|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Dalmacija Dalmatia: Split, Zadar, Dubrovnik, Šibenik, and the Dalmatian Highlands |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#41 | |
|
Hans
Likes (Received): 148
|
Quote:
A to sto je prvo Sveti Ilija, pa di je Makarska koja je ipak debelo najvazni dio ovog kraja....
|
|
|
|
#42 |
|
...
Likes (Received): 816
|
Neće se ta cesta barem još 6-7 godina napraviti s obzirom na današnju situaciju u kojoj ima još dosta prioritetnijih cestovnih zahvata u državi. Ali svakako, nek ide i malo po malo dobro je. Ima tko neku informaciju di bi točno u Maloj Dubi išla nova luka?
|
|
|
#43 |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Registered User
|
Quote:
Za one koji nisu tamo bili, uvala Mala Duba je ovo: http://www.anguilla-beaches.com/mala...tic-beach.htmlMoglo bi to sve i brze zazivit sad kad imamo prilike dobijat EU fondove. Uostalom to se stalno i spominje u najavama ove ceste i trajektne luke. Nadam se da je dio tog projekta i cesta Sucuraj-Jelsa.26.travnja 2011 Počela gradnja prvog objekta na cesti Ravča-Drvenik Radnici Hidroelektre postavljaju temelje prvom objektu na budućoj brzoj cesti Ravča-Drvenik. Nadvožnajk, koji premošćuje još neotvorenu dionicu autoceste Ravča-Vrgorac, gradi se u neposrednoj blizini čvorišta Ravča. Nakon što je u Zagrebu nedavno odražana glavna rasprava oko izdavanja građevinske dozvole za buduću brzu cestu s pripadajućim tunelom Ravča- Drvenik, očekuju se rezultati aplikacije koju su za ovaj projekt na EU fondove podnijele Hrvatske ceste kao investitor. Cesta Ravča-Drvenik uvrštena je u strategiju državne cestogradnje, međutim, za projekt vrijedan preko 100 milijuna eura ipak će trebati pomoć predpristupnih fondova. http://www.dalmacijanews.com/Vijesti...a-Drvenik.aspx Last edited by Split3; January 28th, 2012 at 09:39 AM. |
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
...
|
Ta slika koju si ti stavio nije Mala Duba već Velika Duba Iako je blizu mista Mala Duba (koja se nalazi možda kilometar sjevernije). Svakako ne mislin da je baš ta lokacija u opasnosti po pitanju izgradnje nove luke, čini se geografski jako zahtjevna i bilo bi skupo. Moje mišljenje je da bi luka mogla biti još južnije od te uvale koju si naveo... oko kampa Doli gdje postoji dosta više prostora za luku i pristupne ceste i nije brdovito kao na toj slici.
|
|
|
#46 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
...
|
Siguran sam. Mala Duba je zaljev i mjesto a Velika Duba je samo zaljev (koji se vidi na toj slici). Ali ona "pripada" mjestu Mala Duba jer (fala Bogu) taj dio nije naseljen nego je samo ta predivna plaža. Znam iz provjerenih izvora jer sam tamo ljetima obitavao
|
|
|
#48 | |
|
Registered User
|
Quote:
![]() tu sam prosao jedno 1000 puta u zivotu (Split-Drvenik-Sucuraj i natrag) ali te uvale od Zivogosca do Drvenika slabo znam...znam samo onu prvu od Drvenika prema Makarskoj i tu treba zastiti kao park prirode.
|
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
...
|
![]() Evo na slici. Dakle Drvenik gdje je postojeća trajektna luka. Mala Duba i Velika Duba te zeleno gdje ja mislim da bi bilo najlogičnije napraviti novu luku.
|
|
|
#50 |
|
Registered User
|
Dakle to bi onda bila cesta Ravca-Blato a ne Ravca-Drvenik.
Malo je zajebano jer di god da na tom potezu razmjeste trajektnu luku morat ce devastirat prirodu. http://www.panoramio.com/photo/19465074 |
|
|
|
|
|
#51 |
|
Registered User
|
Tu je sad onaj camp u Dubi, na tom dijelu je magistrala dalje od plaza i te se plaze i ne vide s magistrale.
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
...
|
Pa ne mora značiti da je cesta zamišljena radi luke. Cesta je po meni spoj tog dijela primorja do autoceste (jer bi inače bilo jedino kroz Sv.Iliju tj trenutno Dupce ili uskoro Ploče) zbog velike udaljenosti na ostale spojeve. Luka je valjda spomenuta samo.
|
|
|
#53 | |
|
Registered User
|
Quote:
Ravce-Drvenik je oduvijek zamisljen kao spoj za otoke Hvar, Korculu, itd. Na Hvaru cekaju ovaj spoj i kao poticaj za cestu Sucuraj-Jelsa.
|
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Registered User
Likes (Received): 3
|
Quote:
...Za Makarsko primorje je to odlično, jer trenutačna veze na autocestu je predaleka i loša (preko Dubaca) .... A Makarska će s ovim dobiti i na dubini jer se povezuje sa zaleđem ... S tunelmo prema Drveniku i Hvar će prosperirat je će to biti onda za južni dio Hvara brza veza na autocestu ...
|
|
|
|
#55 | |
|
Registered User
|
Quote:
X
|
|
|
|
#56 | |
|
Registered User
|
Quote:
Za Hvar je ova veza preporod.
|
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Registered User
|
Počeli radovi na D-8 prema Splitu
Rekonstrukcija raskrižja za Veliko Brdo bit će završena do ove sezone
![]() Dugo priželjkivana i najavljivana rekonstrukcija raskrižja za Veliko Brdo počela je prošlog četvrtka pripremnim radovima, a intenzivirat će se ovih dana. Na snazi je posebna regulacija prometa za vrijeme radova na ovom raskrižju koje je na vrlo frekventnom i opasnom dijelu magistrale. Ovaj dio magistrale je glavni izlaz za oko 5000 ljudi koliko ih živi na Zelenki i u Velikom Brdu, a u ljetnim mjesecima je ta brojka najmanje dvostruko veća. Investicija je teška 3,5 milijuna kuna, a pri projektiranju se radilo po najsuvremenijim standardima uređenja prometnice Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Makarske, koncem prosinca prošle godine, gradonačelnik Marko Ožić Bebek najavio je kako će vrlo brzo početi rekonstrukcija raskrižja za Veliko Brdo. U prošli četvrtak 19. siječnja bilo je jasno da njegov odgovor vijećnicima nije bio obećanje bez argumenata, jer prije nekoliko dana krenuli su radovi na pripremi gradilišta. Posječena su stabla koja traži projekt uređenja budućeg suvremenog raskrižja, a iz Gradskog centra Osejava upozoravaju vozače i pješake na drugačiju regulaciju prometa. Projekt vrijedan 3,5 milijuna kuna Od Ognjena Radića, pročelnika Odjela za gospodarenje prostorom Grada Makarske, doznajemo kako su investitor Hrvatske ceste, jer se radi o državnoj cesti D-8, ali pomoć u realizaciji projekta i ishođenje dozvole dale su Županijske ceste i Grad Makarska koji je riješio imovinsko-pravne odnose. Na pitanje zašto se nije krenulo ranije s uređenjem raskrižja, Radić kaže kako je to investicija Hrvatskih cesta, a da bi one to mogle uvrstiti u svoje proračunske prioritete, valjalo je ispoštovati proceduru. Radi se o projektu vrijednom 3,5 milijuna kuna, a završetak radova planiran je do ovogodišnje sezone. Semaforizirano raskrižje Stari ulaz za Veliko Brdo, te odvojak prema gradskoj plaži, rekonstruira se u dužini od 350 metara istok - zapad, te odvojcima, posebnim trakama, za Veliko Brdo i prema plaži. Površina cijelog obuhvata je oko sedam tisuća metara. U jednom dijelu križanje će imati pet kolnih traka, a u jednom četiri, te riješen pješački promet. Radić ističe kako će biti uređeno po najsuvremenijim zahtjevima prometne infrastrukture. Na taj način će teško i opasno križanje postati sigurno, i time lakše za prometovanje. Građani Zelenke i Velikog Brda odahnut će kao i svi koji prometuju ovim dijelom magistrale na kojem je do sada trebalo tri puta pogledati da bi se moglo prijeći cestu, a vozači su morali, posebno ljeti, imati puno strpljenja za uključiti se u promet. Ne treba posebno isticati što ovo suvremeno raskrižje znači za ovaj atraktivni dio Makarske koji se vidi s najelitnijim hotelskim krevetima.
|
|
|
#58 |
|
...
|
Odlične vijesti
![]() Inače, zna li netko od vas oko Makarske di će se cesta od tunela (Basta) točno spajati na magistralu?
|
|
|
#59 |
|
Registered User
|
10ak metara južnije od sadašnjeg izlaza na magistralu kad se spuštaš iz Basta... Znači na sredini Baškog polja....
|
|
|
#60 | |
|
...
|
Quote:
|
|
![]() |