|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#221 | |
|
Mikoyan-Gurevich
Likes (Received): 94
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#222 | |
|
pulezan
Likes (Received): 23
|
Quote:
Meni što najviše smeta je to da sve novije zgrade imaju i idu svi samo na betonizaciju okučnica. To znači da nemaju ni jedno, ali ni jedno stablo posađeno ni zelenu površinu
Last edited by grofBombelles; March 18th, 2012 at 11:26 PM. |
|
|
|
|
|
|
#223 |
|
pulezan
|
Skinuta skela sa Arene ili Amfiteatra nakon 3 godine
![]() ![]() ![]() nadam se da će u budućnosti napredovati obnova Arene |
|
|
|
|
|
#224 |
|
pulezan
|
Rekonstrukcija i dogradnja vrtića Zvjezdice u Šijani stajat će 7,4 milijuna kuna. Gradnja je već počela.
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#225 |
|
Registered User
Likes (Received): 774
|
odlično !!
|
|
|
|
|
|
#226 | |
|
BANNED
Likes (Received): 5
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#227 |
|
Mikoyan-Gurevich
Likes (Received): 94
|
Lijepo napreduju radovi...bit će to jako lijep vrtić!
|
|
|
|
|
|
#228 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Lijepo zamisljeno Pulezan, samo mi nije jasno kako si napravio tu spiku hehe jer se nevidi ni da si suzijo trotoar a ni cestu a opet si nekako ubacijo drvored unutra
![]()
|
|
|
|
|
|
#229 |
|
Hrvatsko Zagorje
Likes (Received): 20
|
|
|
|
|
|
|
#230 |
|
Registered User
Likes (Received): 69
|
Pulezan, odlično izvješće o Japodskoj, Zagrebačkoj i Areni. Jedva čekam otvaranje izložbe o konzervatorsko-restauratorskim radovima na NW kuli. Odlično bi bilo kada bi se unutar kule postavila drvena konstrukcija kojom bi se moglo uspeti na vrh. Pogled odozgo je predivan!
Bio bi to još jedan razlog da se odvoji za ulaznicu i posjeti Arena. Ljepša i atraktivnija ponuda donosila bi tako više novaca, a obnova bi tekla brže. Jednostavan princip pozitivne povratne sprege. ![]() Drago mi je da je obnovom Zagrebačke obuhvaćen pločnik koji obično ostane pošteđen kod obnova ulica. Još kad bi se zidić preslagao, bilo bi to odlično. Moglo bi se također razmisliti o izgradnji stuba na polovici tog zelenog otoka za one koji dolaze iz Nobileove, a idu u bolnicu ili sveučilište. Što se tiče pak Japodske, Puležan je dobro to primijetio i nacrtao. Gradska uprava već je razmatrala idejni koncept odvodnje oborinskih voda (link 1, link 2), a odgovor na pitanje zašto ga odbija implementirati po novogradskim prometnicama jednostavan je i jasan. Pula očito muku muči s (funkcionalnim) urbanizmom. Imam dojam kao da se sve planira navrat-nanos i da ne postoji misao o big picture. Baš me zanima kada se sruči neka kiša (o ekstremnom vremenu ne moram dodatno pisati), pa kada taj silni asfalt ne dopusti vodi da oteče u zemlju. Valvidal je kao stvoren da se dogodi neko s*anje. Nadam se samo da neće opet biti okrivljena viša sila zbog nečijeg nemara. Namjerno pišem nemar jer se nikako drugačije ne može nazvati nepostupanje da se spriječi nepovoljan prirodni tijek zbivanja, iako se o njemu mislilo (pogledati sadržaj gornjih linkova).Da gornja tvrdnja o planiranju navrat-nanos ne ostane visjeti u zraku, dovoljno govori posljednji prijedlog uređenja Muzila. Iako su ideje pohvalne i zanimljive, zanima me samo jesu li uopće razmišljali o prometu i povezivanju Muzila s ostatkom grada. Druga stvar tiče se privlačenja ljudi na taj prostor, tj. integracije Muzila kao ravnopravnog gradskog tkiva. Ako gradska uprava želi još jednu Verudelu u Puli, onda će im onakav plan biti sasvim dovoljan. :facepalm: Ostaviti stambenu izgradnju samo na razmatranje nedopustivo je! Što se pak tiče velike slike, zanima me samo kakav će biti odnos Muzila s npr. novom rivom? Primjerice, projektom nove rive predviđen je tramvaj (tzv. pulski shuttle) kao javno gradsko prometalo, pa me zanima da li se uopće razmišljalo Muzil, kao kakvo gradsko tkivo, ukomponirati u tu veliku sliku? (Pitanja su naravno retorička jer se odgovor naslućuje. )
|
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Registered User
Likes (Received): 58
|
Quote:
![]() To bi se Grad trebao malo potruditi i pritisnuti državu da si sredi vlasništvo koje joj ne treba. Konkretno, ima tu masu svakakvih čestica, sa služnostima iz 1888.godine koje bi se trebale brisati jer se nije realiziralo!!! Evo plan i izvadak pa gledajte (konkretna čestica koja nas zanima je 892/1): http://preglednik.arkod.hr/ARKOD-Web....75&map_sc=892 http://e-izvadak.pravosudje.hr/detal...40058&sudId=58 Gore sam naveo pravno stanje susjednog zemljišta, konkretno čestice 892/1, pa uopće ne bi bilo loše da Grad zatraži od države prijenos vlasništva na sebe kako bi se tu realizirao nekakav gradski park. Taman bi bio u sredini naselja, a stvarno je potrebno nešto takvo u onoj divljini Monvidala, da imaš gdje prošetati, odmoriti, ljeti sjesti u hlad, odvesti djecu na igralište... Ne mora to biti toliko veliko, al da je i pola od tog prostora, odlično! Općenito nam fale zelene površine u okolnim kvartovima (parkova ima samo u centru grada)... Lokacija je vidljiva: http://preglednik.arkod.hr/ARKOD-Web...99&map_sc=7142
|
|
|
|
|
|
|
#232 | ||
|
Registered User
|
Quote:
Ključne riječi u gore linkanom dokumentu su "poprečni nagib ceste", "slivnici", "zelene površine/retencije"... Osim u Nazorovoj, ja nisam primijetio da se nešto od toga u praksi napravilo. Štoviše, mislim da u Puli ne postoji ni jedna cesta s poprečnim nagibom kolnika (bilo jednostranim, bilo dvostranim, "na dvije vode")! Ako već ne mogu izgraditi oborinsku kanalizaciju u tako kratkom roku, neka barem primijene neki od koncepata zelenih površina/retencija koje bi skupljale višak vode s ceste. Pula "na sreću" nema popunjenog urbanog tkiva, uvijek se nađe neka rupa, livada, pašnjak, zapušteno građ.zemljište, pa nek se tu osmisle parkovi, zelene površine ili barem retencije kao u Nazorovoj. Dobro si primijetio potencijalni katastrofični scenarij koji bi se za koju godinu mogao dogoditi na Monvidalu/Valvidalu. S obzirom na sve bržu izgradnju zgrada, koju prati širenje cesta i betonizacija okućnica (za što više parkirnih mjesta ), lako bi se moglo dogoditi da sva ta voda nema gdje oteći, uz naš standard slivnika postavljenih svakih 50 metara i cijevi malog promjera. Umjesto toga, treba odmah osmišljati gradsku strukturu i izgraditi infrastrukturu, prije nego krene gradnja (a i to sam kritizirao više puta baš u vezi Monvidala). Zelene površine nisu značajne samo u estetskom smislu, nego i u praktičnom (upijanje kišnice, smanjenje buke, podizanje kvalitete življenja...).Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#233 | |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#234 | |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
U RUJNU GRADNJA U ŠIJANI
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#235 | |
|
Hrvatsko Zagorje
Likes (Received): 20
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#236 | |
|
Registered User
|
Quote:
Ponuda izgleda ozbiljno, ima i bankovnu garanciju ozbiljne banke (prema HGK i najbolje duži niz godina), tako da ne vidim moguće zapreke startu projekta. A jednom kad se uredi marina i izgrade njeni sadržaji, to će potaknuti da se investitori zainteresiraju za što brže sređivanje ostalog okolnog prostora
|
|
|
|
|
|
|
#237 |
|
Pulaaaaa
Likes (Received): 7
|
U Puli je gadna suša i to ne samo što se tiče padalina nego i ona što se tiče bilo kakvih zanimljiv radova a da nisu prokopane ceste radi postavljanja novih instalacija. Ali nakon svake suše mora kad tad početi i "kiša"
pa po najavama medija i naših lokalnih političara u narednom razdoblju možemo očekivati ovo ; -Nova Bolnica (jesen 2012) -Adaptacija arheološkoga muzeja - POS-ove zgrade u šijani -trgovački centri šijana (baumax,istragate,lesnina,jysk) -kružni tok na 2 kata -šijana -pučka kuhinja -riva sanacija (kolektor) -sveta katarina ,monumetni (konačar,marina ,hoteli,restorani,bazeni) -istranello-sportski camp(Ščeglov) -Muzil(golf ,zabava,marine i lučice) -valkane-hotel,park + pročistač -bazen valkane -trg kralja tomislava(veruda),trasformacija iz močvare u urbani trg -verudski zaljev;benziska ,hoteli,vodeni parkovi -hotel kandlerova eto,to bi bilo to. ako se 1/3 od ovog realizira u sljedećih 3 godine ja sam sretan !!
|
|
|
#238 | ||
|
Registered User
|
Quote:
A što se tiče ostalih projekata, ja bi bio sretan kad bi se realiziralo ono najvažnije što čini grad gradom - izgradnja bolnice, sveučilišni kampus, kružni tok u Šijani, dovršetak izgradnje kanalizacije i uređenje barem prvog (postojećeg) dijela rive. Ove navedene stvari su preduvjet normalnog življenja u gradu, s obzirom na trenutni prometni, obrazovni i komunalni kaos. Lako za trgovačke centre, hotele, golf, Muzil i ostalo, to će polako doći samo od sebe, kad tržište bude tražilo. Naravno da bi i ja htio napokon vidjeti onaj nesretni Pula Gate, poduplanu zaobilaznicu, uređenu Katarinu i Muzil, al prvo treba srediti postojeći dio grada ![]() ----------------------------------------------------------------------------------------- Evo i vijesti o nekim odlukama Gradskog vijeća: http://www.glasistre.hr/istra/vijest/350504 Quote:
Last edited by Puležan; March 23rd, 2012 at 09:20 PM. |
||
|
|
|
|
|
#239 |
|
Colonia Pietas Julia
Likes (Received): 3
|
Nije me dugo bilo pa da i ja nešto ovdje nadodam...
![]()
|
|
|
#240 |
|
Registered User
|
Odlične slike! Tek se sad vidi koliko je ustvari kamen pocrnio. Prije je bilo sve ujednačeno i nije se kužilo Neka odmah krenu dalje s obnovom, može se dobiti i sredstva iz europskih fondova, samo treba predstaviti dobar projekt i program!
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|