|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Gospodarstvo, infrastruktura i razvoj Economy, Transportation, Energy, and Commerce |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#181 |
|
Sunce ti žarko
Likes (Received): 1222
|
Nemoj tako,zašto riječki sindrom,ovdje se redovito puno kontejnera pretovari,plus imamo dva mosta pa ide puno brže
|
|
|
#182 |
|
Registered User
Likes (Received): 12
|
pa dobro zna se desit da dodje mali feeder koji pokupi 20-ak teu..srecom nije stalno..jer kako Bulikan kaze takav prije ode nego se veze
![]() to je feeder i taj sindrom 'malo' kontejnera imaju valjda sve luke.. |
|
|
|
|
|
#183 | |
|
Plivam u plitkim vodama
|
Quote:
![]() Sinoć je ponovo došao neki jer je most svijetlio ko Božićno drvce. Malo bolje pogledam u najavu kad ono MSC Ada. Krivo mi je ko psu što je nisam mogao ufotkati. Da smo postali prava luka govori i podatak da se radilo unatoč kiši. Break news. Sinoć sam čuo od jednog prijatelja da one dizalice za pretovar sipkih tereta idu u staro željezo tako da ćemo biti zakinuti za još jednu vizuru. Last edited by Bulikan; April 16th, 2012 at 06:29 AM. |
|
|
|
|
|
|
#184 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
|
|
|
|
|
|
#185 |
|
Plivam u plitkim vodama
|
Ploče : KRIZA SMANJILA LUČKI PROMET
Promet Luke Ploče u prvom tromjesečju ove godine, prema konsolidiranom financijskom izvješću, iznosi 0,8 milijuna tona robe, što je gotovo 31 posto manje nego u istom prošlogodišnjem periodu. Neto dobit za isto razdoblje iznosi 0,54 milijuna kuna, a u prvom tromjesečju 2012. poslovni prihodi su oko 33 milijuna kuna ili 12,5 posto manje nego lani. http://www.rogotin.hr/_2012_arh/12_05_03_luka_pad.html Ako se ovako nastavi strah me i pomisliti kakvo će biti izvješće za drugi kvartal jer je prvi još držao ugljen koji je odlazio u januaru. Nešto se potiho govorka o velikom poslu s Italijanima gdje bi probna tranša trebala biti 8 mil tona ugljena pa ako to prođe onda bi bio ugovor na mnogo godina. Jeste da praši ali od nečeg se treba živjeti, a i počeli su radovi na novom terminalu Last edited by Bulikan; May 3rd, 2012 at 10:28 PM. |
|
|
|
|
|
#186 |
|
Sunce ti žarko
|
Kakva je to probna tranša od 8 miliona,to je ogroman posao
|
|
|
#187 |
|
Registered User
|
pa to je 100-ak panamax brodova..
|
|
|
|
|
|
#188 |
|
Plivam u plitkim vodama
|
Tako kažu. Radi se o ugljenu i ako bude sve u redu onda bi išao ugovor na 30 godina.
Ipak se još samo šuška i još su pregovori ali novi terminal je u izgradnji pa ne bi smjelo biti problema u budućnosti iako to ide i ovako prilično solidno ali tih 8 miotona je zbilja ogromno i nemoguće u jednoj godini s ovakvim kapacitetom. Prekjučer je napokon došlo 70 000 ugljena i još se očekuje jedan od 57 dok je sve ostalo reda par tisuća tona, a na očigled se vidi da kontenjera ima ove godine više nego prošle i MSC Ada se zadržao cijeli dan. |
|
|
|
|
|
#189 |
|
Sunce ti žarko
|
onda ćete biti no 1 luka,duplo više od Rijeke,to je realnost,mada kada ubrojimo Omišalj,opet smo ustvari veći
|
|
|
#190 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#191 | |
|
Plivam u plitkim vodama
|
Quote:
![]() Ide veličina pa promet, a zarada je na prvom mjestu. Onaj tko ima mnogo visokovrijedne robe ima i više zarade makar je sve što se pretovari zarada. |
|
|
|
|
|
|
#192 |
|
Sunce ti žarko
|
Ma ali opet kada kažeš 8 miliona suhog tereta izgleda lijepo,ljepše nego tekućeg,opopljivije,mada u ovom slučaju prašnije
Btw u Omišlju je jako opao promet,ne znam čemu je to tako,biti će Sisak ne radi,Rijeka isto mislim smanjeno,sada nam je Brod jedina šansa
|
|
|
#193 |
|
Registered User
Likes (Received): 166
|
A koji je pravac tog ugljena? Ka Italiji? Odakle?
Ne razumijem se u problematiku, pa mozda naivno pitanje: zar nije jeftinije vagonima i zeljeznicom ici sve do krajnje destinacije u Italiji nego raditi pretovar na brod i opet sa broda?
|
|
|
#194 | |
|
Plivam u plitkim vodama
|
Quote:
Ugljen ide u Brindisi da bi hranio jednu termoelektranu. Malo je komično ali dole imaju dvije TE i jedna je 14 km daleko od grada i pravi je div, jedan među najvećim zagađivačima u Italiji. Do nje vodi isto tako dugačka pokretna traka koja doprema ugljen iz luke. Obala na kojoj se ugljen iskrcava jednako je duboka kao i ova u Pločama i uz to ima dizalice specijalizirane za pretvar ugljena. Skoro stalno su u luci dva broda od po 70 - 80 000 t koji iskrcavaju i još po dva do tri na sidru koji čekaju. U čemu je onda problem. Postoji i druga TE koja je u samoj luci i koja je daleko manja i ona nema pristup ovoj dubokoj obali koja je u koncesiji velike pa moraju istovarati s manjih brodova od cca 20 000 t Tako male brodove je neisplativo slati iz Indonezije gdje se vadi ugljen i onda u Ploče dođe jedan od cca 75 000 t i iskrca dok manji redovito ukrcavaju i prevoze do Brindizija. Obzirom da nigdje u blizini nema dovoljno duboke luke s kapacitetima to je jeftinije prevoziti morem nego graditi pruge i plaćati usluge želj. prometa. |
|
|
|
|
|
|
#195 |
|
Registered User
|
bulikan btw..znas iz kojeg porta/terminala u Indoneziji dolazi taj ugljen?
padaju mi napamet Balikpapan,Banjarmasin,Kotabaru,Tanah Merah,Tanjung Bara i Teluk Bayur.. |
|
|
|
|
|
#196 | |
|
Plivam u plitkim vodama
|
Quote:
![]() Pojma nemam iz koje luke dolazi. Dok su dolazili da sam pogledao na AIS zadnju luku vjerovatno bih znao ali me nije interesiralo pa nam preostaje čekati ako ponovo počnu dolaziti. |
|
|
|
|
|
|
#197 |
|
Registered User
|
za zvijezde imam atlas..to mi ne treba
![]() ta imena porta/terminala sam izvukao is Clarkson-a Dry Bulk Outlook.. ![]() valjda cemo doznat taj porat..
|
|
|
|
|
|
#198 | |
|
Registered User
Likes (Received): 166
|
Quote:
![]() Hvala na odgovoru
|
|
|
|
#199 |
|
Registered User
Likes (Received): 59
|
U Luci Ploče počinje izgradnja Terminala za rasute terete vrijednog 62 milijuna
U LUCI PLOČE počinje izgradnja Terminala za rasute terete vrijednog 62 milijuna eura. Gradilište će danas obići ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić. Novi terminal, koji bi trebao biti završen u svibnju 2014., zaokružit će projekt razvoja Luke Ploče kao suvremene sredozemne luke s 10-ak milijuna tona očekivanog prometa. Ulaganja u infrastrukturu značajna su i zbog Koridora 5c te podizanja konkurentnosti luke na tržištima u zaleđu. Posjet najjužnijoj županiji bit će prilika i za razgovore s lokalnim čelnicima o inicijativi za izradu Sporazuma o gradnji koridora kod Neuma. Podsjetimo, Hajdaš Dončić je to nedavno dogovorio s bosanskohercegovačkim kolegom Damirom Hadžićem. Koridor bi trebao koštati 5 milijuna eura i prometno otvoriti krajnji jug Hrvatske. Hajdaš Dončić smatra da je to efikasno, jeftino i učinkovito. http://www.index.hr/vijesti/clanak/u...ra/614020.aspx |
|
|
|
|
|
#200 |
|
Organ nereda
Likes (Received): 800
|
|
|