|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#121 | |
|
free-lance
Likes (Received): 320
|
Quote:
Aha, znači tek sada imate te prve plave kante za kućanstva? Ufff. Kasnite 15 godina. Mislim da je Sisak bio prvi u HR, doveo je "Saubermacher" iz Graza. Ali to mi je mutno u sjećanju. I kakva će biti frekvencija skupljanja? Kod nas su plave kante jednom mjesečno na redu. U njih se stavljaju i druge stvari (ugl.plastična ambalaža), ne samo papir http://varkom.metro.hr/#/2 Dobro a smeđe kante? Ima kakvih planova /projekata oko toga? Spominje li se kompostana? Pitam , jer svi šute na tu temu. A ona je izuzetno važna, jer se njome strahovito smanjuje obujam otpada. Nevjerojatno glupo i rasipno je ljuske od jaja bacati u isti koš sa praznom metalnom konzervom. Ta me tema malo više interesira, zbog poznatih problema sa otpadom koje imamo... |
|
|
|
|
|
|
#122 |
|
In the brig
Likes (Received): 26
|
Ma ništa se nespominje... Ovo je prvi projekt razvrstavanja otpada po kućama... Za sada samo plave kante za papir... Do sada se otpad razvrstavalo po 'eko otocim', na kojima isto tako nije postojala kanta za bio otpad, nego je taj bio otpad odlazio na smetlišta... A kako se čini i dalje će kroz neko dogledno vrijeme... |
|
|
|
|
|
#123 |
|
Lega s Juga 2
Likes (Received): 907
|
To je ona parcela pokraj već postojeće zgrade,tako već stoji dosta dugo,nadam se da će se tamo nešta pristojno sagraditi.
|
|
|
|
#124 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
plave kante postoje vec par g. ali samo u Retfali, sada i u ostatku grada, a skupljati ce se jednom mjesecno.
btw: INA postaja u petefijevoj zatvorena i razmontirava se |
|
|
|
|
|
#125 |
|
OSIJEK NEPOKORENI GRAD!
Likes (Received): 8
|
Da, Retfalčani su već hmm čini mi se barem zadnjih 7-8 godina imali već te plave kante.
Ne kužim zašto se nisu već prije podijelile svima. A posebno te smeđe, nadam se da ćemo i njih dobiti uskoro jer ako se borovi nakon Božića skupljaju, zašto ne i bio otpad. U svakom slučaju, pohvalno, napokon. Jedino što bi se i eko-otoci mogli malo češće prazniti jer vrlo često su prepuni. ... a kako će zgrade rješavati papir? i dalje samo na ekootocima? |
|
|
|
|
|
#126 |
|
Registered User
Likes (Received): 15
|
Koliko znam, trenutno jedino Baška na Krku ima organizirano skupljanje selektiranoga otpada, i to već dosta godina tako.
|
|
|
|
|
|
#127 |
|
Danas sam ok...
|
MO CVJETNO – RADNI SASTANAK
Sažetak realiziranih projekata u 2011. godini na području Mjesnoga odbora Cvjetno, a isto tako i planovi za 2012. godinu, izneseni su na radnom sastanku u prostorijama MO Cvjetno. U radu su, uz gradonačelnika Krešimira Bubala, sudjelovali pročelnici svih gradskih upravnih odjela, direktori i predstavnici gradskih tvrtki te vijećnici u Vijeću MO Cvjetno. Istaknuti su veliki pomaci u vezi s uređenjem naselja, a od ukupno planiranih 250.000,00 kuna u 2011. godini, za komunalnu je opremu i sportska igrališta utrošeno 50.000,00 kuna. Za nogostupe je planirano 100.000,00 kuna, a riječ je o Ulici tuja i dijelu L.B. Mandića (od Tuja do Omorika). Planiranih 100.000,00 kuna za održavanje kanala realizirano je u Dugoj ulici u Briješću, dok je u rekonstrukciju Ulice tuja, dodatno uloženo 390.000,00 kuna. Završena je izgradnja kanalizacijske mreže u Cvjetnom naselju te slijede planovi za vodoopskrbu Zelene ulice u Briješću, kao i izgradnju sekundarne kanalizacije. Od prioriteta MO Cvjetno za 2012. godinu izdvajamo nastavak izgradnje nogostupa, održavanje otvorenih kanala, održavanje komunalne opreme i dječjih igrališta te izgradnju boćališta. Ukupna vrijednost prioriteta za 2012. godinu iznosi 300.000,00 kuna.
|
|
|
#128 |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
nisi imo sreće
![]() malo više prema gradu,uz jednu višekatnicu čuo sam i da se Slavonskom radiju oglašava za ovaj novi otok na Jugu..da se 0-24 može dostaviti otpad...
|
|
|
#129 |
|
BANNED
|
ne znam koliko ste upoznali ali Osijek Koteks je zaustavio radove na obilaznici
|
|
|
|
|
|
#130 |
|
On Air
Likes (Received): 65
|
Sve skupa je to sramota kako se radi u nasoj zemlji...ono malo radova je ocito bilo za izbornu kampanju HDZ-a.
|
|
|
|
|
|
#131 |
|
BANNED
|
nova uprava Osijek Koteksa je povukla mehanizaciju i radnike, smatraju da je ugovor stetan po njih i smatraju da im je jeftinije platiti penale i odustati od posla...
|
|
|
|
|
|
#132 |
|
Osječko Est 1697
|
Strašno
Pa je*** mater više Očekujem da ovi iz grada nešto pokrenu sto se toga tice. A i ministar ofc.
|
|
|
|
|
|
#133 |
|
Lega s Juga 2
Likes (Received): 907
|
Znači neće ni Trpimirova uskoro...a jbt
|
|
|
|
#134 |
|
Danas sam ok...
|
A ja ne vjerujem da je do ovoga došlo užas!!!
|
|
|
#135 |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
Tocno onako kako sam i ocekivao..vec dulje vrijeme se radi malo ili nimalo
|
|
|
#136 |
|
Danas sam ok...
|
Smatram da je ovo nedopustivo ruganje prema nama poreznim obveznicima pa poludit ću
|
|
|
#137 |
|
Osječko Est 1697
|
Kako sam vec rekao, grad bi ovo trebao maksimalnu pritisnuti, kad vec imamo i ministra za graditeljstvo.
|
|
|
|
|
|
#138 |
|
Registered User
|
Habdulila
MINISTRE JAVI SE!!!!
|
|
|
|
|
|
#139 |
|
Osječko Est 1697
|
Nejavlja se a?
|
|
|
|
|
|
#140 |
|
Danas sam ok...
|
Livana i industrijska zona postaju dio MO Cvjetno?
Objavljeno: 19.1.2012 Mjesni odbor Cvjetno, uz Brijest najmlađi mjesni odbor, uskoro bi mogao postati jedna od najvećih gradskih jedinica. Takav zanimljiv zaključak nastao je nakon nedavnog sastanka gradonačelnika Krešimira Bubala i suradnika s čelnicima Vijeća MO Cvjetno, na kojemu se čula ideja o “pripajanju” industrijske zone tome mjesnom odboru. Uz prijedlog MO o izgradnji biciklističke staze od Cvjetnog naselja Bubalo: Bio bih kolovođa Da ja živim na Livani, vjerojatno bih bio kolovođa inicijative za priključenje Osijeku - kaže gradonačelnik Krešimir Bubalo. “Osijek pruža mnogo više mogućnosti nego susjedne jedinice. 556 jedinica lokalne samouprave u RH je previše. Dok sam bio župan, osjetio sam da su često same sebi svrha. RH mora težiti regionalizaciji, to više što oni koji žele realizirati EU projekte, neće imati dovoljan fiskalni kapacitet da budu ozbiljan partner. Morat će se ići u izmjenu zakona”, zaključuje. do Avenue Malla, predsjednik Vijeća MO-a Mario Oklopčić zaključio je kako GČ Industrijska četvrt (pod kojom je danas zona, a od koje se i sam MO Cvjetno “odcijepio”) “ne vodi dovoljno brige o tom području”, koje ionako “prirodnije” pripada Cvjetnom. U prilog takvom razmišljanju ide i jedan naoko banalan argument - nazivi ulica. I u industrijskoj zoni i u Cvjetnom ulice su nazvane po stablima, što svjedoči da je riječ o “prirodnoj” cjelini. S druge strane, javnosti je već dobro poznata inicijativa da se gradu Osijeku - a time i MO Cvjetno - pripoji Livana. Također je riječ o naselju koje je doslovce “zalijepljeno” na administrativnu granicu grada i MO-a, a ujedno fizički odijeljeno od općine Čepin, kojoj pripadaju. Djeca s Livane idu u školu u Briješću (istvoremeno, od petog razreda tamošnja djeca moraju na nastavu u Čepin, što je zaseban problem), a stanovnici su se javnosti požalili kako Općina zapostavlja njihovo naselje. Ipak, treba reći kako je MO Cvjetno uspostavljen u granicama koje su sami incijatori odcjepljenja od GČ Industrijska četvrt naveli pri pokretanju postupka. Za novo prekrajanje granica gradskih jedinica potrebna je određena procedura i argumentacija ipak nešto jača od naziva ulica.
|
![]() |
| Tags |
| a gdje su neboderi?, cherryville-greenfield, grad na dravi, lega grad, ludi se glupira, tidecity |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|