|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Zagreb Zagreb Metropolitan Region |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
[Zagreb] - Napredak s malo novca
Otvaram ovu temu da se malo odmaknemo od megalomanskih, divljačkih, vizionarskih i sanjarskih projekata i posvetimo se načas malim projektima za koje netreba mnogo novca, a život u gradu mogu učiniti ugodnijim i lakšim.
Pokušajte se sjetiti stvari koje vam zagorčavaju život, ili vas jednostavno iritiraju, a rezultat su nebrige (jer na ovoj dretvi novci nesmiju biti problem ) i predložite njihovo jeftino i efikasno rješenje.Npr: 1. Na Končarevoj (Ozaljska+Tratinska), ali i drugdje u gradu, sve tramvajske stanice imaju iscrtane žute isprekidane linije koje bi trebale spriječiti parkiranje (naglasak na trebale), puno bi efikasnije bilo postviti par stupića i stvar rješena. 2. s obzirom na ulaganja u tramvajsku mrežu i tramvaje, neveliko opterećenje za proračun bi bilo rješenje kojim bi se tramvajski promet u Savskoj, Ilici, Končarevoj, Maksimirskoj itd. odvojio od ostalog prometa, a za brzinu putovanja bi značilo više od svih velikih ulaganja zajedno. A sada svi zajedno: nije u šoldima sve!! |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Grad heroj
|
Zanimljiva tema,nego reci mi na koji bi način odvojio tramvajski promet spomenutim ulicama?
|
|
|
#3 |
|
otišao i neće se vratiti
|
Moja skromna želja: spustiti sve rubnike kako bi biciklisti i invalidi mogli nesmetano voziti ulicama. I maknuti automobile s pješačkih i biciklističkih staza!
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
SuperMod
|
kanta bijelog fasadexa za jako kritične fasade
treba malo unijeti boje i živosti u ovaj grad! dosta je sivila nije jako skup, i ne treba ti majstor da bi nešto pofarbao. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
SuperMod
|
Pranje kamenih i mramornih površina sa mini washem marke Karcher, Budget itd...cijena...Metro - 500-1000 kuna...učinkovitost...100%
Također je super za skidanje smoga na očuvanim, ali zamazanim fasadama.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
SuperMod
|
Počupati korov i preštihati zemlju na mjestima gdje se to može i staviti šljunak na tramvajske linije i nakon toga redovito paziti da on ne izraste...jer kada se jednom počne razmnožavati, teško ga je zaustaviti. Po meni je odlično napravljena ona linija prema Mihaljevcu sa tim šljunkom
Naravno... treba i redovito šišati živicu na ulicama gdje ona raste, primjerice na Zvonimirovoj.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Vojvoda Blasphemous
Likes (Received): 0
|
tramvajske i autobusne stanice uskladiti s visinom poda niskopodnih tramvaja i buseva,postrožiti kazne za bezobrazna parkiranja,ogromne kazne za grafite a još veće kazne za vlasnike pasa koji dopuštaju sranje na sred poločnika ili u dječjem pješćaniku...
|
|
|
#8 |
|
Registered User
|
Srediti onu sramotnu šljunčaru ispred Mercatora na Vukovarskoj i zabraniti parkiranje na novoj sređenoj površini (stupići)... Povaditi sve prastare i beskorisne tračnice ispred Chromosa i na Radničkoj...
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
BANNED
Likes (Received): 2
|
Ja kao realist ću samo reći: nema napretka bez novca i kapitala!
Koliko para, toliko i muzike!
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Registered User
|
Svakom penziću dati 100 kuna po uhvaćenom grafiteru.
|
|
|
#11 | |
|
SuperMod
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
;)
Likes (Received): 1416
|
Maknuti s ulica prosjake kojih ima nevjerovatno mnogo
Bio sam na mnogo mjesta i u stranim državama gdje je siromaštvo kudikamo izraženije no u Hrvatskoj, i nigdje nema toliko prosjaka.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
I love it soooo huge
Likes (Received): 743
|
Evo kako se otarasiti nezakonito parkiranih automobila ne samo u zagrebu već u cijeloj državi. Ovo je jako jeftin primjer koji se neko vrijeme primjenjivao u Libijskoj džamahiriji, ali i Čileu.
Naime, kada je libijski predsjednik Moamer el-Gadafi postao predsjednikom svoje predivne države, on je prvo obilazio Tripoli, jer je u to vrijeme Tripoli bio, ne samo glavni grad, već i jedino visoko urbanizirano središte. Tada je vidio i zapisivao što je sve u tome gradu naopako. I čovjek je zaključio kako je mnogo auta pogrešno, odnosno protuzakonito parkirano. Tada je pribjegao jako nepopularanoj metodi. Kupio je od kragujevačke "Zastave" 10ak paukova, koji je kao svugdje na svijetu kupio pogrešno parkirana vozila. No, pauk ih nije odvozio na na to predviđena mjesta, gdje će ih vlasnik sa sigurnošću naći, već su se limeni ljubimci odvozili na otpad staroga željeza. Tamo su se limene kočije presovale i tako presovane donosile vlasniku ispred kuće sa velikim iznosom globe. Istovremeno s tim potezom država je gradila podzemne i nadzemne garaže. Neke od njih je gradio i Konstruktor iz Splita. Uz već spomenute Libiju i Čile, ovakvu metodu su koristili i neke druge države, ali i pojedinačni gradovi. Meni se ideja jako sviđa
|
|
|
#14 | |
|
SuperMod
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
;)
|
Mislim da bi tvoji Bobiji tu bili nemoćni, dok se ili ne donese zakon ili dok se taj isti ne počne sprovoditi, jer milijun puta sam vidio policiju kako tjera razne bogalje i prevarante i lijenivce, no ovi bi se nakon pet minuta vratili nazad i tresla se brda, rodio se miš.
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
SuperMod
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Vojvoda Blasphemous
Likes (Received): 0
|
to nema nikakve veze sa pravim siromaštvom jer ako nisi primjetio: što je mjesto bogatije to ima više prosjaka,po vani,po gradovima sam ih vidio više nego u Zagrebu
|
|
|
#18 |
|
;)
|
istina, u siromašnim zemljama prosjaci ne bi imali od koga prosit
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
I love it soooo huge
Likes (Received): 743
|
To je i logično, jer se raspodjela bogastva vani, a posebno u Njemačkoj (kada pričano o Europi), odnosno Sjedinjenim Državama odvija na sasvim drugačiji način nego kod socijalno osjetljivijih zemalja, kao što su: NIzozemska, Švedska ili Kanada.
|
|
|
#20 | |
|