|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#281 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Čermak u Brodu
evo zanimljiva inicijativa Čermaka i nepoznate ekipe
http://www.tportal.hr/biznis/gospoda...partnerom.html
|
|
|
|
|
|
#282 |
|
Yosemite Sam
|
Čermak u Slavonskom Brodu gradi termoelektranu vrijednu 400 milijuna eura
Ivan Čermak, predsjednik Uprave Crodux plina u intervjuu za Lider govorio je o povratku u biznis i projektu gardnje velike termoelektrane u Slavonskom Brodu s kojim je već daleko odmaknuo. Na projektu gradnje termoelektrane na plin snage 560 megavata u Slavonskom Bordu radi već godinu dana te kako se radi o logičnom slijedu razvoju budući da se tvrtka Crodux bavi energetikom, kaže Čermak. Termoelektrana u Slavonskom Brodu veličinom će se moći mjeriti s Nuklearnom elektranom Krško, a gradit će se najnovijom tehnologijom, Trenutačno postoji samo jedna takva termoelektrana izgrađena u Njemačkoj. Čermak početak gradnje termoelektrane u Slavonskom Brodu planira za ljeto 2013. godine, a riječ je o ulaganju vrijednom oko 400 milijuna eura. Osim toga, Čermak planira I gradnju pogona za proizvodnju bioetanola uz termoelektranu što je investicija vrijedna 100 milijuna eura. Ova dva projekta u Slavonskom BrodU trebala bi zaposliti oko 1000 ljudi. (jk) http://www.poslovni-savjetnik.com/in...-milijuna-eura Last edited by Brko; March 15th, 2012 at 01:10 PM. |
|
|
|
|
|
#283 | |
|
Yosemite Sam
|
Quote:
Napokon Već sam ja pisao ranije o ovome kad su postavili držače na zgradu, ali od onda je prošlo nekoliko mjeseci pa sam mislio da od toga neće biti ništa.Jel znaš možda kad bi se uglovnica iza male crkve trebala dovršiti te kad bi mogla početi izgradnja hotela pored zgrade Hrvatskih voda? |
|
|
|
|
|
|
#284 |
|
Brđanin
Likes (Received): 3
|
WTF???
Nedaj Bože Rata Ni Fiata Brodska Naselja ...Tu se čobanac jede...šljivovica se pije i i Sunce naljepše sije i nigdje ljepše nije, nego na palubi broda šta mu Sava trup kroji, 760 godina usidren stoji i ne putuje nigdje, tu je stoljeća broji...ovdje na obali Save raj na zemlji postoji. by SBReprezenta
|
|
|
|
|
|
#285 |
|
free-lance
Likes (Received): 304
|
![]() 560 Megawata?!? Na plin? Wooow! Pa to je skoro ko NE Krško! (cca 690 MW od čega u mrežu ide šestotinjak...) Baš me zanima cijena te struje...?
|
|
|
|
|
|
#286 |
|
Yosemite Sam
|
Čermak planira termoelektranu u Slavonskom Brodu
Vlasnik tvrtke Crodux plin Ivan Čermak u intervjuu Lideru je najavio planove za gradnju snažne plinske termoelektrane u Slavonskom Brodu. Kazao je da tvrtka više od godinu dana razvija projekt gradnje TE na plin snage 560 MW na području Lučke uprave Slavonski Brod. Na zemljištu većem od 200 m2 odmah do termoeleketrane u planu je pogon za proizvodnju bioetanola kapaciteta 200.000 t godišnje, koji će proizvoditi i 250.000 t stočne hrane. Čermak je rekao da je jedina termolektrana te snage izgrađena u Njemačkoj, te da je riječ o najnovijoj tehnologiji. Hrvatskoj do 2020. treba 35.000 t bioetanola, pa Čermak planira višak izvoziti u zemlje EU. Ulaganje u TE vrijedno je 400-tinjak milijuna eura, a u pogon bioetanola 100 milijuna, za što imaju stranog partnera, a trebat će im i financije međunarodnog konzorcija financijskih institucija i domaćih banaka. Tvrtka još nema potrebne dozvole za svoje projekte, a Energetski institut Hrvoje Požar dovršava predinvesticijske studije. Čermak kaže da Crodux plin tehnološki dio odrađuje sa Siemensom i sve radnje usklađuje s HEP-om i Plinacrom. Tek sada ulaze u fazu izrade studije utjecaja na okoliš, idejnog projekta i lokacijske dozvole, pa će za ovaj projekt trebati pričekati još 3 do 4 godine. Čermak vjeruje da bi gradnja mogla početi u ljeto 2013. a završila bi 2016. Investicija bi se po njemu trebala vratiti za 10 do 12 godina. Kad je riječ o poslovanju Crodux plina Ivan Čermak kaže da je normalno da je tvrtka u gubitku jer razvija projekte, te da su trenutno usmjereni na stabilizaciju poslovanja i da bi ove godine trebali biti u plusu. U Antunovcu pokraj Osijeka u iduća 2 tjedna otvara se distribucijski centar, skladište i punionica plina. http://www.energetika-net.com/vijest...om-brodu-13964 |
|
|
|
|
|
#287 |
|
Yosemite Sam
|
Plinska termoelektrana Irsching u Bavarskoj koja bi vjerovatno trebala poslužiti kao uzor (točnije rečeno Irsching blok 4):
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#288 |
|
OSIJEK NEPOKORENI GRAD!
Likes (Received): 8
|
Odlična vijest za Slavoniju
|
|
|
|
|
|
#289 | |
|
M i o Z
Likes (Received): 1
|
Quote:
![]() Nažalost ne znam, ali se nadam se da će im sve ići po planu i da će se to sve izgraditi što brže i kvalitetnije. Što se tiče zgrade za promicanje inkluzije na Matije Ivaniću. Zgrada je izgrađena i postavljena je stolarija. Ptrebna je još fasada, unutarnje i vanjsko uređenje što vjerojatno ovisi o donacijama.
Always stay cool like a swimming pool! Last edited by Miki86; March 16th, 2012 at 07:06 PM. Reason: mistake |
|
|
|
|
|
|
#290 |
|
Osječko Est 1697
|
Odlična vijest, baš u vrijeme kad je najpotrebnije.
Ne samo da bi preporodilo Brod nego i ostatak Slavonije. Držim fige |
|
|
|
|
|
#291 |
|
Lega s Juga 2
Likes (Received): 849
|
Kamo sreće da se sagradi
|
|
|
|
#292 |
|
Moderator
Likes (Received): 338
|
Odlična vijest.
|
|
|
|
#293 |
|
Registered User
Likes (Received): 70
|
![]() čitam komentare na SBplusu i ne vjerujem svojim očima... sad su svi postali stručnjaci za TE-TO, svi očekuju barem 3 puta veće zagađenje nego od rafinerije?! ej, uspoređivati elektranu i rafineriju? pa dobro koliko glup moraš biti???
|
|
|
#294 |
|
Osječko Est 1697
|
Imaju potrebu SRATI. I to što kažeš, odmah su svi stručanjci
![]() Vecina je takva, samo da je srat srat i srat. Pljuje se kad nema radnih mjesta, pljuje se kad se nova mjesta otvaraju. |
|
|
|
|
|
#295 |
|
Yosemite Sam
|
Šef Croduxa sa stranim partnerima u biznisu vrijednom 500 milijuna €
Ivan Čermak gradi termoelektranu u Slavonskom Brodu U termoelektrani na plin i pogon za proizvodnju bioetanola posao bi moglo dobiti 2000 ljudi General Ivan Čermak, predsjednik uprave Croduxa, gradit će u Slavonskom Brodu termoelektranu na plin koja se po svojim kapacitetima i složenosti može mjeriti s NE Krško! Prema Čermakovim tvrdnjama, gradnja postrojenja, koje će biti smješteno na području Lučke uprave Slavonski Brod, počet će na ljeto sljedeće godine, a uz samu termoelektranu planira se i gradnja tvornice za proizvodnju bioetanola. Traže se kukuruzišta U projekt vrijedan između 400 i 500 milijuna eura Čermak ne ulazi sam, već ima i strane partnere. – Naravno da ulaganje uključuje i strani kapital. Pa tko može danas u Hrvatskoj ulagati sam? Trebate jednog stranog partnera, a mi takvog imamo – ustvrdio je u intervjuu Lideru. Prema do sada dostupnim podacima, termoelektrana na plin bit će snage 560 megavata, a pri proizvodnji električne energije toplina će se koristiti i za proizvodnju bioetanola u dodatnom pogonu koji će biti sagrađen uz elektranu. – Cijeli ovaj projekt veliki je zamah za regiju. Ne samo da će živnuti gospodarstvo nego i poljoprivreda jer za proizvodnju 200 tisuća tona bioetanola godišnje treba oko 640.000 tona kukuruza, pa se u ovome trenutku na području Brodsko-posavske županije traže i dostatne poljoprivredne površine – kaže ravnatelj Lučke uprave Slavonski Brod Marijan Jurić. Prema njegovim riječima, pregovori s investitorima u termoelektranu trajali su neko vrijeme, a sada je već i potpisan ugovor o najmu zemljišta na kojemu će uskoro započeti građevinski radovi. – Ugovor je potpisan na 35 godina, no on će zasigurno u budućnosti biti produljivan. Mi smo imali obvezu osigurati infrastrukturu i riješiti imovinskopravne odnose na lokaciji na kojoj će termoelektrana biti sagrađena, i to je sada završeno. Projekt smo držali u tajnosti što se dulje moglo – kaže Jurić. Prema prvim procjenama, gradnja termoelektrane mogla bi donijeti posla za oko 2000 ljudi, jer ne radi se samo o ljudima koji će biti zaposleni u pogonima elektrane ili tvornice bioetanola. Bioetanol na prodaju u EU – Njima treba pribrojiti i ljude koji rade u poljoprivredi i koji će proizvoditi kukuruz kao sirovinu za bioetanol te ljude koji će raditi na logistici, dobavi i otpremi. Nije zanemariva ni činjenica da će oko 45 posto poslova na gradnji ovog tvorničkog kompleksa dobiti hrvatske tvrtke. Tehnologija je strana, ali građevinski i metalski dio konstrukcije zasigurno dobivaju naša poduzeća, među njima i tvrtke iz sastava Đure Đakovića – kaže Jurić. Prema Čermakovim najavama, veći dio bioetanola, koji će biti proizveden u pogonima smještenim na samom rubu Slavonskog Broda, bit će prodan u zemlje Europske unije, a oko 35 tisuća tona završavat će na domaćem tržištu. Posebnost ovom projektu daje i činjenica da je zemljište u Lučkoj upravi samo iznajmljeno, a ne prodano, te ostaje u vlasništvu RH. – Na taj način i naši će unuci imati koristi od gradnje termoelektrane u blizini Slavonskog Broda – kaže ravnatelj Jurić. M. Jurić: Tvornica bioetanola oživit će i poljoprivredu Postrojenje u Slavonskom Brodu ne samo da će biti jedan od najvećih energetskih objekata u Hrvatskoj nego će ujedno biti veliki proizvođač stočne hrane. Naime, pri proizvodnji bioetanola, kao nusproizvod dobiva se visokoproteinski vrijedan ostatak kukuruza koji se koristi u ishrani stoke. – Ovaj će projekt zasigurno utjecati na kvalitetu života i zapošljavanje ljudi na području Brodsko-posavske županije, ne samo onih koji izravno rade u pogonima. Brodsko-posavska županija ima velik poljoprivredni potencijal koji će tvornicom bioetanola biti stavljen u funkciju – kaže ravnatelj Lučke uprave Marijan Jurić napominjući da je zadovoljan brzinom kojom se cijeli projekt razvija, od prve ideje do ove faze uoči građevinskih radova. Piše: Bernard Karakaš http://www.vecernji.hr/biznis/ivan-c...-clanak-387597 |
|
|
|
|
|
#296 |
|
Yosemite Sam
|
Evo jednog videa o (skandaloznoj) novogradnji u Zrinskoj ulici za našu baniranu Doru i jedan video kućo-zgrade u Kažotićevoj ulici:
|
|
|
|
|
|
#297 |
|
Moderator
|
REKONSTRUKCIJA TRŽNICE
Još uvijek se ruši ![]() S ovim kioskom uklonjena je je i zadnja prepreka za zemljane radove koji su već počeli. Odvozi se stara, bezbroj puta krpana, betonska ploča. SLAVONSKI BROD - Ako želiš izgraditi novo, moraš ukloniti staro. Na kioscima na tržnici zub vremena je učinio svoje. Neki su demontirani u soft verziji i bit će podignuti na nekoj drugoj lokaciji. Jedan od njih će u budućnosti biti vikendica. Ovaj na slici odslužio je svoje. Eutanazirala ga je teška mehanizacija. Njegovi metalni dijelovi već su uočeni i procijenjeni i uskoro će se naći na skladištu sirovina. S ovim kioskom uklonjena je je i zadnja prepreka za zemljane radove koji su već počeli. Odvozi se stara, bezbroj puta krpana, betonska ploča. http://www.sbplus.hr/slavonski_brod/...i/default.aspx
|
|
|
|
#298 |
|
I like cookies!
|
...i poliklinika odlično napreduje! Već su tu i grede za drugi kat!
|
|
|
|
|
|
#299 |
|
Moderator
|
Odlično Down, bome napreduje to.
|
|
|
|
#300 |
|
I like cookies!
|
Ako mi se nije učinilo, gradi se i nekakvo parkiralište uz zgradu poliklinike. Imat ću bolji pogled sutra, pa ću još malo slikat.
Izgleda da će 2012. bit odlična godina za SB, barem u usporedbi s prijašnjih nekoliko!
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| brod na savi, slavonski brod |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|