2011. godini na području Mjesnoga odbora Cvjetno, a isto tako i planovi za 2012. godinu, izneseni su na radnom sastanku u prostorijama MO Cvjetno.
U radu su, uz gradonačelnika Krešimira Bubala, sudjelovali pročelnici svih gradskih upravnih odjela, direktori i predstavnici gradskih tvrtki te vijećnici u Vijeću MO Cvjetno. Istaknuti su veliki pomaci u vezi s uređenjem naselja, a od ukupno planiranih 250.000,00 kuna u 2011. godini, za komunalnu je opremu i sportska igrališta utrošeno 50.000,00 kuna. Za nogostupe je planirano 100.000,00 kuna, a riječ je o Ulici tuja i dijelu L.B. Mandića (od Tuja do Omorika). Planiranih 100.000,00 kuna za održavanje kanala realizirano je u Dugoj ulici u Briješću, dok je u rekonstrukciju Ulice tuja, dodatno uloženo 390.000,00 kuna. Završena je izgradnja kanalizacijske mreže u Cvjetnom naselju te slijede planovi za vodoopskrbu Zelene ulice u Briješću, kao i izgradnju sekundarne kanalizacije.
Od prioriteta MO Cvjetno za 2012. godinu izdvajamo nastavak izgradnje nogostupa, održavanje otvorenih kanala, održavanje komunalne opreme i dječjih igrališta te izgradnju boćališta. Ukupna vrijednost prioriteta za 2012. godinu iznosi 300.000,00 kuna.
Old January 17th, 2012, 06:01 PM   #128
LAMPAŠ8
LEGA,IMAŠ KUNU?

LAMPAŠ8's Avatar

Quote:
Originally Posted by La_Linea View Post
Škojina katnica?????
nisi imo sreće

malo više prema gradu,uz jednu višekatnicu

čuo sam i da se Slavonskom radiju oglašava za ovaj novi otok na Jugu..da se 0-24 može dostaviti otpad...
Old January 18th, 2012, 08:38 AM   #129
Mr. Troll
BANNED

ne znam koliko ste upoznali ali Osijek Koteks je zaustavio radove na obilaznici
Old January 18th, 2012, 02:27 PM   #130
Seyzmo
On Air

Seyzmo's Avatar

Likes (Received): 60

Sve skupa je to sramota kako se radi u nasoj zemlji...ono malo radova je ocito bilo za izbornu kampanju HDZ-a.
Seyzmo no está en línea   Reply With Quote
Old January 18th, 2012, 02:30 PM   #131
Mr. Troll
BANNED

nova uprava Osijek Koteksa je povukla mehanizaciju i radnike, smatraju da je ugovor stetan po njih i smatraju da im je jeftinije platiti penale i odustati od posla...
Old January 18th, 2012, 02:32 PM   #132
Semper Fidelis
Osječko Est 1697

Semper Fidelis's Avatar

Strašno

Pa je*** mater više Očekujem da ovi iz grada nešto pokrenu sto se toga tice. A i ministar ofc.
Semper Fidelis no está en línea   Reply With Quote
Old January 18th, 2012, 02:33 PM   #133
Rocky031
Lega s Juga 2

Rocky031's Avatar

Likes (Received): 836

Znači neće ni Trpimirova uskoro...a jbt

‎''Meni je bila zgodna dok je vi niste ni primjećivali'' - PEDO MEDO
Rocky031 está en línea ahora   Reply With Quote
Old January 18th, 2012, 02:33 PM   #134
traxdata
Danas sam ok...

traxdata's Avatar

A ja ne vjerujem da je do ovoga došlo užas!!!
Old January 18th, 2012, 02:49 PM   #135
LAMPAŠ8
LEGA,IMAŠ KUNU?

LAMPAŠ8's Avatar

Tocno onako kako sam i ocekivao..vec dulje vrijeme se radi malo ili nimalo
Old January 18th, 2012, 02:58 PM   #136
traxdata
Danas sam ok...

traxdata's Avatar

Smatram da je ovo nedopustivo ruganje prema nama poreznim obveznicima pa poludit ću
Old January 18th, 2012, 04:07 PM   #137
Semper Fidelis
Osječko Est 1697

Semper Fidelis's Avatar

Kako sam vec rekao, grad bi ovo trebao maksimalnu pritisnuti, kad vec imamo i ministra za graditeljstvo.
Old January 19th, 2012, 11:42 AM   #138
Monsinor
Registered User

Habdulila

MINISTRE JAVI SE!!!!
Monsinor no está en línea   Reply With Quote
Old January 19th, 2012, 11:51 AM   #139
Semper Fidelis
Osječko Est 1697

Semper Fidelis's Avatar

Nejavlja se a?
Old January 19th, 2012, 12:11 PM   #140
traxdata
Danas sam ok...

traxdata's Avatar

Livana i industrijska zona postaju dio MO Cvjetno?
Objavljeno: 19.1.2012

Mjesni odbor Cvjetno, uz Brijest najmlađi mjesni odbor, uskoro bi mogao postati jedna od najvećih gradskih jedinica.
Takav zanimljiv zaključak nastao je nakon nedavnog sastanka gradonačelnika Krešimira Bubala i suradnika s čelnicima Vijeća MO Cvjetno, na kojemu se čula ideja o “pripajanju” industrijske zone tome mjesnom odboru. Uz prijedlog MO o izgradnji biciklističke staze od Cvjetnog naselja
Bubalo: Bio bih kolovođa
Da ja živim na Livani, vjerojatno bih bio kolovođa inicijative za priključenje Osijeku - kaže gradonačelnik Krešimir Bubalo. “Osijek pruža mnogo više mogućnosti nego susjedne jedinice. 556 jedinica lokalne samouprave u RH je previše. Dok sam bio župan, osjetio sam da su često same sebi svrha. RH mora težiti regionalizaciji, to više što oni koji žele realizirati EU projekte, neće imati dovoljan fiskalni kapacitet da budu ozbiljan partner. Morat će se ići u izmjenu zakona”, zaključuje.
do Avenue Malla, predsjednik Vijeća MO-a Mario Oklopčić zaključio je kako GČ Industrijska četvrt (pod kojom je danas zona, a od koje se i sam MO Cvjetno “odcijepio”) “ne vodi dovoljno brige o tom području”, koje ionako “prirodnije” pripada Cvjetnom. U prilog takvom razmišljanju ide i jedan naoko banalan argument - nazivi ulica. I u industrijskoj zoni i u Cvjetnom ulice su nazvane po stablima, što svjedoči da je riječ o “prirodnoj” cjelini. S druge strane, javnosti je već dobro poznata inicijativa da se gradu Osijeku - a time i MO Cvjetno - pripoji Livana. Također je riječ o naselju koje je doslovce “zalijepljeno” na administrativnu granicu grada i MO-a, a ujedno fizički odijeljeno od općine Čepin, kojoj pripadaju. Djeca s Livane idu u školu u Briješću (istvoremeno, od petog razreda tamošnja djeca moraju na nastavu u Čepin, što je zaseban problem), a stanovnici su se javnosti požalili kako Općina zapostavlja njihovo naselje.
Ipak, treba reći kako je MO Cvjetno uspostavljen u granicama koje su sami incijatori odcjepljenja od GČ Industrijska četvrt naveli pri pokretanju postupka. Za novo prekrajanje granica gradskih jedinica potrebna je određena procedura i argumentacija ipak nešto jača od naziva ulica.

Reply

Tags
a gdje su neboderi?, cherryville-greenfield, grad na dravi, lega grad, ludi se glupira, tidecity

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules