|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Istra, Primorje i Gorska Hrvatska Istria, Kvarner, Mountainous region: Rijeka, Pula, etc. |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools |
Rating:
|
Display Modes |
|
|
#101 |
|
Lega s Juga 2
Likes (Received): 1148
|
Mislim da je to Danska firma,odlični su
|
|
|
|
#102 | |
|
Registered User
Likes (Received): 70
|
Quote:
Nastavna baza napokon bi (među ostalim) trebala pridonijeti da se Opća bolnica u Puli rekategorizira u 2. kategoriju bolnica u RH (tj. županijsku bolnicu regionalnog značaja poput onih u Zadru, Slavonskom Brodu, Varaždinu, Dubrovniku). Odlična je vijest da se lokalnom bolničkom osoblju nastoji dati uloga predavača u studiju. ![]() No, važnija vijest od ove svakako je Delbiancova najava osnivanja veleučilišta u Puli koje bi trebalo postati inkubator novih stručnih (i specijalističkih) studija (pa i gore spomenutog). Time će se Pula napokon svrstati među one sveučilišne gradove koji imaju i veleučilišta, poput Zagreba, Splita, Rijeke i Dubrovnika (Osijek i Zadar nemaju svoja veleučilišta). Još kad bi visokoškolske ustanove pratila odgovarajuća studentska infrastruktura za kojom grad kronično vapi.
Last edited by sisavac; January 31st, 2012 at 09:08 AM. |
|
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Registered User
Likes (Received): 6
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Registered User
Likes (Received): 86
|
Quote:
![]() http://www.mzos.hr/virtus/veleucilista.asp Cijenim njihov trud u razvoju mreže institucija i ispreplitanju programa različitih fakulteta (izvan i unutar RH), ali zašto se ne bi osnovao nekakav medicinski fakultet, umjesto veleučilišta, koji bi obuhvaćao te programe koje imamo i sada, kao i one koji su u planu (može se i drugačije zvati: zdravstveni i sl.). Na taj način bi se pulsko sveučilište povećalo i osnažilo svoj utjecaj, a i sve bi bilo objedinjeno zajedničkim vodstvom, upravom, koordinacijom programa
|
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
Moderator
Likes (Received): 436
|
Ima i u SB-u veleučilište: http://www.vusb.hr/
|
|
|
|
#106 | |
|
Registered User
|
Quote:
Odlična vijest za Pulu, koja će puno značiti onima kojima treba Možda je jedino lokacija malo "van ruke", ali još se ni ne zna da li će to biti konačna odluka...
|
|
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Registered User
|
Quote:
Napokon malo logike i normalne suradnje na Forumu! ![]() Osim odluke o uređenju šumice na Lungomareu, uredit će se i nekakvi sanitarni i ugostiteljski sadržaji. Pročistač je napokon dobio zeleno svjetlo, a lučica Delfin se gradi od temelja, tj. prvo ide infrastruktura (baza) a tek onda nadgradnja, što joj jamči urednost (papirnatu i tehničku) u daljnjim fazama realizacije projekata ![]() Za bazen ćemo se očito još načekati, ali čini mi se da se ipak počelo privoditi kraju... |
|
|
|
|
|
|
#108 |
|
Pulaaaaa
Likes (Received): 7
|
bilo bi dobro kada bi nova bolnica bila sveučilišna bolnica,jer bi Istra i Pula imale vecu korist od takve jedne bolnice, npr. nebi se trebalo za svaki kur** odlazit u zg na preglede ili operacije. Al to je sada dosta kompleksa stvar tako da ono...
|
|
|
#109 | ||||
|
Registered User
Likes (Received): 70
|
Quote:
, pa sam ono napisao prema posljednjoj službenoj informaciji. U svakom slučaju nastavna će baza podebljati bodove u trenutačnoj kategoriji. ![]() Quote:
Zagreb zapravo ima četiri veleučilišta, tri javna (Zdravstveno, Tehničko i Društveno) i jedno privatno (VERN). Ostali veleučilišni gradovi nisu sveučilišni, iako u nekima od njih djeluju sastavnice pojedinih hrvatskih sveučilišta. ![]() Quote:
). Za osnivanjem medicinskog ili zdravstvenog fakulteta u Puli zasad nema nikakve opravdanosti jer Rijeka i Trst su sasvim blizu sa svojim medicinskim (i kirurškim ) fakultetima. Na nekoliko koraka dalje tu su još Zagreb, Ljubljana, Maribor, Udine i Padova.Što se tiče Sveučilišta u Puli, ono se može ojačati otvaranjem novih studija unutar postojećih odjela ili izvan njih. Daljnji napredak sveučilišta ne vidim bez otvaranja studija iz prirodoslovnih područja! Primjerice, već se neko vrijeme može čitati o geografima u Istri kao deficitarnoj struci, a valja znati da je takav studij u Puli već postojao na Pedagoškoj akademiji, dok se trenutačno na OET-u i Odjelu za obrazovanje učitelja i odgojitelja mogu slušati neki geografski predmeti. Studij znanosti o moru već postoji i to bi s npr. spomenutom geografijom (ili kemijom, matematikom i sl.) trebao biti zametak prirodoslovnog područja na Sveučilištu. U obzir može (čit. mora!) doći i otvaranje novih studija kojima će se stjecati specifična znanja i vještine u odnosu na postojeće studije u RH (usp. Primorčev studij forenzičkih znanosti u Splitu). Ako se bude promišljalo u ovome smjeru, moći će se otvoriti i nekakav biomedicinski studij na Sveučilištu. To bi onda mogla biti jezgra budućeg medicinskog fakulteta. Naravno, ne moram ni govoriti da je kvalitetna bolnica preduvjet za medicinski fakultet svagdje u svijetu. Drugi put do osnivanja medicinskog fakulteta išao bi izvan Dobrilinih krugova, a uključivao bi širenje dijelova Medicinskog fakulteta u Rijeci na Pulu (slično nastanku/izdvajanju pulskog Sveučilišta iz riječkog ili nastanka splitskog MF-a iz zagrebačkog MF-a i UNIZG-a, a ne UNIST-a). ![]() Quote:
Ne, veliko slovo nije pravopisna pogreška, nego ime zagrebačkog naselja blizu zagrebačke Arene. Opća bolnica u Puli razlikuje se od kliničkih bolnica odnosno kliničkih bolničkih centara (obje zdravstvene ustanove su opće bolnice po definiciji!) u tome što se u njoj ne obavljaju najsloženiji oblici zdravstvene zaštite iz neke specijalističko-konzilijarne djelatnosti, ne izvodi nastava visokih učilišta i ne provodi znanstveni rad za djelatnost za koju je osnovana. Drugim riječima, OB u Puli nema klinike, iako je postala nastavna baza sestrinskog studija, a i osoblje publicira znanstvene radove. ![]() P. S. Pregrijala mi se tipkovnica, odoh spat.
|
||||
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Mikoyan-Gurevich
Likes (Received): 103
|
Ništa od izgradnje kružnog toka u Šijani do daljnjega...opet imovinsko-pravne zavrzlame
|
|
|
|
|
|
#113 |
|
Registered User
|
![]() I da su ga krenuli raditi bio bi gotov tek na jesen, šta znači da bi po ljeti bio jako velik kažin. |
|
|
|
|
|
#114 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Pa prometni plan za zaobilazak rive je skoro isti kao i ovaj prije
![]() Bilo bi ljepo kad bi se riva uspjela totalno zatvorit za promet, al onda se treba ponudit efikasno zamjensko prometno rješenje...vidit ćemo kako će ovo funkcionirat za vrijeme gužve ![]() Ja sam odavno za zatvaranje Giardina i rive, tj. cijelog tog prstena za osobne automobile, dakle samo JGP koji bi trebao biti gušći, bolje reklamiran i organiziraniji. Čak " park and ride " opcija sa biciklama u centru grada bila bi odlična jer je teren u većini prohodan ( ravan ), al onda opet treba napravit staze i ostalu potrebnu infrastukturu
|
|
|
#115 | |
|
Registered User
|
Quote:
Za sve one koje neznaju to je na slici prikazana ulica i po mom mišljenju ulica koja je najviše propala u Puli.
Last edited by Istrijan; February 5th, 2012 at 09:19 PM. |
|
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Registered User
|
Ajde da napokon i Zagrebačka dođe na red. Time će se polako privesti kraju 1.krug rekonstrukcija glavnih gradskih ulica (odrađene su Radićeva, Nazorova, Stankovićeva, Rakovčeva, UPB, Arsenalska, Starih statuta) kojima teče najgušći promet i koje su najbitnije za funkcioniranje grada. Osim Zagrebačke, još treba obaviti rekonstrukciju Marulićeve i 43.istarske divizije da bi se moglo govoriti o pristojnoj osnovnoj mreži ulica ![]() A evo i vijesti o ulaganjima u osnovne škole: Quote:
166 000 kn za zamjenu vanjske stolarije i parketa u OŠ Monte Zaro?!?! ![]() Svaka čast arhitektima na ideji, ali mi nije jasno kako su previdjeli činjenicu da će toplinska izolacija biti loša/neadekvatna. I otkud sad problem s parketima? Ovo me podsjeća na problem riječkog sveuč.kampusa gdje je bura odnijela fasadu (od onih montažnih panela), a sve zbog činjenice da projektant nije uzeo u obzir sile vjetra koji puše u primorju... |
|
|
|
|
|
|
#117 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Pozdrav svima!
Da li mi može netko reći da li će se konačno krenuti u izradu UPU-a Karšiole? Sada kad je relativno izgledno da će se krenuti sa Brijuni Rivijerom, kakve su šanse da se i u tom dijelu grada omogući gradnja, jer sredstva koja su potrebna za izradu UPU-a su neusporedivo manja od prihoda kojeg bi Grad mogao uprihoditi samo od komunalnog doprinosa...znam pouzdano da je papirnati dio već bio gotovo dovršen kada je Gradsko vijeće Pule stavilo izvan snage Odluku o izradi i donošenju tog UPU-a...samo zato što se slovenac koji je trebao biti financijer izrade, povukao iz toga zbog gospodarske situacije...zaista je šteta što se to ne realizira, kad bi koristi bile veće nego od ovakvog stanja danas. Hvala svakome tko iskomentira ovo i da možda informaciju iz prve ruke... pozz... |
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Mikoyan-Gurevich
Likes (Received): 103
|
Quote:
![]() Mislim da se na krivom mjestu raspituješ ![]() Jesi probala poslati poruku Upravnom odjelu za prostorno uređenje,mislim da će ti oni najbolje znati objasniti...makar sam im ja svojevremeno slao neke upite al odgovor nisam nikad dobio
|
|
|
|
|
|
|
#119 | ||
|
Registered User
|
Quote:
Quote:
![]() Što se tiče Karšiola, iskoristit ću priliku da i ovdje navedem neke osnovne činjenice za informaciju svima: UPU Karšiole je službeno u izradi (iako to traje već godinu-dvije), tako da se konačni datum ne zna. Mislim da će po pokretanju Brijuni rivijere porasti interes građana i stranaca za nekretninama u tom dijelu grada, pa da će to požuriti Grad da donese potrebne planove za okolna područja. Sada je Grad usredotočen na širenje prema istoku (zona uz UPB), tako da je sjeverni dio grada zapostavljen u svakom pogledu (sjetite se samo stanja komunalne infrastrukture na Padulju, Velom Vrhu, Štinjanu, Kapelerima!)... Toliko od mene za sad, uz ova 2 stara linka: http://www.pula.hr/index.php?id=596 (na dnu stranice) Priča koja više nije aktualna zbog povlačenja investitora, ali evo da se dobije cijela pozadina za one koji ne znaju: http://www.ipress.hr/gradovi-i-opcin...pule-5370.html
|
||
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Registered User
|