|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Оцени архитектуру Дај оцену домаћој архитектури / Rate domestic architecture |
| View Poll Results: Anketa: | |||
| 10 |
|
8 | 15.09% |
| 9.5 |
|
2 | 3.77% |
| 9 |
|
4 | 7.55% |
| 8.5 |
|
7 | 13.21% |
| 8 |
|
6 | 11.32% |
| 7.5 |
|
1 | 1.89% |
| 7 |
|
6 | 11.32% |
| 6.5 |
|
6 | 11.32% |
| 6 |
|
1 | 1.89% |
| 5.5 |
|
0 | 0% |
| 5 |
|
1 | 1.89% |
| 4.5 |
|
0 | 0% |
| 4 |
|
1 | 1.89% |
| 3.5 |
|
0 | 0% |
3 i manje
|
|
10 | 18.87% |
| Voters: 53. You may not vote on this poll | |||
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Kosovo is Serbia
Likes (Received): 77
|
"Belville" | BEOGRAD | poslovno-stambeni kompleks
"Belville"
Beograd NAMENA: poslovno-stambeni kompleks ARHITEKTA: Milutin Gec ZAVRŠETAK IZGRADNJE: 2009 POVRŠINA: 13,8 hektara KOMPLEKS: 14 stambenih i 2 poslovne zgrade sa 1.858 stanova i 333 lokala.Kapacitet podzemnih garaža 1.300, a parkinga 600 automobila. ZANIMLJIVOSTI: -Naziv ovog kompleksa Belville potiče od naziva Belleville koji je čest naziv stambenih četvrti u Francuskoj, Kanadi i SAD i u prevodu znači lep grad. -Svaka od stambenih zgrada, koje imaju od 10 do 13 spratova, nosi naziv određene vrste cveća: Ruža, Lala, Krin, Jorgovan, Zumbul, Ciklama, Šeboj, Đurđevak, Suncokret, Mimoza, Ljubičica, Maslačak, Neven i Iris. -U kompleksu Belvil su tokom 25. Letnje Univerzijade 2009. koja je održana u Beogradu od 1. do 12. jula 2009. godine bilo smešteno skoro 9000 sportista iz 145 zemalja. Belvil (Belville) je kompleks stambenih i poslovnih zgrada u Bloku 67 na Novom Beogradu, Srbija, koji se prostire na površini od 13,8 hektara. Ovo naselje sastoji se od 14 stambenih zgrada, 2 zgrade sa poslovnim prostorom, preko 300 lokala, prodajnog paviljona i parking prostora. Investitor izgradnje je firma Blok 67 Associates.Nalazi se između ulice Jurija Gagarina, ulice Španskih boraca, ulice Đorđa Stanojevića i ulice Dr Agostina Neta. Belvil se prostire na površini od preko 14 hektara i sastoji se od 14 stambenih zgrada i 2 zgrade sa poslovnim prostorom u kojima se nalazi 1.858 stanova 27 različitih veličina i površine između 31 i 104m˛, kao i 333 lokala u prizemlju stambenih zgrada. U podzemnim garažama i garažnim mestima omogućeno parkiranje više od 1.300 automobila, a na parking mestima na otvorenom još preko 600 automobila. Od podzemnih garaža u svakoj od zgrada polaze dva lifta.Naselje Belvil u Beogradu.Investitor izgradnje Belvila je firma Block 67 Associates čiji su osnivači Delta Real Estate i Hypo Alpe-Adria Bank a.d., autor arhitektonskog projekta je dipl. ing. arh. Milutin Gec, izrada ostalih projekata je poverena firmi Mašinoprojekt dok je rukovođenje projektom i nadzor vršila firma Mace doo osnovana od strane Mace Group. Izvođenje građevinskih radova su obavljale firme Deneza M, Montera, GK Kocić, Eksing, Grading, Gredina, Ratko Mitrović Dedinje i Integral Banja Luka.Početak realizacije projekta je avgust 2006., početak izgradnje u junu 2007. a predaja ključeva stanova za potrebe smeštaja učesnika univerzijade je počela u martu 2009. Predaja ključeva vlasnicima stanova je počela 8. decembra 2009. Izvinjavam se na kvalitetu prvih triju slika, za greske je odgovoran PTGui ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
\_______....................___ .............\____........../......\__ .....................\......./............\__ .......................\__/............___/ ......................................./ .......................................\_ Romulijana i Lepenski Vir, Dunav u Djerdapu,timocki mir. Negotinskih vinograda sad, srca u hajduka slavnih nekad. Stameni Midzor vetrom koseni, zlato i bakar Pekom noseni. Tvrdjava drevnih i pecina zov, smaragdnih gora pticiji poj. Last edited by V_E_J_Z_I_K; February 12th, 2012 at 02:05 PM. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kosovo is Serbia
|
Po meni cista desetka, necu da ulazim u to kakav je kvalitet gradnje, romville, naselje duhova, ovo ili ono...U moru sirovih novobeogradskih betonjerskih blokova, ovo je jos i prijatno osvezenje...
\_______....................___ .............\____........../......\__ .....................\......./............\__ .......................\__/............___/ ......................................./ .......................................\_ Romulijana i Lepenski Vir, Dunav u Djerdapu,timocki mir. Negotinskih vinograda sad, srca u hajduka slavnih nekad. Stameni Midzor vetrom koseni, zlato i bakar Pekom noseni. Tvrdjava drevnih i pecina zov, smaragdnih gora pticiji poj. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Strogi Strojar
|
1 ko vrata.Kvalitet gradnje najgori moguci.Ruku pod ruku je najgori promasaj sa Tc USCe.
Komiblok koji prodaju kao elitno naselje.Samo da vidite temu belvil na beobuildu gde se zale ljudi koji zive tamo...Uzas zivi.Urbanisticki je tezak promasaj sto nema ni jedan posten park u bloku,ono u sredini trkacke staze je smejurija za naselje od 2000 stanova,znaci na 6000 ljudi.Svaki milimetar trave je pun kuceceg izmeta a decu jedino da vodite u delta siti i da pravite robote od njih.
|
|
|
#4 |
|
Registered User
Likes (Received): 144
|
Ja Belvil posmatram sa Delta sitijem zajedno.. samo naselje ok za sada dok je ovako odrzavano.. 8/10
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Meni je ok... sestra mi ima stan tamo... ne bih se bunio da i ja imam jedan takav ... pre toga je zivela kao podstanar kod novog merkatora... ono jes' tamo je imala pogled na ogoman park... koji sam ja zvao central park... a sada gleda na onu raskrsnicu gde malo, malo se desi neka saobracajka... druga losa stvra je naravno romvil... a treca je ona autobuska stanica... ziveo sam prosle zime kod nje metar dana... sve je na dohvat ruke... i iako sam busom na 40 min od centra... tek tada sam shvatio da sam ja u stvari teski provincijalac
...da... 8/10... pre svega zbog pogleda... odnosno okoline edit. mogli su da naprave neki kosarkaski teren... hebes detinjstvo ako ne odrastas na fudbalu na cigle i male golice... Last edited by Exaybachay; February 11th, 2012 at 06:44 PM. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Kosovo is Serbia
|
Quote:
![]() ![]() Kakva su sve stambena naselja po gradovima Srbije, ovo je jos i cvece...pa tako i kuceca g...,smece i ostalo... U kvalitet gradnje ne ulazim, mada je to verovatno veliki problem za one koji tamo zive, ja sam samo posmatrac. Mada primecujem poslednjih godina da je novogradnja uzas i ocaj, zidovi od flis papira, sve se cuje, izolacija nikakva itd...po tome ovaj kompleks, nije nikakav izuzetak. Najveci problem je verovatno romvil, ali ni u to ne ulazim, jer je ovo tek pocetak transformacije tog dela grada i njegovog razvoja. Nestace i romvil, nestace i mnogo sto sta, nesto ce se i dodati,samo je vazno da kultura stanovanja, kakva je bila nekada, ponovo zazivi i ocuva sve ovo. PS @gently, zaboravio si da glasas...
\_______....................___ .............\____........../......\__ .....................\......./............\__ .......................\__/............___/ ......................................./ .......................................\_ Romulijana i Lepenski Vir, Dunav u Djerdapu,timocki mir. Negotinskih vinograda sad, srca u hajduka slavnih nekad. Stameni Midzor vetrom koseni, zlato i bakar Pekom noseni. Tvrdjava drevnih i pecina zov, smaragdnih gora pticiji poj. Last edited by V_E_J_Z_I_K; February 11th, 2012 at 07:14 PM. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Grad Oblakodera
|
2/10 jer je ipak prostor u bloku izuzetno uredan ali sama arhitektura je katastrofa.
Klasika. I ne samo sto je komiblok vec je i kvalitet gradnje na nivou gradnje malih privatnih investitora koji pokusavaju da ucare gde god je moguce. Sto se tice pogleda, iz nekih stanova je jasno sjajan ali iz nekih bas i nije - http://img831.imageshack.us/img831/2820/parkbelvil.jpg
|
|
|
|
#8 |
|
Kosovo is Serbia
|
\_______....................___ .............\____........../......\__ .....................\......./............\__ .......................\__/............___/ ......................................./ .......................................\_ Romulijana i Lepenski Vir, Dunav u Djerdapu,timocki mir. Negotinskih vinograda sad, srca u hajduka slavnih nekad. Stameni Midzor vetrom koseni, zlato i bakar Pekom noseni. Tvrdjava drevnih i pecina zov, smaragdnih gora pticiji poj. Last edited by V_E_J_Z_I_K; February 11th, 2012 at 07:18 PM. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Шар Планино, долазим ти..
Likes (Received): 195
|
Kakve ste dede mapetovci vi što dajete niske ocene.
Ja dajem visoku ocenu ovom naselju bez da ulazim u kvalitet gradnje i to da li je ovom eltino ili obično naselje. Izgleda više nego prijatno za oko, zgrade su jednostavne i bez nepotrebnih kič detalja, raspored zgrada je vrlo lep, plus ima koliko toliko zelenih i drugih pešačkih površina, što je danas kod privatnih investitora ne retkost, nego nepostojeća pojava.
http://infosport.rs There, over there... I see Prizren! It is all mine – home I shall come! Beloved antiquity calls me there, Armed I must come there one day. There over there... from on top of the ruins Of Emperors' palaces to the devil I will say: "Flee from my beloved home you plague, Already your loan I must repay!" |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Grad Oblakodera
|
|
|
|
|
#11 |
|
|
Kao što rekoh dete mapetovci ste, morate da kenjate zato što je ovo napravio mišković i zato što je dobio zemljište za dzabe.
Belvil izgleda više nego pristojno i prijatno.
http://infosport.rs There, over there... I see Prizren! It is all mine – home I shall come! Beloved antiquity calls me there, Armed I must come there one day. There over there... from on top of the ruins Of Emperors' palaces to the devil I will say: "Flee from my beloved home you plague, Already your loan I must repay!" |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Kosovo is Serbia
|
\_______....................___ .............\____........../......\__ .....................\......./............\__ .......................\__/............___/ ......................................./ .......................................\_ Romulijana i Lepenski Vir, Dunav u Djerdapu,timocki mir. Negotinskih vinograda sad, srca u hajduka slavnih nekad. Stameni Midzor vetrom koseni, zlato i bakar Pekom noseni. Tvrdjava drevnih i pecina zov, smaragdnih gora pticiji poj. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Send me kiss via PM
Likes (Received): 276
|
Super je ovo. Dat ću osmicu, ako smijem.
edit: evo 8,5
|
|
|
#14 |
|
Kragujevac - U svemu prvi
Likes (Received): 1088
|
I meni su podeljena mišljenja, ali naginju pozitivnija. Prvi utisak mi je jako dobar, pa otud jaka ocena za kompleks.
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Quote:
... ali recimo sveca mi je zamenila pogled na ovaj park - http://binged.it/yojJjo ... sa pogledom na ovu rakrsnicu - http://binged.it/wGgUxY Ne znam kako da ubacim slike direktno sa bing maps... U tom smislu tesko da je Belville elitno naselje... jer mu je okolina smesna... edit. ne sljaka ovo nista, nema veze... edit2. uspeo sam kao nesto... Last edited by Exaybachay; February 11th, 2012 at 08:20 PM. |
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Grad Oblakodera
|
Imas gore desno dugme share, taj link treba da podelis.
Quote:
Da su hteli mogli su da sazidaju nesto kreativno. Kao npr. nesto od ovoga, zgrade u rangu od socijalnog stanovanja do "elitnih". ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I sad se vrati na prvi post i reci mi da je to oku ugodno a ne nesto sto neodoljivo po svim parametrima podseca na prinudno posleratno socijalno stanovanje u Sovjetskom savezu.
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Ajde probaj da zaboraviš tu frazu elitno naselje, to je samo marketing, i ja ovde nisam ocenjivao to kako ga oni klasifikuju.
|
|
|
|
|
#18 |
|
Registered User
Likes (Received): 301
|
Белвил је корак назад у односу на постојеће блокове на Новом Београду који су грађени још пре 50 година.
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Grad Oblakodera
|
Quote:
I opet jedino na sta zgrade lice je
|
|
|
|
|
#20 |
|
Strogi Strojar
|
Originalni projekat je bio mnogo lepsi,bilo je neverovatno puno zelenila cak i planirase ledenu dvoranu u bloku da grade.Ovako duplo golo.
Vejzice prodji tom stazom pa ces videti da ne mozes ni njom da trcis jer kafici zauzese pola staze i decija igralista.Bas se zale stanovnici ne belvil temi na beobuildu. Naravno da je odrzavanje dobro kada ga placaju posebno nekoliko hiljada dinara mesecno. Neko sa beobuilda je bio prisutan kada je glavni arhitekta belvila pri izgradnji rekao da naruce najjeftiniji parket.To je dovoljan osvrt na kvalitet. A sto se tice arhitekture,oni blokovi iz 90tih kod arene su pojam za belvil. Stoji da delta siti vadi blok.
|
![]() |
| Tags |
| belville, beograd, srbija |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|