|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Sofia Софийско строителство, развитие и общи дискусии |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#81 |
|
SSC Bulgaria
Likes (Received): 1344
|
Доводите бяха наистина, че е стара (125 г.) и че е трудна за охрана. Освен това част от паркинга е незаконен.
Иначе идеята е да бъдат събрани на едно място трите институции - Парламент, Правителство и Президент в т.нар. "триъгълник на властта". Идеята на "Николнсулт" не е толкова лоша. И Бундестага съчетава стъкло и камък и то доста добре. Не знам каква е ролята на обсъждането на 3.2. след като вече има избран победител и проект. Дано има възможност за корекции. |
|
|
|
|
#82 |
|
Registered User
Likes (Received): 150
|
За мен тези доводи са глупости (това не е насочено към теб, а към тези които изтъкват и приемат тези доводи). Единствения проблем, който аз виждам със това, че сградата е стара е че трудно ще се пригоди за достъп на трудно-подвижни хора. От там нататък е смешно, то да не е барака, че като е стара да има риск да падне.
Трудна, за охрана, пак смях, аз съм сигурен че тя си има някакви особености които я правят такава, но това не може да е довод за да се строи нова зала и да се мести такава институция. Незаконния паркинг - пак смятам че е гупост - депутатите имат служебни коли и шофьори, така че тях ги боли, къде ще е паркинга. Депутата си слиза пред народното събрание, колата се паркира някъде си. Като ще си ходи, обажда се на шофьора и той го взима отново от стъпалата на НС. А тези които са с лични коли, все може да се осигурят 3 момчета да паркират колите и да ги врщат. Събирането на "триъгилника на властта" на едно място. Ако някой може да ми каже каква практическа файда има от това, ще съм му много благодарен. Народното събрание е стожер на дуржавността, като институция и като сграда. Местенето му в сталиниският мастодонт е като да си оставиш Ягуара от 33-та година, за да се качиш на Жигула от 77-ма. Велдъжд: това не е лично към теб, знам че ти най-вероятно само предаваш циркулиращите доводи. |
|
|
|
|
#83 | |
|
Registered User
Likes (Received): 79
|
Quote:
От нищо не могат да се оплачат и нямат доводи в случая, сградата е перфектна, строена е точно за тази цел, изпълнява функциите си и е носител на законодателния дух и приемствеността на нашата държавност по най добрия начин това е !!! Не е проблема в сградата, проблема е че щатовете за всякакъв политически планктон и бройката на депутатите е страшно раздут, за държава като нашата трябва да е минимум на два пъти по малко и тогава всичко ще е наред !!! А ако чак толкоз пищят за разширение има точно в зоната на Парламента място за достроявания на нови крила има възможност за подземни паркинги и каквото искат да правят, ние искаме Парламент а не Партиен дом !!! Но народа си е измедузял от всякъде то тва да ни е проблема дето се вика те отвън навътре държавата издъниха и всичко хубаво ликвидираха мислейки само за свойте си лични интереси че една традиция ли няма да ликвидират ами .......... как не ни е срам като българи бе така да стоим и да гледаме !!! Аз последния път като минах до Алeксандър Невски засякох една група мазни костюмарчета или депутати бяха или служители идваха от парламента и развеждаха някаква делегацийка там, и се усмихваха мазно и лъжеха чужденците, как не ги е срам бе, кво показват и лъжат хората, да им покажат как от страни здрав улук не е останал на храма, вода и влага са плъзнали по всички стени и активно рушат сградата и разрушават конструкцията, те слепи ли са че не виждат как обшивките са деформирани и как всичко отива по дяволите богохулници от миналата година до днес и пораженията по улуците и щетите в следствие на течовете са нарастнали неимоверно, всеки който иска да иде и сам да види за какво иде реч, ето това е ненормален народ честно, ний сме явно свръх мизерни мазохисти по друг начин не мога да си го обясня, столицата ни е леш от всякъде, смрад и мизерия, кривнеш на 100 метра от "триъгълника на властаа" и започва разруха и свръх мизерия, ей това е нещо ненормално за страна и нация имаща каквито и да било претенции съжалявам много !!! |
|
|
|
|
|
#84 |
|
съфорумец
Likes (Received): 282
|
Аз съм ЗА създаването на триъгълник на властта в самия център на София, в непосредствена близост до 4 религиозни храма - православен, ислямски, католически и еврейски и пред очите на старинните останки от Сердика! Получава се уникално съчетание от културни, исторически, религиозни и политически пластове! После ходете търсете какво София имала да покаже на света...
|
|
|
|
|
#85 |
|
Registered User
Likes (Received): 165
|
Според мен това, че имаме може би най-малкия парламент (като сграда) в Европа е много симпатичен израз на демократичност! Вижда ми се по-нормални (при положение, че населението ни е спаднало с 1,5 милиона души) да се намали броя депитати от 240 на 180-200 и да си останат в сегашната сграда, отколкото да се местят в Парийния дом. Нека си го ползват за кабинети, но сградата на Парламента трябва да си остане мястото, където се провеждат пленарните заседания.
|
|
|
|
|
#87 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Някой може ли да ми каже какво строят на бул. Никола Петков, м/у бул. Цар Борис 3 и Владайската река?
|
|
|
|
|
#88 |
|
Registered User
Likes (Received): 98
|
Търговски център. Ако се поразровиш в темата от 2011, есента някой беше правил снимки.
|
|
|
|
|
#89 |
|
Небостъргачевград
Likes (Received): 1153
|
Темата е за актуалното строителство в София, не за политика. Дискусиите за депутатите местя в политическата тема.
|
|
|
|
|
#90 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Изясняват се горе-долу мащабите на индустриалната зона в Божурище.Съжалявам за безумния формат на документите,но така са ги пуснали оригинално авторите им и линковете са директни:
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...40861692_n.jpg http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...32772230_n.jpg http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...04261365_n.jpg |
|
|
|
|
#91 |
|
Registered User
Likes (Received): 72
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
Registered User
Likes (Received): 91
|
Кауфланда на Бъкстон дето ще бъде е все още много пусто. Знаете ли дали има някакво развитие по въпроса?
|
|
|
|
|
#93 |
|
Registered User
Likes (Received): 138
|
http://srs.bg/kamera-na-bulevard-carigradsko-shose
Тази камера вижда ли се при някой от вас,защото при мен излиза един син фон от два-три дни насам? |
|
|
|
|
#94 |
|
Registered User
Likes (Received): 45
|
Доста често не работи....
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Si vis pacem, para bellum
Likes (Received): 507
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Registered User
Likes (Received): 78
|
преди 2 дена стъклената козирка не издържа на снега и леда и се счупи точно пред входа. Добре ,че нямаше никой отдолу. Проблема с паркоместата е много сериозен.В квартала не може да се намери празно място.При положение ,че комплекса е зает на около 50%. |
|
|
|
|
#97 |
|
Registered User
Likes (Received): 57
|
Какво стана с проекта за обновяване на Витошка ?
|
|
|
|
|
#98 |
|
Registered User
Likes (Received): 138
|
Май трябва да се реализира тази година,а има и проект,който избраха.Има го някъде във форума,но не помня в коя тема беше.
|
|
|
|
|
#99 |
|
Registered User
Likes (Received): 94
|
|
|
|
|
|
#100 |
|
Небостъргачевград
Likes (Received): 1153
|
То точно там силно ме съмнява, щото още не са покрили дупката на метрото. От друга страна има и логика оттам да го започнат, вместо да правят временни настилки върху бетона като я затворят...
|
|
|
![]() |
| Tags |
| construction, sofia |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|