daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Slavonija i Baranja

Slavonija i Baranja Slavonia and Baranja: Osijek, Slavonski Brod, Vinkovci, Vukovar, etc.

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 4 votes, 5.00 average. Display Modes
Old January 5th, 2012, 01:09 PM   #21
lokomotiva
Registered User

lokomotiva's Avatar

Likes (Received): 71

ma gdje ćeš uspoređivati brod i mostar?! mostar je drugi, možda treći grad u BiH, a brod zadnja rupa na svirali... čak i vinkovci imaju veći značaj od broda, da ne pričam o osijeku, varaždinu, puli, dubrovniku...

plus, mostar je pod paskom međunarodne zajednice i gotovo sve što se investira investira EU ili hrvatska (pogledaj samo oko stadiona zrinskog)... kod nas brođani probaju investirat pa ih zajebava tko stigne (coloseum) umjesto da im daju odriješene ruke...
lokomotiva no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old January 5th, 2012, 01:12 PM   #22
geranoll
Registered User

geranoll's Avatar

Likes (Received): 0

Ma je. Mislim, ne želim previše polemizirati, neki dan sam prolazio kroz BIH, vidim u Zenici dvoranu, pa se sjetim naše(što je najgore tek je napravljena)....Vidim ovo u Mostaru, padnem u depresiju, i za kraj dođem u Široki Brijeg (max 15 000 stanovnika, !991.-5000 st) nogometni stadion, dvorana (4000 ljudi), zgrada Feala.... Pa se sada pitam zar je Brod Tower domet ovoga grada (meni osobno nije tower jer je širi nego viši), i čemu se ja radujem, da pruže malo asfalta u Svačićevoj, pa da konačno imamo aveniju........

Edit: @Sempre fidelis Spomenio si Euroherc. Euroherc ima svaki grad u Hr, i u BIH (pogledaj LJubuški (max 15000 st. 1991.-5000 st.) napravljena prije više od 10 god). Super je meni naš Euroherc, ali zašto tek sada????

Edit 2: @lokomotiva Mostar je 5 grad u BiH (procjena (jer BIH nije imala popis od 1991.) za 2005 64 300 st.) Njegova prednost je to što je "glavni grad Hrvata u BIH", što naravno nije službeno. Ali i prije rata puno urbaniji grad od Broda

Last edited by geranoll; January 5th, 2012 at 01:30 PM.
geranoll no está en línea   Reply With Quote
Old January 5th, 2012, 03:31 PM   #23
Bic90
Registered User

slažem se sa geranollom.. pogotovo ako se ostvari ideja da se ukinu županije i da se Hrvatska podijeli na 5 regija, Slavonski Brod će još dodatno izgubiti na važnosti, a mi ćemo i dalje gledati kojekakve projekte poput tog mosta na glogovici koji i nema neku posebnu vrijednost, a oko njega se digla prašina i postavljali se plakati po gradu kao da se ne znam šta sagradilo..
Bic90 no está en línea   Reply With Quote
Old January 6th, 2012, 02:02 AM   #24
Make it so
Cylon

Make it so's Avatar

Likes (Received): 162

Kad cujen price stanovnika hrvatskih gradova generalno ..onda iman dojam da nijedan nema vaznosti a kamoli da napreduju ..sve isto sta vi pisete pisu i pricaju stanovnici karlovca ,sibenika,vukovara,siska ,rijeke,pule,sinja,dubrovnika,makarske,pozege,virovitice pa cak i splita a bome i zagrepcani nesto grintaju zadnje vrime ..citajuc ove prica se moze zakljucit da nije dobro u ciloj zemlji a ne samo kod vas u slavonskom brodu
di mi je vrime stalo,
što mi je srce taknulo
Make it so no está en línea   Reply With Quote
Old January 6th, 2012, 10:01 AM   #25
Batman-SB
Registered User

Dajte ljudi nemojte raspravu svoditi na razmišljanja bez konkretnih podataka. Prije svega Mostar se ne može uspoređivati sa Brodom iz više razloga a najmanji je broj stanovnika. BTW po stanovništvu ne može biti drugi u BiH već ili 3. ili 4. (neka se dogovori sa Tuzlom . S druge strane Mostar ima veliko značenje u BiH jer je grad koji predstavlja jedan ajmo reći entitet i centar je regije a da ne govorim o političkom značenju..stoga da ima i 15 tisuća imao bi veće značenje od Broda.

No vratimo se u Sl.Brod..samo velike neznalice mogu za ovaj grad govoriti da je zadnja rupa na sviralu. To što je u krizi vremena kao i svi gradovi Hrvatske treba se uzeti u kontekstu vremena jer da dođete u Vinkovce pa i u Osijek pričat će Vam istu priču. Brod je algomeracijski peti grad u Hrvatskoj sa cca 105 tisuća i po velikoj razlici brojeva između algomeracije i samoga grada vidljivo je kako taj grad ima isključivo krive ljude sa krivom strategijom.

Dovoljno je reći da najveći strani i domaći distributeri robom široke potrošnje Slavoniju stvljaju pod regijom Osijek ali ju dijele na poslovne ili distributivne centre Osijek i Slavonski Brod. Jedino Alka ima sjedište u niti više niti manje nego u Pleternici ali dobro to je više iz rogijačkih razloga.

Ledo, Dukat, Pik, Jamnica, Orbico, AWT..... sve su to tvrtke koje su Slavoniju podjelile na Brod i Osijek koji su sebi "podjelili" distributivni teren. Da ne pričam o Getrou koji je ruku na srce tu gdje je najviše zbog poslovnih oscilacija, ali imao je strgetiju u Brodu napraviti regionalni centar za ovaj dio Europe.

Stoga vidljivo je iz ovih sitnih i vrlo grubih pokazatelja koji su apsolutni da se ne može na osnovu kafanskih priča generalizirati stvar. Nažalost k tomu što je situacija takva kakva je i što je kriza danas u modi još imamo "sposobne" vladare koji bez jasne strategije i cilja tumaraju i kormilare Sl.Brodom.
Batman-SB no está en línea   Reply With Quote
Old January 6th, 2012, 11:47 AM   #26
jakesh
Registered User

jakesh's Avatar

Likes (Received): 7

Quote:
Originally Posted by Semper Fidelis View Post
Pa okej, al kazem da mi colosseum bolje izgleda iako je manji. Brodomerkur mi uopće nelici na trg centar. ALi kazem da se u Brodu napravila zgrada sa 8 katova ako se nevaram.
Hvala ti Osječanine, ali mislim da je Mostarac u pravu. Bravo za Mostar. Brod će dobiti svoj centar, a na površini te veličine, moglo se izgraditi i nešto veće u smislu da bude točka prepoznatljivosti, jer će to za šoping i kino sigurno biti.
Kada u Brod dođe Cinestar (nije moj ljubimac, tim više jer imaju praktički monopol, ali..) to će biti jedino kino u krugu 100 i više km, sjeverno, južno, istočno, zapadno. Šoping centar kojem će gravitirati toliko ljudi, trebalo je primjereno i obilježiti, barem poslovnim/hotel tornjem od 20ak katova..
Old January 6th, 2012, 12:26 PM   #27
brvnara
Brđanin

brvnara's Avatar

Likes (Received): 3

Quote:
Originally Posted by Batman-SB View Post
Dajte ljudi nemojte raspravu svoditi na razmišljanja bez konkretnih podataka. Prije svega Mostar se ne može uspoređivati sa Brodom iz više razloga a najmanji je broj stanovnika. BTW po stanovništvu ne može biti drugi u BiH već ili 3. ili 4. (neka se dogovori sa Tuzlom . S druge strane Mostar ima veliko značenje u BiH jer je grad koji predstavlja jedan ajmo reći entitet i centar je regije a da ne govorim o političkom značenju..stoga da ima i 15 tisuća imao bi veće značenje od Broda.

No vratimo se u Sl.Brod..samo velike neznalice mogu za ovaj grad govoriti da je zadnja rupa na sviralu. To što je u krizi vremena kao i svi gradovi Hrvatske treba se uzeti u kontekstu vremena jer da dođete u Vinkovce pa i u Osijek pričat će Vam istu priču. Brod je algomeracijski peti grad u Hrvatskoj sa cca 105 tisuća i po velikoj razlici brojeva između algomeracije i samoga grada vidljivo je kako taj grad ima isključivo krive ljude sa krivom strategijom.

Dovoljno je reći da najveći strani i domaći distributeri robom široke potrošnje Slavoniju stvljaju pod regijom Osijek ali ju dijele na poslovne ili distributivne centre Osijek i Slavonski Brod. Jedino Alka ima sjedište u niti više niti manje nego u Pleternici ali dobro to je više iz rogijačkih razloga.

Ledo, Dukat, Pik, Jamnica, Orbico, AWT..... sve su to tvrtke koje su Slavoniju podjelile na Brod i Osijek koji su sebi "podjelili" distributivni teren. Da ne pričam o Getrou koji je ruku na srce tu gdje je najviše zbog poslovnih oscilacija, ali imao je strgetiju u Brodu napraviti regionalni centar za ovaj dio Europe.

Stoga vidljivo je iz ovih sitnih i vrlo grubih pokazatelja koji su apsolutni da se ne može na osnovu kafanskih priča generalizirati stvar. Nažalost k tomu što je situacija takva kakva je i što je kriza danas u modi još imamo "sposobne" vladare koji bez jasne strategije i cilja tumaraju i kormilare Sl.Brodom.
Uglavnom se slazem s tobom i iskrenog sam misljenja da uz dobro vodstvo mozemo daleko dogurati.

Brodska Naselja

...Tu se čobanac jede...šljivovica se pije i i Sunce naljepše sije i nigdje ljepše nije, nego na palubi broda šta mu Sava trup kroji, 760 godina usidren stoji i ne putuje nigdje, tu je stoljeća broji...ovdje na obali Save raj na zemlji postoji.
by SBReprezenta
brvnara no está en línea   Reply With Quote
Old January 6th, 2012, 01:21 PM   #28
lokomotiva
Registered User

lokomotiva's Avatar

Likes (Received): 71

Quote:
Originally Posted by jakesh View Post
Hvala ti Osječanine, ali mislim da je Mostarac u pravu. Bravo za Mostar. Brod će dobiti svoj centar, a na površini te veličine, moglo se izgraditi i nešto veće u smislu da bude točka prepoznatljivosti, jer će to za šoping i kino sigurno biti.
Kada u Brod dođe Cinestar (nije moj ljubimac, tim više jer imaju praktički monopol, ali..) to će biti jedino kino u krugu 100 i više km, sjeverno, južno, istočno, zapadno. Šoping centar kojem će gravitirati toliko ljudi, trebalo je primjereno i obilježiti, barem poslovnim/hotel tornjem od 20ak katova..
mmmmmolim??? ja sam po prirodi optimist, u crnoj kavi vidim dosta toga svijetlog, ali ne znam što bi popunilo u brodu takav toranj?!!?

skoro duplo manja milovićka zjapi prazna?! hoteli u hrvatskoj imaju popunjenost na razini godine od 10-ak posto, čak i oni na moru... ne treba težiti megalomaniji- ne treba nama (nužno) prijeratni ĐĐ, već desetak manjih, ali jakih firmi. ista stvar je sa hotelima, poslovnim prostorima...

ja bih IZUZETNO volio da sam u krivu i da me u kratko vrijeme puno ljudi demantira

Quote:
Originally Posted by brvnara View Post
Uglavnom se slazem s tobom i iskrenog sam misljenja da uz dobro vodstvo mozemo daleko dogurati.
i ja, ali gdje su? imena?
lokomotiva no está en línea   Reply With Quote
Old January 6th, 2012, 01:35 PM   #29
geranoll
Registered User

geranoll's Avatar

Quote:
Originally Posted by Batman-SB View Post

Grad ne čini samo njegov geografski položaj, jer po tome bi Brod trebao biti čudo (kao i Osijek), jer se nalazi gotovo u mrtvom centru između 4 glavna grada. Pogledaj industrijsku zonu Vitez ili Međugorje koje nisu na nekom položaju (svezao sam se BIH jer sam pod impresijom) a zgrade (frme) niču doslovno za koji mjesec. Prema tome rekao bi da su njihova prednost ljudi, kako oni na vlasti tako i oni dolje. Što je s nama? Nisu se kina u Brodu zatvorila zato što su dobro radila. Zatvoriti će se i Cinestar brzo ako ne bude profitabilan. Mi sami nemamo nikakvog sadržaja osim kafića i drugorazrednog sporta i čekamo da nas počaste iz metrople sa kojom kazališnom predstavom....

Imamo 7 nogometnih terena, koliko znam, a nijednog poštenog kluba, ali se tribine svejedno prave. Kraj svakog terena pola jedne tribine. Eto vam strategije grada

Last edited by geranoll; January 6th, 2012 at 01:41 PM.
Old January 6th, 2012, 01:37 PM   #30
brvnara
Brđanin

brvnara's Avatar

Quote:
Originally Posted by lokomotiva View Post
Pa nema ih, u tome i je problem. Ali jebemu mater, ako nece nikada ni doci, onda mi ne gine nego kupiti jednosmjernu kartu za Svedsku... Moramo se nadati boljemu, zar ne?

Brodska Naselja

...Tu se čobanac jede...šljivovica se pije i i Sunce naljepše sije i nigdje ljepše nije, nego na palubi broda šta mu Sava trup kroji, 760 godina usidren stoji i ne putuje nigdje, tu je stoljeća broji...ovdje na obali Save raj na zemlji postoji.
by SBReprezenta
Old January 6th, 2012, 02:02 PM   #31
geranoll
Registered User

geranoll's Avatar

Quote:
Originally Posted by lokomotiva View Post
mmmmmolim??? ja sam po prirodi optimist, u crnoj kavi vidim dosta toga svijetlog, ali ne znam što bi popunilo u brodu takav toranj?!!?

skoro duplo manja milovićka zjapi prazna?! hoteli u hrvatskoj imaju popunjenost na razini godine od 10-ak posto, čak i oni na moru... ne treba težiti megalomaniji- ne treba nama (nužno) prijeratni ĐĐ, već desetak manjih, ali jakih firmi. ista stvar je sa hotelima, poslovnim prostorima...

ja bih IZUZETNO volio da sam u krivu i da me u kratko vrijeme puno ljudi demantira

To je istina. Ali zašto je nemoguće napraviti jedan poslovno stambeni neboderčić. Ne mora sve zakupiti jedna firma. Tu mogu biti odvjetnički uredi, ambulante, uprave.... Luksuzni stanovi. Milovićka je prazna jer nije reprezentativna (odnosno, razbijena i prljava). Daj zamisli da tamo trebaš dovesti nekog poslovnog partnera!!!! Pa bilo bi te sramota.
Old January 6th, 2012, 02:10 PM   #32
Rocky031
Lega s Juga 2

Rocky031's Avatar

Likes (Received): 857

Zgrada od 5 katova ima puno prostora,a di neboder od 20 katova
Uostalom Milovića ima vjerovatno veliki najam koji moraju plaćati pa je zbog toga polu prazna,kao npr.Esseker centar u Osijeku koji se nalazi par metara od trga

‎''Meni je bila zgodna dok je vi niste ni primjećivali'' - PEDO MEDO
Rocky031 está en línea ahora   Reply With Quote
Old January 6th, 2012, 03:36 PM   #33
brvnara
Brđanin

brvnara's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rocky031 View Post
Zgrada od 5 katova ima puno prostora,a di neboder od 20 katova
Ma ja bi bio daleko zadovoljniji da se izgrade takve dvije poslovne zgrade sa nekih 5-6 katova na glavnim prometnicama (npra obe na Svacicevoj) nego jedan toranj. To je za nas trenutno SF i megalomanija, od koje treba bjezati.
Quote:
Uostalom Milovića ima vjerovatno veliki najam koji moraju plaćati pa je zbog toga polu prazna,kao npr.Esseker centar u Osijeku koji se nalazi par metara od trga
Sumnjam da je visina najma. Ja sam zapravo cuo da je najam dosta jeftin. Problem Milovicke je taj sto ona nije u startu zamisljena kao ''klasicna'' poslovna zgrada, vec upravna zgrada iskljucivo jedne firme - Đure Đakovica. Ona je zanimljiva izvana, ali iznutra je jako staromodna - sve je u nekom ruznom drvetu, nema recepcije, restorana, ima jedno stepeniste i tri lifta od kojih su dva skroz izvan funkcije, a na trecem (malom) pise koristenje na vlastitu odgovornost.
Druga stvar je lokacija - iako je udaljena samo 500m od najfrekventije ulice i sireg centra grada, za Brodane je to daleka periferija. I to je jos jedan problem ovog grada.
I treca stvar - nema adekvatan parking za potrebe zgrade, a o uredenju okolisa da i ne govorim - horor.

Evo quote sa fotouboda
Quote:
Ovo je uzas. Jedna od gorih osobina naseg drustva - nemar!

Evo najveci Foto ubod SB-a:

Poslovni toranj Đuro Đaković ili popularno zvana ''Milovićka'', je uz Tvrđavu Brod glavni brodski landmark, a vidite u kakvom je stanju.
Nazalost, jedino sto je gore od ove zgrade je njezin neposredni okolis:

Sramota!

Brodska Naselja

by SBReprezenta
Old January 6th, 2012, 03:38 PM   #34
Batman-SB
Registered User

Quote:
Originally Posted by geranoll View Post
To je istina. Ali zašto je nemoguće napraviti jedan poslovno stambeni neboderčić. Ne mora sve zakupiti jedna firma. Tu mogu biti odvjetnički uredi, ambulante, uprave.... Luksuzni stanovi. Milovićka je prazna jer nije reprezentativna (odnosno, razbijena i prljava). Daj zamisli da tamo trebaš dovesti nekog poslovnog partnera!!!! Pa bilo bi te sramota.
Pa zar nije "Brod Tower" poslovno stambeni neboderčić (mada zgradu od 8 katova nazivati neboredom hmm...) i opet koliko vidim je prazan barem onaj stambeni dio. navečer umjesto da cijela zgrada zasja na kraju svijetli kao krezuba baba
Old January 6th, 2012, 03:40 PM   #35
Batman-SB
Registered User

Quote:
Ma ja bi bio daleko zadovoljniji da se izgrade takve dvije poslovne zgrade sa nekih 5-6 katova na glavnim prometnicama (npra obe na Svacicevoj) nego jedan toranj. To je za nas trenutno SF i megalomanija, od koje treba bjezati.
Sumnjam da je visina najma. Ja sam zapravo cuo da je najam dosta jeftin. Problem Milovicke je taj sto ona nije u startu zamisljena kao ''klasicna'' poslovna zgrada, vec upravna zgrada iskljucivo jedne firme - Đure Đakovica. Ona je zanimljiva izvana, ali iznutra je jako staromodna - sve je u nekom ruznom drvetu, nema recepcije, restorana, ima jedno stepeniste i tri lifta od kojih su dva skroz izvan funkcije, a na trecem (malom) pise koristenje na vlastitu odgovornost.
Druga stvar je lokacija - iako je udaljena samo 500m od najfrekventije ulice i sireg centra grada, za Brodane je to daleka periferija. I to je jos jedan problem ovog grada.
I treca stvar - nema adekvatan parking za potrebe zgrade, a o uredenju okolisa da i ne govorim - horor.

Evo quote sa fotouboda

Koliko se sjećam MIlovićka je u ratu cijel abila izlupana bez stakala pa je nakon rata ostakljena..( ili me pamćenje ne služi). Koliki je najam kvadrata u Milovićkoj ?
Old January 6th, 2012, 04:18 PM   #36
brvnara
Brđanin

brvnara's Avatar

Pa je da, bila je izlupana od detonacija. Neznam koliki je tocno najam, znam samo da sam se sokirao kada sam cuo koliko PU placa onaj cijeli jedan kat. O tome smo mislim cak i ovdje na forumu govorili kada je zavrsen BT i kad se porezna uselila.

Medutim, postoji jos jedan problem kod nekih daljnijh planova vezanih uz milovicku, a to je vlasnistvo. Evo posjedovni list, i vidi se da ima dosta vlasnika i njena obnova ne bi bila moguca bez pristanka svih vlasnika, sto je gotovo nemoguce...

http://www.katastar.hr/dgu/pox.php?st=1

Brodska Naselja

by SBReprezenta
Old January 6th, 2012, 04:33 PM   #37
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

nije Milovićka u Obrovcu. Hoćete da vam ja napišem svoje mišljenje i o Mostaru i o Milovićki pa da potražite samokres i da se samokresnete od muke?
Brko no está en línea   Reply With Quote
Old January 6th, 2012, 04:38 PM   #38
brvnara
Brđanin

brvnara's Avatar

Quote:
Originally Posted by Stipson View Post
nije Milovićka u Obrovcu. Hoćete da vam ja napišem svoje mišljenje i o Mostaru i o Milovićki pa da potražite samokres i da se samokresnete od muke?

BTW kakav Obrovac?

Brodska Naselja

by SBReprezenta
Old January 6th, 2012, 04:40 PM   #39
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Obrovac se pojavi kad kliknemo na tvoj link o katastru.
Old January 6th, 2012, 04:42 PM   #40
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Potpisan ugovor o održavanju cesta

Brodski gradonačelnik dr. Mirko Duspara i direktor tvrtke Cestar Renato Samardžić potpisali ugovor o održavanju nerazvrstanih cesta i pješačkih staza Gradu do 2015. godine. „Na javom natječaju tvrtka Cestar je imala najpovoljniju ponudu za održavanje nerazvrstanih cesta i pješačkih staza u naredne 4 godine od 13 milijuna kuna s PDV-om, pa je Gradsko vijeće na posljednjoj sjednici tu ponudu prihvatilo kao najpovoljniju. U okviru ugovora je i zimsko održavanje, odnosno čišćenje snijega, pa je ugovor trebalo odmah potpisati, a cijena je ista ili čak i nešto niža nego prijašnjih godina“ kaže gradonačelnik Duspara i dodaje kako je sve odrađeno prema zakonu.

Zbog ovog ugovora su ovih dana vlasnici PZC-a i Cesta Tomislav i Mijo Opačak prosvjedovali ispred gradske uprave i obiteljske kuće gradonačelnika Duspare, a i danas su tamo djelatnici Policijske uprave. „Jučer sam podnio kaznene prijave protiv Mije, Tomislava i Josipa Opačka koje smatra najodgovornijim za ono što su učinili meni i mojoj obitelji, ali i građanima Slavonskog Broda. Direktor Cestara Renato Samardžić je potpisujući ugovor rekao „Prema svim normativima i standardima za ovaj posao potrebno prosječno dnevno 4- 5 radnika tijekom cijele godine. Cestar također održava i 50% županijskih cesta u suradnji sa PZC-om. Cijena koju je Cestar ponudio za ovaj posao je 6% niža od one za koju radimo na održavanju županijskih cesta, baš kao i PZC. Isto tako radimo i na održavanju državnih cesta, a tamo je cijena viša za oko 9%. Isto to Poduzeće za ceste radi 38% skuplje nego je što je ponudio Gradu“.

http://www.radioslavonija.hr/2012/01...zavanju-cesta/

Reply

Tags
brod na savi, slavonski brod

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules