|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#1081 |
|
Mikoyan-Gurevich
Likes (Received): 96
|
U potpunosti se slažem sa ovim pod brojem 3.
|
|
|
|
|
|
#1082 | |
|
Registered User
Likes (Received): 67
|
Quote:
|
|
|
|
#1083 | ||
|
Registered User
Likes (Received): 70
|
Hajde, valjda se govna, da prostite, neće više zadržavati na površini. ![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Dakle, nisam bez veze napisao da je ove nedjelje, 9. prosinca 2012. u 18 sati u Crvenom salonu DHB-a promocija Anceljevih Sto godina pulskih vizura itekako važna vijest. Naime, važne vijesti (koje će se gotovo sigurno zbiti) valja razlikovati od "želja i pozdrava" (koje se često odgađaju pa i neostvaruju (!) bilo zbog vremena, bilo zbog manjka novaca, bilo zbog zezanja javnosti, tj. podcjenjivanja memorije (su)građana). Mislim da je dovoljno istaknuti važnost Anceljeve publicistike navođenjem nekoliko naslova iz serijala koji je često bio citiran i na pulskoj construction dretvi (onoj starijoj): Kino - što je to?, Nova Pula u potrazi za identitetom, Od tramvaja do cirkusa, Palača prohujala s ratnim vihorom, Parkovi - i kako ih steći, Sjaj i bijeda pulske Kertnerice, Spomenik sad me vidiš sad me ne vidiš, Što je (bio) Kaiserwald, Uvreda za Pietra Kandlera, Vrtovi usred grada itd. itd. Eto, umjesto da zovem forumaše na polaganje kamena temeljca za novu rivu ili novu bolnicu (vjerojatno bi mi za potonje odgovorili da posjet bolnici treba - meni ), sigurno mi neće zamjeriti da ih pozovem na nešto što će se - zaista zbiti. ![]() Usput rečeno, citirani naslov i odlomak (a pogotovo podebljani dio) dolazi kao melem na ljutu ranu pustošenja zgrade budućeg studentskog doma o čemu sam izvijestio riječju i slikom. Ostaje mi nada da će ovo pročitati netko s gradilišta. ![]() P. S. Ikona postavljena je samo za odbjeglog Kebru, gdje god se nalazio.
|
||
|
|
|
|
|
#1084 |
|
Registered User
|
![]() (kliknite na sliku radi uvećanja) Nažalost novinarka je u vijesti o proširenju groblju previdjela najvažniji podatak - cijenu radova! Radovi su dakle vrijedni gotovo 9 milijuna kuna, a njihovim završetkom Grad će raspolagati s novih 1200 ukopnih mjesta (link). Novinar koji pak piše o rotoru barem navodi milijunčiće, iako čini istu pogrešku jer ne navodi cijenu čitavih radova. Dakle, investicija šijanskog rotora vrijedna je 61 miljun kuna (link).![]() (kliknite na sliku radi uvećanja) Izvor: Glas Istre, 26. studenoga 2012. Ističem samo važne podatke. Prijedlog Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u sljedećoj godini (dakle, 2013.) iznosi 78 milijuna kuna, dok Program održavanja iznosi 47,75 milijuna kuna. Gradnja obuhvaća u najvećem dijelu odvodnju u iznosu od 59 milijuna kuna od čega: * na obalni kolektor kroz Arsenal (tzv. dionica Uljanik) i * kolektor od CS Stoja T-Luka do valkanskog pročišćivača odlazi 25 milijuna. * Dionica kolektora u Flaciusovoj ul. iznosi 17,5 milijuna kuna. * Šijanski kolektor (šijanski rotor - rotor na Punti) iznosi 10 milijuna kuna. * Izgradnja fekalne kanalizacije u naseljima Fojbonu i Škatarima, te u Bujskoj ulici i Ulici Brist iznosi milijun kuna. Gradnjom se također planiraju nove javne površine za što se izdvaja u sljedećoj, 2013. godini 3,15 milijuna kuna. * Sportsko/dječje igralište u Valdebeku iznosi od toga milijun kuna, a * parkiralište na Sisplacu 800 tisuća kuna. * Za provedbu javnog natječaja i izradu projektne dokumentacije za Trg kralja Tomislava izdvaja se od toga 750 tisuća kuna (dakle, nema još godinu dana nikakvih bagera!), a za * dječja igrališta u Škatarima i na Vidikovcu svako po 300 tisuća kuna. Za izgradnju prometnica (uz oborinsku odvodnju i javnu rasvjetu) namjerava se sljedeće godine utrošiti devet milijuna kuna. Od toga: *Argonautska ulica 1,9 milijuna kuna *Ulica Škokovica 1,4 milijuna kuna *Ulice Fojbon 1,3 milijuna kuna *nogostup i autobusno ugibalište u Ulici Stoja 1,3 milijuna kuna. *od 150 do 400 tisuća kuna iznosit će izgradnja Škataranske, Bujske i Šandaljske ulice, te ulica Videlanka, Brist, Borik, Proštinske bune i Paduljskog puta, dok se u programu izgradnje javne rasvjete planira izdvojiti 330 tisuća kuna za osvjetljavanje Mutvoranske ulice u Šijani. *Milijun kuna namijenjeno je kupnji privatnog zemljišta za izgradnju cesta. Za održavanje javnih površina predviđeno je dodatnih 7,66 milijuna kuna, u što spada: *uređenje južne serpetine pored Arene ![]() *obnova i uređenje Titova parka ![]() *obnova i uređenje Mornaričkog parka. ![]() ![]() Rekonstrukcijom, održavanjem i sličnim (dakle, ne izgradnja!) obuhvaćene su i nerazvrstane ceste u iznosu od 17,1 milijuna kuna od čega 7,6 milijuna kuna za rekonstrukcije: *Mihovilovićeve, *Palisine, *Rovinjske, *Santorijeve i *Marulićeve ulice, te *ulica Valsaline i *Istarskog razvoda. Za održavanje javne rasvjete, odnosno, zamjenu stupova rasvjete u prije spomenutim ulicama te Ulici Olge Ban i Spinčićevoj ulici i Mornaričkom parku osigurano je 8,6 milijuna kuna. Posljednje, ali ne manje važno je izdvajanje 4,85 milijuna kuna za otplatu kredita za kupljene autobuse. Eto, do sljedeće godine u ovo doba i nedajbože rebalansa proračuna! Huh, valjda godina dana neće biti puno da zaboravimo što se željelo, a koga se pozdravljalo.
|
|
|
|
|
|
#1085 |
|
Registered User
Likes (Received): 224
|
Imam jedno pitanje..možda netko zna gde se može dobiti lista hrvatskih geodetskih biroja, koji se bave sa geodetskim mjerenjima?
|
|
|
|
|
|
#1086 | |
|
Registered User
|
Jedino google pomaže ![]() --------------------------------------------- Quote:
|
|
|
|
#1087 |
|
Mikoyan-Gurevich
Likes (Received): 96
|
Konačno lijepa vijest
|
|
|
|
|
|
#1088 |
|
Lega s Juga 2
Likes (Received): 893
|
Velika zgrada,lajkam
|
|
|
|
#1089 | |
|
Registered User
|
A baš banana.
Puležan je nažalost izostavio podebljati najbitniji dio - preostaje tek da sačekaju odluku Vlade RH o državnim jamstvima. A koliko je do sada Vlada bila orna i marna u ostvarenju nove pulske bolnice svjedoči bolničko službeno mrežno sjedište:Quote:
![]() Istina, velika zgrada za Pulu i veliki lajk za projekt. Samo što postoji mali problem. Kvaliteta prikaza bolnice svjedoči kada je ovaj projekt trebao biti dovršen (usp. kvalitetu prikaza u projektu nove rive!). ![]() Sada Drandić vjeruje (!) da bi u četvrtak, 13. prosinca Vlada mogla donijeti i odluku o jamstvima. Budući da se racio što se tiče pulske bolnice izgubio negdje po putu, ostaje nam da se okrenemo iraciju i zaključimo da bi ovo možda ipak bio dobar datum za pulsku bolnicu zbog najmanje dva (dakle iracionalna) razloga. Prvi je što je ovaj 13. prosinca četvrtak, a ne nedajbože petak. A drugi je da je taj dan sveta Luc(ij)a pa je za nadati se da će netko progledati, a netko biti prosvijetljen (lat. Lucia ← lux, lucis, f. svjetlost). Hajmo svi sada na koljena i u molitvenu ekstazu. Tȁ pokazalo se nedavno da djeluje!
|
|
|
|
|
|
|
#1090 | |
|
Registered User
|
Quote:
64,3 milijuna kuna za šijanski rotor ne bi bilo toliko problematično da prije mjesec dana nisu rekli da će za sada napraviti samo prve dvije faze projekta što iznosi 58 milijuna kuna. Štoviše, spominjalo se da će se treća faza napraviti samo ako bude bila opravdana. Razlika od gotovo 10% od početne cijene projekta ipak nije mala stvar! ![]() Vodnjanski rotor.
|
|
|
|
|
|
|
#1091 |
|
Registered User
|
Bolnicu više nemam ni snage ni želje komentirati, samo prenosim vijesti.A za vodnjanski kružni tok samo pohvale - velikog je promjera, pregledan, pravi, tako da će napokon nestati jedna velika crna točka s karte naših prometnica Još kad bi se i onaj naš šijanski stvarno izgradio do 5. mj., to bi bilo narodno veselje!I može samo još jedno pitanje u vezi Šijane za one upućenije jer ja više ne znam... Šta nije prva faza uključivala samo kružni tok, a druga duplanje ceste? Sad se spominje da je u prvu fazu uključeno i duplanje do Mercatora...
|
|
|
#1092 |
|
Registered User
Likes (Received): 5
|
Planom je predviđena izgradnja ovog što je povezano mostovima tj. lijeve prednje i desne stražnje zgrade na renderu. Ugrubo, mrvicu više od duplanja sadašnje ginekologije i rendgena, dakle one dvije zgrade u jugoistočnom kutu bolničkog kruga pa x 2. Ništa predimenzionirano, ali dostatno za ovaj trenutak.
Naravno, sve to uz uvjet da se projekt ne reducira obzirom na moguće usmjeravanje pacijenata sjeverozapadne Istre u Izolu. Ili prolongira. Ili... Nema druge nego na onim njivama uz bolnicu zasaditi nešto unosno pa se samofinancirati.
Last edited by Greg052; December 7th, 2012 at 09:57 PM. |
|
|
|
|
|
#1093 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
#1094 | |||
|
Registered User
|
Quote:
Otpuhivanje nakupljene prašine sa starih vijesti (primjer) djeluje blagotvorno, a naročito u vremenu kada građani kao poslodavci (točnije, kao kolektivni poslodavac) odlučuju koga će zaposliti na temelju natječaja koji se raspisuje otprilike svake četvrte godine. Nažalost, samo je jedan natječaj u četiri godine, a još je veća žalost da pojedini građani ne shvaćaju svoju ulogu poslodavca (mislim, ipak prihodovnu stranu proračuna "poduzeća" najvećim dijelom puni taj isti kolektivni poslodavac).Quote:
Ovi prometni znaci ucrtani na situacijskom planu posebno me raduju. ![]() ![]() Strah me samo da ne zeznu (ne spuste) rubnjake uz prijelaz biciklističke staze kao na rotoru na Valturskoj/Šandaljskoj ul. (fotka). ![]() No možda više od ovih sitnica zanima me hoće li ostaviti koridor za denivelirani dio UPB-a (treća faza) od čije se gradnje planira odustati i što je s rješavanjem odvodnje u sklopu izgradnje rotora. Spominjao se iznos od 50-ak milijuna kuna samo za odvodnju (članak) pa se govorilo o zatvorenom sustavu odvodnje (članak), ali još nitko nije spomenuo kako se šijanski i aerodromski kolektor (!) uklapaju u cijelu ovu priču. ![]() Što se tiče financija, u jučerašnjem tiskanom izdanju moglo se pročitati sljedeće: Quote:
|
|||
|
|
|
|
|
#1095 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#1096 | |
|
Registered User
|
Quote:
Ovime će se riješiti i nezgodno opasno raskrižje na sjevernom ulazu u Vodnjan, koje je prometnije otkad je napravljen izlaz Vodnjan-sjever na ipsilonu. Time će, osim samog grada, kvalitetan spoj na državnu cestu D21 dobiti i Uljanik! Ovo je lokacija
|
|
|
|
#1097 | |
|
Registered User
|
Odlična vijest za Vodnjan i ovaj dio Puljštine. Evo i njoj prethodne vijesti o svima trima rotorima. ![]() Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#1098 | |||
|
Registered User
|